neus scheerapparaat op stenen tafel
Laatst bijgewerkt: 15-09-2020

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

17Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Of het nu gaat om een gebrek of een teveel aan haren, haren kunnen een probleem worden; vooral als je van een zekere leeftijd bent, waarbij ze, als ze niet uitvallen, op de meest ondenkbare plaatsen beginnen te groeien. Van het ene op het andere jaar zien je oren eruit als een oerwoud, terwijl er ook uit de neusgaten steeds meer haartjes tevoorschijn komen. Geen pankiek! Er is een oplossing voor!

Voor dit soort gevallen bestaan er de neus- en oorhaartrimmers. Dit zijn goedkope en zeer duurzame instrumentjes. Met deze trimmers kun je afscheid nemen van de overdaad aan haartjes die je er onverzorgd uit laat zien. Om je te helpen bij de keuze van de meest geschikte neushaartrimmer voor jou, hebben we het volgende artikel samengesteld. Ben je er klaar voor?
Belangrijk om te weten

 • Waterdichte neushaartrimmers kunnen onder de douche worden gebruikt. Bovendien zijn ze makkelijker schoon te maken dan de trimmers die dat niet zijn.
 • Sommige modellen bieden extra kopstukken. Hiermee kun je ook baarden, wenkbrauwen of bakkebaarden trimmen. Zodat je er altijd verzorgd uitziet!
 • Eén van de belangrijkste criteria bij de aankoop van een neus- of oorhaartrimmer is de autonomie. Deze en andere factoren bespreken we aan het eind van het artikel.

Onze selectie: De beste neustrimmers op de markt

Een teveel aan haar in je neus of oren is meestal niet prettig, omdat het een nogal onverzorgd beeld van jezelf geeft. Gelukkig is er een grote verscheidenheid aan neus- en oorhaartrimmers op de markt. Ze lijken misschien een overbodige luxe, maar ze zijn veel effectiever dan een pincet of een schaartje. Dit zijn onze vier favoriete neushaartrimmers die er op de Nederlandse markt te koop zijn:

De beste 3-in-1 neustrimmer

De Philips-neustrimmer is zo ontworpen dat deze een ideale hoek heeft om haar in het oor, neus evenals wenkbrauwen te bereiken. De tondeuse en de kammen zijn eenvoudig schoon te maken onder de kraan en de trimmer kan onder de douche worden gebruikt.

De neustrimmer heeft 3 verschillende lengte instellingen. Het zachte rubber zorgt voor optimale grip, zelfs als de trimmer nat wordt. Er worden 2x wenkbrauwkammetjes, een AA batterij en een etui meegeleverd.

De beste goedkope neushaartrimmer

Als je niet veel geld wilt uitgeven, maar toch een neustrimmer wilt hebben die zijn functie naar wens uitvoert, is dit een uitstekende optie voor je. Met de Tristar Neus- en oortrimmer kun je snel en in alle veiligheid ongewenste haartjes in de neus en oren te verwijderen.

Door de ergonomische vormgeving ligt de trimmer goed in de hand en het ronddraaiende scheersysteem maakt de trimmer praktisch en veilig in gebruik. De kop van de trimmer kan eenvoudig worden afgespoeld. De neustrimmer is draadloos en werkt op 1 AA batterij (niet meegeleverd).

De beste multifunctionele neustrimmer

Deze complete 4-in-1 trimmer set van Sportsman kan worden gebruikt voor neus haar, oor haar, wenkbrauwen, bakkebaarden en baardhaar. De trimmer heeft een ingebouwde batterij die na 12 uur opladen 60 minuten te gebruiken is.

De 4 trimmer bladen zijn wasbaar en vervangbaar, je kunt de bladen verwijderen en spoelen na gebruik. Deze bladen zijn dus wel wasbaar maar de trimmer is niet waterdicht. Al met al vinden we dit een goede optie voor thuis en op reis.

De beste ergonomische neushaartrimmer

De Panasonic neus- en oorhaartrimmer zorgt ervoor dat alle haartjes door middel van de trimkop worden verwijderd. Met het handige reinigingssysteem worden de getrimde stoppels eenvoudig onder de kraan weggespoeld. Bovendien ligt het heel goed in de hand.

De ronde en afgeronde scheerkop is super: je hoeft niet bang te zijn dat je je huid beschadigd en voor neushaar is dit echt ideaal. De batterij gaat lang mee en er zit 2 jaar garantie op het apparaat.

Shopgids: Alles wat je moet weten over neustrimmers

Neus- en oorhaartrimmers zien er uit als zeer eenvoudige accessoires, maar je kunt er je twijfels over hebben. Dat geeft niet. Je kunt niet alles weten toch? Het is zowiezo moeilijk te bevatten dat zoveel haartjes zo plotseling op zulke vreemde plaatsen kunnen opduiken. Daarom gaan we de meest voorkomende vragen over dit product hieronder beantwoorden.

scheren neus

Als hij waterdicht is, kan de neustrimmer worden gereinigd door hem onder te dompelen in water en hem vervolgens aan te zetten. (Bron: Luckybusiness: 22631661/ 123rf.com)

Hoe werkt een neustrimmer?

Neus- en oorhaartrimmers werden ontwikkeld om ongewenst overtollig haar tegen te gaan, net als andere zeer waardevolle producten zoals producten voor baardverzorging. Technologisch gezien zijn het elektrische scheerapparaten. Het verschil? Het kopstuk: dit is speciaal ontworpen om het haar veilig en effectief uit de neusgaten of de oren te verwijderen.

Hoewel veel elektrische scheerapparaten hiervoor kopstukken hebben, zijn de neus- en oorthaartrimmers uitsluitend voor dit doel ontworpen, zodat ze een stuk handiger te gebruiken zijn. Ze worden meestal gevoed door een oplaadbare of AA-batterij. Ze kunnen verschillende soorten trimkoppen hebben, afhankelijk van het haar dat je wilt verwijderen.

Welke voor- en nadelen hebben neustrimmers?

Het is normaal dat je graag een optimale hygiëne en een goed uiterlijk nastreeft. Dit is waarschijnlijk de reden waarom je op zoek bent naar de beste goede neustrimmer die er op de markt te vinden is. Maar misschien is het een goed idee om eerst eens na te denken over de voor- en nadelen van dit apparaatje. Hieronder hebben we de voor- en nadelen van het product in een tabel samengevat:

Voordelen
 • Ze laten je er verzorgd uitzien.
 • Ze zijn veelzijdig.
 • Ze zijn draagbaar.
 • Van compacte omvang
 • Eenvoudig te gebruiken.
 • Batterijen met een grote autonomie.
 • Het haar wordt pijnloos verwijderd.
 • Ze zijn sterk en duurzaam.
 • Heel betaalbaar.
Nadelen
 • Eenvoudige apparaten die veel zorg nodig hebben.
 • Sommige mesjes kunnen snel verslijten.

Mag ik mijn neustrimmer onder de douche gebruiken?

Dit is een product dat waarschijnlijk zult gebruiken in de badkamer. Daarom is het normaal dat je je afvraagt of dit onder de douche kan worden gebruikt. Het is vanzelfsprekend dat niet alle modellen hetzelfde zijn. Maar de beste neus- en oorhaartrimmers zijn wel waterbestendig.
Dat is dus goed nieuws als je kijkt naar de interne structuur van het apparaat.

Uiteraard is deze functie nog beter als je tijd wilt besparen, want zo kun je je neus en oren even trimmen terwijl je onder de douche staat. Als je het apparaat voor de spiegel gaat gebruiken omdat je liever ziet wat je aan het doen bent, is deze mogelijkheid niet zo belangrijk. Vergeet echter niet dat in een omgeving als de badkamer de trimmer altijd in contact kan komen met water.

jongen met scheermesje

Wanneer het model meer dan één trimkop heeft, dan kun je hiermee haartjes op verschillende plaatsen van je gezicht verwijderen. (Bron: Melnikov: 78841383/ 123rf.com)

Hoe maak ik mijn neus- en oorhaartrimmer schoon?

Het is van belang om de neus- en oorhaartrimmer regelmatig te onderhouden. Hoe beter je voor het product zorgt, hoe langer het meegaat. Iets waar je portemonnee je dankbaar voor zal zijn:

 • Probeer altijd een afneembare neus- en oorhaartrimmer te kopen. Ze hoeven niet helemaal uit elkaar te gaan, maar het moet in ieder geval mogelijk zijn om de trimhoofden en een deel van het interieur schoon te maken.
 • Hoogwaardige waterdichte neustrimmers zijn nog gemakkelijker te onderhouden. Daarnaast zijn sommige modellen, zoals die van Panasonic, speciaal ontworpen voor een snelle en effectieve reiniging.

Met de waterdichte trimmer zal hoef je hem alleen maaar in water onder te dompelen en aan te zetten. Op deze manier zullen de bladen draaien en zullen ze zich ontdoen van het opgehoopte vuil en de haren zelf. Met apparaten die niet waterbestendig zijn, gebruik je een borsteltje. Als je een vochtige doek of handdoek gebruikt, vergeet dan niet het apparaat goed af te drogen voordat je het opbergt.

Hoe gebruik je een neus- en oorhaartrimmer?

Eén van de dingen die het meest opvallen aan oor- en neushaartrimmers is het gebruiksgemak. In principe is het een plug & play apparaat, dus je hoeft nauwelijks iets te doen om het te gebruiken. Niettemin, net als bij alle andere elektrische apparaten, raden we je aan om een aantal richtlijnen te volgen. We zetten ze op een rijtje:

 • Doe het voorzichtig om mogelijk letsel te voorkomen. Dit is een apparaat met meestal puntvormige trimkoppen. Daarom moet je uiterst voorzichtig zijn bij het inbrengen in de neus en de oren.
 • Het is aan te raden om de neus- en oorhaartrimmer te gebruiken in een goed verlichte ruimte. Het is natuurlijk zo dat als je een snel onderhoud onder de douche gaat doen, dit niet zo nodig is. Maar als je al je overtollige haar grondig gaat verwijderen, heb je goed zicht nodig. Vergeet niet dat er modellen zijn die zeer handige LED-lampen bevatten.
 • Voordat je het apparaat gebruikt, moet je erop letten dat de neus- en oorhaartrimmer schoon is, omdat dit voorkomt dat het apparaat aan de haartjes gaat trekken of dat er andere defecten optreden. En om de levensduur te verlengen, is het goed om het weer schoon te maken als je er klaar mee bent.
 • Met betrekking tot het vorige punt: voordat je het apparaat gebruikt, moet je je neus en oren reinigen. Dit maakt het gebruik van de trimmer veiliger, omdat je voorkomt dat de mesjes worden geblokkeerd door onverwachte elementen.
 • Probeer het apparaat alleen te gebruiken als het goed is opgeladen of, als het niet draadloos is, zorg er dan voor dat het goed is aangesloten. Op die manier voorkom je niet alleen dat je je trimbeurt niet af kan maken, maar ook dat het apparaat aan je haartjes gaat trekken.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Heb je een sollicitatiegesprek en wil je er zo goed mogelijk uitzien? Wil je er niet als een uitzien als een yeti voor die jongen of meisje die je leuk vindt? Geen probleem, hiervoor beschik je over de beste neus- en oorhaartrimmers! Maar om de juiste keuze te maken bij je aankoop is het raadzaam om de onderstaande aankoopcriteria te volgen.

Bedraad of draadloos

Sommige modellen hebben beide opties. Je kunt ze dus aangesloten gebruiken terwijl ze worden opgeladen, maar je kunt ze ook draadloos gebruiken. Het spreekt voor zich dat draadloos meer mobiliteit biedt, maar als ze op batterijen werken, zijn er op de middellange tot lange termijn meer uitgaven nodig. Bekabelde exemplaren kunnen op het eerste gezicht goedkoper zijn, maar veel minder veelzijdig en iets oncomfortabeler.

blauwe ogen jongen haren verwijderen

De batterijen van neus- en oorhaartrimmers zijn meestal vrij duurzaam, maar let hier wel op voordat je er één koopt. (Bron: Melnikov: 84974876/ 123rf.com)

Autonomie

Dit sluit aan bij de vorige factor. Als je voor een draadloos model gaat, controleer dan of er batterijen of een oplaadbare batterij worden gebruikt. De tweede optie is zeer nuttig om op middellange en lange termijn te besparen. Zoals je kunt zien in onze selectie, zijn er echter modellen die tot 6 maanden kunnen meegaan op één of twee AA-batterijen. Als je geen geschikte plaats vindt om hem op te laden, kun je misschien beter batterijen gebruiken.

MichelangeloItaliaans beeldhouwer, schilder en dichter
“Schoonheid ontstaat door de zuivering van overtolligheden.”

Reiniging

Zoals we al hebben aangegeven in de shopgids, is het belangrijk om je neus- en oorhaartrimmer schoon te houden zodat hij langer meegaat. Daarom is het beter als hij demonteerbaar is of in ieder geval geen problemen oplevert bij het schoonmaken. Houd er rekening mee dat als dit het geval is, de mesjes eerder zullen verslijten of verstopt raken. In dit geval zal je trimmer niet optimaal functioneren.

Aantal trimkoppen

Hoewel we ons hebben gefocust op neushaartrimmers, zijn er opties zoals die van Sportsman die 4-in-1 zijn. Het betekent dat ze niet alleen voor de neus- en oorharen dienen maar ook voor bakkebaarden, wenkbrauwen of baarden te trimmen. Als je graag goed gedefinieerde wenkbrauwen hebt, dan zijn dit soort opties de beste, en ze zijn meestal niet veel duurder!

neusschraapmachine

Voor een betere afwerking kun je de neus- of oorhaartrimmer in een goed verlichte ruimte gebruiken. (Bron: Nousiainen: 27420716/ 123rf.com)

Waterbestendigheid

De meeste van de beste neus- en oorhaartrimmers zijn waterdicht. Hiermee kun je snel depileren onder de douche. Voor een goed gebruik is het echter altijd beter om het in alle rust te doen en met goede verlichting. Een ander voordeel van een waterdichte neustrimmer is dat hij kan worden gereinigd door hem gewoon ondereen stromende kraan te houden.

Samenvatting

Wanneer je ouder wordt lijkt bepaalde lichaamsbeharing plotseling sneller te groeien of te groeien op plaatsen waar het eerst nooit groeide. Had je eerst veel beharing op je hoofd en last van baardgroei, nu groeit er plotseling veel meer haar uit je neus, oren en wenkbrauwen. En het haar op je hoofd valt juist uit!

Gelukkig is hier een eenvoudige oplossing voor. Neus- en oorhaartrimmers helpen je er altijd verzorgd uit te zien. Kijk eens goed naar de aankoopcriteria die we hierboven hebben genoemd. We hebben het over de autonomie van het apparaat, en ook of het makkelijk te reinigen of waterdicht is. Het aantal trimkoppen dat het heeft en of hij draadloos of niet is zijn ook belangrijke aspecten. Als je onze tips opvolgt kun je niet misgaan. Veel succes met je aankoop!

Vond je onze shopgids over neustrimmers interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Ka2shka: 79002089/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies