Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

66Bestede uren

20Beoordeelde onderzoeken

125Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote klamboe test 2023. Hier stellen we alle producten die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van de recensies van klanten op het net toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag vergemakkelijken en je helpen het beste muskietennet voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een muskietennet wilt kopen.
De belangrijkste informatie in een notendop

 • Muggennetten helpen je rustig te slapen.
 • Het belangrijkste bij de aanschaf is de keuze van het juiste maasnummer.
 • Er zijn zowel ronde als rechthoekige muskietennetten. Je kunt ook muskietententen of hoofdbescherming gebruiken

Muggennet: Onze selectie

Opamoo Muggennet

Het opamoo muggennet is gemaakt van hoogwaardig polyester materiaal, een fijnmazige en ademende stof. Dankzij de dichte kleine mesh bent u effectief geïsoleerd van muggen, wat bijdraagt aan een verbeterde slaapkwaliteit. Bovendien is het eenvoudig te installeren, met een achthoekige touwknoop waardoor u de hoogte van het muggennet vrij kunt instellen zonder een standaard te gebruiken. Dit scheelt u tijd, bespaart ruimte en biedt comfort.

Esafio Muggennet

Het Esafio muggennet voor op reis is ontworpen voor gebruiksgemak en wordt geleverd met een handig trekkoordzakje voor eenvoudige opslag. Vouw het net simpelweg op en berg het op in het bijgeleverde zakje, zodat u het snel kunt meenemen op reis en het minimale ruimte inneemt. Het ronde netgordijn is geschikt voor diverse situaties, zoals slaapkamers, banken, kamperen en buitenactiviteiten. Bescherm uzelf en uw geliefden op een stijlvolle en effectieve manier met het Esafio muggennet.

Digead Muggennet

Ontdek het gemak van het draagbare muggennet met grote ruimte, gemaakt van polyester gaas met verdikte mesh en dubbele staaldraadhouders. Geen installatie nodig – het muggennet heeft een automatisch pop-up systeem, dubbelzijdige gebogen deur, is praktisch in- en uitstap, en gemakkelijk opvouwbaar bij niet-gebruik. Met afmetingen uitgevouwen van 150 x 200 x 150 cm (breedte x lengte x hoogte) en opgevouwen slechts 58 x 58 x 2 cm, is het perfect voor dagelijks gebruik en op reis.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een muskietennet koopt

Waarvoor heb je een muskietennet nodig?

Voordat je een muskietennet koopt, moet je bedenken hoe je het wilt gebruiken. Er zijn immers veel toepassingen voor een muskietennet.

 • Heb je een klamboe nodig voor een reis naar het buitenland?
 • Wil je je kinderwagen of de kamer van je kinderen muggenvrij maken?
 • Of wil je je huis in het algemeen, of het nu je bed, je terras, je gazebo, je tuindeur of een gewoon raam is, beschermen tegen muggen?

Afhankelijk van je behoeften zijn er verschillende soorten muskietennetten. Een piramidevormig muskietennet, bijvoorbeeld, beschermt je tegen insecten op je terras. (Beeldbron: unsplash.com / Presley Roozenburg)

Waar wil je het muskietennet neerzetten?

Deze vraag hangt natuurlijk nauw samen met de vraag naar het gebruiksgebied. Tegelijk hangt de plaatsing af van de bijzondere vorm van het muskietennet. Laten we eerst eens kijken naar muskietennetten die bedoeld zijn om het bed of de tuin, het terras of het balkon te beschermen. Er wordt hier onderscheid gemaakt tussen de doosvorm en de piramidevorm. Er zijn ook muskietententen en, speciaal voor kinderen, zogenaamde canopies.

Hoe worden muskietennetten dan bevestigd?

Eerst moeten alle vormen aan het plafond bevestigd worden. Maar in de tuin zijn bomen en takken ook een welkom hulpmiddel om vast te zetten. Met behulp van lussen kan het net bevestigd worden waar het nodig is.

Tip: Als je op reis wilt en niet zeker weet of er in de betreffende accommodatie een muskietennet is, moet je beslist een lang koord meenemen! Je kunt het gebruiken om je eigen muskietennet aan lampen, gordijnroedes, kasten, enz. vast te maken!

Klamboes die niet bedoeld zijn om opgehangen te worden, vallen in de categorie van muggen tenten. Er is geen boor nodig om deze bescherming te bevestigen, want ze zijn snel en gemakkelijk in elkaar te zetten. Palen, haringen en het muskietennet zijn bij de levering inbegrepen. Op het bed, in de tuin of bij het kamperen kan dit insectengaas ook op vele manieren gebruikt worden.

Hoeveel kost een muskietennet?

Natuurlijk hangen de kosten af van het soort muskietennet dat je wilt. We hebben de kosten bij benadering in de tabel hieronder samengevat:

soort muskietennet Prijsklasse
pop up tent Circa 30€ – 45€
2m x 2m muskietennet in piramidevorm Circa 15€ – 25€
2m x 2m muskietennet in doosvorm Circa 15€ – 30€
bedhemel met afmetingen van 2m x 2m Circa 55€ – 110€
muskietennet voor het hoofd Circa 8€ – 25€

Welke alternatieven zijn er voor een muskietennet?

Er is geen identiek alternatief voor een muskietennet. Je kunt echter voorzorgsmaatregelen nemen die kunnen helpen om muggen en andere insecten bij je vandaan te houden.

Oliën, zoals eucalyptus, bieden een natuurlijk alternatief voor insectensprays. (Beeldbron: pixabay.com / evitaochel)

Nieuwe studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat je niet door muggen gebeten wordt als je je huid verft. Je moet je lichaam in zebrakleuren verven. Hierdoor lijk je onzichtbaar voor de dieren. Maar deze tips zullen je ook helpen, vooral als je reist en op excursies gaat.

Tips Uitleg
De juiste kleren Draag lichtgekleurde kleren! Donkere kleding heeft de neiging meer insecten aan te trekken dan lichte kleding. Verder spreekt het vanzelf dat er op gelet moet worden dat je lange broeken en topjes draagt. In tropische gebieden is dat natuurlijk niet erg prettig, maar als je weet dat je vaak gestoken zult worden, moet je voor jezelf afwegen wat op dit moment belangrijker voor je is.
Breng insectenwerend middel aan! Er zijn veel soorten insectenwerend middel en ze helpen niet allemaal. Als je echter een natuurlijke optie wilt gebruiken, zijn oliën aan te bevelen. Eucalyptus-, ceder- en kokosolie zijn bijzonder effectief gebleken. Ze hebben het voordeel dat zelfs kinderen en zwangere vrouwen de bescherming over een groot oppervlak kunnen aanbrengen. Andere, meestal chemische, insectenwerende middelen zijn daarentegen neurotoxisch.
Lichaamshygiëne van zweet is bekend dat het muggen aantrekt, dus is het belangrijk voor je hygiëne te zorgen. Maar wees ook hier voorzichtig: zoete geuren trekken muggen aan, daarom is het aan te raden sterk ruikende doucheproducten of shampoos te vermijden.
Blijf uit de buurt van “vuile” plaatsen! Insecten broeden graag op vuile plaatsen. Daarom is het vooral bij warme temperaturen belangrijk voorzichtig te zijn en niet te dicht bij vuilnisbelten of rioolwaterzuiveringsinstallaties te komen. Vooral als je op vakantie bent, moet je voorzichtig zijn bij het kiezen van accommodatie.

Heb je gekozen voor een natuurlijke optie? Dan hebben we hier een vergelijking van de beste kokosoliën voor je gekoppeld.

Besluit: Welke soorten muskietennetten zijn er en welke is de juiste voor jou?

Hier willen we je kennis laten maken met verschillende soorten muskietennetten. We hebben ze ingedeeld naar hun respectieve toepassingsgebieden. Daarom vind je in onze beslissingsgids de volgende soorten:

 • Muggennetten voor op reis
 • Muggennetten voor buiten
 • Klamboes voor gebruik binnenshuis
 • Geïmpregneerde muskietennetten

We laten je een voor een zien welke muskietennetten geschikt zijn voor de betreffende gelegenheid. We tonen je ook de voor- en nadelen van elk soort muskietennet.

Wat onderscheidt een muskietennet voor op reis en wat zijn de voor- en nadelen?

In deze rubriek willen we je adviseren welk net ideaal voor je is als je binnenkort op reis wilt gaan. We laten je kennis maken met verschillende soorten muskietennetten, met advies over maaswijdte, en met hoofdbeschermingsnetten. Laten we beginnen met de algemene informatie over muskietennetten. Vooral de maaswijdte van het net is hier belangrijk.

De maaswijdte van een muskietennet wordt gegeven in mazen. (Beeldbron: pixabay.com / triyugowicaksono)

In tropische en subtropische gebieden is het bijzonder essentieel om je uitgebreid te beschermen. Hier dreigt het gevaar van malaria en komen veel meer insecten voor dan in onze klimaatzones.

Er zijn minstens 180 – 230 mazen nodig om een perfecte bescherming tegen muggen te garanderen!

Maaswijdte verwijst naar het aantal openingen per oppervlak. Dit wordt gemeten in vierkante inches. Hoe hoger het maasgetal, hoe kleiner de mazen van het net. Omdat er in sommige streken ook heel kleine muggen zijn, moet er op gelet worden dat er kleinere mazen in het muskietennet zitten. Een te hoog aantal mazen betekent echter ook een slechtere luchtcirculatie. Hier vind je een meer gedetailleerd overzicht van de aanbevolen maaswijdte voor verschillende streken:

Regio Aanbevolen maaswijdte
Zuidoost-Azië, Afrika en Zuid- en Midden-Amerika Minimaal 160 mazen
Midden- en Zuid-Europa Minimaal 210 mazen
Noordelijke gebieden, zoals Scandinavië en Schotland 1000 mazen

Laten we overgaan tot de volgende factor die een rol speelt: De vorm van het muskietennet. Hier kiezen we tussen doos- en piramidevorm. Laten we beginnen met de doosvorm.

Doosvormig muskietennet

Een rechthoekig muskietennet valt onder de categorie doosvorm. Dit zijn de voordelen en nadelen van een rechthoekig muskietennet:

Voordelen
 • Geschikt voor minstens 2 personen
 • Geschikt voor lange mensen
 • Goede luchtcirculatie want er is genoeg ruimte onder het net
Nadelen
 • Meestal 4-6 hangers nodig
 • Neemt veel plaats in bij het inpakken
 • Groter gewicht

Dus, van de voor- en nadelen is een doosvormig muskietennet erg groot. Daarom raden we aan een rechthoekig net alleen te gebruiken voor 2 personen of meer, want het is gemakkelijker in te pakken en je kunt de voordelen ervan ook echt goed gebruiken. Neem zeker een lang koord mee om het net aan vast te maken als er in je accommodatie geen kleerhangers zijn.

Een alternatief voor de doosvorm is de ronde piramidevorm van een muskietennet. (Foto bron: unspalsh.com / Christine Wehrmeier)

Rond muskietennet

Een alternatief voor de doosvorm is een rond muskietennet. Dit valt onder de categorie van de piramidevorm. Ook hier hebben we de voordelen en nadelen op een rijtje gezet:

Voordelen
 • Gemakkelijk te bevestigen
 • Slechts één hanger nodig
 • Ruimtebesparend
 • Gemakkelijk
Nadelen
 • Kan op het lichaam rusten
 • Slechtere luchtcirculatie
 • Slechts geschikt voor één persoon, afhankelijk van de maat

De piramidevorm biedt dus de ideale tegenhanger van de doosvorm. Als je bijvoorbeeld alleen reist en ’s avonds je muskietennet snel en gemakkelijk wilt opspannen, kies je beter voor de ronde vorm. Vooral als je veel reist, is elk extra gewicht belangrijk, en daarom is de piramidevorm misschien beter voor je.

Muggen tent

Tenslotte komen we bij een muggen tent. In tegenstelling tot de twee tot nu toe voorgestelde insectenbeschermers is deze tent niet afhankelijk van wand- of plafondbevestiging.

Voordelen
 • Multifunctioneel gebruik
 • Afhankelijk van het type tent, ook geschikt voor 2 personen
 • Niet boren en niet ophangen
 • Buiten te gebruiken
Nadelen
 • Gedeeltelijk zwaar van gewicht
 • Gedeeltelijk grote pakmaat
 • Niet geschikt voor elk bed

Afhankelijk van het soort vakantie dat je plant, kan een tent ook een goede optie zijn. Er zijn muggententen die met stokken en haringen in de grond vastgezet kunnen worden, maar een alternatief is een pop-up tent. Deze pop-up tent is klein op te vouwen en snel en gemakkelijk op te zetten. Vooral de pop-up muskietentent kan op veel manieren gebruikt worden omdat hij zo gemakkelijk in elkaar te zetten is.

Piramidevormig muskietennet

Als je op vakantie overdag veel buiten bent en je kunt verwachten dat je bij je uitstapjes veel muggen en insecten tegenkomt, is er een andere manier om je te beschermen: Een hoofdnet. Dit beschermt je gezicht tegen vervelende insecten. Je kunt de mini versie van een piramidevorm eenvoudig over een hoed leggen.

Er zijn echter ook varianten die met een geïntegreerde hoed verkocht worden. Het net wordt aan de onderkant strak gespannen met een elastische band, die de muggen helemaal uit de buurt van je gezicht houdt. Dit ziet er misschien niet het mooiste uit, maar het is de meest effectieve oplossing tegen muggenbeten op het gezicht.

Wat zijn de kenmerken van een muskietennet voor gebruik buitenshuis en wat zijn de voor- en nadelen?

Enerzijds willen we je laten kennismaken met de mogelijkheden om je bed muggenvrij te maken, en anderzijds met muskietennetten die aan ramen en deuren bevestigd kunnen worden. Laten we beginnen met apparaten voor je bed: In principe is er ook het onderscheid tussen piramide- en doosvorm. Je kunt het muskietennet aan verschillende hangers vastmaken, net als bij reizen.

Doosvormig muskietennet

Visueel echter is de meest aantrekkelijke optie de doosvorm in combinatie met 4 lange palen. Zo maak je van je bed een luifel en creëer je een echte blikvanger.

Een muskietennet beschermt je niet alleen tegen insecten, maar laat je slaapkamer er ook majestueus uitzien. (Beeldbron: unsplash.com / Mark Chaves)

Zorg ervoor dat je muskietennet in totaal minstens 2 openingen heeft. Dit maakt het naar bed gaan gemakkelijker en comfortabeler en ziet er ook nog eens goed uit.

Voordelen
 • Comfortabel slapen
 • Geen hinderlijk gezoem van insecten
 • Mogelijk visuele meerwaarde door een luifel
Nadelen
 • Tijdrovende installatie
 • Maximale bescherming alleen met de juiste afmetingen

Vliegengordijn

Nu hebben we het over apparaten die in de eerste plaats verhinderen dat muggen je slaapkamer binnendringen: Afdekplaten voor ramen of deuren. Als je ’s avonds graag de kamer verlucht of met het raam open wilt slapen, moet je zeker een vliegengordijn overwegen. Een vliegengordijn kan op verschillende manieren aan je raam, balkon of patio deur bevestigd worden. Zo is er de mogelijkheid om het scherm aan het raam- of deurkozijn te bevestigen met behulp van een klemfunctie. Het roosterframe is bevestigd aan hoekzakken en kan dus zonder boren gemonteerd worden.

Voordelen
 • Op maat gemaakt
 • Individuele framekleur en gaasstructuur
 • Gegarandeerde bescherming
 • Boren hoeft niet
Nadelen
 • Lichte beperking van het uitzicht
 • Afhankelijk van het materiaal, verduisterend in de kamer
 • Afhankelijk van de bevestiging, mogelijk onveilig bij zeer sterke wind

Rolgordijn

Een andere optie is het installeren van een rolgordijn. Met behulp van rails en een oprolstation kan het net naar behoefte worden uit- en ingetrokken. Daartoe moeten de rails in het frame geboord worden.

Voordelen
 • Doeltreffende bescherming
 • uitzicht blijft onbeperkt Op maat gemaakt
Nadelen
 • Boren
 • Moeilijk aan te brengen
 • Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar

Beide versies zijn ook verkrijgbaar voor patiodeuren.

Wat zijn de kenmerken van een geïmpregneerd muskietennet en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Een geïmpregneerd muskietennet biedt een sterkere bescherming tegen muggen. Met behulp van een insecticide kunnen de ongewenste gasten sterven. Het gebruikte insecticide wordt niet altijd gespecificeerd, dus we raden aan om zelf een muskietennet te impregneren als dat nodig is.

Voor impregnatie raden we in elk geval aan een natuurlijk insecticide te gebruiken. Je wilt tenslotte met een gerust geweten kunnen gaan slapen, en liefst zonder chemische geurtjes. Na het impregneren moet het muskietennet minstens een dag buiten gelucht worden.

Geïmpregneerde tenten zijn niet geschikt voor kinderen!

Dus wanneer heeft een geïmpregneerd muskietennet zin? De WHO beveelt aan een geïmpregneerd net te gebruiken in malariagebieden. Anders is impregneren niet absoluut nodig. Hier vind je een overzicht van de voor- en nadelen van een geïmpregneerd muskietennet:

Voordelen
 • Betrouwbare bescherming
 • Veiligheid in malariagebieden
Nadelen
 • Niet geschikt voor kinderen
 • Meestal chemische impregnering
 • Na een of meer wasbeurten is de bescherming verdwenen

Wat zijn de kenmerken van een outdoor muskietennet en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Om ’s zomers in je tuin of op je balkon te genieten zonder muggen en wespen, kun je ook een muskietennet gebruiken. Je kunt hier zelfs creatief worden en doen wat je wilt. Je kunt bijvoorbeeld een piramidevormig net over een grote parasol spannen.

Zo heb je geen hanger nodig, hoef je geen gaten te boren en ben je heel flexibel wat de plaatsing betreft. Ben je op zoek naar een geschikte parasol? Misschien vind je de perfecte parasol voor jou op onze testpagina.

Rond muskietennet

Dit zijn de voordelen en nadelen van een rond muskietennet in de tuin:

Voordelen
 • Plekbescherming
 • Parasol als mogelijke hanger
 • Slechts één bevestiging nodig
Nadelen
 • De maximale hoogte wordt slechts in beperkte mate gebruikt
 • Slechtere luchtcirculatie

Rechthoekig muskietennet

Je kunt ook creatief zijn met een rechthoekig muskietennet: Als je een paviljoen hebt, kun je het net gewoon over het zeil spannen. Zo zijn alle kanten van het paviljoen beschermd en kun je je tuinfeesten zonder muggen vieren. Je kunt ook je hele patio beschermen met een doosvormig net.

Zoek geschikte plaatsen om de riemen van het muskietennet te bevestigen en je bent klaar voor een ontspannen koffiefeestje. Je kunt je balkon ook beschermen tegen insecten. Alles wat je nodig hebt zijn de juiste bevestigingsmogelijkheden. Ook hier raden we een rechthoekig net aan. We hebben de voor- en nadelen van een rechthoekig muskietennet in de tuin samengevat:

Voordelen
 • Veelzijdig gebruik
 • Gebruik van de maximale hoogte
 • Goede luchtcirculatie
Nadelen
 • Moeilijk te bevestigen
 • 4-6 hangers nodig

Afhankelijk van de grootte kun je zelfs een muggentent in je tuin gebruiken. Als hij hoog genoeg is, kun je hem gemakkelijk en snel opstellen voor een kleine zithoek in je tuin. In dit geval is een pop-up tent aan te bevelen. Heb je kinderen en wil je dat ze in de tuin op een beschutte plek kunnen spelen, dan kun je natuurlijk ook de pop-up tent voor de kleintjes opzetten. Dit zijn de voordelen en nadelen van een pop-up tent in de tuin:

Voordelen
 • Snel op te zetten en af te breken
 • Gemakkelijk op te zetten
 • Onafhankelijk van de bevestigingsmogelijkheden
Nadelen
 • Niet noodzakelijk beschermd tegen wind
 • Visueel slechts in beperkte mate aantrekkelijk
 • Niet mogelijk om rechtop te staan

Hier hebben we de verschillende soorten muskietennetten nog eens samengevat en ze ingedeeld naar hun mogelijke toepassingsgebied:

Vorm van het muskietennet Gebruik
Piramidevorm Parasol
Doosvorm Balkon of terras zowel als vliegenbescherming voor bomen
Muggen tent Overkapping voor zitgroepen in de tuin zowel als bescherming voor kinderen bij het spelen

Koopcriteria: Gebruik deze factoren om muskietennetten te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om muskietennetten te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaald muskietennet geschikt voor je is of niet. Samengevat zijn dat:

 • Gaas
 • Bevestiging
 • Impregnatie
 • Kleur

Gaas

We hebben al uitgelegd wat mesh is. Hier is weer de korte versie: Mesh geeft je informatie over de maaswijdte van het muskietennet. Hoe groter de maaswijdte, hoe nauwer de mazen. Tegelijk betekent dit dat er minder openingen in het net zijn, wat het moeilijker maakt voor de lucht om onder het net te circuleren.

Welk maasgetal voor jou geschikt is, hangt sterk af van waarvoor je je muskietennet nodig hebt. Het voorkomen van muggen hangt af van de streek. In noordelijker streken zoals Scandinavië, Canada of Schotland bijvoorbeeld, komen de kleine zwarte vliegjes en muggen veel voor. Daarom is het belangrijk een groot aantal mazen te kiezen. 1000 mazen worden door de WHO aanbevolen.

In de zogenaamde risicogebieden, waar ook malaria kan worden overgebracht, is het richtsnoer minstens 160 mazen. De gebieden die onder deze categorie vallen zijn Zuid-Oost Azië, Afrika, Zuid- en Midden-Amerika. Ook de luchtcirculatie is er bijzonder belangrijk. In Zuid- en Midden-Europa, waar de aanwezigheid van insecten eerder matig is, wordt een maaswijdte van 210 of meer aanbevolen.

Bevestiging

De plaatsing en de moeilijkheid van het aanbrengen hangen helemaal af van het soort muskietennet. Voor sommige netten heb je alleen een ladder nodig om ze te installeren, terwijl voor andere netten handvaardigheid nodig is. We hebben de moeilijkheidsgraad en de respectieve muskietennetten in deze tabel samengevat:

Moeilijkheidsgraad Muggengaas type
Heel gemakkelijk Pop up tent
Gemakkelijk Piramide vorm
Normaal Doosvorm en klem vliegengordijn
Moeilijk Insectenhor

Dus als je alleen maar snel een tijdelijk en multifunctioneel onderkomen nodig hebt, is de Pop Up tent zeker aan te bevelen. Voor een langere bescherming is het beslist aan te raden een vliegengordijn te gebruiken. Als je vaak reist en je bescherming tegen muggen op verschillende manieren wilt gebruiken, is het rechthoekige of ronde muskietennet aan te bevelen. In deze video zie je een voorbeeld van hoe je een insectenhor voor je raam installeert.

Impregnatie

Impregneren verlengt de bescherming van je muskietennet. Er worden insecticiden gebruikt om te voorkomen dat de dieren in de tent komen. Daarbij worden ze gedood. Dit is alleen nodig als je woont of op vakantie bent in een gebied waar insecten ernstige ziekten zoals malaria overbrengen.

Je kunt je net ook zelf impregneren – we raden hiervoor een natuurlijk insecticide aan – als je eerst een muskietennet zonder impregnatie wilt proberen. Geïmpregneerde muskietennetten zijn niet aan te bevelen voor kinderen. Je moet er ook voor zorgen dat het net lang genoeg uitgelucht wordt nadat het geïmpregneerd is.

Kleur

Muggennetten zijn er meestal in lichte kleuren. Maar als je een klamboe in de kamer van je kind wilt installeren, is het verlangen natuurlijk groot om met behulp van kleurige accenten een klein kinderparadijsje te scheppen. Er zijn klamboes in roze, blauw en groen, vooral in verschillende online winkels. Dit geeft je een ruime keuze aan muskietennetten qua kleur.

Wetenswaardigheden over klamboes

Hoe impregneer ik mijn muskietennet?

Als je je muggentent daarna wilt impregneren, is dat geen enkel probleem. Alles wat je nodig hebt is het insecticide, beschermende handschoenen en, natuurlijk, een muskietennet. Eerst moet je je oplossing maken. Hoe je dit moet doen staat uitgelegd op de fles van je product. Dan moet je de oplossing en het netje mengen in een plastic kom. Je moet de oplossing gedurende 2 minuten grondig in het netje werken. Laat het dan 5 minuten rusten.

Dan kun je het overgebleven vocht uit het netje wringen. Na de behandeling kun je naar buiten. Hang je muskietennet op of leg het op de grond. Laat de tent minstens een dag buiten staan. Zorg er ook voor dat het net beschermd is tegen de regen, zodat het water de oplossing er niet weer uitspoelt. Zoek je nog steeds een geschikte tent? Dan hebben we een link opgenomen naar onze vergelijking van de beste kampeertenten.

Foto bron: 123rf.com / Katarzyna Białasiewicz

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies