labios decorados con labial rojo con forma de corazon
Laatst bijgewerkt: 05-10-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

21Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

95Verzamelde opmerkingen

In een wereld waar steeds meer taboeonderwerpen bespreekbaar zijn, willen we ook het taboe op masturbatie doorbreken. Zelfbevrediging roept namelijk al lang niet meer zoveel discussie op als vroeger. Masturbatie is een fysieke daad en behoefte van ieder mens, om zijn of haar seksuele behoeften te bevredigen. Het uitoefenen van deze activiteit is, als je het met mate doet, zelfs gunstig voor jouw seksuele gezondheid.

Het woord masturbator doet je wellicht denken aan seksspeeltjes voor vrouwen, zoals dildo’s en vibrators. Maar, de masturbator is bij uitstek een speeltje dat ontwikkeld is voor het plezier van mannen. De markt voor seksspeeltjes voor mannen is groeiende en is steeds opener voor een groter publiek. Daarom vertellen we je in dit artikel alles over dit apparaat.
Belangrijk om te weten

 • De masturbator is een object dat bedoeld is voor het bevredigen van de mannelijke behoefte aan penetratie. Zij het vaginaal, anaal of oraal. Het is een apparaat dat de hand vervangt en aanvult. Want, hoewel je de masturbator met jouw hand bedient, bereik je de climax door de wanden aan de binnenkant van het apparaat.
 • Het grootste deel van de masturbators heeft de vorm van een buis, met één of twee ingangen aan beide zijden. Maar, er bestaan ook andere modellen masturbator, zoals die in de vorm van een robot of pop, die al dan niet opblaasbaar zijn.
 • Omdat de masturbator in contact staat met jouw huid in een nogal gevoelig gebied, is het materiaal ervan erg belangrijk. Maar er zijn ook andere factoren om rekening mee te houden als je er een koopt, zoals formaat, trillingen en hygiëne.

Onze selectie: De beste masturbator op de markt

Het kopen van een masturbator is een privé aangelegenheid en niet iedereen in Nederland heeft de sex shop op de hoek zitten. Vandaar, dat de meeste mensen een masturbator online kopen. Bovendien verloopt de verzending van seksspeeltjes op een zeer discrete manier. Hieronder presenteren we je de 4 door gebruikers best beoordeelde masturbators van dit moment. Misschien zit er een voor je tussen:

De beste discrete masturbator

De sleeve van FPPR heeft een aantrekkelijke huidskleurige kleur en een realistische vaginaopening. De binnenkant van de sleeve is voorzien van noppen en ribbels die jouw penis maximaal stimuleren. Haal de sleeve na gebruik uit de behuizing en maak hem goed schoon met water en toycleaner of een milde antibacteriële zeep. De masturbator heeft een zeer discrete look, zodat jij je nieuwe speeltje met een gerust hart op je nachtkastje kunt zetten of in je tas kan meenemen.

De beste  vibrerende masturbator

Dankzij de brede opening kan de Satisfyer ook gebruikt worden met een penis die nog niet volledig hard is. Op deze manier is dit speelmaatje perfect voor het oplaaien van je verlangens als voor uitgebreide massage van de penis. De twee uitstulpingen aan de binnenzijde vormen een trap-effect, waardoor de masturbator smaller wordt naar achteren toe. Je kunt over de golven glijden met wat glijmiddel op waterbasis of gewoon achterover leunen en genieten van de verschillende vibratiepatronen.

De beste geribbelde masturbator

Deze masturbator van Fleshlight Girls is een revolutionair nieuw geribbeld ontwerp, compleet met unieke “pleasure pockets”. Riley Reid’s Utopia is de perfecte combinatie van geribbeld genot en strakke stimulatie. Elke diepe stoot in haar zorgt voor maximaal plezier, en verzekerd je van een ultiem orgasme. Voor het schoonmaken kun je eenvoudig de achterkant openen om te spoelen.
Er wordt aangeraden om er renewing powder, glijmiddel en toycleaner bij te kopen om de Fleshlight langer goed te houden.

De beste masturbator met vlakke onderkant

Cleo van het merk Kokos geeft jou alles wat je nodig hebt, waar je het maar nodig hebt. Deze masturbator heeft mooie ronde billen en een vaginale opening vol bochten, ribbels en nopjes. De masturbator is zacht, soepel en voelt heerlijk aan. De vlakke onderkant maakt het mogelijk om haar overal te plaatsen. Je bed, de keukentafel of de bank, Cleo is altijd klaar om jouw meest intieme wensen te vervullen. Wanneer laat jij je verleiden door Cleo? Lengte 120 cm, huidskleur.

Shopgids: Alles wat je moet weten over een masturbator

Voordat je een seksspeeltje koopt, is het fijn als je jouw vragen beantwoord ziet. Zeker als het gaat om producten die in contact zijn met jouw tere huid en waarover je niet zomaar veel achtergrondinformatie vindt. Omdat een masturbator in contact komt met jouw penis, vinden we het belangrijk om je goed voor te lichten voordat je koopt. Daarom beantwoorden we hieronder de meest gestelde vragen over masturbators. 

Lencería femenina atractiva

We kunnen masturbators indelen in de categorieën cup, realistisch en (opblaas)pop.
(Bron: Domenico Castaldo: 31505600/ 123rf.com)

Wat is een masturbator voor mannen?

Een masturbator is een seksspeeltje voor mannen, dat het ouderwetse aftrekken naar een volgend niveau tilt. Ook geef je in zekere zin jezelf een beurt, zonder daarbij je hand en arm teveel te belasten. Sommige modellen masturbator hoef je namelijk alleen maar vast te houden. Het kanaal aan de binnenkant van de masturbator is doorgaans zacht en smal, om je het echte penetratie gevoel te geven.

Deze apparaten staan ook wel bekend als pocket vagina’s. De binnenkant van een masturbator is bekleed met patronen en texturen die de zenuwuiteinden op de penis stimuleren. Beter nog, dan dat jij met je hand kunt doen. Een masturbator is doorgaans makkelijk te gebruiken en eveneens schoon te maken na gebruik.

Woody AllenAmerikaanse regisseur
“Masturberen is eigenlijk de liefde bedrijven met de persoon van wie je het meest houdt.”

Gebruik een masturbator door je penis in één van de openingen te steken en deze op en neer te bewegen met jouw hand, totdat je jouw climax bereikt. Sommige vibrerende masturbators op batterijen of een accu, hoef je alleen maar op hun plaats te houden.

Welke soorten masturbators zijn er?

Er is voor iedere man wel een masturbator te vinden die hem aanstaat. Zo simuleren de verschillende masturbators de verschillende lichaamsopeningen van de vrouw of man, namelijk de mond, de vagina en de anus. Orale masturbators zijn het meest populair, op de voet gevolgd door vaginale masturbators. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten masturbator:

Type Kenmerken
Oraal Simuleren het pijpen.

Doorgaans behoorlijk sophisticated.

Bevatten soms verwarming en vibratie.

Concentreert zicht op de eikel.

Meestal niet geschikt voor de gehele penis.

Makkelijk schoon te maken.

Vaginaal Zijn groter van formaat, meestal in de vorm van een buis.

Bevatten soms verwarming en vibratie.

Onregelmatige textuur aan de binnenzijde.

Openingen aan een zijde of beide zijden.

Vergen meer moeite om te reinigen

Bedekken meestal de hele penis.

Anaal Simuleren anale seks.

Smaller dan de vaginale masturbator.

Bedekt meestal de hele penis.

Onregelmatige textuur aan de binnenkant, voor de ultime stimulatie.

Welke vormen masturbators zijn er?

Qua vorm, zijn masturbators in te delen in hulzen of cups, realistische modellen, eivormige masturbators en (opblaas)poppen. In de volgende tabel leggen we het verder uit:

Type Kenmerken
Huls of cup Dit zijn de meest populaire masturbators.

Lijken aan de buitenkant op een huls, zaklamp of blik.

Kunnen open zijn aan beide zijden.

Er zijn modellen die orale, vaginale of anale penetratie simuleren.

Realistische masturbators Hebben meestal de vorm van een handschoen of buis.

Zijn aan de binnenkant bekleed met materialen en texturen die lijken op die van de mond, de vagina of de anus.

Pop Deze zijn bedoeld, om het menselijk lichaam na te bootsen.

Zijn soms natuurgetrouw en op ware grootte.

Een pop kun je aanpassen naar smaak.

Dit is het duurste type masturbator.

Niet direct discreet, voor mannen die zich niet snel schamen.

Licht het meest dichtbij seks met een echt persoon.

Opblaaspop Bootst het menselijk lichaam na.

Kunnen op ware grootte zijn.

Hebben doorgaans weinig details en verfijning.

Zijn discreet, omdat je ze na gebruik leeg laat lopen en oprolt.

Zijn doorgaans zeer goedkoop.

Ei vormig Zoals de naam al zegt, lijkt deze masturbator op een ei.

Hebben al dan geen ingang in de vorm van een ei.

Bedekt alleen de eikel van de penis, het meest gevoelige deel.

Zijn toegankelijk geprijsd.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een masturbator?

Op zich verhogen masturbators en seksspeeltjes niet alleen het niveau van het seksuele genot. Seksuologen geven ook aan dat zij kunnen dienen bij sommige vormen van therapie. Bij de sexual healing zogezegd. Hieronder noemen we daarom de belangrijkste voordelen en nadelen van het gebruik van masturbators en andere speeltjes in ons seksleven.

Modelo femenina posando para fotografía

Seksspeeltjes en masturbators helpen om meer seksueel genot te beleven.
(Bron: Ramon Grosso Dolarea: 31712511/ 123rf.com)

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende voordelen en nadelen van een masturbator:

Voordelen
 • Helpen bij erectie stoornissen
 • Kunnen ondersteunen bij voortijdige ejaculatie
 • Zijn middelen die seksuele relaties kunnen verduurzamen
 • Vernieuwen jouw/jullie seksleven
 • Maken het bereiken van een orgasme gemakkelijker
 • Bieden meer genot en stimulatie dan gewoon aftrekken
 • Je kunt ze alleen of samen gebruiken
Nadelen
 • Je kunt er verslaafd aan raken
 • Jouw partner kan het er niet mee eens zijn
 • Sommige stoffen kunnen schadelijk zijn voor de huid
 • Sommige modellen zijn niet bepaald discreet

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Misschien denk je dat alle masturbators een pot nat zijn, omdat ze allemaal om het gevoel van penetratie draaien. Toch zijn er wel degelijk grote verschillen tussen de verschillende masturbators. Deze verschillen kunnen ervoor zorgen dat een masturbator beter of juist minder goed past bij wat jou opwindt. Daarom hebben we hieronder een aantal aankoopcriteria opgesteld. Aan de hand hiervan kun je bepalen welke soort masturbator het beste bij jou past.

 • Materiaal
 • Openingen
 • Vibratie
 • Hygiëne

Materiaal

De meeste soorten masturbator zijn ontwikkeld, om zo dicht mogelijk bij het fijne natuurlijke gevoel te komen. Ze zijn dan ook gemaakt van zachte en elastische materialen, die je een intens genot beloven. Houd bij het kiezen van jouw masturbator rekening met eventuele gevoeligheden en jouw huidtype. Controleer of het speeltje geen ftalaten en weekmakers bevat, of latex als je daar gevoelig voor bent.

Het materiaal is van belang, omdat het jouw gezondheid en in het bijzonder jouw seksuele gezondheid kan beïnvloeden. De prijs van de masturbator hangt vaak samen met het materiaal waaruit deze bestaat. De fabrikant heeft bij de keuze van het materiaal nagedacht over de sensatie, het uiterlijk, de duurzaamheid, de vorm en de hygiëne van het speeltje. Laat je hierover zo goed mogelijk informeren.

Mujer en sesión fotografica

Penis ringen leg je om de basis van jouw penis, op het moment dat je al een erectie hebt.
(Bron: Sergey Mironov: 16147051/ 123rf.com)

Als het om materiaalkeuze gaat, raden we je aan om een seksspeeltje te kiezen uit veilige medisch siliconen of TPR/TPE rubber. Siliconen worden namelijk door de huid verdragen door de meeste personen. Latex is ook veilig, behalve voor diegenen met een latex allergie. PVC en gelatine kunnen gevaarlijk zijn voor mensen, omdat ze giftige stoffen bevatten. Ook omdat deze materialen moeilijker schoon te houden zijn.

Openingen

Het visuele aspect aan een masturbator is belangrijk, omdat dit het seksuele genot kan verhogen. Voor veel mannen geldt namelijk, dat we niet alleen opgewonden raken door wat we voelen. Ook wat we zien speelt een sleutelrol in onze opwinding. Visuele stimuli zijn erg belangrijk voor het mannelijke seksleven. Daarom zijn er zoveel ontwerpen in masturbators, want zoveel mannen, zoveel voorkeuren.

Meestal zijn de openingen in een masturbator zo gemaakt, dat ze lijken op een mond, een vagina of anus. Maar er zijn ook masturbators met een meer neutraal ontwerp, voor mannen die dit juist een turn off vinden.

Vibratie

Er zijn maar weinig seksspeeltjes voor mannen die trillen, maar ze zijn er wel. Om een extra stimulans toe te voegen, of een bepaalde sensatie na te bootsen, zoals likken, zuigen of strelen. Op sommige masturbators zit ook een trilfunctie, soms zelfs met diverse intensiteiten. Met een knop of schuif bedien je de trilfunctie, maar uitzetten kan vaak ook als je dat gebibber niet fijn vindt.

Een aantal masturbators in de selectie bevatten een trilfunctie die de pijp sensatie nabootst. Hetzelfde geldt voor cock rings. De trilfunctie op een masturbator is er voor het verder verhogen van het seksuele genot en voor het sneller bereiken van jouw climax.

Hygiëne

Als het om seksspeeltjes gaat, kun je beter niet voorbijgaan aan het hygiënische aspect. Ze zijn tenslotte in aanraking met de meest gevoelige delen van jouw lichaam en dat van je partner. Een slechte hygiëne kan jouw gezondheid te gronde richten. Of je een sex toy makkelijk schoon kunt maken, hangt mede af van het materiaal. Check dan ook vooraf of de masturbator is gemaakt van poreus materiaal of niet en eventueel welk schoonmaakmiddel je ervoor kunt gebruiken. De meeste handleidingen zijn duidelijk over de hygiëne en het schoonhouden van jouw masturbator.

Niet alleen jouw gezondheid, maar ook de duurzaamheid van jouw genotspeelgoed hangt samen met de mate waarin je het kunt schoonhouden. We raden je aan om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken op jouw masturbator. Noch alcohol of aceton, omdat deze het materiaal kunnen aantasten. Kies liever voor een milde zeep. Er zijn ook speciale schoonmaakmiddelen verkrijgbaar voor seksspeeltjes. Deze zijn mild voor de huid en voor het materiaal van jouw masturbator. Zo heb je nog lang plezier van jouw toy.

Samenvatting

In Nederland is het gelukkig al een tijdje een bespreekbaar onderwerp, maar in veel landen moet het nog doordringen. Zelfbevrediging is niet iets voor voor mensen met een extreem open geest, het is een basisbehoefte van ieder mens. Seksueel plezier is niks om je voor te schamen, het is juist iets dat de lol in het leven kan vergroten.

In dit artikel hebben we hopelijk een bijdrage geleverd aan de openheid over seksspeeltjes en masturbators voor mannen. Het is niet iets om je voor te schamen, het is iets om van te genieten. Bespreek het met je bedpartners, doe het samen. Op deze manier kunnen masturbators een verrijking zijn van ons seksleven.

Vond je dit artikel over masturbators voor mannen interessant? Deel het dan met andere mannen die hier baat bij kunnen hebben. Het achterlaten van een vraag, opmerking of reactie kan ook.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: subbotina: 50350121/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies