Laatst bijgewerkt: 27-09-2021

Iedereen die met een team aan een project heeft gewerkt kent de uitdagingen: Schema’s, deadlines, taakopdrachten, informatie en bijbehorende documenten moeten gedeeld en gesynchroniseerd worden. In sommige gevallen zijn verschillende toegangsrechten nodig voor verschillende medewerkers.

Om al deze hindernissen in de praktijk te overwinnen kunnen taakbeheer toepassingen, ook wel taakbeheer hulpmiddelen genoemd, een grote steun zijn. Een mogelijkheid hiervoor is MeisterTask. Wat de software biedt en voor wie ze bijzonder geschikt is wordt hieronder uitgelegd.

Belangrijk om te weten

 • Taakbeheer hulpmiddelen worden gebruikt om de projectplanning te ondersteunen. Taken die verdeeld moeten worden kunnen beheerd en bewaakt worden.
 • De prijs voor MeisterTask hangt af van de benodigde functies. In principe kan de basisversie van de software gratis gebruikt worden, maar een betaald abonnement is vereist voor het verkrijgen van alle functies.
 • MeisterTask biedt integratiemogelijkheden voor veel andere apps. Bovendien heeft de software een API.

Achtergrond: Wat zijn taakbeheer software?

Taakbeheersoftware is, zoals de naam al zegt, een programma dat ontworpen is om taakbeheer te ondersteunen. Taakbeheer is het plannen, beheren, controleren en uitvoeren van taken, b.v. in de context van projecten. Het doel van taakbeheer is ervoor te zorgen dat taken in de afgesproken mate voltooid worden. (1)

Een project leiden waarbij meerdere mensen betrokken zijn kan zenuwslopend zijn. Ook als taken verdeeld worden, moet iedereen op de hoogte zijn. Een hulpmiddel voor taakbeheer kan helpen. (Image source: airfocus / Unsplash)

Taakbeheersoftware zorgt ervoor dat details zoals projecten, taken, taakdetails, verantwoordelijke persoon en vervaldatum zichtbaar zijn. (2) Het is daarom een must voor veel bedrijven (vooral voor bedrijven die op projectbasis werken).

Wat is MeisterTask?

MeisterTask is een van deze taakbeheer programma’s. Het programma kan gedownload worden en offline gebruikt worden. De applicatie kan ook gebruikt worden via de internet browser of als app op een smartphone, maar dit vereist een internetverbinding.

MeisterTask is een hulpmiddel voor taakbeheer, ook wel taakbeheer software genoemd.

MeisterTask gebruikt de zogenaamde Kanban methode. Dit is een besturingsprincipe dat zijn oorsprong vindt in de productie. Zogenaamde zelfcontrolerende regelkringen zijn bedoeld om projecten soepel te laten verlopen. (3, 4)

Welke functies heeft MeisterTask?

MeisterTask biedt veel verschillende functies om de planning en uitvoering van projecten te ondersteunen. Deze kunnen in verschillende functiegroepen verdeeld worden

 • Project functies: Flexibel aanpasbare borden in Kanban-stijl: onbeperkt kolommen, filters, tijdlijn, automatismen, terugkerende taken, taaklimieten
 • Taakfuncties: Taak eigenaar en waarnemer, Vervaldata, Tijd bijhouden, Aangepaste velden, Meerdere checklists, Bijlagen, Taak relatie, Tags
 • Gebruikersfuncties: agenda, dashboard, bureaubladtoepassingen
 • Analyse functies: Voortgangs- en veiligheidsrapporten
 • Admin functies: beheerdersaccount, gebruikersgroepen, team projecten, rollen en rechten, account manager
 • Communicatie functies: Reacties, vermeldingen, contact opnemen met de groep, e-mail meldingen, mobiele apps
 • Overgangsfuncties: Eenvoudig importeren, van spreadsheets naar MeisterTask, van documenten naar checklists

Al deze functies zijn geïntegreerd in een intuïtieve gebruikersinterface, zodat het gemakkelijk en zelfverklarend te gebruiken is. (5)

Wat kost MeisterTask?

MeisterTask is beschikbaar als gratis freeware. Er kunnen echter abonnementen worden genomen voor extra functies. Hoewel de gratis Basis versie voor veel toepassingsgebieden voldoende kan zijn, zijn de extra functies vaak een voordeel voor complexere en grotere bedrijven. In dit geval wordt een upgrade naar een van de betaalde versies aangeraden. (6)

FAQs

Als je op zoek bent naar een geschikt taakbeheerprogramma en MeisterTask tegengekomen bent, zul je je ongetwijfeld enkele vragen stellen over het programma. We zullen de meest voorkomende in het volgende beantwoorden om je bij je beslissing te helpen.

Kan MeisterTask met andere apps verbonden worden?

MeisterTask biedt een breed scala aan integratiemogelijkheden voor andere apps en toepassingen. Deze omvatten Slack, Google Hangouts Chat, Google Drive, Dropbox, Gmail, Microsoft Teams, Outlook en nog veel meer.

MeisterTask kan verbonden worden met enkele duizenden andere apps.

Met behulp van de Zapier dienst kan MeisterTask ook verbonden worden met meer dan 2.000 andere web apps. (7)

Wie zijn de belangrijkste gebruikersgroepen van MeisterTask?

MasterTask heeft een breed spectrum van gebruikers. Dit zijn momenteel agile ontwikkelteams, ontwerpers, marketeers of NGO’s, maar ook allerlei andere soorten teams over de hele wereld.

Welke instructies, handleidingen en/of klantenondersteuning biedt MeisterTask?

Als er vragen of problemen rijzen, biedt MasterTask een breed scala aan ondersteuningsmogelijkheden

 • Online Hulpcentrum
 • FAQs
 • Lesvideo’s
 • Ondersteuning per e-mail

Zo biedt MasterTask zowel zelfhulpmogelijkheden als persoonlijke klantenondersteuning. (8)

Biedt MasterTask een API aan?

Een API (Application Programming Interface) is voor veel bedrijven een belangrijk hulpmiddel en daarom een centraal criterium bij de keuze van software.

MeisterTask voldoet volledig aan dit criterium. De software biedt vele nuttige integratiemogelijkheden met behulp van zijn API. (9)

Welke browsers / systemen ondersteunt MeisterTask?

In principe ondersteunt MeisterTask alle standaard browsers van de gangbare besturingssystemen. Dit omvat de nieuwste versies van

 • Google Chrome
 • Mozilla Firefox
 • Safari
 • Opera
 • Microsoft Edge

Bovendien biedt MeisterTask mobiele apps voor iOS en Android. (8)

Met welke toepassingen wordt MeisterTask vaak samen gebruikt?

MeisterTask biedt vele mogelijkheden om de software met andere toepassingen te verbinden. Deze zijn hierboven al uitgelegd.

Bijna het hele werkproces vindt nu digitaal plaats. Integratiemogelijkheden van verschillende programma’s met elkaar maken het werk veel gemakkelijker. (Image source: Marvin Meyer / Unsplash)

Tot de meest geïntegreerde apps behoren echter MindMaster, Zendesk, GitHub, Slack, Bitbucket, Microsoft Teams, Harvest en Google Drive.

Is MeisterTask geschikt voor meerdere gebruikers?

Ja, MeisterTask is speciaal ontworpen met samenwerken in gedachten. Houders van een Pro, Business en Enterprise abonnement kunnen teams vormen bestaande uit teamleden en beheerders.

Het maken van teams maakt een aantal functies mogelijk

 • Wijs verschillende rollen en toegangsrechten toe aan teamleden
 • Deel snel projecten door groepente maken
 • Inzicht in teamprestaties via productiviteitsrapporten

Beheerders hebben ook enkele extra rechten. Ze kunnen bijvoorbeeld teamleden beheren en de boekhouding overnemen, maar ook teamprojecten opzetten. (10)

Waar wordt MeisterTask meestal voor gebruikt?

MeisterTask dient als ondersteunend hulpmiddel voor project- en taakbeheer. Het wordt gebruikt om overzicht te houden, taken te verdelen en er samen als team aan te werken. De nadruk ligt op het ter beschikking stellen van de nodige informatie, schema’s en documenten aan alle teamleden, om zo een vlotte samenwerking binnen een project mogelijk te maken.

Hoe veilig is MeisterTask?

IT en gegevensbeveiliging is een steeds belangrijker onderwerp voor alle bedrijven. Daarom is de beveiliging van software altijd een belangrijk criterium bij de introductie ervan in een bedrijf.

Daarom is MeisterTask volledig DSGVO-compliant en ook gecertificeerd door Trusted Cloud. Van gegevens wordt dagelijks, wekelijks en tweewekelijks op meerdere locaties een back-up gemaakt om gebruikers te beschermen tegen onvoorzien gegevensverlies.

Projecten zijn standaard privé, maar kunnen naar eigen behoefte met andere gebruikers gedeeld worden. Verschillende toegangsniveaus maken een gedifferentieerde vrijgave van informatie en rechten mogelijk aan de gebruikers die ze nodig hebben.

Bovendien gebruikt MeisterTask bekende en veilige wachtwoord- en inlogtechnieken om toegangsbevoegdheden te verifiëren.

Waar bevinden de gegevens van MeisterTask zich?

De servers van MeisterTask en dus ook de opgeslagen gegevens bevinden zich in Frankfurt/Duitsland. Tegelijk wordt voor de betaalde abonnementen een beschikbaarheid van 99.9 % gegarandeerd. (11)

Conclusie

MeisterTask is een geavanceerd taakbeheer programma dat de planning, administratie, controle en uitvoering van taken ondersteunt. Vooral op het gebied van projectbeheer is zulke software tegenwoordig onmisbaar.

Naast de integratiemogelijkheden van andere toepassingen is de aandacht voor multi-user mogelijkheden de grote kracht van MeisterTask. Gebruikers hoeven zich ook geen zorgen te maken over veiligheidsaspecten: Gegevensbescherming en beveiliging van gebruikers, gebruikers en netwerk zijn topprioriteiten voor MeisterTask. Wie een betrouwbaar en veelzijdig taakbeheer gereedschap zoekt, zal met MeisterTask zeker vinden wat hij zoekt.

(Coverfoto: Sora Shimazaki / Pexels)

Referenties (11)

1. Geiger, W. / Kotte, W.: Handbuch Qualität - Grundlagen und Elemente des Qualitätsmanagements: Systeme - Perspektiven. 5. Auflage. 2008. S. 8.
Bron

2. Bahr, I.: 5 Aufgabenmanagement-Tools für kleine und mittelständische Unternehmen. 2019.
Bron

3. Wb-web. Meistertask – gemeinsame Projektarbeit. Abgerufen am 19.05.2021.
Bron

4. manufacture manufacturing solutions. Kanban System und Pull Steuerung – Definition und Prinzip. Abgerufen am 19.05.2021.
Bron

5. MeisterTask. MeisterTask-Funktionen. Abgerufen am 19.05.2021.
Bron

6. MeisterTask. MeisterTask Preise. Abgerufen am 19.05.202
Bron

7. MeisterTask. Integrationen. Abgerufen am 19.05.2021.
Bron

8. MeisterTask. Help Center. Abgerufen am 19.05.2021.
Bron

9. MeisterTask. Create applications with the MeisterTask API. Abgerufen am 19.05.2021.
Bron

10. MeisterTask. Teammitglieder verwalten. Abgerufen am 20.05.2021.
Bron

11. MeisterTask. Sicherheit. Abgerufen am 20.05.2021.
Bron

Waarom kun je ons vertrouwen?

Fachbuch
Geiger, W. / Kotte, W.: Handbuch Qualität - Grundlagen und Elemente des Qualitätsmanagements: Systeme - Perspektiven. 5. Auflage. 2008. S. 8.
Ga naar bron
Fachartikel
Bahr, I.: 5 Aufgabenmanagement-Tools für kleine und mittelständische Unternehmen. 2019.
Ga naar bron
Internetbeitrag
Wb-web. Meistertask – gemeinsame Projektarbeit. Abgerufen am 19.05.2021.
Ga naar bron
Internetbeitrag
manufacture manufacturing solutions. Kanban System und Pull Steuerung – Definition und Prinzip. Abgerufen am 19.05.2021.
Ga naar bron
Anbieterinformationen
MeisterTask. MeisterTask-Funktionen. Abgerufen am 19.05.2021.
Ga naar bron
Anbieterinformationen
MeisterTask. MeisterTask Preise. Abgerufen am 19.05.202
Ga naar bron
Anbieterinformationen
MeisterTask. Integrationen. Abgerufen am 19.05.2021.
Ga naar bron
Anbieterinformationen
MeisterTask. Help Center. Abgerufen am 19.05.2021.
Ga naar bron
Anbieterinformationen
MeisterTask. Create applications with the MeisterTask API. Abgerufen am 19.05.2021.
Ga naar bron
Anbieterinformationen
MeisterTask. Teammitglieder verwalten. Abgerufen am 20.05.2021.
Ga naar bron
Anbieterinformationen
MeisterTask. Sicherheit. Abgerufen am 20.05.2021.
Ga naar bron
Recensies