Laatst bijgewerkt: 04-08-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

59Bestede uren

26Beoordeelde onderzoeken

126Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote naaimachine naalden test 2022. Hier stellen we alle naaimachine naalden voor die we getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste naaimachinenaalden voor je te vinden.

Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je naaimachine naalden koopt.
De belangrijkste feiten in het kort

  • Er is een geschikte naald en dikte voor elke stof. Zorg ervoor dat je steeds de juiste naalden gebruikt.
  • Alle naalden voor naaimachines hebben letter- en kleurcodes die je vertellen welke naalden je nodig hebt voor het werk dat je doet. Naaimachine naalden kosten tussen twee en zeven euro.
  • Bij het kopen moet je rekening houden met de dikte van de naalden. Naaimachine naalden zijn verdeeld in verschillende niveaus en diktes.

Naaimachine naalden: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je naaimachine naalden

koopt Denk je erover naaimachine naalden te kopen, maar ben je een beetje overweldigd door de keuze en de verschillende aanbiedingen? Dan ben je op de juiste plaats, want we leggen uit waar je op moet letten bij het kopen van naaimachine naalden.

Welke naaimachine naalden zijn er?

Er zijn verschillende naalden voor verschillende soorten stof. Om perfecte resultaten te krijgen en je stof niet te beschadigen, moet je altijd de juiste naald kiezen. Alle naaimachine naalden passen op je naaimachine. De meest voorkomende naaimachinenaalden en hun gebruiksdoel staan hieronder:

Naam Verklaring
Universele naalden Zoals de naam al zegt, zijn universele naalden geschikt voor veel katoenen stoffen. Dat kan al genoeg zijn voor een begin. Door de afgeronde punt kunnen ze gemakkelijk door veel stoffen dringen.
Jersey naalden Jersey naalden zijn geschikt voor jersey en rekbare stoffen. Ze worden ook wel balpen genoemd. Dit komt omdat de punt van de naald erg rond is. Dit voorkomt dat de stofvezels doorboord worden en lelijke loopsteken vormen.
Stretch naalden Stretch naalden zijn geschikt voor alle rekbare stoffen, niet alleen jersey maar ook Lycra, fleece of viscose. De naaldvorm is perfect ontworpen voor het naaien van zeer elastische stoffen.
Microtex naalden Microtex naalden zijn ontworpen voor heel fijne of dicht geweven materialen. Ze zijn daarom geschikt voor zijde, microvezel (b.v. softshell), oliedoek of kunstleer.
Lederen naalden De lederen naald heeft een driehoekige snijpunt om fijne gaatjes in dik leer te prikken. Daarom mag het nooit voor andere stoffen gebruikt worden, want daar zullen onvermijdelijk gaatjes in prikken.
Jeansnaalden De jeansnaald kan gemakkelijk door stevige en dikke stoffen dringen zonder ze te beschadigen, dankzij de centrale kogelpunt. De schacht is versterkt zodat de naald niet breekt.

Welke naaldmaat heb ik nodig?

In principe geldt: hoe fijner je stof, hoe lager de naaldmaat moet zijn. Naaimachine naalden zijn er in verschillende sterktes. Je moet ze ook aanpassen aan je stof. Hoe dunner je stof, hoe kleiner de naaldmaat moet zijn.

Naaimachine naalden zijn er in verschillende sterktes, de te gebruiken sterkte hangt af van de stof die genaaid moet worden. (Foto: moritz320 / pixabay.com)

Aan de andere kant moet je ook een sterkere naald met een hoger nummer gebruiken voor dikke of grove stoffen. Het gegeven getal geeft niet de hardheidsgraad aan, maar is het metrische getal. De aanduiding NM 70 betekent dus dat de naald 0,7 mm dik is. Ter vergelijking: een naald met NM 120 is 1,2 mm dik.

Wist je dat de naalddikte in de VS niet in millimeters wordt aangegeven? De VS is een van de weinige of zelfs enige naties ter wereld die het metrieke stelsel niet gebruikt. Daarom wordt de naaldmaat van de naaimachine in twee getallen gegeven in plaats van in millimeters. Het eerste getal is voor oude Singer machines en het tweede getal is voor de overeenkomstige millimeter.

Gauge 70 is geschikt voor veel stevige of dikke stoffen, zoals jeans.

Hoeveel kosten naaimachine naalden?

Naaimachine naalden zijn erg goedkoop in vergelijking met de rest van de accessoires. Naaimachine naalden kosten meestal tussen € 2 en € 7. Als je de naaimachine zelden gebruikt, dan is de universele naald geschikt voor jou.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om naaimachine naalden te vergelijken en te evalueren

Hieronder laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele mogelijke naaimachine naalden.

Letter- en kleurcodes

De letter- en kleurcodes moeten je vertellen waar de naald geschikt voor is.

Wist je dat naaimachine naalden kleurcodes hebben? Je vindt een kleurcodering op het onderste deel van de naaldenkolf. Afhankelijk van de kleur is de naaimachine naald geschikt voor verschillende doeleinden, zoals quilten, borduren of voor stretch, denim of microvezel stoffen.

Ook al vermelden de meeste verpakkingen nu het bedoelde gebruik, toch kan het handig zijn de codes te kennen. Sommige fabrikanten, zoals Schmetz, geven de naalden ook een kleurcode. Zo kun je zien welke naald het is, zelfs zonder op de verpakking te kijken. De eerste kleurenbalk geeft het gebruik aan en de tweede de naalddikte.

(Beeldbron: pixabay.com / moritz320)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies