Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

24Onderzochte producten

34Bestede uren

27Beoordeelde onderzoeken

103Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote nekmassager test 2023. Hier stellen we alle nekmassagemakers die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen het beste nekmassageapparaat voor je te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een nekmassageapparaat wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Afhankelijk van je voorkeur kun je een nekmassagetoestel kiezen met een shiatsu massage, een vibratiemassage of een klopmassage.
 • De meeste nekmasseerders gebruiken het type shiatsu massage. Er is echter ook de tikmassage en de vibratiemassage.
 • De meeste nekmassagers, worden gewoon over de nek gelegd. Deze zijn U-vormig. Er zijn er echter ook in de vorm van een gewoon kussen of een nekkussen.

Nekmassager: Onze selectie

Zyyini Nekmassager

Ontdek de innovatieve nekmassager van Zyyini en ervaar ongeëvenaarde ontspanning voor uw spieren. Met een intelligent ontwerp dat 6 standen en 6 versnellingen massage-intensiteiten biedt, kunt u eenvoudig de perfecte massage voor uw behoeften selecteren met behulp van de “+, -” schakelaarbediening. Aangedreven door 2 AAA-batterijen (niet inbegrepen) met een capaciteit van 120 mAh, geniet u van een lange levensduur en ongekende ontspanning.

Bass Polska Nekmassager

De set bevat een nekmassageapparaat, een stroomadapter en een voeding voor de auto, waardoor het perfect is om mee te nemen voor ontspanning tijdens lange autoritten. Haal vandaag nog de BASS POLSKA shiatsu-nekmassager in huis en verwen uzelf met de luxe van een professionele massage zonder uw woonkamer te hoeven verlaten.

Sujahhujiq Nekmassager

Voor een veilig gebruik dient u de filmlaag van de metalen massagesticker te verwijderen en uw nek af te vegen met een natte handdoek voor gebruik. Zorg ervoor dat de stimulator volledig is opgeladen voordat u deze voor het eerst gebruikt. Let op: het gebruik van de SUJAHHUJIQ Nekmassager is verboden bij het implanteren van een pacemaker in het lichaam of het dragen van metaal in het lichaam.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een nekmassager koopt

Wat zijn de voordelen van een nekmassager?

Een nekmassager kan je spieren en weefsels losmaken die je krijgt van spanning, inspanning of een slechte houding.

Massages in studio’s of bij fysiotherapieën voor acute klachten zijn vaak erg duur. Om je een beetje te helpen ontspannen zijn er verschillende massagers op de markt. Van voetmassages tot hoofdmassages, alles is mogelijk.

Massage-apparaten voor de nek maken vooral je nek- en schouderspieren los en ontspannen ze, evenals je weefsel. De massage kan klachten als spanning en pijnlijke spieren verlichten. Vooral de nek is vaak gespannen door een eenzijdige houding en, niet in de laatste plaats in deze tijd, door de beroemde mobiele telefoonnek.

Voortdurend naar beneden kijken op het scherm van de mobiele telefoon kan leiden tot verstoring van het spier-evenwicht. Dit gebeurt door verhoogde excentrische spierarbeid van de schouder- en nekspieren. Dit leidt tot verhoogde tonus (spanning) en gewrichtsdisfunctie in de bovenste thoracale en cervicale wervelkolom.

Wat is de functie van een massager voor het schouder- en nekgebied?

Afhankelijk van de fabrikant en het apparaat hebben massage-apparaten verschillende functies. Het gaat onder meer om de volgende zaken: Warmtefunctie, elektrische stimulatie en hoofdmassagefunctie.

Van de vele verschillende functies die een nekmassager te bieden heeft, zullen we hier alleen de drie belangrijkste voorstellen.

 • Warmtefunctie: De warmte stimuleert je bloedsomloop. Dit helpt om de spanning in het nekgebied te verlichten.
 • Elektrostimulatie: Stimuleert het neuromusculaire systeem. Activeert de spieren en versterkt ze.
 • Tikmassagefunctie: Door zachtjes op het apparaat op je nek te tikken, komen spanningen gemakkelijker los.

Massageutensilien

De nek is een van de delen van het lichaam die het meest door spanning worden aangetast. Een nekmassage kan hier wonderen doen. We hebben de drie populairste massages voor de nek hierboven voor je samengevat. (Foto: stevepb / pixabay.com)

Welke soorten nekmassages zijn er in het algemeen?

Opnieuw hangen de verschillende soorten massages voor de nek af van de fabrikant en het bijzondere apparaat. De meeste nekmasseerders werken met de volgende methoden: shiatsu massage, vibratiemassage en klopmassage.

Er zijn veel nekmasseerders op de markt. Ze hebben allemaal één ding gemeen. Ze worden aangedreven door elektriciteit. Sommige hebben meer speciale effecten dan de gebruikelijke functies. Ook de soort massage verschilt van toestel tot toestel. Om je een overzicht te geven, willen we je kennis laten maken met de verschillende soorten.

Bovendien kun je een massageolie of -crème aanbrengen voor je de halsmassager van je keuze gebruikt.

De volgende soorten komen veel voor

 • Shiatsu massage
 • Vibrerende massage
 • Tikkende massage

Shiatsu

massage
Deze massagemethode is afkomstig van Japanse geneeswijzen en betekent zoiets als vingerafdruk. Het wordt oorspronkelijk aangebracht met de wijsvinger, duim, handpalm en elleboog.

Dit gebeurt door massagekoppen in een technisch apparaat rond te draaien. De meeste shiatsu massageapparaten zijn zeer intensief en werken ook met warmte om de spieren en weefsels los te maken en het bloed te laten circuleren.

Van de oorspronkelijke en traditionele Shiatsu massage uit Japan zijn er nu veel verschillende methoden, maar ze zijn allemaal gebaseerd op de oorspronkelijke methode.

De Shiatsu massage wordt eigenlijk op het hele lichaam uitgevoerd. Het begint met lichte aanrakingen tot stevige massages, die dan door de therapeut worden uitgevoerd.

Vibrerende

massage
Vibrerende massage stimuleert de huid door het weefsel te laten trillen. Daartoe worden lichtstroomimpulsen of bewegende elektroden op de huid afgegeven, die het weefsel kalmeren en ook stimuleren.

Voor een vibratiemassage kunnen verschillende apparaten gebruikt worden. Dit zijn meestal ofwel handmassagers ofwel elektrisch bediende apparaten. Trilmassages zijn vooral goed na het sporten om spierspanning te voorkomen.

Tapping

massage
Tapping massage stimuleert het weefsel. Deze vorm van massage kan met de hand of met een technisch apparaat gedaan worden.

Apparaten met een tikmassagefunctie hebben kleine massagekoppen. Deze slaan op de spieren en weefsels, afhankelijk van het programma. De min of meer krachtige tikkende bewegingen schudden het weefsel kortstondig door elkaar, waardoor het losser en losser wordt.

Bovendien worden de bloedsomloop en de regeneratie gestimuleerd. Het programma van de meeste toestellen met een tikmassagefunctie kan veranderd worden. Dit omvat het tikken van intensiteit, snelheid en volgorde.

Hoeveel kost een nekmassage apparaat?

Goedkope nekmassagers beginnen bij 20 euro. Er zijn nauwelijks bovengrenzen. Apparaten van hogere kwaliteit hebben extra ontspannende functies boven op de gebruikelijke functies.

Waar kan ik zo’n apparaat gebruiken?

Je kunt een nekmassager overal gebruiken waar je hem nodig hebt. Voorwaarde is een stopcontact in de buurt of een opgeladen batterij.

Als aan deze voorwaarden voldaan is, kan het nekkussen je helpen op kantoor op het werk, bijvoorbeeld. Of je kunt hem thuis gebruiken om op traditionele wijze te ontspannen. Je kunt ook je nekkussen gebruiken als je op reis bent. Bijvoorbeeld, als je in de auto zit. Er zijn ook speciale adapters om je toestel aan te sluiten.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een nekmassager?

Nekmasseerders hebben ook voordelen en nadelen. Deze worden hieronder nader toegelicht.

Een nekmassager heeft vele voordelen, waaronder mobiliteit. Met de juiste batterij of adapter kun je het massageapparaat ook gebruiken als je onderweg bent.

Voordelen
 • Kan onderweg gebruikt worden
 • Kan de bloedcirculatie verhogen
 • Verlicht spanning en verklevingen in het weefsel
 • Vermindert stress
Nadelen
 • Prijs-intensief voor apparaten van hoge kwaliteit
 • Stroomvoorziening,Niet individueel genoeg
 • Vervangt geen professionele therapie

Een belangrijk nadeel van zo’n apparaat is dat het de arts of therapeut niet vervangt. Het dient alleen als hulp om van pijn en spanning af te komen. Bij blijvende problemen moet het gebruik echter begeleid worden door een professional.

besluit: Welke soorten nekmassagetoestellen zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe kun je drie soorten nekmassagers onderscheiden

 • Nekmassagetoestel met shiatsu massage
 • Nekmassagetoestel met vibratiemassage
 • Nekmassagetoestel met kloppende massage

Veel mensen hebben last van spanning in de nek omdat ze veel zitten of een slechte houding hebben. Als een fysiotherapeut te duur is, zijn nekmasseerders een goed alternatief. Ze zijn er in drie vormen (U-vormig, kussenvormig en nek-kussenvormig) en werken spanningsverlichtend, bloedsomloop-bevorderend, ontspannend en pijnstillend.

In het volgende gedeelte willen we je helpen uit te zoeken welk type nekmassager voor jou het beste is. Daartoe laten we je kennismaken met alle hierboven genoemde soorten en geven we je duidelijk de voor- en nadelen van elk, zodat je een beknopt overzicht krijgt.

Hoe werkt een nekmassager met Shiatsu massage en wat zijn de voordelen en nadelen?

Shiatsu massage komt uit Japan, betekent vingerdruk en is een van de meest wijdverspreide massagevormen. Bij deze methode imiteren in de toestellen ingebouwde roterende ballen de vinger- en handpalmbewegingen van masseurs. De hoge intensiteit van de massage stimuleert de bloedsomloop en verlicht spanningen.

Voordelen
 • Bevat vaak een extra infrarood- en warmtefunctie
 • Stil
 • Klein en licht apparaat
Nadelen
 • Apparaat niet voor elke probleemzone even geschikt

De meeste apparaten bevatten een warmtefunctie die naast de massage ook de stofwisseling stimuleert. Bovendien zijn de draairichting en de intensiteit van de ballen regelbaar en helpt Shiatsu het hele lichaam te regenereren.

Hoe werkt een nekmassager met vibratiemassage en wat zijn de voordelen en nadelen?

Dit massageapparaat zendt lichtimpulsen van elektriciteit uit die het neuromusculaire systeem stimuleren en zo de spieren en weefsels ontspannen. De trilling veroorzaakt een spiertrilling die de spieren niet alleen activeert maar ook versterkt.

Voordelen
 • Werkt goed bij spierspanning door inspanning
 • Activeert en versterkt de spieren
 • Heeft een krampstillend effect
Nadelen
 • Kegelvormig apparaat weinig tot geen flexibiliteit
 • Sommigen vinden de vibratie na een tijdje ongemakkelijk

De meeste apparaten zijn kegelvormig en de vibratieniveaus zijn instelbaar. Bovendien zijn ze goed om spierspanning te voorkomen na hoge intensiteit inspanning. Het is een intensieve methode die gespannen en slecht doorbloede huid behandelt en ook een krampstillend effect heeft.

Hoe werkt een nekmassager met tikmassage en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Bij tikmassage tikken de massagekoppen op de nek om spanning los te maken en los te laten door drukstimulatie en kort schudden van de weefsels. Ook deze methode is afkomstig uit Japan. De meeste apparaten bevatten ook een warmtefunctie, waardoor vaak ook de bloedsomloop en regeneratie gestimuleerd worden.

Voordelen
 • Zeer intensieve versoepeling
 • Bij gebruik op de rug wordt een positief effect op de longen bereikt
 • Snelle en effectieve behandeling
Nadelen
 • Luider dan de andere massagetoestellen
 • Knoppen zijn soms te groot om de fijne spieren te masseren
 • Sommigen vinden het tikken onaangenaam

Deze toestellen kunnen ook afzonderlijk geregeld worden. De verschillende programma’s maken het mogelijk de tikintensiteit, snelheid en kracht in te stellen. Tappende massage is ook erg populair in de wellness sector en voor verlichting van stress.

Aankoopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om nekmassagers te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je laten zien welke factoren en criteria je kunt gebruiken om nekmassagers te vergelijken en te evalueren. Dit maakt het gemakkelijker voor je om een massage-apparaat te kiezen en het soort apparaat.

Samengevat gaat het om de volgende criteria

 • Vorm / Grootte / Gewicht
 • Materiaaleigenschappen
 • Massagetype en intensiteitsniveaus
 • Warmtefunctie
 • Verdere toepassingsgebieden

Je kunt meer lezen over de afzonderlijke aankoopcriteria in de volgende hoofdstukken.

Vorm / Maat / Gewicht

Nekmasseerders zijn er in verschillende vormen. En afhankelijk van de vorm variëren ze in grootte en gewicht. De genoemde vormen zijn o.a.: de U-vorm, de kussenvorm en de croissantvorm.

Niet elk nekmassageapparaat ziet er hetzelfde uit. De meeste apparaten zijn ontworpen om om de hals gelegd te worden.

Ze hebben dus een langwerpige U-vorm. Kussens die deze vorm hebben wegen meestal iets meer dan andere massagekussens en zijn ook groter. Nekmassagetoestellen in een U-vorm worden rond de hals geplaatst, zodat het apparaat direct op het nek- en schoudergebied kan werken. Je schouders dragen het gewicht van het toestel.

Er zijn ook nekkussens die eruit zien als een echt kussen. In plaats van een veer- of schuimkern is een functionele massager in het kussen ingebouwd. Deze vorm van massageapparaat is een van de meest comfortabele, omdat hij zonder veel inspanning gebruikt kan worden.

Qua gewicht zijn ze vergelijkbaar met nekkussens. Alleen de kern – in dit geval het apparaat – maakt het kussen iets zwaarder. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de fabrikant.

Nekmasseerders kunnen ook de vorm van een nekkussen hebben. Deze vorm is meestal bedoeld voor massage met vibratie.

De nekmasseur is even groot als het gewone nekkussen en wordt ook op dezelfde manier gebruikt. Het gewicht – dat meestal enkele kilo’s bedraagt – speelt geen bijzonder belangrijke rol, want het hoeft niet door je schouders gedragen te worden.

Frau wird am Rücken massiert

Verschillende nekmasseerders kunnen verschillende soorten massage uitvoeren. Bij tikmassage heeft het apparaat knoppen die schokken uitzenden en zo intensief spanning kunnen losmaken. (Foto: Mariolh / pixabay.com)

Materiaaleigenschappen

Van binnen hebben alle massagers technische eigenschappen. Aan de buitenkant is elk toestel echter verschillend, afhankelijk van de vorm en de fabrikant.

Afhankelijk van de aanbieder kunnen de hoezen van massagekussens verwijderd worden. Deze zijn meestal gemaakt van zacht materiaal dat goed op de huid moet aanvoelen.

Nekmasseerders in de vorm van een hoorn hebben ook een zachte buitenhoes. Niet alle producten hebben echter een zachte kaft die eraf gehaald kan worden.

Massage-apparaten in een U- of soortgelijke vorm hebben vaak geen uitneembare elementen, maar zijn meestal uit één stuk gemaakt.

Sommige fabrikanten ontwerpen hun product zo dat het tenminste bij de lussen en in de halsstreek kan worden afge

wassen.

Massagetypes en intensiteitsniveaus

Nekmasseerders zijn er in verschillende massagetypes. Afhankelijk van de fabrikant kan ook de intensiteit van de massage ingesteld worden. Tot de genoemde soorten behoren de shiatsu massage, de tikmassage en de vibratiemassage.

Shiatsu massage is de meest gebruikelijke vorm van nekmassage. Dat gebeurt vaak met roterende massagekoppen. Een shiatsu massage is heel intensief. Dit stimuleert de bloedsomloop en het lichaam regenereert.

Trilmassagetoestellen voor de hals hebben vaak de vorm van een kleine hoorn. Elektriciteitspulsen wekken de trilling op en zenden die naar je huid. Door de vorm van het massageapparaat kan de halszone ontspannen. Dit ontspant je spieren en weefsels.

Tapping massage houdt eigenlijk tikken in. Dit gebeurt op een apparaat door massagekoppen. Afhankelijk van het gekozen programma slaan de koppen met verschillende tussenpozen op je huid en dus op je spieren en weefsels. Deze vorm van massage maakt je nekgebied heel intensief los.

Warmtefunctie

Sommige fabrikanten laten het massageapparaat opwarmen. Dit stimuleert je bloedsomloop. Deze functie is vaak niet beschikbaar op goedkope toestellen.

De inschakelbare extra warmtefunctie, die sommige massagekussens voor de nek hebben, is bedoeld om de massage te intensiveren en de ontspanning te verlengen.

De warmte in het massageapparaat stimuleert de bloedsomloop van je lichaam

.
Wat niet alleen goed is voor je lichaamstemperatuur en spanning, maar ook je stofwisseling stimuleert.

Bovendien maakt de warmte je spieren losser, waardoor spanningen sneller verdwijnen.

Andere toepassingsgebieden

Veel nekmassagers zijn niet alleen heilzaam voor de nek en de schouders. Ze kunnen vaak ook gebruikt worden om andere delen van het lichaam te masseren.

Sommige massagers zijn ook heilzaam voor andere delen van het lichaam, niet in het minst door de vorm van het apparaat

.
Massagers met een kussenvorm kunnen gebruikt worden om andere delen van het lichaam te masseren. De kussenvorm maakt veelzijdig gebruik mogelijk.

Nekkransen en massagetoestellen in een U-vorm zijn daarentegen stijf van vorm. Dit type massageapparaat kan niet voor andere delen van het lichaam gebruikt worden.

Wetenswaardigheden

over nekmassagers

Wat zijn de alternatieven voor een nekmassager?

Alternatieven voor massagers die op elektriciteit werken zijn bijvoorbeeld: Hot Stone, massageballen -rollers en -beetles. Ze worden allemaal met de handen bediend.

Het enige nadeel van nekmassagers is hun constante stroomvoorziening. Tenzij ze een oplaadbare batterij hebben, kunnen ze alleen gebruikt worden als er een stopcontact in de buurt is. Voor een minder intensieve behandeling van de hals zonder elektriciteit kun je ook de volgende apparaten gebruiken.

Er zijn natuurlijk ook andere apparaten om je nek te masseren

 • Hete stenen nekstenen
 • Massagebal
 • Massageroller
 • Massage Kever

Hot Stone Neck Stones

Deze speciale massage stenen worden verwarmd en op je nek gelegd. De warmte stimuleert de bloedsomloop. De stenen worden dan gebruikt om het gewenste deel van de hals te masseren.

Massageballen

De kleine ballen met afgeronde stekels kunnen op allerlei manieren gebruikt worden. Ze kunnen ook in de halsstreek gebruikt worden. Rollende bewegingen van de bal over het gewenste gebied masseren zacht het weefsel en de spieren.

Massage roller

Deze hebben een handvat en wielen met afgeronde stekels aan beide uiteinden. Door de roller over je nek te laten lopen stimuleer je zenuwuiteinden en reflexzones.

Massage kever

Dit hulpmiddel is vaak van hout gemaakt en wordt afgebeeld als een kever. De vorm lijkt op die van een kever, hij is in het midden halfrond zodat hij gemakkelijk aangeraakt kan worden en naar de onderkant toe heeft hij meestal vier “poten”. Deze poten hebben aan de onderkant een bolvorm. De kever kan je spanning verlichten.

Foto credit: Toa Heftiba / unsplash.com

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies