Laatst bijgewerkt: 05-08-2021

Onze selectiecriteria

31Onderzochte producten

31Bestede uren

28Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote nagellak remover test 2023. Hier presenteren we alle nagellak removers die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd. We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste nagellak remover voor je te vinden.

Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een nagellak remover wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Nagellakverwijderaar is een organisch oplosmiddel, meestal bestaande uit aceton, om nagellak van nagels op te lossen.
 • Je kunt het ingrediënt aceton op vele manieren “misbruiken” in je eigen huis of op bepaalde toepassingsgebieden.
 • Bij het weggooien van aceton moet je om gezondheidsredenen bijzonder voorzichtig zijn en je in meer detail over het onderwerp inlezen.

Nagellak remover: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je nagellak remover koopt

Wat is nagellak remover en waar is het van gemaakt?

In het kort is nagellakremover een mengsel van chemische stoffen dat gebruikt wordt om nagellak te verwijderen.  Een andere term zou zijn “organisch oplosmiddel”.

Wat is de zachtste manier om nagellak van je vingernagels te krijgen? Welke alternatieven zijn er voor nagellak remover? We leggen je dit alles uit in onze gids. (Image source: pixabay.com / ivabalk)

Je kunt nagellakverwijderaar kopen in verschillende vormen

 • Vloeibaar
 • Gel
 • Crème
Wist je dat nagellak remover alleen uit alcoholen bestaat? De variant die het meest verkocht wordt bevat aceton. Anders is nagellakremover altijd samengesteld uit ethyl- en butylacetaat, isopropanol en glycol, steeds in een andere mengverhouding. Vaak vind je in bepaalde nagellakremovers extra geurstoffen of andere voedende oliën om een vochtinbrengend effect te bereiken en de nagels zacht te verzorgen.

Voor wie is een nagellak remover geschikt?

Zoals de naam al doet vermoeden, is nagellak remover geschikt om nagellak van vingernagels of teennagels te verwijderen. Tenminste, daar zou het het meest gebruikt moeten worden. We vertellen je later op welke andere plaatsen je dit “all-purpose” product kunt gebruiken.

In principe gebruikt iedereen die zijn nagels lakt een remover om weer schone nagels te krijgen. In het algemeen raden we echter aan vooral voorzichtig te zijn met kleine kinderen, vanwege het gevaar de alcoholen in te ademen. Mensen met acrylnagels moeten ervoor zorgen dat ze een acetonvrij nagellakremover gebruiken, want aceton kan mogelijk de lijm van het acryl oplossen.

Hoeveel kost nagellak remover?

In drogisterijen of supermarkten kun je nagellak remover van een huismerk meestal kopen tussen €0,40 – €1,00. Als algemene regel geldt dat nagellakremover op basis van aceton goedkoper is dan nagellakremover zonder aceton, omdat het waarschijnlijk goedkoper te produceren is. Daarna stijgt de prijsklasse naar gelang de verschillende uitbreidingen van het product. Dat kan bijvoorbeeld een speciale geur zijn of een zeldzaam ingrediënt, dat een extra belofte biedt. Je kunt ook onderscheid maken tussen high-end en drugstore nagellak removers.

Categorie Prijsklasse
Drogisterij 0,50€-5€
High-End 7-30€

Als je liever het goedkopere alternatief gebruikt, is hier een video met een test van de goedkoopste drogisterij nagellak removers.

Welke alternatieven zijn er voor nagellakremover?

Voor het geval je het nog niet wist, zijn er een paar andere versies en alternatieven voor de klassieke vloeibare nagellakremover om je nagels schoon te maken. In het volgende overzicht vind je een goede samenvatting van de alternatieven voor nagellak remover.

Productsoort Omschrijving
Nagellakremover in wattenschijfjes Bij dit product krijg je meestal een klein doosje met fijne wattenschijfjes die verzadigd zijn met nagellakremover. Dit type is bijzonder geschikt voor op reis.
Blik met sponskussentje Deze variant wordt steeds populairder omdat hij zo gemakkelijk te gebruiken is. Je hoeft alleen maar je vinger in het blikje te houden, het in het sponskussentje te draaien en je hebt de nagellak verwijderd.
Haarlak of deodorantspray Klinkt op het eerste gezicht een beetje verkeerd, maar je kunt de producten eigenlijk verkeerd gebruiken. Door de gelijksoortige alcoholen die ook in gewone nagellak remover zitten, kun je de nagellak met een watje verwijderen.
Citroen en azijn Deze methode vergt wat geduld, maar met een goed mengsel van citroen en azijn op een watje kun je de nagellak verwijderen.

In Amerika is er ook een huidige trend naar aceton spray: morsbestendig, lichter dan een flesje nagellakverwijderaar en bliksemsnel schoon.

Besluit: Welke soorten nagellak remover zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je een nagellak remover wilt kopen, zijn er drie alternatieven waar je uit kunt kiezen

 • Nagellakverwijderaar die aceton bevat
 • Acteon-vrije nagellak remover
 • Nagellak remover pad

Afhankelijk van wat je verkiest en wat voor soort vingernagels je hebt, is een andere variant geschikt voor je. We hopen dat de beslissing aan het eind van het volgende gedeelte gemakkelijker voor je zal zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van nagellakremover op basis van aceton?

Aceton is een vorm van hoogvaste alcohol, met andere woorden, een organisch oplosmiddel. Het grootste voordeel is dat bijzonder hardnekkige vlekken gemakkelijk verwijderd kunnen worden.

Voordelen
 • sterker oplosmiddel
 • universeel middel
Nadelen
 • giftige en onaangename geur
 • drogen voor nagels

Zoals vrijwel alle alcoholen is ook aceton zeer ontvlambaar en heeft het een zeer intense geur. De keerzijde is dat te veel damp van aceton milde tot ernstige hoofdpijn kan veroorzaken. Het voordeel van acetonvrije nagellakremover is dat je een kleine dosis nodig hebt en minder over de nagel hoeft te “wrijven”. Er bestaat niet zoiets als een milde nagellakremover. Vooral bij gebruik van nagellakremover die aceton bevat, is het belangrijk een hand- of nagelcrème te gebruiken.

Wat onderscheidt acetonvrije nagellakremover en wat zijn de voor- en nadelen?

Acetonvrije nagellakremover is bijzonder geschikt voor wie zijn nagels af en toe een beetje kleur wil geven en geen hardnekkige glitterlakken gebruikt. Vergeleken met nagellakremover die aceton bevat, ruikt het niet zo intens alcoholisch en bij de produktie is het gemakkelijker om het te verzachten met een aangename geur. Omdat er echter geen milde nagellakremover bestaat, droogt ook acetonvrije nagellakremover de nagels uit, maar maakt ze lang niet zo broos als acetonhoudende nagellakremover.

Voordelen
 • reukarm
 • milieuvriendelijker
Nadelen
 • zacht oplosmiddel
 • duurder dan remover met aceton

Mensen met acrylnagels hebben precies goed met acetonvrije nagellakremover, want die kan door de mengverhouding de lijm niet aantasten. Ook voorkom je, als je acetonvrij nagellakremover gebruikt, het inademen van giftige dampen.

Wat zijn de kenmerken van een nagellak remover pad en wat zijn de voor- en nadelen?

Een nagellak remover pad is een klein blikje met een sponsje erin dat gedrenkt is in nagellak remover. Het bijzondere is dat je het heel handig in je handtas of reistas kunt stoppen zonder gevaar voor morsen.

Voordelen
 • geringe geur
 • praktisch voor op reis
Nadelen
 • gevaar voor uitdrogen
 • uitsmeren in het sponsje

Aan de andere kant, als je meerdere keren per week nagellak van je vingers moet verwijderen, kan het sponsje snel “leeg” zijn en smeer je veel nagellakresten rond je vingers. Het kan ook uitdrogen als je vergeet het deksel goed te sluiten.

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om nagellak remover te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je de factoren laten zien die je kunt gebruiken om nagellak remover te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaalde nagellakremover geschikt voor je is of niet. Samengevat zijn dat:

 • Toepassing
 • Kwaliteit
 • Duurzaamheid
 • Oplosmiddel

In de volgende paragrafen leggen we uit wat belangrijk is voor de afzonderlijke criteria.

Toepassing

Er zijn verschillende manieren om een nagellakremover te gebruiken. Waarschijnlijk het meest gebruikt is de klassieke vloeibare nagellakremover en wattenschijfjes. Doe gewoon een beetje nagellakremover op het watje en strijk zachtjes over je vinger.

Als je alleen minimale onvolkomenheden op je pas gelakte nagels wilt bijwerken, is er ook de mogelijkheid om een corrector pen te gebruiken. Dit werkt meestal min of meer als een inktgum, waarbij je met de punt van de pen over het te corrigeren gebied gaat en je fout bijwerkt. (Image source: 123rf.com / 120121302)

In het gedeelte over nagellak remover pads, hebben we je al kennis laten maken met deze variant. Als je nagellak remover gebruikt als universeel middel voor huishoudelijk gebruik of voor andere vlekken, is de vloeibare versie het meest geschikt voor je.

Kwaliteit

Als je bekend bent met pedicure, heb je waarschijnlijk wel gehoord van “Alessandro”, “Essie” of “Mircrocell”. Nee? We hebben het over merken van nagelproducten. Sommige van de merken zijn over de hele wereld populair, maar sommige andere laten zich alleen van de schaduwzijde zien en bijna niemand kent ze. Misschien heb je er zelfs een paar in je eigen badkamerkastje of make-up lade zonder het te weten. Natuurlijk staan grote merken voor uitstekende kwaliteit, een zekere esthetiek van het uiterlijk of gewoon voor de grote naam. Deze merken hebben echter meestal een hogere prijsklasse en, zoals met de meeste merken het geval is, betaal je ook “voor de naam”. Merken en hun naar buiten gerichte imago bepalen beslist niet de wereld, maar we begrijpen het als het je een zekere zekerheid geeft. Om je te helpen vertrouwd te raken met de merken, hebben we een lijst samengesteld van merken waarvan we denken dat de prijs-prestatie verhouding klopt en dat het de moeite waard is een paar euro meer te betalen

 • Essie
 • Chanel
 • Mavala
 • Auriga
 • Alessandro
 • OPI

Uiteindelijk is de keuze natuurlijk aan jou.

Duurzaamheid

Als je bijzonder begaan bent met duurzaamheid of milieuvriendelijkheid in je leven, kun je hiervoor gelukkig in bijna elke drogisterij tegenwoordig een goede optie vinden. De meeste nagellak removers van deze soort gebruiken biologische ingrediënten, bv. biologische sinaasappelolie voor speciale nagelverzorging. Ook voor de alcoholen wordt een biologische certificering gebruikt. Een bijzonder populair merk in deze streek is Sante of Benecos. Beide bedrijven proberen speciale aandacht te besteden aan de huidverdraagzaamheid van de producten. Bovendien produceren ze beide alleen acetonvrije nagellakremovers.

Oplosmiddel

Nagellakremover is een organisch oplosmiddel en bestaat alleen uit alcoholen en eventueel voedende oliën. De keuze van de alcoholen in elke nagellakremover kan echter variëren, net als de mengverhouding. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde alcoholen en met huidirritatie reageren op het ingrediënt. Om deze redenen raden we je aan, als je eenmaal weet dat je een intolerantie voor deze alcohol of iets dergelijks hebt, te controleren of het niet in het product zit voor je de nagellak remover koopt.

Wetenswaardigheden over nagellakremover

Hoe gooi ik nagellakremover weg?

Het goede van alcoholen, vooral aceton, is dat de giftige dampen snel verdampen of vervluchtigen. Maar omdat aceton ontvlambaar is, moet je er bijzonder voorzichtig mee zijn en opletten dat het niet in contact komt met vuur. Indien mogelijk moet je de vloeibare nagellakremover niet via de gootsteen in het riool laten komen, want het kan mogelijk een nadelig effect hebben op je gezondheid.

Mocht dit per ongeluk gebeuren, dan helpt het dat aceton meestal in water oplosbaar is. Toch moet je, alleen al om gezondheidsredenen, grote hoeveelheden aceton weggooien in een recyclingcentrum of op een gevaarlijke afvalplaats.

Wat kan ik doen als er nagellakremover met aceton in mijn oog komt?

Het is altijd fel betwist geweest of aceton kankerverwekkend is of niet. Tot nu toe blijft het een verleende mythe, want het is niet klinisch bevestigd. Niettemin zijn velen van ons er al van op de hoogte dat als we iets alcoholisch in ons oog krijgen, het begint te branden. Het beste voorbeeld: shampoo in de douche komt in je oog terecht.

Je knijpt je ogen dicht en probeert ze zo goed als je kunt met water uit te spoelen. Meer kun je eigenlijk niet doen als er eenmaal aceton in je oog komt. Je kunt er gevoeliger of allergischer voor worden en enkele dagen een schilferige huiduitslag dragen. Het is duidelijk dat het oplosmiddel de ogen irriteert en rood maakt. Je ogen langdurig blootstellen aan aceton, om welke reden dan ook, kan schade aan het hoornvlies van je ogen veroorzaken.

Waar kan ik nagellak remover nog meer voor gebruiken?

Kortom, het is niet de nagellakremover die het allesbepalende middel is, maar de aceton die het bevat. Zoals reeds gezegd is aceton een oplosmiddel dat op vele manieren gebruikt kan worden. Het wordt gebruikt om verschillende stoffen op te lossen, maar ook voor de fabricage. Je kunt aceton gebruiken om

 • gebruik bij de productie van polymeren en acrylaten
 • Lossen vetten en oliën op
 • lossen diverse kunststoffen op
 • Aanslagkoper
 • verwijdert eenvoudige vlekken gemakkelijk
 • Oppervlakken ontvetten
 • Lakken verwijderen
 • Lakwerk voorbereiden

Beeldbron: 123rf.com / 87214600

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies