Laatst bijgewerkt: 15-08-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

24Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

97Verzamelde opmerkingen

Kinderen die opgroeien, slapen vaak al in hun eigen kamer. Soms kan dit wat alleen voelen. Helemaal aan het begin. Ze kunnen dan een beetje bang zijn in het donker. Daarom zijn nachtlampen zo fijn. Ze bieden een gevoel van zekerheid en rust tijdens de nacht. Het kan jouw kleintje helpen om snel in slaap te vallen.

De modellen zijn heel divers. Van simpele lichtpuntjes tot sympathieke, lichtgevende figuren. Welke je ook kiest, het belangrijkste is dat het doel bereikt wordt: dat jouw kind zich niet onrustig voelt, alleen in het donker op zijn/haar eigen kamer. We hebben een complete gids geschreven om jou als ouder een nachtlamp te helpen kiezen. Ook geven we je een paar tips voor het doen van de ultieme aankoop.
Belangrijk om te weten

  • Een nachtlamp speelt een andere rol dan een bedlamp. Het licht van de eerste is veel meer gedempt en zachter dan het licht van de tweede.
  • LED technologie heeft zich ook gevestigd in deze producten voor kinderen. De voordelen van deze technologie zijn hetzelfde: minder energiegebruik, minder warmte en langere gebruiksduur.
  • In tegenstelling tot wat je zou denken is een rood of oranje licht veel ontspannener voor het slapen gaan dan wit of blauw licht.

Onze selectie: De beste nachtlamp op de markt

Er bestaat geen vastomlijnde regel die je vertelt wanneer het normaal is dat een kind alleen gaat slapen in zijn/haar eigen kamer. Als jouw kindje bang is in het donker, dan is de oplossing heel simpel. Installeer een nachtlamp. In het vervolg presenteren we je een selectie van de beste nachtlampen. Bekijk ze en vergelijk de verschillende eigenschappen. Zo kies je de beste nachtlamp voor jouw thuissituatie.

 

Het beste nachtlampje voor de babykamer

Bij Simply For Kids houden ze niet van poespas, maar willen ze kinderen laten spelen met het speelgoed waar jij vroeger ook mee speelde. Dit nachtlampje met nijntje figuur in een jurkje verspreidt een zacht licht in de kinderkamer. Het lampje is met één druk op de bovenzijde makkelijk aan of uit te schakelen. Het nachtlampje beschikt over automatische uitschakeling na 12 minuten zodat je op batterijen zal besparen. Dit nachtlampje werkt op 2 AA-batterijen (deze zijn niet bijgeleverd) en is voorzien van LED-verlichting.

Het beste nachtlampje met kleurverandering

Veelzijdige nachtlamp, die niet alleen dienst doet voor jouw baby of kind, maar ook voor jou. Een perfect cadeau voor kinderen, familie en vrienden. Creëer een comfortabele en veilige sfeer met de subtiele kleurverandering van dit nachtlampje.

Met de meegeleverde hendel kun je de Aukey mini-lamp overal ophangen en mee naartoe nemen. Zo kun je de sfeer van thuis ook meenemen op vakantie. Dankzij de IP65 water- en stofdichtheid kan deze nachtlamp zelfs op het water drijven.

Het beste nachtlampje met schemersensor

Aangenaam warm wit licht: natuurlijke en niet flikkerende verlichting. Het licht is niet te licht en niet te donker. Ideaal als oriëntatielicht en als nachtlampje in kinder- en slaapkamers. Laat de angst van kinderen voor het donker verdwijnen. En is je kleine niet meer bang in het donker, dan plaats je hem de werkkamer, hal, trappenhuis, keuken of zelfs in de kast.

Automatische aan- en uitschakeling: er is een geïntegreerde, intelligente en milieuvriendelijke schemersensor ingebouwd. Het nachtlampje schakelt in de schemering automatisch in en gaat bij het ochtendgloren uit. Plug-and-play! Energiebesparend en duurzaam in gebruik met een lange levensduur.

Het beste nachtlampje met geel en wit licht

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Het mooie en interessante ontwerp van de nachtlamp zal je kind charmeren. Hij voelt zacht en aangenaam aan. Een warme lichtbron beschadigt de ogen van jouw kind niet en biedt de beste slaapomgeving. Gemaakt uit 100% veilig materiaal: hoogwaardige, niet-giftige, zachte, afwasbare siliconen en ABS-materiaal zonder scherpe randen en losse onderdelen. Met 360 graden gelijkmatig licht.

Eenvoudig te gebruiken door de touch-schakelaar: als je voor het eerst op het nachtlampje drukt, is het gele licht ingeschakeld, bij de tweede keer is het wit licht ingeschakeld, bij de derde keer is het uitgeschakeld. Op te laden en dus ook zonder stopcontact te gebruiken.

Het beste sterrenhemel-nachtlampje

Deze Luvion Arc Projector tovert een prachtige en rustgevende sterrenhemel in de babykamer. Rustgevende slaapliedjes kunnen met de automatische timer ingesteld worden op 10 of 20 minuten. Heerlijk in slaap vallen voor die kleine wondertjes. Je kan ervoor kiezen om óf alleen de toverhemel te gebruiken, óf alleen de liedjes of allebei af te spelen. De led lampjes zijn er in verschillende kleuren, je kan dus kiezen voor blauw, groen en oranje óf om de lichtjes rustgevend in elkaar over te laten voor een prachtige betoverende sterrenhemel.

Shopgids: Alles wat je moet weten over een nachtlamp

Nachtlampen vervullen een nuttige taak wanneer het tijd is voor een slaapje. Kinderen blijven rustig en vertrouwen op het veilige gevoel, wanneer ze in bed liggen. Ze voelen zich vergezeld. Mocht je door het grote aanbod nog wat vragen hebben, dan vind je hieronder antwoorden op de meest gestelde vragen. Het idee is, om maximaal te profiteren van al het goede van een nachtlamp.

Nachtlampjes zijn een lichtpuntje voor jouw kind in de nacht. Voor veel kinderen betekent dit het einde aan angst.
(Bron: Famveldman: 63371622/ 123rf.com)

Wat is precies een nachtlamp?

Nachtlampen kunnen een lichtpuntje zijn voor jouw kleine in de nacht. Soms zijn kinderen een beetje bang in het donker. Nachtlampjes zijn speciaal ontworpen voor het veilige en warme gevoel dat ze geven. Zo verdwijnt angst voor de nacht als sneeuw voor de zon, waarna ze rustig indommelen. Ze verschillen van meer traditionele bedlampjes, doordat hun licht veel zachter is en vaak gedimd kan worden. Het zal een slaapje niet onderbreken. Als je wilt dat jouw kleintjes rustig slapen, denk dan aan een nachtlamp op het nachtkastje.

Pap, mam, er zit een monster onder mijn bed! Wie heeft het zijn/haar kind nog nooit horen roepen? Kinderen fantaseren erop los, maar niet altijd vrolijk. De functie van dit soort nachtlamp is om jouw kinderen gerust te stellen dat er geen gevaar in de buurt is, zodat ze rustig kunnen slapen. Dankzij een nachtlamp voorkom je ook dat je struikelt of ergens tegenaan stoot als je ‘s nachts water gaat drinken.

Lucy van GaalKinderarts
“Het is aangetoond dat kinderen die slechte slaapgewoonten hebben en minder slapen, slechtere resultaten halen op school. Als zij naar de basisschool gaan, ontwikkelen ze soms zelfs een taalachterstand.”.

Voor wie is een nachtlamp bedoeld?

Leeftijd maakt niet zoveel uit voor het gebruik van een nachtlamp. Het gros van de nachtlampjes zijn gericht op kinderen die net zelfstandig gaan slapen, op hun eigen kamer. Onder deze omstandigheden, vooral aan het begin, dan kan het een beetje spannend zijn alleen op je kamer. Kinderen kijken om zich heen in het donker en worden een beetje bang. Dat is eenvoudig op te lossen met een nachtlamp.

Angst voor het donker ontwikkelt zich volgens kinderspecialisten ergens tussen de 3 en 6 jaar. Op deze leeftijd dromen kinderen vaak en veel, soms over monsters en andere nachtmerries. Dat is het tijdstip dat je er als ouder verstandig aan doet om eens te kijken naar een nachtlamp. Met een klein beetje moeite worden je kinderen weer ontspannen. Ze leren de nacht zien als iets onschuldigs en wat te vertrouwen is.

Welke voordelen hebben nachtlampen?

Voor kleine gebruikers bieden nachtlampjes verschillende voordelen. In de eerste plaats krijgen zij van een nachtlampje het gevoel van veiligheid dat zij nodig hebben. Soms hoeven zij maar een lampje te zien in de nacht, om rustig weer te gaan slapen. Grote gebruikers, de ouders, genieten ook van een nachtlamp, want ze kunnen hun kind zien terwijl het slaapt. Voor veel ouders zijn dit geluksmomenten.

Sommige kinderen staan ‘s nachts op om, bijvoorbeeld, naar de wc te gaan. Een nachtlamp zorgt er dan voor dat het de weg kan vinden en niet bang wordt, omdat het niets ziet. Si duerme con un peluche, una luz quitamiedos le ayudará a localizarlo fácilmente. Finalmente, esta clase de lámparas se encarga de aportar mayor calidez a cualquier estancia.

Als jouw kind met een knuffelbeer slaapt, dan helpt een nachtlamp om hem terug te vinden in het donker.
(Bron: Evgeny Atamanenco: 64792524/ 123rf.com)

Welke kleur licht is het beste voor een nachtlamp?

Ouders vragen zich vaak af, welke licht kleur het beste is uit een nachtlamp van hun kind. In de Nederlandse markt zijn er allerlei nachtlampen waarvan je de kleur licht die het geeft kunt instellen. Zo kan je als gebruiker precies de juiste kleur licht vinden, die je het beste bij dat precieze moment vindt passen. Afhankelijk van de kleur van het licht, zal het de ene of andere uitwerking hebben.

Vroeger geloofde men dat wit of blauw licht perfect zijn om in slaap te komen, omdat deze kleuren een kalmerend effect zouden hebben. Inmiddels hebben diverse onderzoeken deze denkrichting afgekaart als zijnde onwaar. De conclusie van verschillende onderzoeken is dat rood of oranje licht het meest kalmerend werkt. Misschien geloof je het niet, maar het blijken toch echt de favoriete kleuren van Klaas Vaak te zijn. Laat het slaapzand maar komen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Het kiezen van de beste nachtlamp uit de markt is nog geen gemakkelijke opgave, gezien de diversiteit aan modellen die er zijn. Om deze reden willen we je aanraden om een blik te werpen op de alinea’s hieronder. Ze zullen je leiden naar een wat zekerder aankoopbeslissing. Dit zijn de dingen waar je op moet letten bij het kiezen voor het ene of andere model nachtlamp.

  • Ontwerp
  • Voeding
  • Technologie
  • Productmateriaal
  • Bediening

Ontwerp

Vorm en ontwerp zijn de eerste overwegingen die je wilt maken als je van plan bent om een nachtlamp te kopen. Er zijn klassieke modellen in de vorm van een ouderwets peertje, om een lichtpunt aan de kamer te kunnen toevoegen. Origineel is dit niet, denk dan aan creatieve en originele ontwerpen die direct de aandacht van jouw kleintje zullen pakken.

Beertjes, konijntjes, hondjes, je kunt het zo gek niet bedenken, of er bestaat een nachtlamp van in deze vorm. Helemaal origineel zijn nachtlampjes in de vorm van wolken, aardbeien, sterren of zelfs een eenhoorn. Kies je voor deze optie, dan voeg je een decoratief element toe aan de kinderkamer. Let bij het kiezen van een nachtlamp voor kinderen op de leeftijd en voorkeuren van jouw kind.

Nachtlampen zijn praktische voorwerpen als je kinderen van een bepaalde leeftijd hebt. Het zijn vaak eenvoudige objecten, maar ze maken groot verschil.
(Bron: Famveldman: 53287763/ 123rf.com)

Voeding

Voedingsbronnen van nachtlampen zijn een ander punt van twijfel over deze producten. Algemeen gesproken bestaan er drie soorten nachtlamp. Allereerst, een nachtlamp die je in het stopcontact steekt. Het mechanisme in deze nachtlampen werkt zeer eenvoudig en is een kwestie van in het stopcontact steken en de knop indrukken. Er zijn nachtlampjes met kabel, maar ook lampjes die je direct in het stopcontact steekt.

Accu’s zijn een andere mogelijke voedingsbron voor nachtlampen. Slaaplichtjes met een accu hebben als voordeel dat ze vaak draagbaar zijn. Een lamp op accu voeding kan vaak onafgebroken 10 tot 15 uur branden, totdat je de accu opnieuw moet opladen. Als derde zijn er ook nog modellen nachtlampen die werken op batterijen. Ook meestal draagbaar, maar met net een beetje meer autonomie.

Energiebron Voordelen Nadelen
Stopcontact Eenvoudige werking

Hoeft niet op te laden

Stopcontact nabij nodig
Accu Kan lang branden

Is draagbaar

De accu kan leeg zijn zonder melding
Batterijen Draagbaar

Nuttig

Brandt minder lang

Technologie

Geïntegreerde technologie is een ander onderwerp om even bij stil te staan. De meest geavanceerde modellen nachtlamp beschikken over LED technologie. Met een laag energieverbruik en indrukwekkende duurzaamheid. Wel is de prijs van deze nachtlampen hoger, maar op de lange termijn betaalt dit zich uit. Natuurlijk bestaan er zelfs LED lampen in de vorm van klassieke gloeilampen. Het is maar net wat je wilt.

Energieverbruik van een nachtlamp met LED technologie ligt tot wel 80% lager dan die van een traditionele nachtlamp. Omdat LED lampjes niet opwarmen, is het ook niet erg dat jouw kind het nachtlampje aanraakt terwijl het aanstaat, voor het gaat slapen. Ook staat deze technologie het toe om de kleur en de intensiteit van het licht aan te passen. Voor veel ouders en kinderen is dit een absolute toegevoegde waarde.

Productmateriaal

Het materiaal waaruit een nachtlamp is vervaardigd is een belangrijk onderwerp om even bij stil te staan. Vooral wanneer jouw kleine nog een baby is, moet je hier goed over nadenken, want alles dat een baby in handen krijgt brengt het naar de mond. Ook een nachtlamp. Om deze reden is het verstandig om voor een onbreekbaar en watervast materiaal te gaan dat soepel is en een zachte textuur heeft. Op deze manier heeft jouw baby er ook nog een speeltje bij.

Siliconen, plexiglas en polypropyleen zijn een aantal van deze materialen voor nachtlampen. Zorg ervoor dat je controleert of er giftige stoffen in de nachtlamp zitten, zodat je deze rustig bij de kinderen kunt achterlaten. Een tip: let op de letters CE, dit staat voor goedkeuring volgens Europese richtlijnen.

Nachtlampjes zijn erg geschikt voor kinderen die net alleen in hun eigen kamer beginnen te slapen.
(Bron: Famveldman: 77337898/ 123rf.com)

Bediening

Als laatste is het nog belangrijk om te letten op het bedieningsgemak van de nachtlamp. Afhankelijk van de functionaliteiten van het licht, zijn er modellen waarbij je zowel de kleur, als de glans en intensiteit kunt aanpassen. We raden je aan om een nachtlamp voor kinderen te kiezen die eenvoudig en snel te bedienen is, zowel voor de ouders als voor kinderen zelf.

Bedienen door aan te raken of te tikken kan ook vaak bij nachtlampen. Ze worden geactiveerd met een korte klik of tik en gaan uit door dit te herhalen. Sommige nachtlichtjes hebben speciale knopjes hiervoor, een aantal zelfs een keuzemenu. Oh, en laten we ook niet die nachtlampen vergeten die je kunt bedienen met een afstandsbediening, een eigenschap om niet te onderschatten. Want je hoeft niet eerst dichtbij te komen om de nachtlamp te bedienen.

Samenvatting

Nachtlampen zijn hele praktische apparaten als jouw kinderen klein zijn. Ze zijn vaak simpel om te zien, maar vervullen een hele belangrijke rol. Kinderen die zich niet veilig voelen op hun eigen kamer, slapen minder of onrustiger. Misschien dromen ze over monsters. Met een leuke nachtlamp voor jouw kleine, is hij/zij binnen de kortste keren gekalmeerd en in slaap.

Een nachtlamp is een handig referentiepunt in donkere nachten. Het zorgt niet alleen voor een goede nachtrust voor kinderen, maar ook voor ouders. Hun kinderen slapen aan een stuk en zijn niet meer bang in het donker.

Vond je dit artikel leuk? Vergeet dan niet om je reactie achter te laten en het te delen via sociale media.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Evgeny Atamanenco: 64792524/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies