Laatst bijgewerkt: 07-09-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

19Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

104Verzamelde opmerkingen

Geuren worden beter onthouden dan woorden of afbeeldingen. Ze hebben de kracht om je een reis door de tijd te laten maken. De geur van gras kan je bijvoorbeeld meenemen naar de zomers uit je jeugd, een bepaald parfum naar een geliefde uit het verleden en de geur van natte aarde tot lange wandelingen op het platteland. Met een luchtverfrisser haal je heerlijke frisse geuren in huis. Een luchtverfrisser zorgt er daarnaast voor dat iedereen je huis zal onthouden.

Veel mensen dragen een parfum dat je altijd aan hen herinnert. Met huizen werkt het hetzelfde. Een goede luchtverfrisser kan het keurmerk van je huis worden. Er bestaan veel verschillende soorten luchtverfrissers, het beste is om degene kiezen die het beste de persoonlijkheid van het huis en diens bewoners belichaamt. Om je te helpen de beste luchtverfrisser te vinden, hebben we deze shopgids opgesteld.
Belangrijk om te weten

 • Er bestaan veel verschillende soorten luchtverfrissers op de Nederlandse markt. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de voordelen die elke soort luchtverfrisser biedt, zodat je de beste aankoop kunt doen.
 • Als je een luchtverfrisser koopt moet je niet alleen de prijs van het apparaat zelf controleren, maar ook die van de navullingen. Als je daar niet van tevoren op let, kan het een duur geintje worden om dezelfde geur te houden.
 • Het is altijd goed om een fijne en karakteristieke geur in huis te hebben. Het helpt om een thuisgevoel te creëren en om anderen zich met je huis te laten identificeren. Je kunt voor elk verblijf een andere geur kiezen, of aan de verschillende seizoenen aanpassen.
 • Als je een luchtverfrisser met navulling koopt, moet je de verschillende opties controleren en ervoor zorgen dat er in ieder geval één geur tussen zit die bij je smaak past.

Onze selectie: De beste luchtverfrissers op de markt

De beste manier om met deze shopgids te beginnen, is door de beste opties te bekijken die je op de Nederlandse markt kunt vinden. Het zal je helpen om de verschillende modellen te leren kennen en te ontdekken welke functies interessant kunnen zijn. Kies voor een kruidige geur of juist een zoete frisse geur en verfris elke ruimte die je wilt. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Het beste luchtverfrisser starterspakket

De Air Wick Essential Mist luchtverfrisser verspreidt een geparfumeerde mist van natuurlijke etherische oliën. Hierdoor ontstaat een ontspannend en stemmingsverbeterend effect. Zodra je de luchtverfrisser aanzet, zit je binnen no-time met een ontspannen gevoel op de bank. Deze handige starterset helpt je om bekend te worden met etherische oliën en aromatherapie. Het is daarna eenvoudig om de juiste navulling te bestellen. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend.

De beste luchtverfrisser voor op het toilet

De V.I.Poo is een geur-neutralisator die niet wacht tot vieze geurtjes op het toilet ontstaan, maar juist voorkomt dat vieze luchten doordringen door ze op te vangen in het toilet. Zo zorg je ervoor dat je toilet altijd lekker ruikt. De luchtverfrisser is verrijkt met essentiële oliën en een proactieve geurbescherming. Dankzij het kleine en compacte formaat kun je de spray bovendien eenvoudig meenemen als je op reis of een weekendje weggaat.

De beste luchtverfrisser voor in de auto

Verfris je auto met de geurverfrisser van ProCar. De luchtverfrisser heeft een trendy design, waardoor het bovendien een stijlvolle toevoeging is aan het interieur van je auto. Je hebt het apparaat binnen enkele seconde op het ventilatierooster geplaatst. Je kunt kiezen uit 5 meegeleverde geurstaafjes. Wat wil je nog meer? De geur is erg lekker blijft fijn lang hangen. Ons team raadt de aanschaf van dit product aan, vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en het bedieningsgemak van het product.

De beste combinatie van een luchtbevochtiger en een luchtverfrisser

De Orange Donkey Fresh Air Ball is een combinatie van een luchtbevochtiger en een luchtverfrisser. De Fresh Air Ball verhoogt de luchtvochtigheid en zorgt voor een frisse geur in huis. Het apparaat zorgt er dus voor dat de nare geurtjes in huis verdwijnen en voorkomt tegelijkertijd een droge lucht. De luchtverfrisser ziet er ook nog eens heel mooi uit, zal daarom niet mis staan in je woon- of slaapkamer en is zeer eenvoudig te gebruiken.

De beste automatische luchtverfrisser

De luchtverfrisser van VicTsing onderscheidt zich door zijn natuurlijke design. De dop is gemakkelijk afneembaar en kan eenvoudig worden opgetild om het apparaat te vullen met water en olie. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het moeten losschroeven van de dop als je handen nat zijn.

De grote capaciteit van het waterreservoir zorgt voor voldoende damp. Het apparaat kan maximaal 300 ml water opslaan en 30 tot 50 ml vocht per uur verspreiden. Als het water op is, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld. Op basis van ultrasone technologie is deze luchtbevochtiger zeer stil in gebruik. Het produceert een ultrafijne nevel en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zodat je beter kunt ademen, bijvoorbeeld tijdens het slapen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over een luchtverfrisser

Je weet nu wat de beste luchtverfrissers op de Nederlandse markt zijn. Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er luchtverfrissers die naast het aromatiseren van de omgeving nog meer opties bieden. Het is goed mogelijk dat je in de bovenstaande lijst al het model hebt gevonden dat je nodig hebt. Als je echter meer wilt weten over luchtverfrissers, raden we je aan nog even door te blijven lezen. Hieronder vind je namelijk de meest gestelde vragen van kopers over luchtverfrissers en de voor- en nadelen ervan.

Een luchtverfrisser is een apparaat dat is ontworpen om een aangename geur af te geven in de kamer waarin het zich bevindt.
(Bron: belchonock: 105946564/ 123rf.com)

Wat is een luchtverfrisser precies?

Hoewel je dit inmiddels misschien wel al duidelijk hebt, zullen we in deze paragraaf beginnen met het definiëren van wat een luchtverfrisser nu precies is. Een luchtverfrisser is een apparaat dat is ontworpen om een aangename geur af te geven in de kamer waarin het zich bevindt. Natuurlijk zijn er ook ander type luchtverfrissers, bijvoorbeeld voor in de auto of in een kast.

Er zijn luchtverfrissers voor eenmalig gebruik, terwijl andere modellen geschikt zijn voor het gebruik van navullingen, zodat je ze steeds opnieuw kunt gebruiken. De luchtverfrisser zelf is samengesteld uit verschillende stoffen die de aangename geur afgeven. In de meeste gevallen slagen ze erin vervelende geurtjes in het huis te neutraliseren. Als je wilt dat je gezin en je gasten in een lekker ruikend huis binnen komen, is een luchtverfrisser een onmisbaar item.

Waar moet je een luchtverfrisser plaatsen?

Idealiter plaatst je de luchtverfrisser zo gecentreerd mogelijk. Op die manier wordt de geur beter verspreid door de kamer. Afhankelijk van de intensiteit die het apparaat biedt, kun je het de hele dag laten werken, of alleen met speciale gelegenheden. Je moet op zoek gaan naar een geur die alle gezinsleden lekker vinden, vooral in de gemeenschappelijke ruimtes.

Het is belangrijk dat de luchtverfrisser niet in de buurt van de bank staat, zodat je tijdens je rustmomentjes geen last hebt van het apparaat. Ook bovenop de eettafel is geen goed idee, omdat de krachtige geuren over het algemeen niet goed mengen met voedsel. Probeer de luchtverfrisser in de slaapkamer niet naast het bed te plaatsen. Hoewel het het beste is om de luchtverfrisser ’s nachts sowieso uit of in de slaapstand te zetten, vermijd je hiermee mogelijk ongemak.

Giorgio ArmaniModeontwerper
“Een goed gekozen geur kan een onderscheidend kenmerk zijn. Het is het eerste dat mensen waarnemen wanneer ze een kamer binnengaan en het laatste dat ze voelen als ze weggaan”.

Welke soorten luchtverfrissers zijn er, op basis van de geuren die ze gebruiken?

Er zijn 2 soorten luchtverfrissers te onderscheiden op basis van de geuren die ze gebruiken. Aan de ene kant zijn er de natuurlijke geuren en aan de andere kant de chemische aroma’s. Het is belangrijk dat je de verschillen tussen de 2 soorten verfrissers kent, zodat je zelf kunt beslissen welk soort je wilt gebruiken. Hieronder laten we je de belangrijkste kenmerken van beide soorten zien:

 • Natuurlijke luchtverfrissers. Dit zijn de luchtverfrissers die alcohol en bepaalde natuurlijke en geconcentreerde essenties gebruiken om lucht uit te stoten. Ze hebben een subtiel, maar aanhoudend effect.
 • Chemische luchtverfrissers. Deze luchtverfrissers gebruiken bepaalde aardoliederivaten, zoals formaldehyde of dichloorbenzeen. Bovendien gebruiken ze aërosolen. Wees voorzichtig met de mogelijke toxische effecten die dit soort luchtverfrissers kunnen hebben.

Er zijn luchtverfrissers voor eenmalig gebruik, terwijl andere modellen geschikt zijn voor navullingen, zodat je ze steeds opnieuw kunt gebruiken.
(Bron: primagefactory: 53232771/ 123rf.com)

Welke soorten luchtverfrissers zijn er, op basis van de houder?

Je kunt de verschillende soorten luchtverfrissers ook onderscheiden op basis van de houder. Het is erg belangrijk om ook naar dit aspect te kijken, omdat niet alle luchtverfrissers dezelfde resultaten bieden. Houd er rekening mee dat, afhankelijk van wat voor soort apparaat je kiest, het behouden van een goede geur meer of minder duur zal zijn. We hebben onderstaande tabel opgesteld om je te helpen het meest geschikte apparaat te vinden:

Soort luchtverfrisser Belangrijkste kenmerken
Spray Je hebt direct een goede geur. Er zijn versies met en versies zonder water. Bij het gebruik van dit soort producten moet je erop letten dat het apparaat niet teveel op mensen, dieren of voedsel gericht is, dit kan giftig zijn.
Brander Met een etherische olie brander krijg je een sfeervolle en kalmerende geur die andere apparaten nauwelijks kunnen maken. Er zijn verschillende opties op het gebied van design en aroma’s.
Kaars Als je voor een kaarsmodel kiest om de lucht te verfrissen, zul je ontdekken dat er veel verschillende opties zijn. Sommige kaarsen hebben een erg zachte geur. Ze zijn meestal vrij goedkoop.
Elektrisch Dit type diffusers wordt in een stopcontact geplaatst en heeft een luchtverfrisser en het reserveonderdeel. Er zijn verschillende soorten. De apparaten kunnen de geur over het algemeen door het hele verblijf verspreiden. Het energieverbruik is minimaal.
Op batterij In principe werken ze hetzelfde als elektrische luchtverfrissers, hoewel ze niet op het elektriciteitsnet zijn aangesloten. Ze hebben meestal een spray om de geur rond te spuiten.
Geurstokjes Dit is een van de eenvoudigste methoden om een luchtverfrisser te gebruiken. Het bestaat uit een bakje met vloeibare luchtverfrisser en bamboesticks. Er zijn modellen die eenmalig en modellen die vaker gebruikt kunnen worden.

Wat voor type geuren kun je in de verschillende ruimten van het huis gebruiken?

Wat betreft geur, gebeurt hetzelfde als wat er gebeurt in het geval van smaak. Hoewel er veel aanbevelingen te vinden zijn, is het beste advies afhankelijk van je eigen voorkeur. Dat wil zeggen, elke persoon beschouwt een ander soort geur geschikt, afhankelijk van wat hij of zij lekker vindt. Om je toch verder op weg te helpen, hebben we een samenvatting gemaakt van de aanbevelingen die deskundigen ons geven:

 • Woonkamer: De woonkamer van elk huis zou een warm thuisgevoel moeten overbrengen. Je krijgt dit gevoel met geuren die je aan hout en vanille doen denken. Er zijn nog meer ontspannende opties zoals mint of lavendel, die ook kunnen helpen.
 • Keuken: In de keuken is het altijd handig om geuren te gebruiken die doen denken aan eten, maar dan wel de lekkere geurtjes zoals bijvoorbeeld citrus, kaneel en chocolade. Andere versere geuren zoals mint of lavendel zijn ook geschikt.
 • Badkamer: Het is fundamenteel dat elke geur die in de badkamer gebruikt wordt, een gevoel van netheid en frisheid oproept. Er zijn een aantal geuren die klassiek zijn, zoals de geur van dennenbomen, en andere origineler, zoals mariene, tijm of jasmijn. De geur van citrusvruchten kan ook goed.
 • Slaapkamer: In de slaapkamers moeten de geuren die rust en ontspanning uitnodigen de overhand hebben. Een vleugje hout, lavendel of jasmijn is perfect. Als het een kinderkamer is, zijn geuren naar verse eau de cologne of fruit ideaal.
 • Studiekamer: Sommige huizen hebben een studeerkamer of kantoor waar het fijn kan zijn om geuren als mandarijn, sinaasappel of citroen te gebruiken. Omdat ze bijdragen aan het verbeteren van de concentratie en het verminderen van stress, kunnen deze geuren ook gebruikt worden voor de kamer van een student.

Wat zijn de voor- en nadelen van luchtverfrissers?

Na het lezen van deze shopgids is er een grote kans dat je steeds meer gaat inzien dat het hebben van een luchtverfrisser thuis een geweldig idee is. Je hebt daarnaast al gezien wat de verschillende opties zijn en wat de meest geschikte geuren zijn voor ieder soort verblijf. Toch kleven er ook enkele nadelen aan het gebruik van een luchtverfrisser. Hieronder laten we je de belangrijkste voor- en nadelen van luchtverfrissers zien:

Voordelen
 • Ze verbeteren de geur van het huis
 • Er zijn zeer betaalbare opties
 • Ze geven een identiteit aan je huis
 • Je gasten zullen je huis herinneren als een fijne en schone plek
Nadelen
 • Er zijn mensen die allergisch voor luchtverfrissers zijn
 • Sommige modellen hebben een vrij hoge prijs
 • Soms is het nodig om navullingen te kopen

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Het is heel goed mogelijk dat je al duidelijk hebt welk type luchtverfrisser je thuis wilt hebben, misschien zelfs wel meer dan één. Wellicht weet je ook al welke geuren je wilt gaan gebruiken. Maar er zijn nog een aantal aankoopcriteria die je in gedachten moet houden bij het maken van je aankoop. Zonder enige twijfel zullen ze je helpen om het beste product op de markt te vinden, afhankelijk van je behoeften.

 •  Verscheidenheid
 • Navulling
 • Totale uitgaven
 • Capaciteit
 • Ontwerp
 • Allergieën

Verscheidenheid

Het is belangrijk dat de luchtverfrisser die je hebt gekozen een grote verscheidenheid aan geuren kan verspreiden. Het is goed mogelijk dat je aanvankelijk erg blij bent met een bepaalde geur, maar dat deze na verloop van tijd je neus uitkomt. Als dit gebeurt, zul je graag andere opties hebben om nieuwe geuren te kiezen.

Jean Paul GaultierParfum- modeontwerper
“Parfum is de meest intense vorm van herinneringen.”

Navulling

Als je een luchtverfrisser koopt, is het handig om ook het gemak van het vinden van de navullingen te beoordelen. Stel je voor dat je op vakantie bent in een andere stad of in het buitenland, en je vindt een luchtverfrisser die je graag wilt hebben. Als je dan later, als je weer naar huis gaat, de navulling niet kunt kopen, is de eerste investering zonde van je geld. Probeer dit te voorkomen door te controleren of en waar je gemakkelijk de navullingen kunt krijgen.

Totale uitgaven

Bij de aanschaf van een luchtverfrisser is het belangrijk om te beoordelen hoeveel het apparaat je gaat kosten, welke navulling je gaat gebruiken en hoe lang je verwacht dat het apparaat mee gaat. Wees je ervan bewust dat als je niet goed controleert wat de overige kosten zijn, een goedkoop apparaat uiteindelijk juist een grotere uitgave post kan worden. Ook als er een gratis navulling bij het apparaat zit, is dit op de lange termijn niet veel waard als de navullingen daarna te duur voor je zijn.

Capaciteit

Een ander aspect waar je heel duidelijk over moet zijn bij het kopen van een luchtverfrisser is het vermogen om het aroma te verspreiden. Het is vervelend als je de geur bijna niet ruikt, maar ook als het aroma juist te sterk is. Na verloop van tijd kun je je hier echt aan gaan irriteren. De intensiteit is vooral belangrijk in het geval van de modellen met stokjes, branders of kaarsen, omdat sommige van deze modellen een zeer lichte geur hebben.

Ontwerp

Ook het ontwerp van de luchtverfrisser is belangrijk bij de aanschaf. Er zijn fabrikanten die veel om dit aspect geven, anderen minder. Als je de luchtverfrisser op een zichtbare plek wilt plaatsen, is het aan te raden om een luchtverfrisser te kiezen die bij de rest van de inrichting van de kamer past. Je moet ook controleren of het apparaat niet te groot is voor de ruimte waar je het wilt plaatsen.

Allergieën

Zoals je misschien wel bekend is, lijden steeds meer mensen aan allerlei soorten allergieën. Zo kun je ook allergisch zijn voor bepaalde chemische stoffen die in luchtverfrissers zitten. Als er iemand in huis is die hier aan lijdt, kies dan voor een model dat speciaal gemaakt is voor mensen met allergieën. Als je iemand op bezoek krijgt die allergisch is, raden we je aan om de luchtverfrissers een dag van tevoren te verwijderen, zodat je visite nergens last van krijgt.

Samenvatting

Met een luchtverfrisser haal je een heerlijke frisse geur in huis. Het verbetert bovendien de indruk die je visite van je huis krijgt. Je zult je zo comfortabeler en meer ontspannen voelen. In sommige gevallen maskeren ze de onvermijdelijke slechte geurtjes thuis. Luchtverfrissers kunnen je huis, of zelfs een bepaalde kamer, een identiteit geven, op voorwaarde dat je ze op de juiste manier gebruikt.

Er zijn veel verschillende soorten luchtverfrissers op de Nederlandse markt. Ze verschillen in hoe ze werken, in de intensiteit van de geur, in de verscheidenheid van aroma’s of in de prijs. Het is belangrijk dat je al deze aspecten tegen elkaar afweegt om zo de best mogelijke aankoop te doen. In deze shopgids hebben we je laten zien welke aankoopcriteria je kunnen helpen om de luchtverfrisser te vinden die het beste bij je behoeften past.

Vond je onze shopgids over luchtverfrissers interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij kunnen ontdekken welke luchtverfrisser het beste bij hen past.

(Bron van de header afbeelding: belchonock: 100164680/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies