Laatst bijgewerkt: 05-08-2021

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

31Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

De eerste neushaartrimmer werd in 1935 in de USA ontwikkeld en stond bekend als de Klipette. Het was een moeilijk begin voor de Klipette, want er werd gezegd dat het uittrekken van neusharen tot een dodelijke infectie kon leiden. Later begonnen grote bedrijven als Philips neushaartrimmers te produceren.

Heb je lastige neusharen die je in de spiegel hebt gespot? Dan is dit adviesartikel speciaal voor jou. In dit artikel hebben we verschillende neushaartrimmers vergeleken. Je kunt deze criteria gebruiken om een weloverwogen beslissing te nemen.
De belangrijkste feiten in het kort

  • Een neushaartrimmer kan zowel door een vrouw als door een man gebruikt worden. De neushaartrimmers zijn meer ontworpen voor gebruik door een man, want in sommige culturen hoort geschoren gezichtshaar bij een verzorgd uiterlijk.
  • Als je de neushaartrimmer ook voor andere toepassingen nodig hebt, dan zijn die met verschillende opzetstukken goed geschikt. Goedkopere modellen zijn uitgerust met één opzetstuk en worden uitsluitend gebruikt om neushaar te verwijderen.
  • De snelheid is belangrijk voor een precieze scheerbeurt en voorkomt dat neus- of oorharen uitgetrokken worden. Als je je neushaar uittrekt, is dat schadelijk voor je gezondheid

Neushaartrimmer: Onze selectie

Koop- en beoordelingscriteria voor neushaartrimmers

Om je te helpen je perfecte neushaartrimmer te kopen, hebben we deze koopcriteria uitgewerkt waarmee je bij de aankoop rekening moet houden. Vergelijk de modellen volgens deze criteria om een degelijke beslissing te nemen.

De koopcriteria die je bij je produktkeuze moet overwegen en toepassen zijn:

Hier gaan we in op de koopcriteria en beschrijven elk punt kort.

Gebruiksbereik

Als je de neushaartrimmer wilt gebruiken om het neushaar in te korten en eventueel het haar op de oren te scheren, volstaat een scheermes met een ronde kop. Wil je echter een multifunctioneel werktuig dat je op vele manieren kunt gebruiken, let dan op wat je bij de trimmer krijgt.

Type

Je vindt verschillende modellen op de markt, maar de neushaartrimmers van vandaag zijn in principe uitgerust met dezelfde functies. Het zijn elektrische toestellen met een roterend systeem met dubbele bladen.

Kenmerken

De meeste neushaartrimmers zijn gemakkelijk schoon te maken omdat ze waterdicht zijn en je ze vrij moeiteloos kunt afspoelen. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en kunnen met één hand gebruikt worden. Omdat de neushaartrimmers iets in gewicht verschillen, kun je dit voelen bij het hanteren.

Accessoires

De neushaartrimmer heeft geen andere accessoires nodig om zijn praktische doel te vervullen, namelijk het scheren van het haar op de neus en de oren. Maar als je de neushaartrimmer gebruikt voor andere doeleinden, zoals het scheren van de baard van de bovenlip, heb je een scheerkop nodig. Door de verschillende motorvermogens kan dit maar in een beperkt gebied.

Sommige neushaartrimmers hebben ook een hulpstuk om de wenkbrauwen te trimmen. Dit opzetstuk is ideaal voor zware wenkbrauwgroei. De voeding werkt met een AA batterij, die bij veel van deze toestellen wordt meegeleverd.

Gids: Veelgestelde vragen over neushaartrimmers uitvoerig beantwoord

Om je een overzicht te geven, hebben we de vragen over neushaartrimmers verzameld en ze voor je beantwoord. Daarna zou er niets meer in de weg moeten staan om een aankoop te doen.

Voor wie is een neushaartrimmer geschikt?

Fabrikanten ontwikkelen neushaartrimmers in de eerste plaats voor mannen omdat mannen een dichtere groei van het gezichtshaar hebben. In bepaalde culturele kringen is vooruitstekend neus- en oorhaar ongewenst en het gebruik van een neushaartrimmer resulteert in een verzorgde aanblik.

Nasenhaarschneider

Geschoren neushaar leidt tot een verzorgd uiterlijk. (Image source: Christopher Campbell/ Unsplash)

Maar natuurlijk kunnen vrouwen ook een neushaartrimmer gebruiken. Eenvoudig gezegd leent een neushaartrimmer zich voor iedereen die ongewenste en dikke haargroei op zijn gezicht heeft. Daarom is een neushaartrimmer een ongecompliceerde en pijnloze oplossing.

Hoe werkt een neushaartrimmer?

De neushaartrimmers worden gevoed door een AA batterij. De elektromotor is in de behuizing ondergebracht en zorgt voor een hoge snelheid. Het zet het draaiende schoepensysteem in beweging. Bijna alle fabrikanten gebruiken het model met het dubbele bladsysteem.

De ingebouwde motor laat het dubbele messensysteem draaien met een snelheid van wel 6.500 omwentelingen per minuut. Hoe hoger de snelheid van de messen, hoe preciezer de snede. De meeste modellen knippen het haar tot een hoogte van 0,5 millimeter.

Wat kost een neushaartrimmer?

Er is nauwelijks verschil tussen neushaartrimmers in de prijscategorie. Goedkopere modellen worden geleverd met weinig of geen accessoires. Aan de andere kant komen dure neushaartrimmers met een paar opzetstukken meer. Deze tabel laat je zien wat inbegrepen is.

Prijsklasse Beschikbare producten
Laag geprijsd (10 – 15 €) Een neushaartrimmer, zonder opzetstukken
Middelmatig geprijsd (20 – 30 €) Een neushaartrimmer, twee tot drie opzetstukken
Hoog geprijsd (35 € en meer) Een neushaartrimmer plus eventueel een tondeuse, goed vakmanschap, goede kwaliteit, goede prijs-kwaliteitsverhouding. een tondeuse, goed vakmanschap, veel opzetstukken

Zoals je ziet, zijn er middellange neushaartrimmers met voldoende opzetstukken om alle gezichtsscheren te doen. De meeste neushaartrimmers worden geleverd met de nodige hulpstukken.

Kan het scheren van het neushaar met een neushaartrimmer pijn veroorzaken?

Je kunt het scheren van je neushaar vergelijken met het scheren van je baard – het is volkomen pijnloos. Als je nog steeds een trekkend gevoel voelt, kan dat komen doordat het apparaat defect is, de mesjes bot zijn of je neusslijmvlies geïrriteerd is. Als dit het geval is, moet je je neushaar een tijdje niet scheren. Het is schadelijk voor je gezondheid als de neusharen uitgetrokken worden.

Wat moet je zoeken in een neushaartrimmer?

Het is belangrijk dat een neushaartrimmer waterdicht is. Dit maakt het schoonmaken veel gemakkelijker en je kunt de haren onder water afspoelen. Voor mensen die slechtziend zijn, zijn er neushaartrimmers met een geïntegreerd LED licht.

Conclusie

Met een neushaartrimmer krijg je een verzorgde look en krijg je je haargroei onder controle. De vele modellen hebben allemaal dezelfde basisfunctie. De rotatie is echter van cruciaal belang voor de zuiverheid en precisie van de snede.

Als je je neushaartrimmer nodig hebt voor meer gezichtsscheren, zijn die met verschillende opzetstukken perfect voor je toepassing. Omdat veel neushaartrimmers op batterijen werken, heb je meer batterijen nodig.

Beeldbron: Made Sunesa Adi Wijaya/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies