geleide lampen in bos
Laatst bijgewerkt: 30-09-2020

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

22Bestede uren

9Beoordeelde onderzoeken

73Verzamelde opmerkingen

Voordat de lamp werd uitgevonden, maakte men gebruik van andere objecten die licht gaven met vuur, zoals toortsen en fakkels. Wetenschappers beweren dat de eerste lamp, de olielamp, stamt uit 12000 en 15000 voor christus. Daarna kwamen de petroleumlampen, vervolgens de gas-, karbiet- en nertslampen. Elektrisch licht bestaat pas sinds het eind van de negentiende eeuw.

Nu we zo afhankelijk zijn van elektrisch licht, is het goed om voorbereid zijn op een stroomstoring. In dit geval (al komt dit in ons land zeer zelden voor), is het een goed idee om een LED-zaklamp bij de hand te hebben. Maar dit is slechts één van de vele situaties waarin dit praktische apparaat van nut kan zijn. Om deze reden zullen we je in deze shopgids helpen bij het kiezen van de beste LED-zaklamp van 2023.
Belangrijk om te weten

 • Er zijn verschillende soorten LED-zaklampen, bijvoorbeeld pocket zaklampen, hoofdlampen of grote zaklantaarns. Elk van hen heeft specifieke kenmerken. Verderop zullen we je ze in detail laten zien.
 • Het vermogen van een LED-zaklamp wordt gemeten in lumen. Het is belangrijk dat je hier naar kijkt. In de regel wordt deze informatie gedetailleerd weergegeven in de specificaties van de fabrikant.
 • De grootte van de zaklamp is één van de basisaankoopcriteria. Dit aspect van de LED-zaklampen is bepalend voor de manier waarop je ze kunt vervoeren en bewaren. Dit moet je dus in gedachten houden.

Onze selectie: De beste LED-zaklampen op de markt

Een LED-zaklamp kan je uit meer dan één hachelijke situatie bevrijden. Daarom is het altijd een goed idee om er een in huis te hebben. Het is ook een onmisbaar artikel om bij je te hebben als je gaat kamperen. In deze sectie tonen we je een selectie van enkele van de beste LED-zaklampen op de Nederlandse markt. Misschien kunnen we je hiermee helpen om er één te vinden die aan je wensen en behoeften voldoet.

De meest verkochte militaire zaklamp online

Deze set van twee militaire zaklampen van Cree is ontworpen voor een bereik van 500 meter tot 1 km. Ook wordt hij gebruikt door Amerikaanse Navy Seals, politieagenten en reddingsbrigades omdat hij speciaal is ontworpen voor de meest extreme situaties.

Door de solide behuizing kan je met de achterkant zelfs glas breken. Hij beschikt over 2000 lumen en is inzoombaar. Ook heeft de lamp een knipperlicht functie voor een desoriënterend of verblindend effect. Ze werken op 3 AAA-batterijen, die niet inbegrepen zijn.

De beste LED zaklamp met oplaadbare batterijen

Deze militaire TravelMore zaklamp is compact en robuust en heeft met 1000 lumens een bereik van 350 meter tot 1 km. De lichtafstand is gemakkelijk in te stellen met de zoomfunctie en stroboscoop functie.

De zaklamp beschikt over dezelfde LED-Technologie die Amerikaanse Navy Seals, politieagenten en reddingsbrigades gebruiken. De zaklampen worden geleverd inclusief oplaadbare batterijen en oplader en is ipx-6 waterproof.

De beste LED-hoofdlamp

Deze hoofdlamp van Fjordstadt is een krachtige LED hoofdlamp van 140 Lumen met een bereik van 100 meter. Het verlichte gebied is zeer breed. Je kunt deze hoofdlamp gebruiken om te rennen, joggen, fietsen, vissen, kamperen, etc.

Je hebt geen zaklamp meer nodig want je hebt beide handen vrij. Deze hoofdlamp met elastieken band is oplaadbaar via het meegeleverde USB kabeltje. Hij heeft vijf verschillende sterktes en werkt ook nog eens met een bewegingssensor.

De beste hoogwaardige LED-zaklamp

Deze militaire LED-zaklamp van Goldschmidt heeft maar liefst 3000 lumen. De professionele LED zaklamp wordt geleverd inclusief 2x 18650 oplaadbare batterijen en een oplader met adapter. De oplaadbare zaklamp is schokbestendig en heeft een zeer lange levensduur. Het heeft een handig formaat en ligt fijn in de hand.

De zaklamp is geschikt voor alle outdoor activiteiten zoals kamperen, vissen, wandelen, hond uitlaten, fietsen en scouting. Deze ledzaklamp heeft meerdere lichtfuncties en in geval van nood heeft deze zaklamp ook een SOS signaal.

Shopgids: Alles wat je moet weten over LED- zaklampen

Het is een goed idee dat je voordat je een LED-zaklamp koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

man met een zaklamp in de hand

Er zijn verschillende soorten LED-zaklampen, bijvoorbeeld pocketzaklampen, hoofdlampen of grote zaklantaarns. (Bron: Auremar: 104885781/ 123rf.com)

Hoe weet je hoeveel vermogen een LED-zaklamp heeft?

De vermogenseenheid van de LED-zaklampen is lumens en hun symbool is lm. In de regel wordt dit kenmerk in de specificaties van de fabrikant aangegeven. De meest voorkomende is dat het vermogen van de LED-zaklampen tussen de 300 en 2000 lumen ligt. Hoewel er natuurlijk ook opties zijn met een veel hoger vermogen, 12000 of meer lumen.

Welke soorten LED-zaklampen zijn er verkrijgbaar?

Vandaag de dag is er een grote verscheidenheid aan LED-zaklampen op de markt. Daarom is het een goed idee om de verschillende types te leren kennen, zodat je het model kunt kiezen dat het beste bij je past. In de onderstaande lijst leggen we in detail uit wat voor soort LED-zaklampen er op dit moment te koop zijn.

 • Pocket LED-zaklampen: dit zijn kleine LED-zaklampen. Door hun afmetingen zijn ze ideaal om mee te nemen. Ze zijn ook erg praktisch in noodsituaties, dus het is erg handig om er een in huis te hebben. Bovendien kunnen ze zeer nuttig zijn bij het kamperen en bij excursies. Sommige gebruikers kiezen ervoor om er één mee te nemen in hun auto in geval van pech als het donker is. Al hebben ze een klein formaat, toch zijn er modellen met een groot lichtvermogen.
 • Grote LED-zaklantaarns: Deze LED-zaklampen zijn groter dan de vorige. In de regel zijn gebruikers die voor deze optie kiezen op zoek naar een krachtiger licht of een bredere focus. Er zijn modellen met een zeer resistent ontwerp tegen schokken en extreme omstandigheden.
 • Hoofd LED-lampen: dit zijn de LED-zaklampen die normaal gesproken met een hoofdband worden gebruikt. Op deze manier kan je de ruimte vóór je verlichten zonder het apparaat in je handen te hoeven vasthouden. Ze hebben meerdere functies. Sommige mensen kiezen voor deze lampen om bepaalde soorten sporten te beoefenen. Anderen gebruiken ze voor hun werk.
 • LED-zaklampen met powerbank: dit type zaklamp heeft de bijzonderheid dat het ook als externe batterij kan worden gebruikt. Op deze manier kan de zaklamp niet alleen de gebruikelijke functies van een zaklamp uitvoeren, maar ook worden gebruikt om bepaalde elektronische apparaten op te laden. De capaciteit van de powerbank kan per model verschillen. Als dit een aspect is dat je interesseert, moet je er dus goed naar kijken.
 • LED-zaklampen met ultraviolet licht: deze zaklampen geven een soort licht af dat ultraviolet wordt genoemd, vooral nuttig voor het detecteren van vlekken. Ze kunnen ook worden gebruikt om bijvoorbeeld valse bankbiljetten op te sporen. Ze kunnen alleen dit soort licht hebben of ze kunnen ook andere soorten licht bevatten.
 • Sleutelhanger LED-zaklampen: dit zijn LED-zaklampen die door hun kleine formaat ook als sleutelhanger dienen. Als algemene regel geldt dat de kracht van dit type zaklamp lager is dan die van de andere eerder genoemde.
 • LED-zaklampen met zijlicht: dit soort zaklampen heeft één of twee extra lampjes aan de zijkanten van het apparaat. Zo heb je naast de frontale lamp nog een ander type verlichting dat in meerdere scenario’s praktisch kan zijn. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor signalering. Of als een leeslampje.

geleide kamplamp

Het vermogen van een LED-zaklamp wordt gemeten in lumen. Het is belangrijk dat je hier naar kijkt.
(Bron: Ariyapuchai: 100971213/ 123rf.com)

Wat is de stroombron van een LED-zaklamp?

Zoals elk elektronisch apparaat heeft een LED-zaklamp een voedingsbron nodig. Veel modellen worden aangedreven door batterijen. Het aantal en type batterijen kan per model verschillen. Ze zijn meestal van het type AA of AAA. Er is ook de mogelijkheid om oplaadbare batterijen van dezelfde grootte te gebruiken.
Deze batterijen zijn bekend onder de nummers 18650 en 26650.

Bij sommige zaklampen worden batterijen in de verpakking meegeleverd. Met anderen zal je ze er apart bij moeten kopen. Een andere mogelijkheid is dat de LED-zaklamp wordt gevoed door een accu. In dit geval zal je moeten letten op de capaciteit van de accu en het oplaadsysteem. De meest voorkomende manier van opladen is echter via een USB-kabel.

Tot slot is er nog een derde optie. We hebben het over die LED-zaklampen die gebruik maken van alternatieve energiebronnen. Enerzijds zijn er zaklampen die zonneenergie gebruiken om hun batterijen op te laden. Aan de andere kant is er een soort zaklamp die door beweging wordt opgeladen. In beide gevallen moet je rekening houden met de benodigde oplaadtijd.

Waar moet ik op letten bij het gebruik van een LED-zaklamp?

Bij het gebruik van een LED-zaklamp moet je bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen. Natuurlijk is een zaklamp geen gevaarlijk apparaat. Er zijn echter enkele veiligheidstips om in gedachten te houden. Ze zullen ons ook helpen om de levensduur van je zaklamp te verlengen. Hier zijn enkele van de voorzorgsmaatregelen die je moet nemen bij het gebruik van een LED-zaklamp:

 • Lichtstraal: een van de meest fundamentele aanbevelingen is om de lichtstraal nooit rechtstreeks in iemands ogen te richten. Ten eerste, omdat je daarmee dat persoon kunt verblinden. En ten tweede, omdat langdurige blootstelling aan sterk, direct licht schade aan de ogen kan veroorzaken.
 • Waterbestendigheid: veel LED-zaklampen geven in hun specificaties aan dat ze waterbestendig zijn. In veel gevallen betekent dit dat ze bestand zijn tegen regen. Ze kunnen echter wel beschadigd raken als ze volledig onder water staan. Als je een waterdichte zaklamp nodig hebt, controleer dan zorgvuldig het waterbestendigheidsniveau.
 • Opladen: zorg ervoor dat je genoeg batterij in je LED-zaklamp hebt, vooral als je gaat wandelen of kamperen. Je kunt ook een externe batterij meenemen voor het geval je deze moet opladen. Het is ook een goed idee om reservebatterijen mee te nemen, in het geval dat je zaklamp hierop werkt.
 • Batterijen: zoals bij alle batterijen is het aanbevolen om je LED-zaklamp niet voor lange tijd bloot te stellen aan direct zonlicht. Laat je lamp ook niet in contact komen met water of andere vloeistoffen.
 • Lampenkop: de kop waarin de LED-lampjes zich bevinden kan heet worden als de zaklamp lange tijd wordt gebruikt. Daarom is het aan te raden om het niet direct met de vingers aan te raken.

Wat zijn de voordelen van LED-zaklampen?

Zonder licht worden zelfs de meest alledaagse activiteiten gecompliceerd. Je weet niet wanneer er een stroomstoring kan optreden en je in het donker komt te zitten. Daarom is het raadzaam om altijd een LED-zaklamp bij de hand te hebben. Ze zijn ook zeer praktisch voor buitenactiviteiten zoals avondwandelingen en kamperen. In deze tabel laten we je de belangrijkste voordelen ervan zien:

Voordelen
 • Ze zijn nuttig in vele situaties, zoals kamperen, pech met de auto of een stroomstoring thuis.
 • Er zijn modellen van zeer verschillende afmetingen.
 • Er zijn opties met ultraviolet licht.
 • Ze bevatten meestal verschillende verlichtingsmodi.
 • Sommige modellen zijn zeer goedkoop.
 • LED-lampen zijn energiezuinig en hebben een lange levensduur.
 • Ze zijn ook milieuvriendelijker.
Nadelen
 • LED-lampen zijn meestal duurder dan de traditionele. Maar zoals we al hebben vermeld, zijn er opties voor LED-zaklampen tegen zeer lage prijzen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een LED-zaklamp om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de zaklamp die je nodig hebt:

Gebruik

Het is essentieel dat je goed weet in welke situaties je je LED-zaklamp gaat gebruiken. Als je een model wilt dat je altijd bij je kunt hebben, dan is een pocket zaklantaarn zeker het meest geschikt. Als je je handen vrij willen hebben terwijl je de ruimte vóór je verlicht, is een hoofdlamp het meest geschikt. Daarom moet je de verschillende opties tegen elkaar afwegen.

led lamp in de hand

De grootte is één van de basisaankoopcriteria. Dit aspect van de LED-zaklampen is bepalend voor de manier waarop je ze kunt vervoeren en bewaren.
(Bron: Akyurt: 2728582/ 123rf.com)

Voeding

Er zijn drie hoofdtypen LED-zaklampen, afhankelijk van de stroombron die ze gebruiken. Er zijn er die met batterijen werken, die oplaadbare batterijen of een accu gebruiken en andere modellen die gebruik maken van zonneenergie of beweging. Het is belangrijk dat je even de tijd neemt om te beslissen welk systeem het beste bij je smaak en behoeften past.

Vermogen en verlichtingsmodi

Het lichtvermogen kan per model LED-zaklamp verschillen. Je moet er rekening mee houden welke ruimtes je wilt verlichten om te weten hoeveel vermogen je nodig hebt. Veel LED-zaklampen bevatten ook verschillende verlichtingsmodi. Hiermee kan je normaal gesproken het vermogen veranderen of stroboscooplicht gebruiken.

Instelbare focus

Naast de verschillende verlichtingsmodi kun je bij bepaalde modellen de focus van de LED-zaklamp aanpassen. Dit geeft je de mogelijkheid om te beslissen of je grotere oppervlakken wilt belichten of dat je je op meer specifieke punten wilt focussen. Als dit een kenmerk is dat je interesseert, moet je er zeker van zijn dat het model dat je kiest dit ook bevat.

Nikola TeslaNatuurkundige, wiskundige en uitvinder
“Ik heb al mijn geld geïnvesteerd in experimenten om nieuwe ontdekkingen te doen die het leven van de mensheid een beetje makkelijker zullen maken.”

Grootte

Je is ook belangrijk om aandacht besteden aan de grootte van de LED-zaklamp. Er zijn modellen met zeer kleine afmetingen, deze zijn ideaal om aan een sleutelhanger te dragen. Aan de andere kant heb je de grote LED-zaklantaarns. Daartussen in kan je zaklampen van verschillende afmetingen vinden. Je moeten bedenken welke het beste bij je past.

Samenvatting

Een LED-zaklamp is in veel omstandigheden een ideaal hulpmiddel. Als je ooit een stroomstoring in je huis hebt, of als je s’avonds pech krijgt met de auto, is het heel handig om er één bij de hand te hebben. Ze zijn ook praktisch tijdens vele nachtelijke activiteiten in de buitenlucht. Het is een hulpmiddel dat je onder geen beding mag vergeten als je gaat kamperen.

Zoals je hebt gezien, zijn er veel verschillende mogelijkheden. Er zijn pocketmodellen die handig zijn om altijd bij je te hebben. Er zijn ook grotere LED-zaklantaarns die geschikt zijn voor het verlichten van grotere ruimtes. En laten we de hoofdzaklampen niet vergeten, die met een band aan je hoofd gebruikt kunnen worden, die bijvoorbeeld gebruikt worden voor het verkennen van grotten. Er zijn vele mogelijkheden. Weet jij al welke je wilt hebben?

Vond je onze shopgids over LED zaklampen interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Kaewsai: 74274904/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies