Woman packing her bag with child stuff
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

20Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

94Verzamelde opmerkingen

Elke keer dat je met je baby op stap gaat is het inpakken van de luiertas iets waar je niet onderuit kunt, ongeacht de lengte of de aard van het uitje. Behalve schone luiers, kleding en een paar speeltjes is melk een must, zowel voor moeders die geen borstvoeding geven als voor diegenen die de voorkeur geven aan gemengde voeding.

Omdat je al zoveel babyspullen in je tas moet meenemen, probeer je natuurlijk altijd zo min mogelijk gewicht te dragen. Wat dat betreft zal de melkpoedertoren hier een goede hulp bij zijn. Dankzij dit systeem kan je gemakkelijk flessen klaarmaken, waar je ook bent.




Belangrijk om te weten

 • De voeding van je baby is erg belangrijk voor je en je probeert deze vast altijd zo goed mogelijk te bereiden. Er zijn echter momenten waarop het niet eenvoudig is om een flesje klaar te maken, als je buitenshuis bent bijvoorbeeld, of middenin de nacht.
 • Met een melkpoedertoren heb je altijd en overal de exacte hoeveelheden voor de fles van je baby bij de hand, waar je ook bent. Daarom wordt het beschouwd als één van de meest praktische en nuttige babyartikelen.
 • Bij de keuze van de melkpoeder doseerdoos moet je rekening houden met factoren als capaciteit, grootte of materiaal, zodat je een aankoop doet die past bij je behoeften.

Onze selectie: De beste melkpoedertorens op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste melkpoedertorens die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte melkpoeder dispenser een stuk eenvoudiger.

De beste 4-delige melkpoedertoren

De melkpoedertoren van Safinty bevat 4 individueel afsluitbare doosjes die praktisch voor thuis en onderweg zijn. Ze zijn op elkaar te stapelen en schroeven en de toren bevat een prakische vultrechter als deksel van de toren. Je kunt de doosjes eenvoudig stapelen. De schenktuit en het deksel maken er een handige verdeeldoos van. De doosjes kunnen gesteriliseerd worden en zijn luchtdicht afgesloten. Daarnaast zijn ze vaatwasserbestendig en BPA-vrij.

De melkpoedertoren met een mooi, fris kleurtje

De melkpoedertoren van Leukste Winkeltje bevat 4 stapelbare doosjes en een deksel. De poedertoren sluit hygiënisch af door de draaisluiting. Elk bewaarbakje wordt afgesloten met een dekseltje. Het poeder voor de volgende fles van het kind is dankzij de praktische opslag altijd binnen handbereik en al afgemeten. De dispenser is zeer handig voor onderweg of op reis en als je kind wat groter is kun je hem ook voor fruithapjes of pap gebruiken.

De meest uitgebreide melkpoedertoren

De melkpoedertoren van MAHKOTA heeft grote compartimenten en een stevige schroefdraad. De melkpoederdoos is samengesteld uit maar liefst 5 stapelbare compartimenten. Dit is een must-have voor iedere ouder die graag een lange tijd op pad gaat met de kleine. De handig stapelbare doseerdoosjes zorgen ervoor dat je altijd genoeg voeding mee kan nemen. Dankzij de draaisluiting sluit je de bakjes goed af. De toren is bovendien vaatwasserbestendig.

De melkpoedertoren met het leukste design

De melkpoedertoren van PinkieBlue ziet er niet alleen heel leuk uit, maar is ook nog eens heel praktisch. De toren is zeer multifunctioneel. Handig om gedoseerd babyvoeding zoals melkpoeder, pap of fruit te bewaren. Zodat wanneer het nodig is dit niet nog bereid hoeft te worden. De toren is handig in gebruik en heeft een fraai design, waardoor het gegarandeerd de aandacht van je kind zal trekken. De toren bestaat uit 3 bewaardoosjes.

Shopgids: Alles wat je moet weten over melkpoedertorens

Het is van groot belang dat je voordat je een melkpoedertoren koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Baby boy drinking milk in sunny nursery

Als je de hele dag buitenshuis bent, is het perfect om de melkpoeder dispenser te gebruiken.(Bron: Famveldman: 60418002/ 123rf.com)

Wat is een melkpoedertoren en wat zijn de voordelen van het gebruik ervan?

Een melkpoedertoren is een container voor het vervoeren van de poedermelk die je gebruikt voor de bereiding van de babyfles. Het is een zeer nuttig en praktisch product dat het voeden van je baby vergemakkelijkt en veel voordelen biedt. Dit zijn enkele van de belangrijkste:

 • Je kunt meer dan één dosis poedermelk in een compacte vorm meenemen.
 • Je draagt minder gewicht in je luiertas, omdat je alleen de benodigde hoeveelheid melk meeneemt.
 • Het is een zeer hygiënisch artikel dat de melk in perfecte conditie houdt.
 • Hiermee kan je de voeding van de baby beter organiseren.
 • Het systeem vergemakkelijkt en verkort de bereidingstijd van de flessen, je hoeft alleen maar de inhoud in de fles te gieten en te mengen met water.

Meer kan je je niet wensen. Deze voordelen sluiten perfect aan bij de reden waarom je in elk huishouden met kleine kinderen één of meer melkpoedertorens kan vinden. Ze zijn zo handig en veelzijdig dat je er moeilijk buiten kan als je ze eenmaal hebt geprobeerd. Bovendien, zoals je later zult zien, kan je ze ook blijven gebruiken naarmate je kind ouder wordt.

Of ze nu driehoekig, rond, stapelbaar of niet zijn, de keuze van de melkdoseerdoos moet worden gemaakt op basis van de specifieke behoeften van jou en je baby. Alle voorwerpen die ons dagelijkse leven als ouders makkelijker kunnen maken zijn uiteraard meer dan welkom!

mother feeding a baby

Het is belangrijk dat de melkpoedertoren goed schoon wordt gehouden.
(Bron: Robert Przybysz: 40576678/ 123rf.com)

Tot welke hoogte moet ik de melkpoedertoren vullen?

Als je de hele dag buitenshuis bent en je de melkpoedertoren gaat vullen, is één van de grootste zorgen hoeveel je mee moet nemen. Hoewel het algemene gegevens zijn, kan onderstaande tabel als leidraad dienen voor het aantal flessen dat je kind nodig heeft:

Leeftijd Dagelijkse flessen Hoeveelheid (ml)
2 dagen 6-7 10-20
3 dagen 6-7 30-40
4-6 dagen 6-7 50
6-8 dagen 6-7 60-70
9-15 dagen 6-7 80-90
1 maand 6-7 110-120
2 maanden 6 120
3 maanden 5-6 150-180
4 maanden 4 180-210
5 maanden 4 210 of meer

Vanaf dat moment worden halfvaste voedingsmiddelen geïntroduceerd, altijd volgens de instructies van de kinderarts of het consultatiebureau. Het is zeer belangrijk om de hoeveelheden voedsel onder controle te houden om obesitas bij kinderen te voorkomen. Je moet de melkpoedertoren organiseren al naar gelang van de tijd dat je weggaat en de behoeften van je baby.

Hoe moet ik een fles klaarmaken met de melkpoedertoren?

Dit is een veel voorkomende vraag, vooral bij beginnende ouders. Wanneer je alle benodigde items hebt om de fles te bereiden, met inbegrip van de melkdispenser, heb je misschien vragen over de hoeveelheid, het soort water en andere aspecten. Het is het beste om een routine van stappen te creëren, zodat je snel en eenvoudig een babyfles klaarmaakt:

 1. Om te beginnen moet je de instructies van de melkpoederfabrikant en de huisarts volgen om de perfecte fles voor je baby te bereiden.
 2. In de regel wordt één dosis van de lepel die bij de melk zit per 30 ml water gebruikt om de juiste concentratie te verkrijgen.
 3. Voeg eerst het water toe en daarna de melkpoeder.
 4. Schud de fles krachtig zodat er geen klontjes achterblijven en de melk beter verteerbaar is.
 5. Vergeet niet je handen goed te wassen voordat je een voorwerp aanraakt dat in contact komt met de melk of de fles van je baby om infecties te voorkomen.
 6. Een goede reiniging en desinfectie van de fles en de melkpoeder doseerdoos na elk gebruik of zo snel mogelijk is ook van belang.

Hoe onderhoud en reinig ik de melkpoedertoren?

Het is essentieel voor de gezondheid van de baby en om de melkpoedertoren goed schoon te houden, zowel voor de gezondheid van de baby als om de melk in goede conditie te houden.

 • Gebruik koud water voor het afspoelen van alle onderdelen van de melkpoedertoren.
 • Was alle onderdelen grondig met vloeibare zeep en warm water.
 • Spoel de onderdelen met warm water af.
 • Laat de onderdelen drogen op een droogrek.
 • Het is ook belangrijk om regelmatig te controleren of de container geen scheuren of slijtagesporen vertoont, omdat er lucht en daarmee bacteriën kunnen binnendringen. De hygiëne van babyverzorgingsartikelen, met name die met betrekking tot de voeding, hangt nauw samen met de gezondheid van ons kind.

Is kraanwater veilig voor het bereiden van de flessen?

In ons land is het leidingwater zo schoon dat het geen probleem is om koud kraanwater voor de babyflessen te gebruiken, het hoeft zelfs niet gekookt te worden. Je kunt de fles met koud water klaarmaken en de fles daarna opwarmen in een pan met warm water, een flessenwarmer of in de magnetron.

Frank BrusKinderarts, decaan medisch onderwijs, opleidingen en wetenschap bij HagaZiekenhuis
“In een onderzoek onder ruim 300 peuters in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië is aangetoond dat 12 procent een ijzer- en 23 procent een vitamine D-tekortheeft. Minstens 150 milliliter peutermelk (verrijkte poedermelk) per dag kan dat grotendeels voorkomen”

Tot welke leeftijd kan je de melkpoedertoren gebruiken?

Zoals we al eerder vertelden, krijgt de baby alleen vloeibaar voedsel tot de leeftijd van vijf of zes maanden. Vanaf dat moment voeg je halfvaste voedingsmiddelen toe aan zijn dieet, waardoor het aantal flessen per dag afneemt. Ondanks deze vermindering kun je de melkpoedertoren nog lang gebruiken.

Niet alleen totdat je de flessen niet meer gebruikt, maar totdat het kind “volwassen voedsel” eet. Je kunt de dispensers nog steeds heel goed gebruiken voor pap, granen, stukjes fruit en andere snacks als je kind de peuter- of kleuterleeftijd bereikt.

women handbag with items to care for the child

Als je voor een trechtermodel kiest, is het veel gemakkelijker om de dispenser te vullen.
(Bron: Mukhina1: 41190462/ 123rf.com)

Kan ik in plaats van de melkpoedertoren niet beter de bereide flessen meenemen?

Absoluut niet. De melkpoedertoren is juist zo nuttig omdat het niet mogelijk is om een fles met poedermelk lang te bewaren. Eenmaal bereid, kan deze melk niet langer dan twee uur op kamertemperatuur bewaard worden. Na die tijd kan de melk schadelijk zijn voor de gezondheid van je baby.

We weten dat je veel dingen mee moet nemen in je luiertas, maar de melkpoedertoren is iets waar je niet buiten kunt. Als je je kind buitenshuis willen voeden, moet je de melk in de dispenser vervoeren en de fles vlak voor het voeden klaarmaken. Alleen op die manier kan de melk in perfecte staat worden gehouden.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een melkpoedertoren om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de melkpoeder dispenser te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de melkpoeder dispenser die je nodig hebt:

Capaciteit

Het eerste waar je aan moet denken voordat je een melkpoedertoren koopt, is de capaciteit. Je moet niet alleen denken aan de hoeveelheid die je baby op dit moment gebruikt, maar ook aan de capaciteit die je over een aantal maanden nodig zal hebben. Op deze manier zal je lang met de dispenser kunnen doen. De meeste hebben drie of zelfs vier compartimenten.

Theoretisch gezien maakt de capaciteit van de dispenser het mogelijk om evenveel flessen te bereiden als er compartimenten zijn. Daarom moet je ervoor zorgen dat je een model kiest waarin je zoveel mogelijk melkpoeder kunt meenemen, zodat je de hele dag buitenshuis kunt zijn. Het is beter om een te grote dan een te kleine te kiezen.

Grootte

Logischerwijs is de capaciteit van invloed op de grootte van de melkpoedertoren, hoewel sommige torens groter zijn dan andere met meer capaciteit (vanwege het ontwerp en het deksel). Over het algemeen hebben ze een diameter van ongeveer 7,5-8 centimeter en een hoogte van 15 tot 25 centimeter, afhankelijk van de modellen en het aantal compartimenten.

Als je niet veel ruimte in je luiertas over hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet kiest voor een toren die te groot en niet zo handig is. Er zijn dispensers die direct op de fles worden geplaatst. Het is wel zo dat ze ruimte besparen, maar ze zijn op de lange termijn niet erg praktisch.

Materiaal

Net als bij alles wat met voedsel in contact komt, en nog meer als het om babyvoeding gaat, is het essentieel dat je aandacht besteedt aan het materiaal waarvan de dispenser is gemaakt. Je moet niet vergeten dat deze containers de voeding van je baby bevatten, dus hoe veiliger het materiaal ervan, hoe beter.

Hoewel de torens in de meeste gevallen gemaakt zijn van zeer resistente kunststof, is het altijd goed om na te gaan of ze vrij zijn van BPA (bisfenol A) en ftalaten. Het is van groot belang dat je je niet laat meeslepen door de reclame en dat je goed naar de productiekeurmerken kijkt waar de samenstelling van het materiaal opstaat.

Reiniging

Een ander criterium dat je bij de keuze van een melkpoedertoren zal moeten beoordelen, is de reiniging en het onderhoud ervan. Een melkpoeder bewaardoos is bedoeld om je het leven gemakkelijker te maken. Daarom is het beter om een model te kiezen dat gemakkelijk te wassen en vaatwasmachinebestendig is.

Het is ook aan te raden om een dispenser te hebben waarvan de compartimenten afzonderlijk afsluitbaar zijn en niet met het onderliggende compartiment. Op deze manier is het veel gemakkelijker om elk deel afzonderlijk correct schoon te maken en melkresten te vermijden, die na het drogen de ideale omgeving kunnen zijn voor de proliferatie van bacteriën.

Andere voordelen

Naast alle factoren die we hebben genoemd, zijn er enkele kenmerken die het verschil kunnen maken tussen de ene dispenser en de andere. Om voor de hand liggende praktische redenen is het altijd beter om te kiezen voor een model met doorzichtige compartimenten. Zo kan je in één oogopslag zien hoeveel melk er in zit.

Een ander handig detail is de trechter. Als je voor een model met een trechte kiest, zal het veel gemakkelijker zijn om de dispenser te vullen en de melk in de fles te gieten. En dankzij dit accessoire voorkom je dat er iets van de inhoud wordt gemorst tijdens het klaarmaken van de fles.

Samenvatting

De melkpoedertoren is één van de meest praktische en nuttige babyverzorgingsartikelen die je in de eerste jaren van je kindje’s leven kunt gebruiken. Je kunt hiermee comfortabel en hygiënisch poedermelk vervoeren voor de babyflessen, en naarmate het kind groeit, kun je ook pap, fruit of granen meenemen.

Deze artikelen zijn speciaal ontworpen om het voedsel in perfecte conditie te houden, zodat ze zeer veilig te gebruiken zijn. Er is een grote verscheidenheid aan modellen zodat je het model kunt kiezen dat het beste bij je behoeften aansluit. Heb je dit product nog niet geprobeerd? Als je dat eenmaal gedaan hebt, kun je er vast niet meer buiten!

Vond je ons artikel over melkpoedertorens interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte melkpoeder dispenser kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Serezniy: 108332744/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies