Laatst bijgewerkt: 26-07-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

15Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

71Verzamelde opmerkingen

Een mini GPS tracker kan op veel plaatsen gebruikt worden en voorwerpen zoals auto’s en fietsen tegen diefstal beschermen. Maar ze kunnen ook gebruikt worden om gemakkelijk mensen of huisdieren op te sporen. Er zijn geschikte modellen van GPS trackers voor elk gebied. Eén blik op de smartphone en je weet meteen of de auto nog op de parkeerplaats staat of waar de kinderen zijn.

Met onze grote Mini GPS Tracker Test 2023 willen we je helpen de beste Mini GPS Tracker voor jou te vinden. We hebben modellen voor het lokaliseren van mensen, huisdieren en voorwerpen vergeleken en de respectieve voor- en nadelen op een rijtje gezet. Dit moet je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk maken.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Om snel iets of iemand terug te vinden, kunnen GPS trackers gebruikt worden om de locatie op te vragen via satelliet of mobiele radio.
 • Mini GPS trackers verschillen in hun toepassingsgebieden. Er zijn GPS trackers voor auto’s, mensen, huisdieren en voorwerpen.
 • Mini GPS trackers zijn online te vinden door de website of app op te roepen, of per sms door het nummer van de SIM kaart in de GPS tracker te bellen.

Mini GPS Tracker: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een mini GPS tracker koopt

Wat is een Mini GPS Tracker en hoe werkt het?

Het bekendste gebruik van geo-tracking is, bijvoorbeeld, routeplanning via Google Maps. Maar geo-tracking kan ook gebruikt worden via mobiele telefoonnetwerken of bij gebruik van het internet, via het IP adres. Er zijn GPS trackers voor dit doel.

GPS trackers lokaliseren met behulp van satellieten of mobiele radio.

Mini GPS trackers zijn bijzonder populair vanwege hun kleine afmetingen. Ze zijn uitgerust met een GSP en een GSM module. De GSP module achterhaalt de plaats van de tracker met behulp van satellieten en kan zo mensen, dieren of voorwerpen nauwkeurig lokaliseren. Dit werkt wereldwijd, waarbij de tracker contact moet hebben met minstens 4 satellieten om de plaats zo nauwkeurig mogelijk aan te geven.

De plaatsbepaling werkt buiten vrij goed, maar binnenshuis of in de ondergrondse is dat anders. De situatie is hier nog erger. De GSM module zendt deze gegevens dan naar een smartphone. Omdat het opvragen van de locatie via een app gebeurt, is een SIM kaart nodig. De kosten voor de zoekopdrachten liggen tussen 2 en 6 euro per maand.

Wat zijn de alternatieven voor de Mini GPS Tracker?

Er zijn 2 alternatieven voor de Mini GPS Tracker. We hebben een kort overzicht gemaakt, zodat je een blik kunt werpen op de alternatieven.

Type Beschrijving
Traceer app Een mogelijk alternatief om mensen te volgen zou een volg-app op de smartphone zijn. Deze gebruiken de GPS functie van de mobiele telefoon. Zo is het mogelijk om de locatie van de andere smartphone te volgen met je eigen smartphone. Voorwaarde is natuurlijk dat deze app ook geïnstalleerd is op de smartphone van de te lokaliseren persoon.
Bluetooth Bluetooth kan ook gebruikt worden om sleutels, portemonnees, enz. terug te vinden. Het toestel maakt via Bluetooth verbinding met de smartphone. Daartoe maakt het toestel via Bluetooth verbinding met de smartphone en gebruikt zijn GPS functie om de locatie te bepalen. De plaats wordt dan op de smartphone getoond. Deze methode heeft het voordeel dat ze energiezuiniger is, omdat er maar 1 kleine batterij nodig is.

Hoeveel kost een mini GPS tracker?

Mini GPS trackers zijn er voor zo weinig als 20 euro, waarbij je moet aftrekken wat betreft nauwkeurigheid, tracking en levensduur van de batterij. Luxe modellen met zeer hoge nauwkeurigheid kunnen tot 200 euro kosten. Goede GPS trackers met zeer betrouwbare tracking kosten tussen 100 en 150 euro.

Behalve de GSP tracker moet ook een SIM kaart gekocht worden. Bij sommige modellen betaal je een prijs voor elke verstuurde sms, bij andere modellen betaal je een vast maandelijks bedrag. De transmissie van de locatie naar de smartphone kost voor beide methoden tussen 2 en 6 euro per maand.

Type prijsklasse
goedkope mini GPS trackers vanaf 20 euro
goede mini GPS trackers 100 – 150 euro
luxe mini GPS trackers vanaf 200 euro

Wat zijn de opsporingsmethoden voor Mini GPS Trackers?

Er zijn 2 manieren om trackers te lokaliseren. Beide hebben een SIM kaart nodig om de tracker te lokaliseren. Online volgen: Hier wordt de locatie van de tracker gevolgd via een app of website oproep. Hiervoor wordt een vergoeding gevraagd, die ongeveer 4 euro per maand bedraagt. Je kunt de locatie echter zo vaak oproepen als je wilt zonder je zorgen te hoeven maken over extra kosten. Dit maakt real-time tracking mogelijk.

mini GPS Tracker-1

Met online tracking kun je je artikelen lokaliseren via een app of op de website.
(Beeldbron: unsplash.com / Enrique Alarcon)

SMS locatie: Als je je tracker wilt lokaliseren, bel je je tracker om een locatie op te vragen. Je ontvangt dan de locatie per SMS. Het voordeel van deze methode is dat je, bijvoorbeeld, een gebied kunt bepalen dat de tracker niet mag verlaten. Als dit gebeurt, ontvang je een waarschuwings-sms. Omdat het opvragen van de locatie per gesprek wordt aangerekend en ongeveer 10 cent kost, moet je dit niet zo vaak doen.

Type Voordelen en nadelen
Online tracking Voordelen: Volgen in real time, zonder extra kosten Nadelen: vast maandelijks bedrag, geen waarschuwingsfunctie bij het verlaten van een bepaald gebied
SMS tracking Voordeel: waarschuwings-SMS bij het verlaten van een bepaald gebied, geen vaste kosten Nadelen: geen real-time tracking mogelijk, zoekopdrachten worden individueel aangerekend

Besluit: Welke soorten mini GPS trackers zijn er en welke is geschikt voor jou?

Mini GPS trackers verschillen in hun toepassingsgebied. Er zijn 4 verschillende gebruiksgebieden:

 • Mini GPS Tracker voor auto’s
 • Mini GPS Tracker voor mensen
 • Mini GPS Tracker voor huisdieren
 • Mini GPS Tracker voor voorwerpen

In het volgende gedeelte willen we je zoektocht naar een Mini GPS Tracker gemakkelijker maken:

Wat onderscheidt een mini GPS tracker voor auto’s en wat zijn de voordelen en nadelen?

Om autodiefstal of motorfietsdiefstal te voorkomen kun je een GPS tracker aan je auto of motor bevestigen en daarmee de auto/motor lokaliseren met behulp van satellieten of mobiele telefoonsignalen. De alarmfunctie is hier nuttig omdat de tracker een bericht naar de eigenaar stuurt als het voertuig een bepaalde straal verlaat en er een alarm in de auto afgaat. Op veel modellen kan ook een extra alarmsysteem worden aangesloten. Een trilalarm geeft informatie over of iemand de auto probeert te openen.

Veel dieven zijn echter op de hoogte van de trackers en werken met stoorzenders die het mobiele telefoonnet en dus ook het alarmsignaal verstoren.

Autodieven weten precies waar trackers zich vaak bevinden en kunnen ze daarom snel verwijderen. Daarom is het raadzaam de zender zo goed mogelijk verborgen te installeren en een dummy te bouwen, zodat de dieven denken dat ze de echte GPS zender gevonden hebben.

Mini GPS zenders kunnen overal in de auto geïnstalleerd worden, bv. aan de onderkant van de stoelen. GPS zenders met magneten kunnen ook onder de auto gemonteerd worden. De nauwkeurigheid van de plaatsbepaling varieert – afhankelijk van het model – tussen 1 en 50 m.

Voordelen
 • Alarmsignaal bij het verlaten van een bepaald gebied
 • snelle bevestiging met magneten
Nadelen
 • Schakel stoorzenders van dieven uit Alarmsignaal van de GPS Tracker
 • schommelingen tot 50 m bij plaatsbepaling

Wat zijn de kenmerken van een mini GPS tracker voor mensen en wat zijn de voordelen en nadelen ervan?

Mini GPS trackers zijn zeer geschikt om zieke personen of kinderen in de gaten te houden. Zo kun je in de gaten houden waar de persoon is en kan hij of zij snel om hulp roepen via een SOS knop. Als je hierop drukt, gaat een alarm af dat onmiddellijk de familieleden verwittigt en de plaats doorgeeft.

mini GPS Tracker-2

Met een GPS tracker weten ouders altijd waar hun kinderen zijn.
(Beeldbron: unsplash.com / Guilaume Gryn)

Met een GPS tracker, bijvoorbeeld, kunnen dementerenden zich vrij bewegen omdat familieleden altijd weten waar ze zijn. Ouders kunnen hun kinderen in de gaten houden en hulp halen als er iets mis is. Maar GPS trackers mogen niet gebruikt worden zonder toestemming van de persoon die gevolgd wordt. Dit is strafbaar. Daarom moet je de persoon grondig inlichten over het GPS-apparaat en zijn of haar toestemming krijgen.

Voordelen
 • gemakkelijk aan kleding, rugzak, enz. te bevestigen
 • SOS knop verwittigt familieleden in geval van nood
Nadelen
 • Misbruik van GPS-trackers door ongeoorloofde controle

Wat zijn de voordelen en nadelen van een mini GPS tracker voor huisdieren?

Vooral katten hebben de neiging de hele nacht buiten te blijven en pas een paar dagen later terug te komen. Als eigenaar van een huisdier maak je je natuurlijk zorgen of er misschien iets met de kat gebeurd is. Honden hebben ook de neiging weg te lopen als je niet voorzichtig bent. Met een kleine GPS tracker voor huisdieren kun je altijd nagaan waar je hond of kat is.

Het wordt aan de halsband van het huisdier bevestigd en geeft de plaats voortdurend door aan de eigenaar. Dit kan op elk moment op de smartphone bekeken worden. GPS trackers voor huisdieren moeten zo klein en waterdicht mogelijk zijn, zodat ze comfortabel gedragen kunnen worden en graven en zwemmen zonder problemen overleven.

Voordelen
 • gemakkelijk aan halsketting te bevestigen
 • compact en licht
Nadelen
 • risico om betrapt te worden

Wat zijn de voordelen en nadelen van een mini GPS tracker voor voorwerpen?

Omdat fietsen vaak gestolen worden, helpt een mini GPS tracker om ze terug te vinden en ze aan de politie te melden. Vooral fietsen van hoge kwaliteit of e-bikes zijn vaak aan diefstal onderhevig.

Met een GPS tracker voor voorwerpen kun je met een GPS sleutelhanger snel alle voorwerpen, zoals sleutels, terugvinden. Bel daarvoor gewoon het nummer van de SIM kaart in het toestel en je ontvangt de coördinaten en een link naar een kaart, zodat je de locatie van je fiets kunt zien.

Een GPS tracker zonder SIM kaart is niet aan te bevelen, want je hebt dan slechts beperkte functionaliteit tot je beschikking.

Je krijgt alleen de GPS positie en kunt geen route bekijken of naar de fiets navigeren met de tracker als je op de weg bent.

Voordelen
 • snel terugvinden van voorwerpen
 • bescherming tegen fietsdiefstal
Nadelen
 • beperkte functionaliteit met GPS trackers zonder SIM kaart

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om mini GPS trackers te vergelijken en te beoordelen

Levensduur van de batterij

De levensduur van de batterij is een belangrijk aankoopcriterium voor GPS trackers. Als het niet lang duurt, zul je je voorwerpen al gauw niet meer kunnen vinden. De levensduur van de batterij varieert sterk naargelang het model en bedraagt tussen 7 en 30 dagen.

Hoe groter de GPS tracker, hoe langer de batterij meegaat.

Hoe groter de batterij, en dus de levensduur, hoe groter de GPS tracker. Het is dus aan jou wat je verkiest: een lange levensduur van de batterij of een heel klein GPS toestel. De meeste batterijen hebben een capaciteit van 5.000 mAh.

Afhankelijk van hoe vaak je je locatie controleert, gaat de batterij tussen een week en een maand mee. Trackers voor auto’s kunnen groter zijn dan een tracker aan een hondenhalsband, en daarom hebben ze meer batterijcapaciteit.

Waterdicht/materiaal

Veel mini GPS trackers zijn waterdicht. Dit is vooral belangrijk voor speurders van huisdieren, want die springen vaak plotseling in een meer. Fietstrackers moeten ook waterdicht zijn, of tenminste beschermd tegen opspattend water. Tassen, mensen, enz. hebben dit duurdere extra hebbeding niet nodig.

Trackers met een gesloten behuizing zijn bijzonder waterdicht. De SIM kaart is echter permanent geïnstalleerd en kan alleen gebruikt worden met een vooraf bepaald mobiel telefooncontract. Je kunt dus niet zelf een tarief of een aanbieder kiezen.

mini GPS Tracker-3

Katten zijn bang voor water, maar de Mini GPS Tracker moet toch waterdicht zijn voor het geval je huisdier in een zware regenbui terechtkomt.
(Beeldbron: 123rf.com / Pelikh)

Nauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van mini GPS trackers hangt af van de gebruikte technologie, en daarom presteren duurdere modellen beter wat nauwkeurigheid betreft. In principe speelt echter ook de satellietontvangst een grote rol bij de nauwkeurigheid van het volgen.

In de open lucht is de plaatsbepaling zeer nauwkeurig, terwijl in bijvoorbeeld metro’s de precisie afneemt. Dit kan verholpen worden door mobiele radioplaatsbepaling, waarmee ook de plaats in de ondergrond of in gebouwen bepaald kan worden.

Gewicht/Grootte

Mini GPS trackers moeten licht van gewicht zijn, zodat ze gemakkelijk gedragen kunnen worden. Trackers voor persoonlijk volgen hebben meestal een metalen clip waarmee de tracker aan kleding bevestigd kan worden.

Deze klem moet goed gemaakt zijn en goed sluiten. Trackers om huisdieren op te sporen moeten ook licht en klein zijn, want met een grote, zware tracker aan de halsband kunnen honden en katten ergens blijven steken en dat kan snel gevaarlijk worden als er geen toezicht op ze gehouden wordt.

Trackers die ter bescherming tegen diefstal aan voorwerpen bevestigd worden, moeten zo onopvallend mogelijk zijn, zodat de dief ze niet ontdekt. Voor autotrackers, daarentegen, spelen grootte en gewicht geen grote rol. Hier is de levensduur van de batterij een belangrijker criterium.

Wetenswaardigheden over mini GPS trackers

Hoe stel ik een GPS Tracker in?

 1. Plaats de SIM kaart in de tracker
 2. Log in op het online portaal
 3. Verbind je mobiele telefoon met de tracker door een SMS te sturen met: CENTER,000000,yourphonenumber” naar de GPS Tracker
 4. SMS tracking: SMS met “123” naar de SIM kaart in de GPS Tracker
 5. App tracking: Download de tracking app uit de app store en log in met IMEI (achterkant van het toestel) en wachtwoord
 6. Online traceren: Log in op de traceerwebsite met IMEI en wachtwoord

Kan ik zelf een GPS Tracker bouwen?

In principe kun je zelf een GPS tracker bouwen en de tracker zou zelfs goedkoper zijn dan een gekocht exemplaar. Dit vereist echter vaardigheid en geduld. Als dit niet je ding is, raden we je aan een GPS tracker te kopen.

GPS Tracker werkt niet. Wat kan ik doen?

Als je Mini GPS Tracker niet werkt, kan dat vele oorzaken hebben. Eerst moet je nagaan of de SIM kaart in je mobiele telefoon niet werkt. Als dit het geval is, moet je controleren of er voldoende beltegoed op je SIM kaart staat. Je moet ook controleren of de batterij van het GPS toestel opgeladen is.

Je moet ook controleren of de GPS functie ingeschakeld is. Als de tracker niet werkt, kan dit ook te wijten zijn aan slechte satellietontvangst. Je kunt nagaan of dit het geval is door de app te downloaden: GPS Status & Toolbox. Dit toont je de signaalsterkte van de satellieten.

Als dit alles niet helpt, is het ook mogelijk dat de GPS antenne kapot is en geen contact meer kan maken met de satelliet.

Foto bron: lorenzot81/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies