Laatst bijgewerkt: 21-09-2020

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

17Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

Stel je voor dat je in een opblaasbare jacuzzi ligt, met heerlijk warm water, huidstrelende bubbels en een gevoel van volledige ontspanning die door je hele lichaam loopt. Zie je het al helemaal voor je? En dan nog een heerlijk glaasje wijn en een muziekje erbij! Als je net zo enthousiast geworden bent als wij, dan is deze shopgids vast interessant voor je!

Opblaasbare jacuzzi’s worden tegenwoordig steeds populairder. Veel bubbel-liefhebbers worden verleid tot dit revolutionaire product, omdat het eenvoudig op te bouwen is en het vele voordelen heeft. Denk je er ook over om er één in huis te halen? Lees dan onze tips die je kunnen helpen bij de aankoop ervan.
Belangrijk om te weten

 • Genieten van een heerlijk bubbelbad was nog nooit zo gemakkelijk. Dankzij de opblaasbare jacuzzi’s, kun je tegenwoordig deze luxe binnen handbereik hebben op een comfortabele en minder kostbare manier dan je denkt.
 • Een opblaasbare jacuzzi biedt dezelfde voordelen en functies als een traditionele jacuzzi, maar bespaart je ruimte en geld. Bovendien kun je hem gebruiken wanneer je maar wilt, zonder dat je hem niet voortdurend in de tuin of andere plaatsen hoeft te laten staan.
 • Bij de keuze van de juiste opblaasbare jacuzzi voor jou is het belangrijkste om te letten op aspecten als afmetingen, capaciteit, installatie en accessoires. Zo weet je zeker dat de aankoop een succes wordt.

Onze selectie: De beste opblaasbare jacuzzi’s op de markt

Als je een liefhebber van bubbelbaden bent, maar nog nooit van opblaasbare jacuzzi’s hebt gehoord, dan is dit gedeelte iets voor jou. We willen beginnen met een aantal aanbevelingen. Hieronder vind je onze selectie van de beste opblaasbare jacuzzi’s op de Nederlandse markt van vandaag. Misschien vind je hier de jacuzzi waar je al jaren van gedroomd hebt!

De meest populaire opblaasbare jacuzzi online

Dit opblaasbaar rond bubbelbad van Bestway is geschikt voor 2 tot 4 personen. De zwarte buitenkant is gemaakt van TriTech materiaal en hij heeft een binnenvoering met een mozaïek print. Het Power Saving System regelt het verwarmingssystteem met een automatische start/stop timer.

Alle functies zijn te bedienen door middel van het digitale soft-touch controle paneel. De jacuzzi heeft een watercapaciteit van 669 liter en is inclusief een opblaasbare cover, filtercartridge en een chloordrijver.

De opblaasbare jacuzzi met het mooiste design

Als je een opblaasbare jacuzzi voor 4 personen zoekt die er ook nog mooi uitziet, dan is dit model van het gerenommeerde merk Intex iets voor jou.

De jacuzzi beschikt over een houtlook die vast mooi in je tuin past. Het bubbelbad heeft een geïntegreerde elektrische luchtpomp die je eenvoudig in en uit schakelt via het draadloos bedieningspaneel en is gemakkelijk te installeren en op te bergen.

De beste super-de-luxe opblaasbare jacuzzi

Voor mensen die alleen het allerbeste goed genoeg vinden hebben we dit model van Bestway in onze selectie opgenomen. Dit bubbelbad geeft met 8 massagestreams, maar liefst 140 bubbeljets, meerkleurige LED verlichting en ingebouwde opblaasbare zitjes dé ultieme jacuzzi-ervaring.

De spa biedt ruimte aan maximaal 5 tot 7 personen. Om de spa (inclusief motorblok) te kunnen plaatsen heb je een (tuin)ruimte nodig van minstens 271 cm breed.

De meest comfortabele opblaasbare jacuzzi

Deze opblaasbare jacuzzi met 81 massagestralen en tot 40°C warm water is ideaal voor mensen die graag comfortabel zitten. De vloerzitting is namelijk volledig bedekt met Memory Foam. Bovendien is de wand gemaakt van een robuust 3-delig Tritech-materiaal.

De Lay-Z-Spa kan snel en gemakkelijk worden opgezet en opgeborgen om ruimte te besparen. Met de digitaal gestuurde pomp kun je het bad eenvoudig opblazen. Voor maximaal 4 personen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over opblaasbare jacuzzi’s

Het is een goed idee dat je voordat je een opblaasbare jacuzzi koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest gestelde vragen van de gebruikers.

gelukkige vrouw ontspannen in bubbelbad. vakantie.

Genieten van een bubbelbad was nog nooit zo gemakkelijk. Dankzij de opblaasbare jacuzzi’s, kun je deze luxe binnen handbereik hebben op een comfortabele en minder dure manier dan je denkt.
(Bron: Kurhan: 21492602/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van een opblaasbare jacuzzi ten opzichte van een traditionele?

Dit is natuurlijk de eerste vraag die je jezelf zult stellen als je er over denkt een opblaasbare jacuzzi te kopen. Het antwoord helpt je ook om één van de voornaamste fabeltjes over deze producten uit de wereld te helpen, die beweert dat ze minder goed zijn dan de traditionele. Maar niets is minder waar. Dit zijn de belangrijkste voordelen ervan:

 • Ze zijn draagbaar, wat een dubbel voordeel is. Aan de ene kun je hem neerzetten waar je maar wilt. Aan de andere kant kun je de jacuzzi opbergen als je hem niet wilt gebruiken.
 • Ze zijn zeer gemakkelijk te onderhouden, al zou je dat niet denken.
 • De nieuwste modellen zijn vrijwel geruisloos.
 • Omdat ze met veel zorg zijn vervaardigd, zijn ze net zo comfortabel als de traditionele jacuzzi’s, zelfs als je er veel tijd in doorbrengt.
 • Ze zijn zeer resistent en hebben elementen om de temperatuur van het water op peil te houden (isolerende bodems en afdekkingen).
 • Ze zijn geschikt voor maximaal zes personen.
 • Ze zijn eenvoudig te installeren.

Naast al deze voordelen wijzen sommige mensen ook op de gezondheidsvoordelen van opblaasbare jacuzzi’s. Het massage-effect van de waterstralen in dit soort baden ontspant de spieren en stimuleert de doorbloeding. Dus nu weet je dat je er niet alleen voor je plezier in gaat zitten!

Hoe installeer je een opblaasbare jacuzzi?

Hoewel de installatie van opblaasbare jacuzzi’s op het eerste gezicht een moeilijke klus lijkt en het één van de redenen is dat gebruikers zich bedenken, is dit eigenlijk heel eenvoudig. Het spreekt voor zich dat je aandacht moet besteden aan de specifieke montagevoorschriften van elk model. In het algemeen moet je deze stappen echter wel volgen:

 • Kies het oppervlak waarop je de opblaasbare jacuzzi plaatst. Het moet vlak en stabiel zijn om het volledige gewicht van de spa te kunnen dragen.
 • Vouw de jacuzzi uit en vul het bad met behulp van het bijgeleverde opblaassysteem met lucht.
 • Zorg ervoor dat deze volledig is opgeblazen en controleer vervolgens of de luchtinlaat goed is afgesloten.
 • Vul de jacuzzi met water. Controleer om veiligheidsredenen de capaciteit die op elk model is aangegeven.
 • Als je je jacuzzi een aantal dagen laat staan, moet je rekening houden met de periode van 24 uur die nodig is om het water te behandelen voordat je het gaat gebruiken.
 • Als het water eenmaal is behandeld, kan het genieten beginnen!
www.optimalegezondheid.comWebsite met updates over gezondheidsthema’s
“Hoewel een warme jacuzzi voor je lichaam dan wel erg ontspannend werkt lijkt het op onze geest soms een tegenovergesteld effect te hebben. Na een warm bad voelen veel mensen zich scherper, alerter en frisser. Het ontspannende effect zorgt er waarschijnlijk voor dat we  ons hoofd beter kunnen leegmaken waardoor we beter gewapend tegen de dagelijkse stress zijn als we er weer uitkomen.”

Welke temperatuur moet het water in een opblaasbare jacuzzi hebben?

Je moet rekening houden met de watertemperatuur van de opblaasbare jacuzzi, niet alleen voor je eigen comfort, maar ook vanwege het materiaal. Vergeet niet dat deze baden meestal gemaakt zijn van plastic en dat dit materiaal niet bestendig is tegen oververhitting.
De ideale temperatuur van het water ligt tussen 32°C en 42°C.

Bij de meeste modellen, vooral bij de meest moderne, is de temperatuur instelbaar, maar dit is altijd afhankelijk van het meegeleverde verwarmingssysteem en het vermogen van de jacuzzi. Als het model dat je kiest geen verwarmingssysteem heeft, kun je altijd een universele verwarming kopen om dit probleem op te lossen.

Welk onderhoud heeft een opblaasbare jacuzzi nodig?

Wat het onderhoud van de opblaasbare jacuzzi betreft, zijn hierover verschillende factoren te noemen. Aan de ene kant moet je controleren of het buitenmateriaal altijd in goede conditie is, dat wil zeggen dat er geen lekken in zitten of dat hij niet beschadigd is. Daarnaast is het natuurlijk essentieel om rekening te houden met de kwaliteit van het water.

Hiervoor moet je weten welke verschillende producten in het water gebruikt moeten worden en hoe vaak ze moeten worden aangebracht. Natuurlijk is het ook belangrijk om het water af en toe te verversen. Deskundigen bevelen aan om dit minstens één keer per maand te doen (mits de juiste reinigingsprotocollen zijn gevolgd).

In die zin zijn de belangrijkste problemen die zich kunnen voordoen:

Probleem Oorzaak Oplossing
Troebel water Vuil in het filter, zoute neerslag, hoge pH-waarde. Reinig of vervang het filter, pas de pH aan door toevoeging van anti-schaal en pH-minus.
Groen water Opbouw van algen. Antialg.
Bruin water Aanwezigheid van koper of ijzer. Leeg de jacuzzi.
Schuim in het water Gebruik van crèmes en cosmetica op de huid. Ontschuimer.
Jeukende ogen Ph-waardeverschil. Pas de pH-waarde aan.

Daarnaast zijn er, zoals we verderop zullen zien, bepaalde accessoires die je helpen om je opblaasbare jacuzzi in perfecte conditie te houden. En dat is alles. Niet zo moeilijk als je gedacht had toch? Met een beetje toewijding ziet je jacuzzi er als nieuw uit en kun je genieten van een bubbelbad van de hoogste kwaliteit.

Welke capaciteit kan een opblaasbare jacuzzi hebben?

Dit is één van de meest voorkomende vragen met betrekking tot het gebruik van opblaasbare jacuzzi’s, omdat veel mensen willen weten met hoeveel mensen ze de ervaring kunnen delen. Er zijn jacuzzi’s van dit type met verschillende capaciteiten, zowel van het water als van het aantal personen.
Normaal gesproken kunnen er twee tot vier mensen in zitten, maar er zijn grotere.

Bij het gebruik van de opblaasbare jacuzzi is het essentieel dat je rekening houdt met het maximale aantal personen dat is toegestaan. Je moet altijd de instructies van de fabrikant opvolgen om een maximale veiligheid en duurzaamheid van de jacuzzi te garanderen. Anders kan het bubbelbad kapotgaan omdat hij het gewicht niet aankan.

Wat moet ik doen als mijn opblaasbare jacuzzi lek raakt?

Zelfs als je alle gebruiksaanbevelingen opvolgt, kan het gebeuren dat de opblaasbare jacuzzi kapot gaat of dat het materiaal aan de buitenkant doorboord wordt. Deze dingen gebeuren. Maar als ze gebeuren, moet je weten wat je moet doen. In het geval dat je een gat in het plastic ziet, moet je zo snel mogelijk een reparatiekit halen.

Het is mogelijk dat dit slechts een tijdelijke oplossing is. Als je merkt dat het gat steeds groter wordt of dat er al meerdere gaten zijn, dan kun je de opblaasbare jacuzzi het beste vervangen door een nieuwe. Naast de veiligheidsproblemen kan bij een lekkage van de jacuzzi al het water ontsnappen, met alle kosten van dien.

Op het overdekte terras staat een whirlpool. Huis in de tuin.

Een opblaasbare jacuzzi biedt dezelfde voordelen en functies als een traditioneel bubbelbad, maar bespaart je ruimte en geld.
(Bron: Esser: 115565529/ 123rf.com)

Kun je opblaasbare jacuzzi’s in de winter gebruiken?

Als je denkt aan het warme water van een jacuzzi, dan vraag je je waarschijnlijk af of het mogelijk is om dit soort artikelen in de winter buiten te gebruiken. Het idee om je warm te voelen als het buiten koud is is voor veel mensen aantrekkelijk. Het antwoord hierop is ja, maar hierbij moeten we een aantal kanttekeningen plaatsen.

Het is erg belangrijk om in gedachten te houden dat de temperaturen in de winter niet altijd hetzelfde zijn. De kou kan de motor harder laten draaien en hij kan zelfs kapot gaan. Als het dan ook extreem koud is (wat niet vaak voorkomt in ons land), dan kun je de opblaasbare jacuzzi beter niet gebruiken totdat de thermometer weer omhoog gaat.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een opblaasbare jacuzzi om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de jacuzzi die je nodig hebt:

Afmetingen en capaciteit

Het eerste wat je moet overwegen bij de aankoop van een opblaasbare jacuzzi is of je genoeg ruimte hebt om hem te installeren. Vergeet niet dat dit type bad zich op een vlak en stabiel oppervlak moet bevinden. Daarom is het van fundamenteel belang dat je de ruimte die je hebt goed meet, zodat je een geschikte jacuzzi kunt kiezen.

Naast de locatie is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen en de capaciteit van de jacuzzi, afhankelijk van de mensen die er gebruik van gaan maken. Ook hier geldt dat het aantal personen dat door de fabrikant wordt aangegeven nooit mag worden overschreden. Anders kan het gebruik van de opblaasbare jacuzzi gevaarlijk zijn.

Portable Jacuzzi Home Spa met regelblok en filtereenheid

Bij de keuze van de opblaasbare jacuzzi die het beste bij je past, is het belangrijkste om te letten op aspecten als afmetingen, capaciteit, installatie en accessoires.
(Bron: Pixinoo: 82696900/ 123rf.com)

Installatie en onderhoud

Aan de andere kant is het ook belangrijk dat je bij de keuze van een bepaald model jacuzzi rekening houdt met de aanwijzingen voor de installatie en het onderhoud ervan. De meeste modellen zijn zeer eenvoudig te installeren en worden geleverd met een pomp om deze comfortabel en snel op te blazen.

Wat het onderhoud betreft, moet je de aanbevelingen stap voor stap opvolgen om te genieten van een veilig en gezond bad, want stilstaand water heeft de neiging om gemakkelijk bederven. Als je een model vindt dat met een onderhoudskit wordt geleverd, is dat helemaal mooi. De producten die je het meest nodig hebt zijn hier samengevat:

Product Waar is het voor? Elke hoeveel tijd?
Anti-kalk Vermijdt kalkaanslag. Eén keer per week.
Ontschuimer Het voorkomt schuimvorming. Periodiek, wanneer nodig.
Anti-alg Het voorkomt de groei van algen. Eén keer per week.

Accessoires

Tot slot, om je aankoop compleet te maken en te genieten van een optimale ervaring, zou je moeten overwegen om wat accessoires voor je opblaasbare jacuzzi te kopen. Enkele van de meest gebruikte zijn:

 • Scumbug-spons: deze wordt in de jacuzzi geplaatst en absorbeert lichaamsolie, zweet- of crèmeresten..
 • Zitplaatsen: meestal zijn ze gewatteerd en helpen ze je om je comfortabeler te voelen, vooral als je er veel tijd in gaat doorbrengen.
 • Stofzuiger: net als zwembadreinigers is het veel gemakkelijker om bladeren of insecten die in de jacuzzi kunnen komen, te verwijderen.
 • Binnenverlichting: voor het geval je ‘s avonds gebruik wilt maken van de jacuzzi.

Samenvatting

Denk je nog steeds dat een jacuzzi in huis een luxe is? Dat komt omdat je de opblaasbare jazcuzzi’s niet kent! Dit soort draagbare bubbelbaden zijn enorm eenvoudig te installeren, gemakkelijk te onderhouden en goedkoper dan je zou denken. En je weet je wat het beste ervan is? Als je je jacuzzi niet wilt gebruiken, laat je hem gewoon leeglopen en berg je hem op.

Dankzij alle voordelen die opblaasbare jacuzzi’s hebben, genieten steeds meer mensen thuis van ontspannende bubbelbaden, met al het comfort dat deze producten bieden. Bovendien zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen. Heb jij je keuze al gemaakt?

Vond je onze shopgids over opblaasbare jacuzzi’s interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Pixinoo: 82696899/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies