Benen, oksels of bikinilijn. Waar het ook verschijnt, lichaamshaar kan lastig en lelijk zijn voor veel mensen. Om deze reden zijn er in de loop van de tijd verschillende manieren ontwikkeld, om af te komen van storend haar. Het gaat om epilatie, een gebruik dat gemeengoed is geworden en zich diep in onze maatschappij heeft geworteld.

Niet alle manieren om van lichaamshaar af te komen zijn hetzelfde. Waxen is een klassieke en effectieve methode, maar dit kan arbeidsintensief en erg pijnlijk zijn. Laser epilatie is de laatste uitvinding. Deze methode geeft langdurige resultaten, maar daar zijn de kosten dan ook naar. Naast deze dure of pijnlijke methodes is er ook ontharingscrème; een makkelijke, snelle en voordelige manier van ontharen.

Belangrijk om te weten

 • Ontharen met een ontharingscrème is snel, eenvoudig, praktisch en zeer goedkoop.
 • Deze crème lost het haar dat aan de oppervlakte zit als het ware op, door de actieve ingrediënten daarin.
 • Het effect houdt tot ongeveer 7 dagen aan.
 • Er bestaan verschillende soorten ontharingscrème op de Nederlandse markt. Deze verschillen qua formaat, huidtype, haarsoort en te behandelen gebied op het lichaam.

Ranking: De beste ontharingscrème op de markt

In het gedeelte hieronder vind je een samenvatting van de 5 beste ontharingscrèmes op de Nederlandse markt. We hebben de belangrijkste kenmerken daarvan eronder samengevat, om jouw aankoopbeslissing te vergemakkelijken. Er staan diverse producten in de lijst, zodat je zelf kunt bepalen welke ontharingscrème het beste bij je past.

1e plaats: Nuonove ontharingscrème 100 ml

Dit product van Nuonove is een effectieve ontharingscrème. Het kan niet alleen het haar verwijderen, maar ook de haargroei remmen. Bevat natuurlijke essentie van olie voor een gladde huid. Verzorgt en herstelt de huid. Vertraagt de groei van nieuw haar en voorkomt ingroei. Dankzij de innovatieve formule helpt de ontharingscrème ongewenst haar effectief te verwijderen, vooral op de benen.

Verwijdering van lichaamshaar op rug, borst, armen, benen en oksels, effectieve ontharing en hydraterende formule, Onze ontharingscrème is geschikt voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid. Snelle en gemakkelijke applicatie, maar ook een snel effect. In slechts 5 minuten krijg je een zijdezachte huid, zonder pijn.

2e plaats: Veet men ontharingscrème 400 ml

Veet for Men verwijdert niet alleen het haar, maar hydrateert ook de huid gedurende 24 uur. Er is geen onaangename geur op de huid, zoals bij sommige andere crèmes. Geschikt voor de armen, oksels, borst en benen. Ook voor de gevoelige huid.

Ontharing volgens Veet in drie stappen. Een. Pak de Veet crème op de spatel of op uw hand en verdeel deze gelijkmatig over het te verwijderen haar, maar masseer het niet in. Was dan het romige residu van je handen af. Laat dan de crème 5 minuten intrekken. Twee. Gebruik de spatel om het haar te verwijderen. Drie. Spoel de huid grondig met water en droog voorzichtig af. Zo glad ben je nog nooit geweest.

3e plaats: Isuda ontharingscrème 100 ml

Verwijdering van lichaamshaar op rug, armen, benen, oksels en bikini. Onze ontharingscrème is geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor een bijzonder gevoelige huid. Dit geeft je een zachte en fluweelachtige huid. Ontharingscrème is voor mannen en vrouwen, maar speciaal ontwikkeld voor dikker en compacter herenhaar.

Dubbel effect, want kan het haar verwijderen, maar ook de haargroei remmen. De ontharingscrème garandeert niet alleen een gemakkelijke toepassing, maar ook een snel effect. Dermatologisch getest, met toevoeging van aloë vera gel. Mild voor de huid. Het einde aan snijwonden en jeukende stoppels.

4e plaats: Deepline ontharingscrème 150 ml

Ben je op zoek naar een hoogwaardige ontharingscrème, die ook geschikt is voor de intieme delen? Kijk dan even naar dit product. Met de aangename geur van deze vloeistof bent u binnen 10 minuten van storend lichaamshaar af. Aanbrengen, 10 minuten ontspannen en afspoelen met warm water. Nota bene: niet geschikt voor de intieme delen van de vrouw.

Deze ontharingscrème is erop gericht om eventuele huidirritaties te voorkomen. Speciaal voor de man vandaag, die het belangrijk vindt om er goed uit te zien en zich top te voelen. Deepline kwam als testwinnaar uit de bus bij een Duitse consumenten vergelijkingstest.

5e plaats: Ldreamam ontharingscrème in lotion 125 ml

Ontharingscrème die geschikt is voor de verwijdering van lichaamshaar op het gezicht, armen, benen en oksels, evenals de bikinilijn. Geeft je een zachte, zachte en fluweelachtige huid. Dit product belooft effectieve, pijnloze en veilige ontharing. Er is geen onaangename geur op de huid, zoals bij andere producten.

Snelle en gemakkelijke applicatie en snel effect op benen, armen, oksels en bikinilijn. Binnen 5 minuten heb je een zijdezachte huid. Tip: breng op een klein stukje huid een beetje lotion aan om eventuele gevoeligheid uit te sluiten. Geen omkijkende mensen meer op het strand of in het zwembad en een fijne date.

Shopgids: Alles wat je moet weten over ontharingscrème

Het is belangrijk om de belangrijkste kenmerken en eigenschappen van een ontharingscrème te kennen, voordat je het koopt. In het gedeelte hieronder hebben we de belangrijkste voor je samengevat. Zo kun je snel informatie opdoen over dit product. Daarnaast zullen we de meest gestelde vragen over ontharingscrèmes beantwoorden.

Verzeker je ervan dat je de verschillende epilatie methodes kent, voordat je eraan begint. Zo kies je wat bij je past.
(Bron: Aleksej Zhagunov: 23965849/ 123rf.com)

Wat precies is ontharingscrème?

Ontharen met ontharingscrème is een snelle, pijnloze en goedkope methode. De crème bestaat uit een mix van chemische stoffen die het lichaamshaar aan de oppervlakte van de huid oplossen. Deze ontharingscrèmes staan bekend om hun schuimende, zachte gevoel aan de huid. Ontharingscrèmes bestaan in allerlei soorten, maten en geuren.

Het gebruiksgemak van een ontharingscrème maakt dit een enorm populair product onder fans van een gladde en schone huid. Het past uitstekend in een drukke leefstijl, waarin je niet langer dan een kwartiertje hebt voor ontharing. Het is een kwestie van aanbrengen, laten inwerken, wegnemen en afspoelen. Haar lost op als sneeuw voor de zon. Het lijkt wel magie.

foco

Als jouw lichaamshaar langer is dan 1 cm, dan kun je het het beste eerst korter maken, afhankelijk van de methode die je kiest.

Waarvoor is het aan te raden ontharingscrème te gebruiken?

Het gebruik van ontharingscrèmes brengt een aantal voordelen op cosmetisch, praktisch, economisch en gezondheidsvlak. Allereerst is het een pijnvrije methode voor het verwijderen van ongewenst lichaamshaar. Integendeel, de samenstelling van de ontharingscrème is meestal prettig aan de huid en laat deze verzorgd achter. Vrij van stoppels.

Ten tweede is het gebruik van een ontharingscrème erg veelzijdig, want je kunt het op vrijwel alle lichaamsdelen gebruiken. Zelfs op de meest moeilijk te bereiken plekken. In de derde plaats, maakt het voor een ontharingscrème niet uit hoe lang je haar is. Het verwijdert haren van 1 cm tot stoppels die net uit de huid komen. Het effect van een ontharingscrème houdt ongeveer een week aan. Langer dan scheren in elk geval. En, niet onbelangrijk, zonder schaaf- en snijwondjes.

Het gebruiksgemak van een ontharingscrème maakt dit immens populair onder fans van een gladde en schone huid
(Bron: Belchonock: 97751867/ 123rf.com)

Een van de belangrijkste voordelen van een ontharingscrème is het snelle effect. Het verwijdert lichaamshaar in een paar minuten. Bovendien zijn ontharingscrèmes in veel verschillende soorten en formaten verkrijgbaar. Zo is er altijd een te vinden die past bij jouw huidtype en haartype. Ten slotte is het een voordelige aanpak van vervelend lichaamshaar, voor iedereen betaalbaar.

Wat zit er in een ontharingscrème?

Het effect van een ontharingscrème is te danken aan de samenstelling. Deze bestaat uit een combinatie van chemische stoffen die de keratine in het haar oplossen. Daarmee blijft er vrijwel niks van haren over. Ondanks dat de samenstelling van ontharingscrèmes verschillend kan zijn, delen de meeste producten een aantal ingrediënten.

De ingrediënten in een ontharingscrème zijn in te delen in 5 verschillende categorieën. Enerzijds zijn daar de actieve ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van het haar. Anderzijds bevat een ontharingscrème verzachtende stoffen, oplosmiddelen, toegevoegde middelen en conserveringsmiddelen.  In de volgende tabel worden de belangrijkste ingrediënten van ontharingscrème samengevat, samen met de bijbehorende functie.

Categorie Functie Voorbeelden
Actieve ingrediënten Verzachten het haar. calciumthioglycolaat, calciumhydroxide en zwavel.
Verzachtende stoffen Verzorgen en hydrateren de huid. Oliën en siliconen.
Oplosmiddelen Stoffen die mengen mogelijk maken. Water.
Extra toevoegingen Zorgen voor de houdbaarheid van het product. Antioxidanten, conserveringsmiddelen.

Welke soorten ontharingscrème zijn er?

We kunnen vandaag de dag ontharingscrèmes indelen volgens verschillende criteria. De vorm kan verschillen. Zo zijn er ontharingscrème in een tube, in spray vorm of in schuim voor onder de douche. Ook kun je ontharingscrèmes indelen op het type huid waarvoor zij geschikt zijn. Iedere soort heeft voordelen en nadelen.

 • Crème uit een tube: Breng een stevige laag aan voor het bereiken van goede resultaten. Verwijder de crème na gebruik met een spatel. Deze vorm levert de meest duurzame resultaten op.
 • Spray of schuim: Eenvoudig en comfortabel aanbrengen. Laat geen vlekken achter en is makkelijk te verwijderen. De duurzaamheid van de resultaten is gemiddeld.
 • Gel voor in de douche: Kan toegepast worden op een vochtige huid en eenvoudig afgespoeld worden onder het water. Op zichzelf is dit een praktische en hygiënische wijze van ontharing.

Er bestaan ontharingscrèmes die op een bepaald lichaamsdeel zijn ontwikkeld. Tenslotte zijn er ook nog ontharingscrèmes die afgestemd zijn op het type lichaamshaar, normaal, fijn of dik. In de volgende omschrijving lees je de samenvatting van deze kenmerken.

Type huid Beschrijving
Normale huid Gewone ontharingscrème.
Gevoelige huid Minder chemische stoffen die mogelijk irritatie veroorzaken.

Bevat daarnaast meestal kalmerende ingrediënten.

Droge huid Verrijkt met hydraterende ingrediënten.

Je kunt een ontharingscrème gebruiken op verschillende delen van je lichaam. Bijvoorbeeld oksels, benen, bikinilijn en zelfs in het gezicht. Let goed op het soort lichaamshaar dat je hebt, om de juiste soort ontharingscrème daarbij te kiezen.

Type lichaamshaar Aanbevolen ontharingscrème
Normaal haar Traditionele en gewone ontharingscrème.
Fijn haar Minder krachtige of agressieve ontharingscrème.
Dik haar Kijk naar ontharingscrèmes met een hogere concentratie actieve stoffen, zodat je ook de dikste haren ermee kunt verwijderen.

Wat is het verschil tussen ontharingscrème en andere ontharing?

Tegenwoordig hebben we verschillende mogelijkheden om van ons ongewenste lichaamshaar af te komen. Een van de meest gestelde vragen van gebruikers is de vraag welke methode te gebruiken en waarom? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, is het handig om de kenmerken van iedere methode voor ontharing te kennen. In het vervolg analyseren we de belangrijkste.

De bekendste methodes voor het ontharen zijn: waxen, scheren, elektrisch scheren, laserepilatie en ontharingscrème. Aanpak, duurzaamheid en pijn zijn zeer verschillend bij deze methodes voor ontharen. In de volgende tabel vergelijken we de voordelen en nadelen:

Methode Voordelen Nadelen
Waxen Grote effectiviteit.

Duurzame resultaten.

Verwijdert het lichaamshaar met wortel en al.

Redelijke prijs.

Mogelijkheid om het thuis te doen.

Irritatie aan de huid, pijn, langzame methode. Bereikt de kortere haartjes niet.
Scheren Eenvoudig, comfortabel en praktisch.

Zeer goedkoop.

Veelzijdig, je kunt het vrijwel overal doen.

Kortdurende resultaten.

Kans op snijden in de huid en huidirritatie.

Elektrisch scheren Duurzame resultaten, bereikt ook de kleine haartjes.

Toegankelijk geprijsd.

Zeer langzame methode die pijnlijk kan zijn.

Pakt niet altijd de kleine haartjes mee.

Laser ontharen Definitieve resultaten.

Pijnloos.

Zachte huid.

Zeer duur.

Langzaam proces dat meerdere sessies vereist.

Lichtgevoeligheid.

Ontharingscrème Snelle, comfortabele en eenvoudige aanpak.

Pijnloos.

Effectief ook op de kleinste haartjes.

Resultaten die kortdurend zijn.

Hoe gebruik ik ontharingscrème?

Afkomen van je ongewenste lichaamshaar met ontharingscrème is zeer gemakkelijk. Toch is het handig om te weten hoe het werkt, om de gewenste resultaten te bereiken. Allereerst is het handig dat jouw huid schoon en droog is. Vervolgens breng je de ontharingscrème tegen de haargroei richting in aan op de huid, zodat deze volledig bedekt is.

Daarna wacht je de op de verpakking aangegeven tijd. Normaal gesproken is dit tussen de 5 en 10 minuten. Als het product eenmaal zijn werk heeft gedaan, verwijder je de crème met de bijgeleverde spatel. Heb je dit gedaan, dan raden we je aan grondig na te spoelen met water. Tenslotte adviseren we je om een verzorgende crème aan te brengen op het behandelde gebied.

foco

Aanbrengen van een ontharingscrème is zeer gemakkelijk. Verspreid het product over het te behandelen lichaamsdeel en laat het inwerken. Daarna verwijderen, afspoelen en klaar ben je.

Eens in de hoeveel tijd gebruik ik ontharingscrème?

Er is geen strikte tijd tussen de behandelingen met ontharingscrème door. Pas de periode aan naar jouw eigen persoonlijke behoefte. Enerzijds hangt het af van de langdurigheid van het resultaat. Gemiddeld werkt de ontharingscrème gedurende 7 dagen.

Logischerwijs, breng je de ontharingscrème opnieuw aan op het moment dat je nieuwe haartjes ziet verschijnen. Anderzijds hangt het ook af van jouw huidtype. Als je beschikt over een gevoelige huid, dan kan het prettig zijn om de tijd tussen de behandelingen door te verlengen. Samengevat kun je een ontharingscrème weer aanbrengen wanneer je dat nodig acht.

We raden je aan om een verzorgende crème aan te brengen op het met ontharingscrème behandelde lichaamsdeel.
(Bron: Belchonock: 97751745/ 123rf.com)

Welke neveneffecten kan ontharingscrème hebben?

Tot nu toe hebben we het verwijderen van ongewenst lichaamshaar middels een ontharingscrème gepresenteerd als een methode met veel voordelen. Natuurlijk zijn er ook nadelen, waar je rekening mee wilt houden. Het eerste nadeel is de duurzaamheid van het resultaat. Een ontharingscrème verwijdert niet de haarwortel, maar slechts dat deel van het haar dat aan het huidoppervlak zit.

Om deze reden duurt een gladde huid zonder haren, na behandeling met een ontharingscrème, niet langer dan een week. Ook kan het zijn dat jouw huid gevoelig is voor een van de ingrediënten in de ontharingscrème. Het zijn tenslotte chemische stoffen, die niet op de huid thuishoren. Dit komt overigens vaker voor in het geval er eerder ook sprake is geweest van huidaandoeningen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van ontharingscrème?

Ontharen van je lichaam met een ontharingscrème is een snelle en comfortabele methode. Bovendien is het laag geprijsd en daarmee toegankelijk voor de meeste gebruikers. Zo bezien, lijkt het of er geen nadelen kleven aan ontharingscrème, maar dat is niet zo. De resultaten kunnen kort duren, of de ingrediënten irriteren mogelijk de huid. Hieronder in de tabel zie je de voornaamste voordelen en nadelen van ontharingscrème.

Voordelen
 • Snel
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Praktisch
 • Vlekt niet
 • Kan bij ieder huidtype
 • Geschikt voor verschillende lichaamsdelen
 • Geschikt bij het aanpakken van stoppels
Nadelen
 • Beperkte houdbaarheid van gladde resultaten
 • Mogelijke huidirritatie

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Op het moment dat je een ontharingscrème gaat kopen, dan kun je op verschillende factoren letten. In het vervolg hebben we de meest relevante voor je op een rijtje gezet. Lees er even doorheen, voordat je je keuze maakt voor een ontharingscrème. Dan weet je zeker dat je de keuze maakt, die het beste past bij wat je zoekt.

 • Huidtype
 • Vorm
 • Te behandelen gebied
 • Haartype
 • Samenstelling

Huidtype

Jouw huidtype is een van de belangrijkste aspecten om over na te denken bij het kopen van een ontharingscrème. Niet iedere huid is hetzelfde en reageert hetzelfde op een product. Je kunt je keuze afstemmen op jouw type huid, om de mogelijkheid op het ontstaan van irritaties te verkleinen.

Er zijn ontharingscrèmes voor alle huidtypes op de Nederlandse markt. Zo zijn er voor de extra gevoelige huid ontharingscrèmes met verzorgende en hydraterende ingrediënten. Deze zijn over het algemeen minder agressief voor de huis. Ditzelfde geldt voor droge huidtypes. Lees het etiket op toegevoegde voedende stoffen.

foco

Op een normale huid kun je elke willekeurige ontharingscrème gebruiken.

Vorm

Zoals je hebt gezien zijn er ontharingscrèmes te vinden in verschillende vormen. De effectiviteit van het product zal hetzelfde zijn, maar de wijze van aanbrengen kan verschillen. Kies een vorm die bij jouw leefstijl en voorkeuren past, kijkend naar de voordelen en nadelen van de vorm. Zo heeft een ontharingscrème in de samenstelling van een crème een grotere hydraterende kracht dan de overige vormen ontharingscrème.

Helaas is deze vloeistof iets duurder in gebruik en is er kans op het ontstaan van vlekken. Ontharingscrèmes in de vorm van schuim zijn zeer snel en gemakkelijk te gebruiken, maar de werking van dit product kan korter zijn. Tenslotte is ook ontharingscrème voor onder de douche te overwegen. Het is heel praktisch in gebruik en je verlaat de douche schoon en zonder lichaamshaar.

Er bestaan verschillende vormen van ontharingscrème.
(Bron: Viacheslav Lakobchuck: 113332048/ 123rf.com)

Te behandelen gebied

Onze huid is het grootste orgaan in het menselijk lichaam. Zij bedekt ons geheel. Daarom zijn de kenmerken en behoeften van de huid op de verschillende plekken niet hetzelfde. De huid verschilt per lichaamszone, daarom moet ook een ontharingscrème tegemoetkomen aan de verschillende huidbehoeften.

Kies die ontharingscrème die geschikt is voor het te behandelen lichaamsdeel. Bijvoorbeeld, ontharingscrème voor de benen is niet altijd hetzelfde als ontharingscrème voor het gezicht of de bikinilijn. De huid in de laatste twee zones is veel gevoeliger. In het geval van de bikinilijn moet je extra opletten, want dit lichaamsdeel is zeer gevoelig.

Haartype

Bepaal welk type haar je hebt, voordat je kiest voor een bepaalde ontharingscrème. Fijn haar en dik haar gaan niet altijd weg met een en dezelfde ontharingscrème. Er zijn speciale ontharingscrèmes die afgestemd zijn op het aanpakken van bepaalde soorten lichaamshaar. Op deze manier garanderen ze de beste resultaten.

Fijn haar is over het algemeen zachter en daarom makkelijker om te verwijderen. De ontharingscrème zal deze zonder problemen oplossen. Dik haar daarentegen, is veel rebelser. Hiervoor gebruik je een krachtiger soort ontharingscrème. Tenslotte zijn er ook ontharingscrèmes voor normaal lichaamshaar beschikbaar.

foco

Wist je dat de nadelen van het gebruik van een ontharingscrème kunnen zijn dat de gladde resultaten kort aanhouden en er mogelijk huidirritatie kan ontstaan?

Samenstelling

De samenstelling is bepalend in veel cosmetische producten. Zo ook voor ontharingscrème. Dit product bevat een aantal chemische bestanddelen die de huid mogelijk kunnen irriteren. Daarom loont het de moeite, om even op het etiket te kijken voor je het product koopt en gebruikt. Dit geldt in het bijzonder voor de gevoelige huid.

Sommige ontharingscrèmes bevatten verzorgende en hydraterende stoffen, zoals oliën. Prettig als je een droge huid hebt. Mocht je geur belangrijk vinden, dan is hier ook van alles in mogelijk. De meeste gebruikers houden niet van sterke geuren in ontharingscrèmes en kiezen daarom voor milde geuren.

Samenvatting

Een ontharingscrème is een praktische, snelle en voordelige manier van ontharen. Je hebt genoeg aan een laagje ontharingscrème en een paar minuten tijd. Ongewenst lichaamshaar verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Heb je een last minute date of ben je klaar met de pijn van het epileren? Stap dan over op ontharingscrème en weg zijn deze problemen. Geniet van een stralend en glad lichaam in een paar minuten tijd.

Vond je dit artikel over ontharingscrème leuk? Deel het dan via sociale netwerken of geef ons je reactie hieronder.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: David Izquierdo Roger: 48201138/ 123rf.com)

Beoordeel dit artikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
35 Stem(men), Gemiddeld: 4,50 de 5
Loading...