Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

16Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

64Verzamelde opmerkingen

Slagboormachines combineren, zoals de naam al zegt, de drie functies van hameren, boren en schroeven. Het staat ook bekend als een alleskunner onder de gereedschappen. Afhankelijk van de bevestiging en het inschakelniveau kun je boren of schroeven. Met de extra slagfunctie kun je ook door hardere materialen boren, zoals baksteen, steen of beton.

Makita legt de nadruk op kwaliteit en service als het om slagschroevendraaiers gaat. De talrijke speciaalzaken en online verkopers bieden niet alleen Makita klopboormachines, maar ook accessoires, reserve-onderdelen en garanties. We stellen je graag voor aan onze testwinnaars in onze Makita klopboormachine test 2022 en hebben wat informatie samengesteld om je te helpen bij je aankoopbeslissing.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Makita klopboormachines kunnen boren en schroeven. Ze hebben ook een effectfunctie.
 • Makita klopboormachines zijn er in twee versies: 12 V en 18 V. De 18 V is iets krachtiger en er is een grotere keuze beschikbaar. 12 V toestellen zijn geschikt voor huishoudelijk werk en zijn iets goedkoper.
 • Makita klopboormachines zijn middenklasse in prijs, maar zijn van zeer hoge kwaliteit en doen het goed in vergelijkingen en ranglijsten.

Makita klopboormachine: Onze selectie

Aankoop- en beoordelingscriteria voor Makita klopboormachines

Makita klopboormachines zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van modellen. De afzonderlijke produktvarianten kunnen onderscheiden worden volgens de volgende criteria:

In de volgende paragrafen wordt uitgelegd wat bij de afzonderlijke criteria belangrijk is.

Energiebron

In de regel werken klopboormachines zoals die van Makita op batterijen. Dit betekent dat ze een oplaadbare batterij hebben die met een toestel aan elk stopcontact kan worden opgeladen.

Makita klopboormachines kunnen dus in elk huishouden met elektriciteit opgeladen worden.

Als je de klopboormachine lang gebruikt of op een plaats zonder elektriciteit, kan het een goed idee zijn een tweede batterij te kopen. Dit verlengt de looptijd van de klopboormachine. Sommige modellen worden vanaf het begin met twee batterijen verkocht.

Geschiktheid voor materialen

De klopboormachine wordt ook wel de alleskunner onder de schroef- en boorgereedschappen genoemd. Makita klopboormachines kunnen niet alleen in metaal en hout boren, ze kunnen ook met de klopfunctie gebruikt worden om in steen en beton te boren.

Over het geheel genomen is de Makita klopboormachine dus geschikt voor een breed scala aan materialen en kan hij zowel voor zachtere als voor heel harde materialen gebruikt worden.

Gewicht en afmetingen

Makita klopboormachines zijn vaak iets zwaarder in vergelijking met Makita accuboormachines en boormachines, maar ze zijn nog steeds goed hanteerbaar.

Makita klopboorschroevendraaiers wegen ongeveer 1,5 – 4 kg en zijn er in verschillende maten, zoals

 • klein: 20 cm * 10 cm * 20 cm
 • medium: 25 cm * 8 cm * 19 cm
 • groot: 40 cm * 20 cm * 30 cm

Dus Makita klopboormachines zijn er in verschillende maten en gewichten. Welke maat en gewicht ideaal voor je is, hangt af van je lichaamsbouw, de tijd die je met het gereedschap wilt werken en de manier waarop je met het gereedschap wilt werken.

Als je bijvoorbeeld veel werk boven je hoofd wilt doen, is een kleine, lichte klopboormachine aan te bevelen.

Wendbaarheid

De wendbaarheid van Makita slagboormachines hangt sterk af van de reeds beschreven factoren, namelijk grootte en gewicht.

Men kan zeggen dat hoe lichter en kleiner de klopboormachine is, hoe gemakkelijker hij te hanteren is.

Dit geldt echter alleen omdat de grootte van het handvat niet of nauwelijks verandert met gewicht en grootte.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Makita klopboormachine koopt

In het volgende hebben we de belangrijkste vragen over Makita klopboormachines beantwoord. Als je nog meer vragen hebt of je eigen antwoorden en tips, dan zien we graag je commentaar tegemoet.

Wat onderscheidt Makita klopboormachines van klopboormachines van andere fabrikanten en hoe presteren Makita klopboormachines in tests?

Het merk Makita richt zich vooral op kwaliteit en service. Het bedrijf met Japanse wortels is wereldwijd vertegenwoordigd en succesvol. Behalve een goede kwaliteitsgarantie bij de productie, biedt Makita ook garanties op zijn producten.

Er is geen aparte Stiftung Warentest die Makita klopboormachines test, maar Makita’s klopboormachines doen het goed bij klanten en andere test- en vergelijkingsportalen.

Welke soorten klopboormachines biedt Makita aan?

Zoals reeds uitgelegd, biedt Makita klopboormachines in verschillende volt varianten aan.

Volt is de meeteenheid voor elektrische spanning.

Makita biedt de volgende soorten producten aan

 • 12 V Makita klopboormachine
 • 18 V Makita klopboormachine

In volts meet men de elektrische spanning, d.w.z. de druk of ook de trekkracht van de elektronenstroom. Storm bestaat uit deze geladen deeltjes, de elektronen, waaruit elektriciteit bestaat.

12 V Makita klopboormachine

Allereerst betekent een lagere volt spanning niet noodzakelijk een lagere prestatie van een apparaat. Maar fabrikanten gebruiken vaak 18 V systemen voor krachtiger gereedschap. Je kunt dus aannemen dat 12 V inferieur is aan 18 V gereedschap.

Makita biedt minder 12 V klopboormachines aan dan 18 V klopboormachines.

Er wordt echter ook op gewezen dat 12 V klopboormachines prima geschikt zijn voor thuisgebruik en licht werk, zoals op boten of op de camping.

De voor- en nadelen van Makita’s 12 V klopboormachines kunnen in de volgende tabel worden samengevat:

Voordelen
 • Goedkoper
 • Geschikt voor thuisgebruik
Nadelen
 • Zwakkere prestaties
 • Minder keuze

18 V Makita klopboormachines

18V Makita klopboormachines zijn, omgekeerd, iets krachtiger omdat er een hogere elektrische spanning is.

Ze neigen iets duurder te zijn, maar zijn goed geschikt voor veeleisender toepassingen, zoals op bouwterreinen en door vaklui.

De voor- en nadelen van Makita 18 V klopboormachines kunnen in de volgende tabel worden samengevat:

Voordelen
 • Geschikt voor veeleisende toepassingen
 • Grote keuze
Nadelen
 • Duurder

Hoeveel kosten Makita klopboormachines?

Makita klopboormachines hebben verschillende functies en zijn daarom verschillend geprijsd.

Makita klopboormachines zijn geprijsd tussen 100 en 500 euro. Bij het vergelijken van prijzen moet je erop letten of de prijs inclusief accessoires is en zo ja, welke.

Makita Schlagbohrschrauber-1

Om ervoor te zorgen dat je niet te veel geld uitgeeft aan een Makita klopboormachine, moet je van tevoren uitzoeken welke functies en accessoires je nodig hebt, zodat je de prijzen kunt vergelijken. -br /> (Image source: Josh Appel / unsplash)

Eerst en vooral moet je altijd bepalen welke functies je klopboormachine moet hebben. Bijvoorbeeld, heb je de Makita klopboormachine nodig voor licht thuiswerk of voor meer professionele, veeleisende klussen?

Dan kun je de prijzen in de respectieve categorie online vergelijken of vragen aan de dealer die je vertrouwt.

Zijn er reserveonderdelen en accessoires verkrijgbaar voor Makita klopboormachines?

Er is een aparte rubriek voor accessoires en onderdelen op de Makita website. Dit geldt ook voor Makita klopboormachines.

Je kunt de onderdelen en accessoires online of bij je plaatselijke dealer bestellen of kopen.

Welke alternatieven zijn er voor Makita klopboormachines?

Er zijn verschillende alternatieven voor Makita slagboormachines. Ten eerste zijn er klopboormachines van andere leveranciers, maar er zijn ook andere Makita gereedschappen die soortgelijke functies als de klopboormachine vervullen.

Slagboormachines van andere merken

Slagboormachines worden ook door andere fabrikanten dan Makita gemaakt.

Behalve Makita worden ook Bosch, Tacklife en Einhell klopboormachines positief beoordeeld. Ze bieden vergelijkbare functies en zijn ook in een vergelijkbare prijsklasse.

Ander gereedschap

Makita maakt ook snoerloze schroevendraaiers, boren en boormachines. Om je een overzicht te geven, hebben we een tabel gemaakt met de respectieve functies.

Type Functie
Slagboor
 • Boren in hout, metaal, baksteen en licht beton
 • Schroeven
 • Impactfunctie
Draadloze schroevendraaier
 • Schroeven
 • Licht boren met speciaal hulpstuk
Boor
 • Boren in zachte materialen
Boormachine
 • Boren
 • Schroeven

[13]

Samenvattend maakt Makita een grote verscheidenheid aan gereedschap, elk met verschillende functies, prijzen, voordelen en nadelen. Welke functie je nodig hebt en welke klopboormachine of ander apparaat je zal helpen, kun je hopelijk te weten komen met behulp van ons artikel.

Foto bron: sondem/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies