paraplu dak
Laatst bijgewerkt: 18-11-2020

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

17Bestede uren

22Beoordeelde onderzoeken

75Verzamelde opmerkingen

“Regen is genade; regen is de hemel die neerdaalt op de aarde; zonder regen zou er geen leven zijn.” Dit schreef de Amerikaanse schrijver en criticus John Updike. Daar had hij uiteraard gelijk in, maar niet iedereen is altijd even blij met onze oer-Hollandse regenachtige dagen, vooral als het net op het moment dat je een boodschap moet doen of als je hond hoognodig uitgelaten moet worden begint te regenen.

Gelukkig zijn er paraplu’s. Je kunt ze vinden in alle soorten en maten. Sommige modellen zijn heel goedkoop, maar gaan bij de eerste windhoos al kapot. Het is daarom een goed idee om één of meerdere goede paraplu’s in huis, in je auto en in je tas te hebben. We hebben deze shopgids samengesteld om je te helpen de juiste keuze te maken bij de aankoop van je paraplu.
Belangrijk om te weten

 • Het is mogelijk om onderscheid te maken tussen golfparaplu’s, uitschuifbare paraplu’s, vaste paraplu’s en koepelvormige paraplu’s, stormparaplu’s en kinderparaplu’s.
 • Ook kunnen ze verschillende vormen hebben: behalve de traditionele ronde modellen zijn er paraplu’s die o.a. vierkant, driehoekig, asymetrisch en zelfs hartvormig zijn. Voor kinderen vind je ze in de vorm van dieren, zoals een kikker of een eend. Sommige modellen veranderen zelfs van kleur in de regen!
 • De opvouwbare paraplu’s zijn ideaal om mee te nemen in de auto, in je tas of in je rugzak. Ze zijn zeer comfortabel, nemen weinig ruimte in beslag en zijn heel licht. Er zijn modellen die stormbestendig zijn.
 • De aankoopcriteria die je kunnen helpen bij de keuze van een paraplu zijn: de afmetingen, de materialen waarvan het frame en de stof van is gemaakt, het openingssysteem en het ontwerp.

Onze selectie: De beste paraplu’s op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste paraplu’s die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld.

De beste opvouwbare paraplu

Deze opvouwbare stormparaplu van Beefree is stormbestendig tot wind van 100 KM per uur. De paraplu is heel stevig dankzij het aluminium en glasvezel frame dat in plaats van 6 of 8 uit maar liefst 10 delen bestaat. Bovendien heeft hij een dubbellaags doek. Op deze manier klapt de paraplu niet omhoog als het hard waait.

De paraplu is eenvoudig te openen en sluiten, met één druk op de knop, en heeft een comfortabel handvat met polsstrap. De stof beschikt over een waterafstotende en sneldrogende coating. Hij heeft een doorsnee van 107 cm als hij open is, en meet 30 cm als hij opgevouwen is.

De beste golfparaplu

Deze grote golfparaplu van Falcone heeft een diameter van 130 cm, en is dus heel groot en geschikt voor twee personen, maar niet geschikt om door een drukke straat in de stad mee te lopen. De paraplu heeft een extra stevig dubbel frame van glasvezel.

De paraplu is afgewerkt met een zwart rubber gecoat handvat zodat hij heel comfortabel in de hand ligt, en is verkrijgbaar in maar liefst 9 verschillende kleuren. De paraplu is licht van gewicht, ondanks het grote formaat ervan. Hij wordt geleverd in een PVC-koker.

De beste aerodynamische paraplu

Deze StorMaxi paraplu heeft een assymetrisch ontwerp, met het doel hem aerodynamisch te maken, zodat de paraplu heel blijft in extreme weerstomstandigheden. Hij overleeft zelfs windsnelheden tot 100 km/h.

Je kunt deze paraplu heel goed op je fiets gebruiken. De paraplu heeft een duurzaam aluminium frame, een diameter van 100 cm en is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren.

De beste koepelparaplu

De transparante Falcone koepelparaplu bedekt een groter deel van je lichaam dan de traditionele modellen, dankzij de koepelvorm. En aangezien hij doorzichtig is, heb je ook nog meer zicht op je omgeving.

Veel mensen kopen deze paraplu voor hun trouwdag, voor het geval dat het regent, aangezien hij geschikt is voor 2 personen en hij een elegante uitstraling heeft. De paraplu heeft een doorsnee van 111 cm en heeft een stevige aluminium steel, die in verschillende kleuren verkrijgbaar is.

De leukste kinderparaplu

Met deze leuke magische Oceaan paraplu van Floss & Rock wil je kind vast dat het heel vaak regent!  Het ontwerp met vissen, octopussen en haaien is op zich al heel leuk, maar als het regent, veranderen de witte onderzeeboten van kleur!  Zodra de paraplu weer droog is worden ze op magische wijze weer wit.

De spanwijdte van de paraplu is 67 cm en het handvat meet 57 cm. De paraplu is heel makkelijk vast te houden voor kleine kinderen. Hij is ook verkrijgbaar in het zwart met een dinosaurussen-ontwerp.

Shopgids: Alles wat je moet weten over paraplu’s

Het is een goed idee dat je voordat je een paraplu koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

kort haar meisje met paraplu1

De opvouwbare paraplu’s zijn ideaal om mee te nemen in de auto, in je tas of in je rugzak. Ze zijn zeer comfortabel, nemen weinig ruimte in beslag en zijn heel licht.
(Bron: Drobot: 93833024/ 123rf.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van paraplu’s?

Zoals je in de onderstaande tabel kunt zien, wegen de voordelen in het geval van paraplu’s ruimschoots op tegen de nadelen.

Voordelen
 • Ze zijn heel betaalbaar.
 • Ze zijn draagbaar en licht van gewicht.
 • De opvouwbare modellen zijn zo klein dat je ze in je tas kunt meenemen.
 • Je kunt ze overal opbergen.
 • Je kunt de grotere voor meer dan één persoon gebruiken.
 • Ze kunnen ook worden gebruikt als bescherming tegen de zon in de zomer.
Nadelen
 • Je kunt ze makkelijk verliezen.
 • Ze kunnen kapotgaan als het hard waait.

Waarom is het goed om altijd een paraplu bij je te hebben?

Er wordt vaak gezegd dat als je een paraplu bij je hebt, het nooit regent. Je zou bijna denken dat het waar is, maar helaas is dat niet het geval. In ons land waar het weer in één dag meerdere keren kan omslaan, is het dan ook belangrijk om altijd een paraplu bij je te hebben: Op de fiets, in je tas of in de auto. Zo raak je niet doorweekt op je werkplek of school als er een onverwachte stortbui komt. Je komt ook niet te laat voor een afspraak omdat je moet wachten tot het opklaart. En in de zomers die steeds warmer worden, kun je je paraplu gebruiken tegen de schadelijke invloeden van de zon.

Aan de andere kant is het goed om één of meerdere paraplu’s in huis te hebben, zodat je geen uitstapjes hoeft te missen vanwege een miezerig regenbuitje. En natuurlijk kun je ze uitlenen aan het bezoek dat niet voorbereid is op slecht weer en graag droog thuis wil komen. En aangezien ze bijna geen ruimte in beslag nemen, kun je ze overal kwijt.

Welke soorten paraplu’s zijn er?

Bij het maken van onderscheid tussen verschillende soorten paraplu’s is het beste criterium misschien wel de vorm en de grootte. Zo is het mogelijk om onderscheid te maken tussen golfparaplu’s, opvouwbare paraplu’s, vaste paraplu’s en koepelparaplu’s.

 • Golfparaplu’s: Ze worden zo vernoemd omdat golfers en andere sporters ze populair hebben gemaakt. Ze zijn het grootste type paraplu, met diameters die gemakkelijk kunnen oplopen tot 152 cm. Ze zijn geschikt voor meer dan één persoon.
 • Opvouwbare paraplu’s: Deze kunnen bij het sluiten van de paraplu opgevouwen worden en nemen daarom minder ruimte in beslag. Ze zijn over het algemeen kleiner en lichter. Een variant hiervan zijn de zakparaplu’s. Ideaal voor in je tas.
 • Vaste of traditionele paraplu: Ze zijn het meest klassieke type paraplu. Ze kunnen bijna zo groot zijn als golfparaplu’s. Ze kunnen handmatig of automatisch openen.
 • Koepelvormige paraplu: Deze paraplu is bijna halfrond van vorm. Ze zijn vaak gemaakt van een doorzichtig materiaal. Ze zijn bedoeld voor één persoon. Ze bieden meer bescherming aan het lichaam.

uitvoerende macht met paraplu

In ons land waar het weer in één dag meerdere keren kan omslaan, is het belangrijk om altijd een paraplu bij je te hebben.
(Bron: Shironosov: 40513352/ 123rf.com)

Wat zijn stormparaplu’s?

De beste stormbestendige paraplu’s hebben een ander ontwerp dan de meest gangbare paraplu’s. Ze hebben veel robuustere structuren, versterkt met koolstof- of glasvezelframes, die veel beter bestand zijn tegen harde wind.. Dit betekent dat ze niet omklappen als er sterke windstoten zijn en ze zorgen voor maximale bescherming op de ergste stormdagen.

Samenvatting

Een goedkope paraplu van slechte kwaliteit kan je bij een kleine regenbui uit de problemen helpen. Als je echter op zoek bent naar een paraplu die enkele jaren meegaat en bestand is tegen harde rukwinden en stortbuien, dan moet je voor een kwaliteitsparaplu gaan. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen.

Er zijn opvouwbare of vaste paraplu’s, met een klassiek ontwerp of omgekeerde sluiting, met een automatisch of handmatig open- en sluitsysteem, voor één of meerdere personen. En natuurlijk met een grote verscheidenheid aan ontwerpen, variërend van koepelvormige modellen tot grote golfparaplu’s. Maar welke optie je ook kiest, we kunnen je niet garanderen dat je hem niet kwijtraakt!

Vond je onze shopgids over paraplu’s interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Colombo: 65121363/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies