Laatst bijgewerkt: 05-01-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

24Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

99Verzamelde opmerkingen

ADVIESJAGERS is een digitaal, internationaal gepositioneerd mediabedrijf met een focus op digitale content. We hebben een dynamische, gedecentraliseerde bedrijfscultuur die gericht is op lange termijn en solide groei. We worden gedreven door de passie om hoogwaardige en onderhoudende webcontent te genereren, ongeacht het onderwerp.

Wil je diepe inzichten krijgen in online marketing? Wil je weten hoe digitale vrijheid voelt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!
Dit maakt onze digitale marketingstage uniek

 

 • Werken en leren via het internet vanaf elke locatie:Je kunt de hele stage doorlopen vanuit je eigen huis – waar ter wereld je ook bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding.
 • Diepgaande online marketing kennis: Leer van professionals hoe online marketing in de praktijk werkt. Als stagiair heb je ook de mogelijkheid om onze Online Marketing Academy met exclusieve leerinhouden af te ronden.
 • Verantwoordelijke en zinvolle taken: Je zet hier alleen koffie voor jezelf. Alle taken tijdens je stage zijn belangrijk en nuttig.
 • Je wordt ook volledig geïntegreerd in ons team, ook al werken we decentraal.

Je verantwoordelijkheden

We bestrijken verschillende online marketing disciplines waaronder zoekmachine optimalisatie (SEO), Content Marketing, social media- en affiliate marketing. Tijdens de stage kom je in aanraking met verschillende onderwerpen en krijg je een breed scala aan taken voorgeschoteld:

 • WordPress
 • Affiliate Marketing
 • On-Page SEO (WDF*IDF-analyse)
 • Off-Page SEO (Linkbuilding)
 • Content Marketing (trefwoordonderzoek, copywriting)
 • Kwaliteitsmanagement

Je profiel

 • Communicatief vaardig en verantwoordelijk
 • Interesse in online marketing, in het bijzonder SEO, Affiliate & Content Marketing
 • Vermogen om snel te leren
 • Hoge inzet en betrouwbaarheid

Wij bieden je

 • Stagecertificaat/-bevestiging na afloop van de stage
 • Online stage met flexibel tijdmanagement en locatie-onafhankelijkheid
 • De mogelijkheid om na afloop van de stage voet aan de grond te krijgen in de online marketing industrie
 • Verantwoordelijke taken vanaf het begin

Hoe reageren?

foco

Schrijf een e-mail in het Engels naar de heer Johann Dielert (johann.dielert[at]adviesjagers.nl) met de volgende documenten: Curriculum vitae, korte motivatiebrief, bewijs van je kwalificaties en vermelding van onze website https://www.adviesjagers.nl in de titel.

De stage is geschikt voor studenten van alle studierichtingen en niveaus.

FAQ: De belangrijkste vragen over de Online Stage

Wanneer kan ik beginnen?

Je kunt op elk moment beginnen. We zullen dit individueel met je bespreken tijdens het sollicitatieproces.

Hoeveel tijd heb ik nodig?

Je kunt zelf bepalen of je voltijds of deeltijds wilt werken. Een fulltime baan is 40 uur/week en een parttime baan is 20 uur/week.

Kan ik mijn tijd vrij indelen?

Je bent vrij om je tijd te organiseren zoals je dat zelf wilt. Wij werken met een wekelijks deadline systeem. Dit betekent dat je specifieke taken krijgt en vervolgens volgens je eigen planning kunt werken.

Hoe werkt een online stage?

Wij communiceren via Slack messenger en definiëren je doelstellingen en taken aan het begin van elke week. Je zult deelnemen aan alle relevante teamcalls. Natuurlijk mag ook de feedback niet ontbreken!

Is deze stage toe te schrijven aan universitaire studies?

Controleer bij je eigen universiteit of onze online stage wordt erkend.

Wat zijn mijn specifieke taken en kan ik ervaring opdoen binnen verschillende gebieden van online marketing?

Je wordt toegewezen aan een team en ondersteunt je teamleden op het desbetreffende gebied. Echter, als je voorkeur hebt voor een andere afdeling, kunnen we dat waarschijnlijk voor je regelen.

Hoe weet ik of deze stage bij mij past?

Ons werk is spannend en uitdagend. We hebben je volledige inzet nodig om je in korte tijd te voorzien van de best mogelijke ervaring op het gebied van online marketing. Voorwaarden hiervoor zijn uitgesproken nieuwsgierigheid, snelle perceptie en je interesse in het omgaan met onbekende zaken.

Waar is mijn werkplek?

Waar je maar wilt! Ons team is gevestigd in alle hoeken van de wereld (USA, Duitsland, Oostenrijk, Costa Rica Mexico, Brazilië, Spanje…). Je zult de digital nomad-levensstijl beleven en volledig onafhankelijk van een locatie kunnen werken.

Wie zit er achter dit online programma?

Wij zijn een team van jonge en ambitieuze online marketing experts. Samen met onze stakeholders proberen we online marketing naar een hoger niveau te tillen.

Hoe werkt het selectieproces?
.

Nadat we je documenten hebben bekeken, nemen we contact met je op via e-mail om een videogesprek met je te regelen.

Moet ik vreemde talen kennen?
.

Je moet een perfecte beheersing van gesproken en geschreven Engels hebben. Andere talen zoals Duits, Spaans, Frans of Italiaans zijn ook welkom!

Stage Digitale Marketing: Veelgestelde vragen

Wat is online marketing?

Als je een online marketingstage wilt doen, moet je je eerst bezig houden met de basis van online marketing. Bij online marketing gaat het vooral om het implementeren van marketing op verschillende online kanalen.

De centrale onderdelen van een klassieke online marketing campagne zijn als volgt:

 • Bedrijfswebsite
 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
 • Zoekmachine adverteren
 • E-mailmarketing
 • Online PR
 • Affiliate Marketing
 • Mobiele marketing
 • Social Media Marketing

Elk van deze hoofdcomponenten is meestal een apart deelgebied, hoewel er ook interactie tussen de disciplines bestaat.

Wat zijn de functieprofielen in online marketing?

De online marketingindustrie groeit momenteel zeer sterk. Steeds meer bedrijven in Amerika en Europa verdelen hun marketingbudgetten met een focus op online marketing.

Dit is ook de reden dat er steeds meer goed opgeleide specialisten worden gezocht in de branche. Online marketing managers werken meestal vanuit hun eigen huis bij bedrijven.

Externe consultants of freelancers, maar ook bureaus profiteren van de toenemende vraag. Iedereen die expertise opbouwt op het gebied van online marketing kan bedrijven een enorme toegevoegde waarde bieden in de moderne wereld.

campaign-creators / unsplash

Wat is de leerinhoud van een online marketingstage?

De leerinhoud tijdens een online marketingstage in een bedrijf is sterk gebaseerd op hun dagelijkse taken en marketingkanalen.

Als je stage loopt bij een online redactionele afdeling zal deze waarschijnlijk meer gericht zijn op content marketing, terwijl in een bedrijf met een online winkel de stage meer gericht zal zijn op display advertising of zelfs zoekmachine optimalisatie.

Bij de online stage ligt de focus op content marketing en zoekmachine optimalisatie. De online stage helpt je om basiskennis van beide onderwerpen op te doen.

Content Marketing Stage: Moderne en duurzame SEO

We hebben in het verleden geëxperimenteerd met verschillende content marketing strategieën, die zowel voor onze eigen projecten als voor de projecten van klanten zeer goed hebben gewerkt. Een grote focus van onze online stage is dan ook content marketing. Als je vandaag de dag online zichtbaar wilt zijn als bedrijf of als een persoonlijk merk, kun je niet zonder content marketing van een hoge kwaliteit.

In onze online stage leer je een contentmarketingproces kennen, dat je vervolgens voor elk gewenst onderwerp kunt gebruiken en zo precies weet wat in de praktijk werkt.

Welke trainingsmogelijkheden zijn er in online marketing?

Helaas zijn er geen of zeer weinig officiële trainingen in online marketing, vooral in de deelgebieden zoals zoekmachineoptimalisatie of contentmarketing.

Een goede manier om dieper op de materie in te gaan is door middel van online aanbiedingen of seminars, die echter vaak veel geld kosten.

Stages bij bedrijven als onderdeel van een opleiding zijn zinvol, maar traditionele stages zijn gebonden aan een specifieke locatie. Met de Online Stage heeft zich een efficiënt alternatief op de markt gevestigd.

Online stages hebben het voordeel dat stagiaires zonder veel moeite inzicht kunnen krijgen in bedrijven

lilly-rum / unsplash

Online Marketing Stage: Waarom heeft een online stage zin?

Als je je carrière in de online marketing wilt beginnen, word je in veel bedrijven geconfronteerd met nieuwe werkmethoden. Vooral in bureaus of in kleine teams is het heel gewoon om decentraal of “online” te werken.

Zo’n werkwijze vereist een heel andere werkhouding. In onze online marketingstage leer je effectief te communiceren en duurzame resultaten te behalen met tools als Slack of Asana, ook via het internet.

Ook voor studenten politicologie, bedrijfskunde, psychologie of rechten is de online stage ideaal, omdat het in de toekomst steeds belangrijker wordt om jezelf of je bedrijf of merk online te vermarkten.

Referenties: Nog niet helemaal overtuigd?

Lees dan de feedback van onze afgestudeerden…

Kaufberaterio Expert

Ik kan de stage alleen maar van harte aanbevelen aan iedereen. Ik heb geleerd dat leren door te doen beter is! Je houdt je voornamelijk bezig met content marketing en on-page SEO, doet veel onderzoek en schrijft.

Over het algemeen zul je leren wat je moet weten om te kunnen ranken voor een keyword op Google. Het grootste deel van deze kennis leert je uit videotutorials en breng je in de volgende stap in de praktijk. Voor een pure online stage vond ik het erg persoonlijk en kon ik op elk moment contact opnemen met mijn supervisor.

Ik heb echt genoten van de stage en ik denk dat het ideaal is voor elke nieuwkomer in online marketing.

Loes van der Kwast

Kaufberaterio Expert

Tijdens mijn zoektocht naar een stage in online marketing kwam ik de online marketingstageplaats tegen.

De drie maanden gingen snel voorbij en de wekelijkse werklast was goed te combineren met mijn huidige studie.

De begeleiding verliep via Slack en alle vragen werden beantwoord en ik kreeg ook voldoende constructieve feedback. Naast online video’s lagen er veel links naar interessante websites op het gebied van zoekmachine optimalisatie die ik kon gebruiken.

De stage is een perfecte start om daarna voet aan de grond te krijgen op dit gebied.

Thomas Sederel

Kaufberaterio Expert

De stage was ideaal om mijn vrije tijd tijdens mijn studie goed te benutten. Ik had niet veel voorkennis op het gebied van SEO en contentmarketing en ik ben verbaasd hoeveel nieuwe dingen ik daadwerkelijk kon leren.

Ik ben blij dat ik deze ervaring heb opgedaan. Daarom ben ik er nu zeker van dat ik mijzelf wil ontwikkelen op het gebied van online marketing.

De stage is goed georganiseerd en ik kan het iedereen aanraden die geïnteresseerd is in online marketing en zijn of haar kansen op een baan op dit gebied wil vergroten.

Marleen van den Brink

Samenvatting: Dit zijn de dingen die we je in onze stage aanbieden

 • Flexibel tijdmanagement en op afstand: Online marketingstage via het internet met flexibel tijdmanagement en onafhankelijkheid van de locatie.
 • Verantwoordelijke taken vanaf het begin:Je haalt de vuilnis niet buiten en maakt geen koffie voor je bazen.
 • Maximale kennis: Mogelijkheid om onze online marketingacademie te voltooien naast je stage en waardevolle kennis op te doen.
 • Regelmatige vraag- en antwoordsessies: Neem deel aan hangouts met de oprichters van Adviesjagers.nl, waar we al je vragen over online marketing beantwoorden.
 • Praktische kennis uit het dagelijks leven: Gebruik de stage om de theoretische inhoud van je studie in de praktijk toe te passen.

Aanbevolen beeldbron: Annie Spratt / Unsplash

Waarom kun je me vertrouwen?

Johann Dielert Gadgetfan & schrijver
Johann begon te coderen toen hij 9 jaar oud was en werd meteen verliefd op technologie. Hij heeft een B.Sc. in Computerwetenschappen, is nieuwsgierig naar de toekomst en krijgt elke nieuwe gadget die hij kan vinden in handen.