Opblaasbaar zwembad
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

23Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Kleintjes vinden het over het algemeen erg leuk om in en rondom het huis met water te spelen. Gelukkig hoef je daar tegenwoordig geen villa met zwembad meer voor te hebben. Als je een tuin of een terras met voldoende ruimte hebt, is een opblaasbaar zwembad een geweldig alternatief voor je kinderen om lekker met water te spelen en zelfs te leren zwemmen.

Maar ook volwassenen vinden het vaak fijn om ondergedompeld te worden in water. Een zwembad helpt je om thuis maximaal te genieten tijdens het weekend of vakanties. Met een opblaasbaar zwembad breng je op een warme zomerse dag eenvoudig quality time door met je familie en vrienden. Wil je weten wat het beste opblaasbare zwembad van 2022 is? Lees dan snel verder!
Belangrijk om te weten

  • Als je lekker wilt dobberen in een zwembad, maar niet teveel moeite wilt doen, is een opblaasbaar zwembad de uitvinding. Er zijn veel verschillende opblaasbare zwembaden verkrijgbaar. Ze variëren in grootte, prijs, materiaal en vorm. Sommige zwembaden zijn speciaal ontworpen voor kinderen, andere modellen hebben een grotere capaciteit waardoor je met het hele gezin kunt genieten van een goede duik.
  • Om te voorkomen dat je een lek zwembad krijgt, is het belangrijk om goed na te denken waar je het zwembad wilt plaatsen en, indien mogelijk, de basis ervan te versterken met een beschermende ondergrond. Als je toch met een lek te maken krijgt, zijn de pleisters en lijm die gewoonlijk in de reparatiesets van het zwembad zitten, erg handig.
  • Naast het kijken naar kwaliteit en prijs, raden we aan om een ​​opblaasbaar zwembad te kopen dat gemakkelijk te installeren is en waarvan de afmetingen, capaciteit en vorm bij je behoeften past. Als je een groot zwembad koopt, is het beter om ook een ​​luchtpomp en zuiveringsinstallatie te kopen. Volg tot slot altijd de reinigingsinstructies van de fabrikant om het zwembad zo schoon mogelijk te houden.

Onze selectie: De beste opblaasbare zwembaden op de markt

Er zijn veel verschillende soort opblaasbare zwembaden. Gezien de verscheidenheid aan modellen, maten en vormen, hebben we voor jou een selectie met onze favoriete opblaasbare zwembaden gemaakt. Op die manier kun je eenvoudig beslissen welk model het beste bij je past. Tegen betaalbare prijzen kunnen je kinderen zo genieten van het spelen met water tijdens zonnige dagen, terwijl je zelf af en toe ook een plons neemt om af te koelen.

Het opblaasbare zwembad met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

De prijs-kwaliteitsverhouding van het opblaasbare zwembad van Bestway is uitstekend. Het bad heeft een eenvoudige structuur, maar biedt voldoende ruimte om je met je gehele gezin onder te dompelen. De opgeblazen luchtring blaast zichzelf op en biedt binnen een mum van tijd veel plezier en voldoende verkoeling tijdens de warme zomerdagen. Het opblaasbare zwembad is van stevig materiaal gemaakt. Het versterkte TriTech-materiaal houdt het bad stabiel. Het zwembad heeft een watercapaciteit van 2.100 liter.

Het beste opblaasbare zwembad voor kinderen

Voor de kleintjes onder ons biedt Intex een handig en veilig kinderbadje. Door het Intex kinderbad in huis te halen, voelt het voor kinderen al snel alsof ze op het strand of op vakantie zijn. Ze zullen zich uren vermaken met dit peuterbadje. Het zwembad is van duurzaam vinyl gemaakt en heeft een opblaasbare bodem. De reparatiepatches zijn inbegrepen. Het zwembadje heeft een mooi zomers ontwerp en kan eventueel ook worden gebruikt als ballenbad.

Het beste grote opblaasbare zwembad

Met het Easy Set zwembad van Intex ben je altijd klaar voor een verfrissende verkoeling. Het zwembad is eenvoudig in te stellen en kan binnen slechts 10 minuten worden gevuld. Het lekbestendige 3-laags materiaal zorgt voor een extra sterke veerkracht van de bodem. De bovenste opblaasbare ring zorgt voor de veiligheid van de kinderen tijdens het spelen. Het bad is groot genoeg om er met het hele gezin tegelijkertijd in te zitten.

Het beste opblaasbare zwembad voor baby’s

Het opblaasbare zwembadje van Happy People is speciaal ontworpen voor de kleinsten onder ons. Het babybadje heeft een afmeting van 85 x 85 x 33 cm en is gemakkelijk in de tuin te plaatsen. De zachte bodem zorgt ervoor dat je baby zich met gemak urenlang kan vermaken. Het badje is ook perfect voor onder de douche. Andere kopers geven aan dat het badje lang mee gaat.

Shopgids: Alles wat je moet weten over opblaasbare zwembaden

Zodra de warme zomer begint is er niets lekkerder dan dobberen in een zwembad. Als je niet teveel gedoe wilt, zijn opblaasbare zwembaden de oplossing. Ze zijn leuk voor zowel volwassenen als kinderen. Het gemak van de montage en de veelzijdigheid van het gebruik maken deze zwembaden het perfecte geschenk om iedereen te vermaken met spelletjes en quality time met familie en vrienden in het water.

Opblaasbare zwembaden zijn voor zowel volwassenen als kinderen een leuke toevoeging voor in de tuin.
(Bron: Mark Bowden: 33604631/ 123rf.com)

Wat is een opblaasbaar zwembad precies?

Opblaasbare zwembaden zijn tijdelijke zwembaden die over het algemeen geen onderstel nodig hebben om te blijven staan. Opblaasbare zwembaden zijn het perfecte alternatief voor mensen die het zich niet kunnen veroorloven om de kosten van de productie, de installatie en het onderhoud van een normaal zwembad te betalen. Aangezien opblaasbare zwembaden geen harde onderdelen bevatten, kunnen kinderen er gemakkelijk in springen en spelen zonder bang te zijn om zich pijn te doen.

Opblaasbare zwembaden worden steeds populairder. Niet alleen omdat ze goedkoper zijn dan normale zwembaden, maar ook omdat je geen geavanceerd gereedschap nodig hebt voor de montage van het bad. De zwembaden bieden zowel kinderen als volwassenen plezier. Daarnaast kunnen ze ondersteunen bij de behandeling van diverse gezondheidsproblemen waarbij hydrotherapie wordt aanbevolen.

Wat zijn de voor- en nadelen van opblaasbare zwembaden?

Er zijn veel verschillende vaste zwembaden verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit zwembaden die gemaakt zijn van roestvrij staal, polyester of beton. Maar vanwege de productiekosten kan niet iedereen het zich veroorloven om een vast zwembad te kopen. Hier verschijnen de opblaasbare zwembaden als alternatief. Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste voor- en nadelen van opblaasbare zwembaden:

Zwembad Voordelen Nadelen
Vast Gaan lang mee.

Worden gemaakt van zeer sterke materialen.

Reparaties zijn meestal niet vaak nodig.

Je kunt een zwembad kiezen of laten maken, zo klein of zo groot als je zelf wilt.

Hoge investerings- en onderhoudskosten.

De constructie kan weken tot maanden duren.

Gevaarlijker.

Grotere kans op ongelukken op de rand etc.

Opblaasbaar Minimale kosten.

Zo in elkaar gezet.

Veiliger.

Geen kans om ongelukken op de randen te maken.

Je kunt ze verplaatsen en installeren waar en wanneer je maar wilt.

Ze gaan meestal maar een paar maanden of jaren mee.

De materialen zijn minder resistent.

Ze vereisen vaak quick-fixes met pleisters of lijm, vanwege lekkages.

Of je een gewoon of een opblaasbaar zwembad koopt, hangt grotendeels af van het budget en de tijd die je hebt, je behoeften en voorkeuren en het gewenste gebruik. Als je niet teveel geld wilt uitgeven, maar toch van de voordelen van een zwembad wilt genieten, zijn de voordelen van een opblaasbaar zwembad erg groot.

Hoe onderhoud ik een opblaasbaar zwembad?

Na de installatie is het prioriteit om ervoor te zorgen dat het water schoon is en blijft. Om dit te doen, moet je het zwembad goed blijven onderhouden. We raden aan om een zwembadafdekking te gebruiken die het volledige bad bedekt wanneer je deze niet gebruikt en altijd te douchen voordat je erin duikt.

Het is ook belangrijk, vooral in grote zwembaden, om een reinigingsmachine en een netje te gebruiken om het water regelmatig te reinigen. Gebruik een filter of zuiveraar en chloortabletten. Het wordt bovendien aanbevolen om het water van tijd tot tijd te verversen, vooral in kinderbaden, omdat het gemakkelijk vuil wordt waardoor er zich uiteindelijk bacteriën en ziektekiemen kunnen ophopen.

Hoe repareer ik een opblaasbaar zwembad?

Ook als je erg voorzichtig met je opblaasbare zwembad omgaat, is het mogelijk dat er op een bepaald moment lekkage ontstaat. Gelukkig worden bij de meeste zwembaden pleisters, speciale zelfklevende tape voor opblaasbare zwembaden en lijm meegeleverd. Als dat niet het geval is, raden we aan deze apart te kopen. De kosten variëren van 1 tot 20 euro, afhankelijk van het type en de hoeveelheid die je nodig hebt. Je kunt er ook voor kiezen een reparatiekit voor zwembaden te kopen.

Zodra het gat is gevonden, neem je 2 pleisters waar je de lijm op aanbrengt. Als het zwembad leeg is, doet de volgorde van de binding er niet toe, maar als het zwembad vol water is, wordt eerst een pleister in het zwembad geplakt en vervolgens een externe pleister. Wees gerust, de lijm is waterdicht! Er wordt druk uitgeoefend zodat beide pleisters stevig blijven zitten, en het probleem is opgelost.

Opblaasbare zwembaden zijn er voor iedere leeftijdscategorie: baby’s, kinderen en volwassenen.
(Bron: Famveldman: 58947638/ 123rf.com)

Moet je een luchtpomp voor het opblaasbare zwembad gebruiken?

Opblaasbare babybadjes kun je waarschijnlijk met je eigen longen opblazen. Maar met zwembaden voor kinderen of volwassenen is het gebruik van een luchtpomp een stuk praktischer. Er zijn handmatige en elektrische pompen, met verschillende prijzen en eigenschappen. In de volgende tabel vind je de voor- en nadelen van de 2 soorten pompen:

Soort pomp Voordelen Nadelen Gebruik
Elektrisch: Het wordt aangesloten op de stroom en het zwembadmondstuk. Vereist geen lichamelijke inspanning.

Sneller.

Duurder.

Verbruikt energie.

Middelgrote en grote zwembaden.
Handmatig: Je zet de pomp tussen je voeten neer, terwijl je met je handen de pomp in beweging brengt. Goedkoper.

Verbruikt geen energie.

Vereist lichamelijke inspanning.

Werkt langzamer.

Kleine en middelgrote zwembaden.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een nieuw opblaasbaar zwembad wilt kopen, helpt het om een lijst met aankoopcriteria bij de hand te houden. Op die manier weet je zeker dat je een zwembad koopt dat bij de behoeften van jou en je gezin past. Hieronder vind je een overzicht met een aantal van de belangrijkste aspecten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een opblaasbaar zwembad.

Prijs-kwaliteitsverhouding

We kunnen niet ontkennen dat het budget dat we hebben grotendeels bepaalt welk zwembad we kunnen kopen. Er zijn gelukkig echter merken, materialen, vormen en maten voor iedere portemonnee verkrijgbaar. Als je er de tijd voor neemt, zul je al snel een goede deal vinden. Het helpt dan als je op de hoogte bent van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van het ideale opblaasbare zwembad.

Logischerwijs zal een extreem goedkoop zwembad waarschijnlijk niet gemaakt zijn van het meest stevige materiaal. Echter, als je van plan bent het zwembadje maar voor een paar dagen te gebruiken, zal dit niet zoveel uitmaken. Voordat je een opblaasbaar zwembad koopt, moet je in ieder geval altijd bedenken waar je het voor wilt gebruiken en hoeveel het kost, om te weten of het de investering waard zal zijn.

Bij warm weer zetten veel mensen een opblaasbaar kinderzwembad in de tuin.
(Bron: Patryk Kośmider: 84496022/ 123rf.com)

Capaciteit en leeftijd van de gebruikers

Als je een opblaasbaar zwembad koopt is het belangrijk om goed de maatregelen en capaciteit van het zwembad te bekijken. Anders kun je voor een verrassing komen te staan en een kleiner of groter zwembad krijgen dan verwacht. Gewoonlijk wordt de grootte uitgedrukt in centimeters en wordt eerst de lengte aangegeven, vervolgens de breedte en uiteindelijk de hoogte.

Met de capaciteit zijn er meestal geen twijfels, omdat deze wordt uitgedrukt in liters. Kijk niet alleen naar de afmetingen en de diepte van het opblaasbare zwembad, maar ook naar de aanbevolen gebruiksleeftijd. Op die manier ontdek je al snel of dit het zwembad is waarnaar je op zoek bent. Zo zorg je ervoor dat je, samen met je kinderen, buren en vrienden, optimaal van het zwembad kunt genieten.

Materiaal en vorm

Opblaasbare zwembaden worden meestal gemaakt van PVC, andere kunststoffen en soortgelijke materialen, zoals vinyl en polymeren. Evenzo wordt het steeds gebruikelijker om een versterkte PVC-verbinding (geplastificeerd polyvinylchloride) te gebruiken, die wordt gekenmerkt door de flexibiliteit, dichtheid en sterkte daarvan.

Ook is het belangrijk om voor een bepaalde vorm van het zwembad te kiezen. De juiste vorm vergemakkelijkt de installatie en het gebruik van het opblaasbare zwembad. In een rechthoekig zwembad kunnen meerdere volwassenen liggen. In een rond zwembad kun je gemakkelijker met elkaar zitten en praten, terwijl de kleintjes in het midden aan het spelen zijn. Een opvallend gevormd zwembad, een speelcentrum in het midden en een glijbaan zijn geweldige manieren om je kinderen een onvergetelijke tijd te bieden.

Wist je al dat het diepste zwembad ter wereld in Montegrotto, Italië is? Het heeft een diepte van 42 meter en is sinds 2014 in gebruik.

Accessoires

Afhankelijk van het merk en het model dat je kiest, heeft het zwembad al dan niet een afvoersysteem. Maar er zijn nog veel meer accessoires waar je op moet letten. Een babybadje kan bijvoorbeeld wel of niet een verwijderbare stoel hebben. Met zwembaden voor kinderen die al lopen is het leuk om een model met een glijbaan of sprinkler te kiezen. Als je een zwembad voor volwassenen wilt, kun je kiezen voor een model met een verhoging en onderzetters waar je je glas op kunt plaatsen.

Andere accessoires die bij een opblaasbaar zwembad kunnen worden geleverd zijn een luchtreiniger, filter en een pomp. Controleer goed hoe de accessoires werken en of ze de juiste capaciteit hebben voor het zwembad dat je koopt. Als de nodige accessoires niet standaard met het bad worden meegeleverd, kun je er ook voor kiezen deze er zelf apart bij te kopen.

Installatie

Als je een nieuw opblaasbaar zwembad koopt, raden we je aan om te controleren hoe ingewikkeld het is om deze op te tuigen. Op deze manier voorkom je achteraf hoofdpijn en teleurstellingen. Kijk of je voor de installatie de handleiding kunt doorlezen, zodat je kunt inschatten hoe de montage in elkaar steekt en of je al het benodigde gereedschap bij de hand hebt.

Samenvatting

Opblaasbare zwembaden worden steeds populairder. Het is het favoriete hulpmiddel om de warme zomerdagen mee door te komen. Ze zijn de favoriet van de kleinsten thuis, maar worden ook steeds populairder onder volwassenen. Met een opblaasbaar zwembad geniet je van alle voordelen van een zwembad bij jou thuis, zonder al het gedoe eromheen.

Om zo lang mogelijk gebruik te maken van een opblaasbaar zwembad, is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een beschermende bodem en het vermijden van scherpe voorwerpen. Het kan echter nog steeds voorkomen dat er een klein gaatje of een lek in het bad ontstaat. Om dit op te lossen, is het belangrijk goed voorbereid te zijn met lijm en pleisters, zodat je snel kunt handelen en verdere schade voorkomt.

Vond je onze shopgids over opblaasbare zwembaden interessant? Deel het dan met je vrienden en familie op social media. Je kunt ook hieronder een reactie achterlaten met je mening en ideeën. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Famveldman: 60168901/ 123rf.com)

Recensies