Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

24Onderzochte producten

33Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

88Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote massagestoel test 2023. Hier stellen we alle massagestoelen die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste massagestoel voor je te vinden.

Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een massagestoel wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Met behulp van een massagestoel kun je ’s avonds in het comfort van je huiskamer je spieren ontspannen en je bloedsomloop stimuleren. Massagestoelen zijn bijzonder effectief als je onder stress staat.
 • Met massagestoelen kunnen diverse programma’s met verschillende soorten massage ingesteld worden. De centrale soorten massage zijn shiatsu, rol-, kneed-, tik-, vibratie- en luchtdrukmassage. Afhankelijk van het model en de prijsklasse omvatten sommige stoelen alleen de vibratiemassage.
 • Bij het kopen van een massagestoel moet je letten op de geïntegreerde massagesoorten, de warmte- en lichaamsscanfunctie, en ook op het materiaal, de duurzaamheid, de afmetingen en het gewicht.

Massagestoel: Onze selectie

Vidaxl Massagestoel

De massagestoel van vidaXL is flexibel en persoonlijk af te stemmen op uw behoeften. U kunt de duur van de massage aanpassen om te zorgen voor een sessie die precies past bij uw wensen en tijdschema. Daarnaast is er een verwarmingsoptie voor extra rustgevende warmte om spanning in uw rug te verminderen en uw spieren te ontspannen.

Vidaxl Massagestoel

De verwarmingsfunctie zorgt voor een extra warm, geruststellend en stressverlagend effect, terwijl de verschillende zitposities het mogelijk maken om gemakkelijk de ideale houding te vinden voor ultieme ontspanning, of u nu zit, ligt of ergens daartussenin. Daarnaast zorgt de uitstekende stabiliteit en de comfortabele, zachte vulling van de fauteuil ervoor dat u zich altijd veilig en volledig op uw gemak voelt.

Vidaxl Massagestoel

Ontdek de ultieme ontspanningservaring met de luxe elektrische massagestoel van vidaXL. U zult genieten van een verkwikkende massage in het comfort van uw eigen huis of kantoor, terwijl u ontspant en televisie kijkt. Deze hoogwaardige fauteuil is rijkelijk gevoerd voor uw optimaal comfort en voorzien van 8 strategisch geplaatste massagepunten die speciaal ontworpen zijn om uw schouders, rug, billen, kuiten en meer te kalmeren.

M Mcombo Massagestoel

Ervaar ultieme ontspanning met deze M MCombo massagestoel, speciaal ontworpen voor uw behoeften. In deze luxe stoel geniet u van een trillingsmassage in maar liefst 4 delen en 8 vibratiepunten: rug, heupen, benen en kuiten. Met 2 trillingsintensiteiten en een timerfunctie past u eenvoudig de perfecte massage-ervaring naar uw wens aan.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een massagestoel koopt

Voor wie zijn massagestoelen geschikt?

In principe kunnen massagestoelen door iedereen gebruikt worden. Ze hebben een ontspannende werking en kunnen, afhankelijk van het model, de rug, schouders, armen, handen, benen en voeten masseren.

Een massagestoel kan het hele lichaam masseren, ook de handen en vingers. (Beeldbron: unsplash.com / Mat Reding)

Zwangerschap is een uitzondering. Vooral in het begin raden fabrikanten het gebruik van een massagestoel af. Bij twijfel kun je dit het beste met je gynaecoloog bespreken.

Afhankelijk van het model mogen kinderen en heel kleine, grote of zware mensen de massagestoel niet gebruiken. Je moet vooral letten op de afmetingen en de gebruiksaanwijzing van het apparaat.

Het is bewezen dat massagestoelen goed zijn voor je gezondheid, vooral als je onder stress staat. Ze maken het gemakkelijker om je na het werk te ontspannen.

Mensen die veel op een laptop werken hebben vaak last van hun rug en nek. Dit is een geweldige manier om ’s avonds de spieren te ontspannen terwijl je TV kijkt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van massagestoelen?

Voordat je een massagestoel koopt, moet je je bewust zijn van de voor- en nadelen ervan. Je vindt ze in de volgende lijst.

Voordelen
 • Ontspant de spieren
 • Helpt tegen stress
 • Stimuleert de stofwisseling en de bloedsomloop
 • Goedkoper dan een masseur op de lange duur
Nadelen
 • Hoge aanschafprijs
 • Heeft veel ruimte nodig
 • Is geen oplossing voor ernstige problemen

Een massagestoel kopen is in het begin erg duur, maar kan je op de lange duur veel geld besparen omdat je misschien niet meer naar een masseur hoeft.

Je moet er echter rekening mee houden dat ernstige medische problemen en spierkrampen niet met de loutere hulp van een massagestoel kunnen worden opgelost.

Wat kost een massagestoel?

De goedkoopste modellen zijn er al vanaf €120. Deze stoelen worden echter tot een minimum beperkt. Ze hebben maar een paar massagepunten, die meestal in het gebied van rug en nek liggen.

De duurste luxe massagestoelen kosten tot 5000 €. Deze hebben allerlei programma’s en massagesoorten inbegrepen, kunnen zelfs voeten en handen masseren, en zijn van het beste materiaal gemaakt.

Dus de prijsklasse is erg hoog. Dit kan gerechtvaardigd worden op basis van kwaliteit, omvang en aantal van de massage-programma’s. Toch raden we aan een massagestoel te kiezen in de lagere-middelste prijsklasse. Er zijn veel goede en goedkope apparaten die niet van grote merken zijn.

Waar kan ik een massagestoel kopen?

Massagestoelen kun je in principe online of in speciaalzaken kopen. Het grote voordeel van een speciaalzaak is dat je er goed advies kunt krijgen en het juiste model kunt vinden.

Je kunt de stoel ook uitproberen voor je hem koopt. In online winkels is de keuze echter veel groter en je hoeft niet door het gedoe van transport, want de stoel wordt direct in je huiskamer afgeleverd.

Wat zijn de alternatieven voor massagestoelen?

Er zijn verschillende alternatieven die veel goedkoper zijn dan massagestoelen. Ze zullen echter niet allemaal in staat zijn om je hele lichaam te masseren.

Afhankelijk van je klachten is een bureaustoel met massagefunctie, een massagezitkussen of een massager misschien geschikter voor je dan een massagestoel.

Alternatief hx Beschrijving
Bureaustoel met massagefunctie Als je vaak pijn hebt van rug- en nekspanningen bij het werken aan je bureau, is deze bureaustoel de perfecte manier om je weer te ontspannen. Hij kan echter niet je armen, handen, benen en voeten masseren.
Massage seat cover Je kunt de hoes eenvoudig over je bureaustoel of autostoel leggen. De meeste masserende stoelbekledingen trillen echter alleen, wat te eentonig is voor effectieve spierontspanning. Ook hier wordt alleen het rug- en nekgebied gemasseerd.
Massagers Zo zijn er bijvoorbeeld massagers voor de nek, rug en schouders en voor de voeten. Als je een gespannen nekstreek hebt van het werken aan een bureau en niet wilt investeren in een massagestoel, kan een massager de perfecte oplossing zijn.

besluit: Welke soorten massagestoelen zijn er en welke is geschikt voor jou?

Bij de aanschaf van een massagestoel zijn er twee verschillende soorten waar je uit kunt kiezen

 • Basis massagestoelen
 • Luxe massagestoelen

De verschillende soorten massagestoelen hebben elk hun voor- en nadelen. Afhankelijk van wat je verkiest en welke kwalen je hebt, is een andere soort geschikt voor je. In het volgende gedeelte willen we het je gemakkelijker maken om te beslissen.

Wat onderscheidt een basis massagestoel en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

De Basic versie is de goedkope en goedkope versie van een massagestoel.

Bij de aanschaf van zo’n meubel moet je er echter rekening mee houden dat een Basic model alleen de trilfunctie heeft en geen andere soorten massage.

Een vibratiemassage is niet intens genoeg voor de meeste gebruikers en kan ernstige krampen en spierpijn niet verlichten.

Het vaak gebruikte kunstleer heeft een positieve en een negatieve kant. Enerzijds is het gemakkelijk te hanteren en kan het gemakkelijk gereinigd worden. Anderzijds is kunstleer van mindere kwaliteit dan echt leer.

Daardoor slijt hij sneller, wat de levensduur van de massagestoel verkort.

Intussen hebben bijna alle massagestoelen een verwarmingsfunctie. Dit geldt ook voor de basisversies. Maar ondanks de afstandsbediening kunnen de duur, intensiteit en warmte meestal niet afzonderlijk ingesteld worden.

Bovendien zijn alleen de rugleuning en zitting van de Basic massagestoel in de massage geïntegreerd.

Voordelen
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Warmtefunctie
 • Lage prijs
Nadelen
 • Duur, intensiteit en warmte zijn niet regelbaar
 • Alleen vibratie als massagetechniek
 • Korte levensduur
 • Alleen de rug en de zitting worden gemasseerd

Wat onderscheidt een luxe massagestoel en wat zijn de voor- en nadelen?

Je merkt nauwelijks verschil tussen een goede massagestoel en een masseur.

De gesofisticeerde technologie, die de bewegingen van de masseur bijna perfect kan nabootsen, maakt het mogelijk veel verschillende soorten massage en technieken toe te passen.

De geïntegreerde warmtefunctie stimuleert de bloedsomloop en maakt de massage doeltreffender.

Zowel de warmte als de intensiteit en duur van de massages kunnen met de afstandsbediening ingesteld worden. Bovendien kunnen in luxe massagestoelen geïndividualiseerde programma’s geïnstalleerd worden.

Bij massage met de luxe versie wordt het hele lichaam gemasseerd, van de rug, nek en schouders tot de handen en vingers tot de voeten en tenen.

Bovendien is de massagestoel gemaakt van hoogwaardig echt leer. Dit betekent dat een zekere levensduur beloofd kan worden. Het nadeel van dit dure materiaal is echter dat het uiterst tijdrovend is om te onderhouden en schoon te maken.

Maar de ingewikkelde technologie en de volledige omhulling van echt leer maken het heel moeilijk om het te repareren.

Voordelen
 • Warmtefunctie
 • Instelbare duur, intensiteit en warmte
 • Integratie van het hele lichaam tijdens massages
 • Duurzaamheid
Nadelen
 • Hoge prijs
 • Complex onderhoud en schoonmaken van het echte leer
 • Reparatie moeilijk

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om massagestoelen te vergelijken en te evalueren

In het volgende gedeelte laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de verschillende massagestoelen.

De criteria die je kunt gebruiken om massagestoelen te vergelijken zijn o.a.

 • Soorten massage
 • Warmtefunctie
 • Materiaal
 • Levenslang
 • Lichaamsscan functie
 • Afmetingen en gewicht

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de afzonderlijke criteria zijn. We laten je ook kort kennismaken met de verschillende soorten massage.

Soorten

massage
Niet alle massagestoelen hebben programma’s met de belangrijkste soorten massage.

Als je een massagestoel koopt, moet je er dus zeker van zijn dat de massages die je wilt gebruiken erin zitten. In dit deel laten we je kennismaken met de belangrijkste massagetechnieken.

Massageart Beschrijving
Shiatsu massage Deze massage is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde. Het maakt blokkades in de energiestroom van het lichaam vrij.
Roller massage De rolmassage is bijzonder verlichtend voor de wervelkolom en tussenwervelschijven. Het wordt vooral aanbevolen bij chronische rugpijn.
Kneedmassage Dit is een zeer intensieve massage die het weefsel diepgaand kneedt. Op deze manier kunnen zelfs zeer sterke krampen losgelaten worden.
Tikmassage Bij de tikmassage wordt het gebied tussen de nek en het stuitje gemasseerd met lichte tot krachtige tikjes. Het wordt aanbevolen bij pijnlijke spieren.
Vibratiemassage Deze vorm van massage wordt meestal alleen naast andere massages gebruikt. Hoewel de vibratie van de massagestoel alle delen van het lichaam bereikt, wordt oscillerende massage nog steeds niet als effectief beschouwd.
Luchtdrukmassage Luchtdrukmassage kan vergeleken worden met lymfedrainage. Het wordt op de kuitstreek aangebracht en voorkomt trombose als het regelmatig gebruikt wordt.

Je kunt beter een andere soort massage gebruiken, afhankelijk van je voorkeuren, voordelen en klachten.

Shiatsu massage

Ook bekend als acupressuur, is

shiatsu

een standaard massage die uit bijna elke massagestoel gekozen kan worden.

Het vindt zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde. Het houdt zich bezig met de stroom van energie in het lichaam, die door blokkades belemmerd kan worden.

Zulke blokkades kunnen iemands vitaliteit en prestaties verzwakken.

De Shiatsu massage vindt zulke blokkades en lost ze op. Zo kan het het welzijn versterken en pijn verlichten. Het heeft ook een kalmerend effect en bevordert de bloedsomloop.

Rolmassage

Ook de rolmassage is bij bijna elk model inbegrepen. Het is een ideale keuze bij chronische rugpijn.

De massagerollen worden langs de ruggengraat op en neer gerold. Dit maakt de spieren rond de wervelkolom los en stimuleert de bloedsomloop.

Bovendien rekt de massage de wervelkolom en verlicht zo de druk. Dit neemt veel druk weg van de tussenwervelschijven. Het lichaamseigen vocht kan dankzij de verlichting weer in de tussenwervelschijven stromen.

LET OP: De massagerollers mogen niet over de wervelkolom lopen!

Wist je dat de stofwisseling gestimuleerd wordt door een rolmassage?

Dus met de juiste voeding en voldoende lichaamsbeweging kan massage je helpen gewicht te verliezen.

Knedende

massage
Knedende massage is de meest intensieve vorm van massage die de meeste massagestoelen bieden. Het is bijzonder geschikt om rugklachten te voorkomen.

Bij deze massage wordt het lichaam gekneed en in alle richtingen gestrekt. Het mechanisme beweegt horizontaal en verticaal. Bovendien kan bij sommige massagestoelen de massage alleen selectief of over een groot gebied worden toegepast, afhankelijk van je voorkeur.

Echt leer is heel hoogwaardig en duurzaam, maar het vereist ook uitgebreide verzorging en reiniging. (Beeldbron: unsplash.com / Fancycrave)

Kneedmassage stimuleert de bloedsomloop in het hele lichaam en maakt de spieren los. Krampen kunnen losgelaten worden als de techniek in de diepe weefsels masseert.

Tappende

massage
Bij deze massagevorm worden met speciale bewegingen, die bedoeld zijn om het losmaken met de randen van de menselijke hand te simuleren, de gebieden tussen de nek en het stuitje aangetikt.

De snelheid van het tikken en het te masseren gebied kunnen meestal ingesteld worden.

De massage maakt de spieren en weefsels los en helpt om spanning en pijn te verlichten. In feite kan tikken beknelde zenuwuiteinden vrijmaken.

Vibrerende

massage
Tijdens een vibrerende massage trilt de hele massagestoel. Voor de meeste mensen is het niet intens genoeg, en daarom wordt het meer als supplement gebruikt. Deskundigen beschrijven ook deze vorm van massage als niet bijzonder effectief.

De massage heeft echter een diep ontspannende werking. Bovendien werkt het over het hele lichaam en kan het alle gebieden bereiken. Het masseert ook veel kleine spieren waar andere massages niet bij kunnen.

Luchtdrukmassage

Luchtdrukmassage werkt als lymfedrainage. Het is ontworpen voor de kuiten. Het gezonken bloed wordt door druk weer in de circulatie van het lichaam gebracht.

Dit ondersteunt niet alleen de bloeddruk, maar kan bij regelmatig gebruik ook trombose voorkomen.

De massage werkt via luchtkussens in het been- en zitgedeelte. Deze kunnen in verschillende mate met lucht gevuld worden. Afhankelijk van hoe gevuld ze zijn, varieert de sterkte van de massage.

Op deze manier kan de intensiteit ingesteld worden. Bovendien passen de kussens zich individueel aan het lichaam van de gebruiker aan.

Sommige van de hier genoemde soorten massage en hoe ze ingesteld kunnen worden, worden je met behulp van een echt luxe toestel uitgelegd in de volgende video.

Warmtefunctie

Veel massagestoelen hebben een warmtefunctie. Dit kan het effect van sommige massages versterken. Warmte ontspant de spieren en stimuleert de bloedsomloop.

Je moet er echter rekening mee houden dat sommige massagestoelen zeer sterk opwarmen. Afhankelijk van het model kun je ze niet lang aan een stuk gebruiken en moet je ze na gebruik laten afkoelen.

Bij de aanschaf van een massagestoel is het meestal de moeite waard aandacht te besteden aan de warmtefunctie, want die verhoogt de effectiviteit.

Materiaal

Afhankelijk van de prijs hebben de meeste massagestoelen een oppervlak van echt of kunstleer. We raden je aan hoge kwaliteit te zoeken, want dat verlengt de levensduur van de stoel.

Maar het moet ook gezegd worden dat echt leer moeilijker te onderhouden en schoon te maken is dan imitatieleer.

Als je een massagestoel koopt, let er dan op dat het materiaal aangenaam aanvoelt op de huid. Het moet zich ook aanpassen aan je lichaamsvorm als je gaat zitten.

Levensduur

Hoe hoger de kwaliteit van de massagestoel, hoe langer zijn levensduur zal zijn. Je kunt ook kijken naar de lengte van de garantie die de leverancier je geeft.

Je hoeft echter niet per se een dure merkmassagestoel te kopen om goede kwaliteit te krijgen. Er zijn veel kleine leveranciers met goedkope en hoogwaardige modellen.

Lichaamsscanfunctie

De lichaamsscanfunctie is alleen beschikbaar op zeer hoogwaardige luxe massagestoelen.

Massagestoelen van hoge kwaliteit kunnen de bewegingen van een masseur bijna perfect nabootsen. (Beeldbron: pixabay.com / Mariolh)

Het lichaam van de gemasseerde wordt hier nauwkeurig opgevangen door het mechanisme. Op deze manier kunnen de massages precies aan het lichaam aangepast worden en voelen ze nog meer aan als een massage door de masseur. De bodyscan functie maakt nog betere en intensievere massages mogelijk.

Afmetingen en gewicht

Onder andere een hoog gewicht en een zeer goede stabiliteit zijn kwaliteitskenmerken van een massagestoel. Als je maar weinig ruimte hebt in je woonkamer, moet het ligvlak ook in- en uitgetrokken kunnen worden.

Bij het kopen van een massagestoel moeten ook zeer korte, lange of zware mensen erop letten dat de afmetingen van de massagestoel bij hun eigen lichaamsverhoudingen passen.

In dit geval raden we je aan je massagestoel bij een gespecialiseerde dealer te kopen, zodat je hem kunt uitproberen.

Afhankelijk van je voorkeuren en het gebruik van de massagestoel, moet hij verschillende functies, programma’s, soorten massage en afmetingen hebben. De volgende video toont een vergelijking van drie verschillende massagestoelen.

Verschillende technieken worden ook uitgelegd en je ziet hoe ze in de massagestoel geïntegreerd zijn.

Wetenswaardigheden

over massagestoelen

Hoe vaak en hoe lang moet ik de massagestoel gebruiken?

In principe kun je je massagestoel zo vaak gebruiken als je wilt. Het belangrijkste is dat je aandacht schenkt aan je eigen lichaam en hoe je je voelt. Regelmatig gebruik kan meestal geen kwaad.

Als je van meet af aan weet dat je de massagestoel lange tijd zult gebruiken, raden we je aan de intensiteit op laag in te stellen. Zo worden je spieren niet overbelast.

De meeste massagestoelen schakelen zichzelf na ongeveer 15 minuten uit. Als je er zin in hebt, kun je aan een andere massage beginnen.

Heb je echter een massagestoel met een warmtefunctie, dan moet je oppassen dat hij niet oververhit raakt. Het is het beste om de verwarmingsfunctie na het eerste massageprogramma gewoon uit te schakelen.

Ik heb pijn na gebruik van de massagestoel. Waarom en wat moet ik doen?

Na een zeer intensieve massage is het heel goed mogelijk dat je spieren de volgende dag een beetje pijn doen als je je beweegt.

In zo’n geval heb je spierpijn in de spieren die je zelden beweegt of die diep onder andere spieren verborgen liggen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Na een dag of twee zou de pijn verdwenen moeten zijn.

Als je echter een andere soort pijn voelt en beperkt wordt in je dagelijks leven, raden we je aan naar een dokter te gaan. De pijn wordt niet noodzakelijk door de massagestoel veroorzaakt.

Niettemin moet je de arts onder andere vertellen dat je een massagestoel gebruikt.

Hoe werken massagestoelen?

Een basis massagestoel produceert eenvoudige trillingen die speciaal voor massage gebruikt kunnen worden.

Maar de meer geavanceerde modellen bevatten tegenwoordig ook allerlei mechanische onderdelen. Verfijnde technologie maakt het mogelijk dat ze veel verschillende bewegingen kunnen uitvoeren.

Op deze manier kan de masseur optimaal nagebootst worden. De moderne luxe massagestoel kan bewegingen uitvoeren als kneden, tikken en strelen.

Afbeelding: 123rf.com / Екатерина Гурина

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies