Laatst bijgewerkt: 16-11-2020

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

20Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Ben je op zoek naar een manier om papier op een nauwkeurige manier te snijden? In deze shopgids geven we je informatie over een hele handig tool die veel wordt gebruikt op scholen, kantoren en voor industrieel gebruik: de papiersnijder. Aangezien er veel verschillende modellen op de markt verkrijgbaar zijn, doen we in deze shopgids ons uiterste best je te helpen de beste papiersnijder te vinden.

Hoewel papiersnijders over het algemeen niet ingewikkeld zijn om te gebruiken, is het handig om te weten waar je op moet letten bij je aankoop. In deze shopgids vind je de antwoorden op al je vragen over dit handige apparaat. Het doel is om je de belangrijkste stappen te laten zien zodat je de juiste keuze kunt maken en geen spijt van je aankoop krijgt.
Belangrijk om te weten

 • Papiersnijders zijn een handig hulpmiddel om vellen papier te snijden. Ze worden vooral veel gebruikt bij mensen thuis, op school, op het werk en voor industrieel gebruik.
 • Als je een papiersnijder koopt, raden we je aan om goed op te letten of het mes scherp genoeg is.
 • Na het lezen van deze shopgids zul je weten wat de beste modellen zijn en op welke factoren je nog meer moet letten bij de aankoop van een papiersnijder.

De beste papiersnijders op de markt: Onze selectie

De eerste stap om de papiersnijder te vinden die je moet hebben, is om je de beste modellen op de markt te laten zien. Al deze producten zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun effectiviteit en bruikbaarheid voor verschillende profielen en werkgebieden. Daarnaast hebben we alleen producten met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding in de selectie opgenomen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

De papiersnijder met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Deze papiersnijder van Dahle heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het apparaat is uitgerust met een roterend rondmes dat veilig verpakt is in een kunststof huls. De papiersnijder is geschikt voor papier met een A4-formaat.

Dankzij het professionele mes kun je ook folie, foto’s en fotokarton snijden. Met de transparante aandrukliniaal, zie je makkelijk hoe je moet snijden. Dankzij de graadverdeling op de snijtafel kun je bovendien niet scheef snijden. Het mes is stevig en snijdt soepel. Echt een aanrader dus!

De beste papiersnijder met uitklapbare lineaal

Wil je je papier niet alleen kunnen snijden, maar ook rillen? Dan is dit model van Paperfuel iets voor jou. Je vouwt en snijdt het papier gemakkelijk met deze tool. Het apparaat is geschikt voor A4 en A3-formaat. De papiersnijder kan maximaal 5 bladen per keer snijden.

Het heeft een uitklapbare liniaal om tot 40 cm vanaf de snijlijn te meten. De snijmachine snijdt perfect zonder rafelrandjes achter te laten.

De beste papiersnijder om cirkels te snijden

Met deze papiersnijder van Rayher Hobby Materialen snij je gemakkelijk en nauwkeurig papier, dun karton of foto’s in cirkels van verschillende groottes, van ongeveer 2,4 tot 15,3 cm. De papiersnijder wordt inclusief 3 reservemesjes geleverd.

De stalen mesjes zijn van hoge kwaliteit en gaan lang mee. Het duurde even voordat we de techniek onder de knie hadden. Maar als je het apparaat eenmaal doorhebt, snij je hier binnen no-time prachtige cirkels in een hoog tempo mee.

De beste papiersnijder om precies te snijden

De vrolijke kleur van de papiersnijder van Vaessen Creative zorgt ervoor dat je altijd zin hebt om hem te gebruiken. Het is met dit apparaat bovendien mogelijk om het papier niet alleen te snijden, maar ook te rillen.

De snijmachine heeft een brede basis met aanslag op 11.4 cm van de snijlijn, voor zeer precies snijden of rillen van kaarten, bladen van mini-albums, foto’s en andere papieren. Het apparaat snijdt erg precies in vergelijking met concurrerende snijapparaten uit dezelfde prijscategorie.

Shopgids: Alles wat je moet weten over papiersnijders

Nadat we je de beste papiersnijders hebben laten zien, gaan we ons nu verdiepen in de werking van dit apparaat. In de alinea’s hieronder voorzien we je van extra informatie om al je twijfels over papiersnijders weg te nemen. Van de voor de hand liggende vraag waar deze machines precies voor gebruikt kunnen worden, tot een analyse van hun voor- en nadelen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

snijden papier

Papiersnijders zijn een handig hulpmiddel om vellen papier te snijden. Ze worden vooral veel gebruikt bij mensen thuis, op school, op het werk en voor industrieel gebruik.
(Bron: Rassameesritrakool: 54232090/ 123rf.com)

Wat is een papiersnijder precies en waar kun je hem voor gebruiken?

Een papiersnijder is in de regel een basis met één of meerdere mesjes en gezeefdrukte patronen om nauwkeurige metingen te kunnen doen en op die manier nauwkeurig papier te kunnen snijden. Hoeveel vellen papier je tegelijkertijd kunt snijden, wordt altijd in de productbeschrijving van het desbetreffende model beschreven.

Een ander belangrijk onderdeel van een papiersnijder zijn de poten, die vaak een rubberen onderkant hebben, zodat de machine tijdens het snijden niet gaat bewegen. Sommige papiersnijders hebben extra veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat je je vingers snijdt. Er zijn modellen die gericht zijn op beginners, terwijl andere modellen speciaal voor professionals bedoeld zijn.

David HumeSchotse filosoof, econoom en historicus
“Om een ​​taak uit te voeren, voorziet een fabrikant zowel het werk van zijn arbeiders als de gereedschappen die nodig zijn.”

Wat zijn de voordelen en nadelen van een papiersnijder?

Een snijmachine is ideaal om papier mee te snijden. De werking van een papiersnijder is zeer eenvoudig. Het apparaat biedt daarmee veel meer voordelen dan nadelen. Toch zijn er ook enkele negatieve aspecten te vermelden. Gelukkig zijn die zodanig klein, dat je er in principe weinig last van hoeft te hebben. Hieronder laten we je zien wat de belangrijkste voor- en nadelen van een papiersnijder zijn:

Voordelen
 • Geschikt om meerdere vellen tegelijk te snijden
 • Basis met patronen om verschillende sneden te maken
 • Poten met een rubberen onderkant om bewegen tijdens het snijden te voorkomen
 • Veiligheidssysteem om verwondingen te voorkomen
 • Er zijn veel modellen met verschillende formaten
 • Zeer brede prijsklasse
 • Er zijn modellen die speciaal geschikt zijn voor het onderwijs, op kantoor en andere industrieën
Nadelen
 • Bij goedkopere modellen kun je over het algemeen niet echt veel vellen tegelijkertijd snijden
 • Een zeer sterke en veelzijdige papiersnijder kan erg duur zijn

Hoe werkt een papiersnijder?

Als je een papiersnijder gaat kopen om papier of ander materiaal zoals karton of fotopapier te snijden, kan het helpen om de werking en de belangrijkste onderdelen van de machine te kennen. Dat geldt nog meer als je van plan bent de snijmachine veel te gebruiken. Een papiersnijder zit vrij eenvoudig in elkaar. Hoewel ieder model kan verschillen, laten we je hieronder zien wat de belangrijkste onderdelen en hun functie van de meeste papiersnijders zijn:

 1. Onderstel: Dit is de basis waarop de vellen papier liggen. De meeste onderstellen hebben een schaalverdeling en markeringen, om te kunnen meten waar je het papier wilt snijden.
 2. Handvat: Dit is de hendel waarmee je het mes vastpakt om het papier te snijden.
 3. Klem: Fixeert het papier op het moment dat het mes snijdt.
 4. Mes: Iedere papiersnijder heeft een scherp mes voor het snijden van papier, karton of foto’s.

Zorg ervoor dat je altijd een papiersnijder koopt waarvan je zeker weet dat het mes scherp is en lang meegaat. Dit kun je controleren door bijvoorbeeld de online reviews van andere kopers te controleren.

Denk je de snijmachine maar heel af en toe te gebruiken? Dan kun je best een goedkope machine aanschaffen. Voor een intensiever gebruik is het echter verstandig om te kiezen voor een duurdere papiersnijmachine die een lange tijd mee zal gaan.

Welke informatie vind je op het onderstel van een papiersnijder?

Als je wel eens eerder met een papiersnijder hebt gewerkt, weet je waarschijnlijk wel dat het gebruikelijk is om op het onderstel van de snijmachine een schaalverdeling en markeringen te vinden. Hiermee maak je veel preciezere sneden en kun je verschillende papierformaten snijden. Hieronder laten we zien wat de meest relevante informatie is die je op het onderstel van een papiersnijder vindt:

 • Indicatie voor het formaat: Dit zijn sjablonen om vellen papier in verschillende formaten te snijden.
 • Liniaal: Je kunt de liniaal gebruiken om nauwkeurige metingen te doen.
 • Hoeken: Hoewel deze niet op alle onderstellen zitten, worden ze gebruikt om hoeken te snijden.
 • Rooster: De meeste papiersnijders tonen de schaalverdeling en markeringen in centimeter en inch om het papier nauwkeurig te kunnen uitlijnen. Dit is handig wanneer je verschillende maten gaat snijden.

Een stevig onderstel is geen overbodige luxe, want een flinke stapelsnijder kan wel 1000 kilo wegen. Naast dat het de nodige informatie geeft, helpt het dus ook je tafel te beschermen.

papieren guillotine

De meeste papiersnijders tonen de schaalverdeling en markeringen in centimeter en inch om het papier nauwkeurig te kunnen uitlijnen.
(Bron: Andreadonetti: 110866250/ 123rf.com)

Samenvatting

Na het lezen van deze shopgids over papiersnijders heb je een stevige basis om zonder aarzelen een goede aankoop te doen. We hebben je verschillende modellen laten zien met ieder zijn eigen kenmerken en voordelen. Door de meest gestelde vragen over dit handige product te beantwoorden, hopen we je te hebben geholpen de papiersnijder te vinden die het beste bij je past.

Het is waar dat een papiersnijder zeer eenvoudig te gebruiken is. Je hebt geen vereiste voorkennis nodig om de machine te gebruiken. Een verkeerde aankoop kan er echter voor zorgen dat je niet alles uit het apparaat haalt zoals je zou willen. Houd daarom rekening met alles wat je in deze shopgids over papiersnijders hebt kunnen lezen.

Vond je onze shopgids interessant? Aarzel dan niet om hem op social media te delen of laat hieronder je reactie achter.

(Bron van de header afbeelding: Egorova: 107662746/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies