PC all in one
Laatst bijgewerkt: 05-10-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

23Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

95Verzamelde opmerkingen

De personal computer, beter bekend als de pc, heeft een grote transformatie ondergaan sinds het verschijnen van het apparaat dat als eerste computer in de geschiedenis wordt beschouwd: de Z1, ontwikkeld door Honrad Zuse in 1936. Tegenwoordig zijn pc’s zeer krachtige apparaten met een indrukwekkende capaciteit die binnen veel verschillende gebieden worden gebruikt, zoals op het werk, in het onderwijs, op school en voor het uitvoeren van je hobby.

Ondanks de opkomst van laptops en de geweldige prestaties van mobiele telefoons, zijn desktops nog steeds een populair en veelgebruikte tool. Veel desktop pc’s presteren beter dan andere apparaten, op het gebied van prestaties en grafische kwaliteit. Het kiezen van een pc kan een overweldigende uitdaging zijn, aangezien je rekening moet houden met veel technische feitjes. Om je hierbij te helpen, vind je in deze shopgids alle informatie die je nodig hebt om de juiste pc te kopen.
Belangrijk om te weten

  • Het belangrijkste voordeel van een desktop pc is dat ze krachtiger zijn dan laptops en consoles. Bovendien kunnen ze gemakkelijker worden gerepareerd en uitgebreid.
  • Op dit moment zijn er hoofdzakelijk 3 besturingssystemen die worden gebruikt. De bekendste en meest gebruikte is Windows. Apple-computers gebruiken het Mac OS-besturingssysteem. Tot slot zijn er open source besturingssystemen op basis van Linux.
  • Bij het kiezen van een pc is het belangrijk om op een aantal factoren te letten. Ten eerste moet je van tevoren bedenken waar je de pc precies voor nodig hebt. Wat technische specificaties betreft raden we aan om goed te kijken naar de kwaliteit van de processor, het RAM-geheugen en de grafische kaart, maar vergeet ook het moederbord en de opslagcapaciteit van de computer niet.

Onze selectie: De beste pc’s op de markt

Hieronder vind je een selectie met onze favoriete pc’s van dit moment. Van ieder product is een korte beschrijving opgenomen, met daarin de belangrijkste kenmerken en voordelen van het apparaat. Welk model de beste optie is voor jou? Je komt er snel achter door de producten met elkaar te vergelijken, zodat je een goede keuze kunt maken.

De meest complete pc

De Dell OptiPlex 7010 is een compacte en veelzijdige desktop, die bekend staat vanwege de betrouwbare beveiliging en beheerbaarheid van het apparaat. En dat alles in een zeer ruimtebesparend ontwerp.

De computer is voorzien van een Intel Core i5 3470 processor, 8 GB werkgeheugen, 128 GB SSD, een DVD-speler en Windows 10 NL. Het is een goede en snelle pc die doet wat hij moet doen. Het apparaat heeft meer dan voldoende USB-aansluitingen om te kunnen werken.

De meest praktische pc

Je kunt de HP Pavilion 595-p0412nd desktop gebruiken voor het bewerken van je foto’s, je administratie of het bijhouden van je mailbox. Dankzij het compacte formaat is deze desktop gemakkelijk overal te plaatsen.

De computer heeft een snelle Intel Core i5 processor. Het apparaat start binnen 15 seconden op en is voorzien van Windows 10. Dankzij het 8 GB werkgeheugen kan de computer meerdere taken gelijktijdig uitvoeren.

De pc met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Door het compacte formaat past de dekstop van PCman gemakkelijk op je bureau. Als je op zoek bent naar een standaardmodel voor een vriendelijke prijs, is dit jouw computer. De Amd a6-9500 processor laat je makkelijk multitasken en switchen van programma’s.

Hoewel de computer minder opslagcapaciteit heeft dan vergelijkbare modellen, kun je met dit model gemakkelijk alle basistaken uitvoeren zoals je van een degelijke computer mag verwachten.

De beste pc voor het kijken van films en het luisteren van muziek

Deze COMPUGEAR Desktop PC is ontworpen voor de dagelijkse toepassingen en is in het speciaal geschikt voor het kijken van films en het luisteren van muziek. Het apparaat is uitgerust met onder andere een AMD A8 Quad-Core processor, 1TB opslagcapaciteit, 8GB werkgeheugen en een snelle SSD.

De computer start zeer snel op en wordt verder aanbevolen voor: internet en e-mail, social media, huiswerk, fotobewerking en zakelijk gebruik.

Shopgids: Alles wat je moet weten over pc’s

Bij het kopen van een pc is het van essentieel belang dat je een aantal belangrijke kwesties in overweging neemt. Vergeet niet dat er verschillende pc-modellen zijn en dat niet alle desktop pc’s dezelfde functies bieden of geschikt zijn voor hetzelfde type gebruiker. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over dit handige apparaat.

Man met beeldscherm

Een pc is een elektronische machine die gegevens en informatie ontvangt en verwerkt met als doel om verschillende bewerkingen uit te oefenen.
(Bron: Ali Zolghadr: xT3DQ40lus4/ Unsplash.com)

Wat is een pc precies?

Een personal computer, beter bekend als pc of desktop pc, is een elektronische machine die gegevens en informatie ontvangt met als doel om er verschillende bewerkingen mee uit te kunnen voeren. Het bestaat uit een reeks geïntegreerde schakelingen en onderdelen, die de hardware vormen.

Daarnaast gebruiken computers een aantal softwareprogramma’s waarvan het belangrijkste het besturingssysteem is, dat verantwoordelijk is voor het beheer van de systeembronnen. Hierdoor kun je verschillende programma’s gebruiken, van teksteditors en spreadsheets tot videogames of muziekspelers.

Wat zijn de voor- en nadelen van een pc?

Een van de belangrijkste kenmerken van desktopcomputer is dat het high-power apparatuur is. Pc’s presteren niet alleen beter dan laptops en andere mobiele apparaten, de moderne modellen bieden nog steeds ook veel betere prestaties dan de nieuwste consoles. Bovendien kun je een pc gemakkelijk (laten) repareren en uitbreiden. Een ander voordeel van een PC is dat je hem veel makkelijker ergonomisch kunt afstellen op de gebruiker, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een laptop.

Evenzo is de prijs meestal goedkoper dan die van een laptop die dezelfde voordelen biedt. Een nadeel van pc’s is dat ze vaak zwaar zijn en niet gemakkelijk verplaatst worden. Ze nemen veel meer ruimte in beslag en moeten aangesloten blijven op de elektrische stroom. Als je alle voor- en nadelen wilt weten, kun je de tabel hieronder raadplegen:

Voordelen Nadelen
Zeer krachtige apparaten. Ze nemen meer ruimte in beslag dan bijvoorbeeld laptops.
Moderne pc’s bieden een betere grafische kwaliteit dan consoles. Je verplaatst een pc niet zo gemakkelijk.
Onderdelen kunnen eenvoudig vervangen worden. Ze hebben een hoger energieverbruik.
De prijs is meestal lager dan die van een laptop. Ze moeten constant aan de stroom blijven.
Ze zijn gemakkelijker te repareren dan laptops. De meeste modellen vereisen externe randapparatuur zoals een toetsenbord, een beeldscherm en een muis.
Ze hebben een grotere opslagcapaciteit. Vaak maken ze meer lawaai.
Ze zijn gemakkelijker uit te breiden, omdat de moederborden uitbreidingssleuven hebben.
Je hoeft je geen zorgen te maken over een lege batterij.
Over het algemeen hebben ze meer verbindingspoorten.
Je kunt er meer randapparatuur op aansluiten.  

Welke verschillende soorten pc’s zijn er?

Er is een grote verscheidenheid aan desktopcomputers. Van de meer traditionele desktops tot mini-pc’s en gaming-apparatuur. In de tabel hieronder vind je alle informatie over de meest voorkomende pc-soorten. Op die manier hopen we je te helpen ontdekken welke soort pc het beste bij je past.

Traditionele desktopcomputer Gaming-pc Mini-pc All-in-One
Hoofddoel Algemeen doel Videogames spelen Vooral geschikt voor werktaken en browsen op het web. Algemeen doel
Functies Allerlei functies, hoewel enigszins beperkt in het geval van meer veeleisende taken Algemene functies Basisfuncties, je kunt er geen krachtige videogames mee spelen of grafische bewerkingen mee uitvoeren Allerlei functies, afhankelijk van het model zullen ze min of meer beperkt zijn voor meer veeleisende taken
Gebruik Voor thuis en op het werk Met name geschikt voor thuis Met name geschikt voor thuis Thuis en in mindere mate geschikt voor op het werk
Hardware Meestal niet erg krachtige apparatuur. Hebben vaak een geïntegreerde grafische kaart in de processor Zeer krachtige processors en grafische kaarten met 8 GB RAM-geheugen of meer Meestal zeer beperkte specificaties De hardware is geïntegreerd in het scherm, dat meestal een touchscreen is

Hoe moet je een pc onderhouden?

Om een desktopcomputer lang te blijven gebruiken, is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Allereerst is het belangrijk om een antivirusprogramma en andere programma’s te installeren om de computer te beschermen tegen virussen, spam en spyware. Het is bovendien raadzaam om nooit programma’s van onbekende bronnen te installeren of onbeveiligde websites te bezoeken.

Bovendien moet je de computer weghouden van warmtebronnen en oververhitting voorkomen, zodat de onderdelen van de pc niet worden beschadigd. Het is raadzaam om af en toe het stof uit de ventilatieopeningen en de rest van de pc te verwijderen. Let er tot slot op dat het apparaat nooit in aanraking komt met water of andere vloeistoffen.

PC with RGB

Het voordeel van een desktop pc is dat je elke component en uitbreidingskaart, zoals bijvoorbeeld de geluidskaart, helemaal naar wens kunt selecteren.
(Bron: Designecologist: Pmh0UoG1vlE/ Unsplash.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Grote kans dat de aanschaf van een nieuwe pc niet iets is wat je vaak genoeg doet om het makkelijk te gaan vinden. Bij het kopen van een pc is het van essentieel belang dat je rekening houdt met een aantal factoren. Om je keuze eenvoudiger te maken, vind je hieronder een handig overzicht met de belangrijkste aankoopcriteria. We hopen je op deze manier te helpen ontdekken welke pc het beste bij je past.

Gewenst gebruik

Om te beslissen welke desktop pc je nodig hebt, is het belangrijk dat je duidelijk weet op welke manier je deze gaat gebruiken. Je hebt bijvoorbeeld niet hetzelfde soort apparaat nodig als je alleen wilt internetten en de meest elementaire Office-tools wilt gebruiken, als wanneer je de nieuwste videogames wilt spelen, zoals Call of Duty Modern Warfare.

Als je een pc wilt kopen om er videogames mee te spelen, moet je op zoek gaan naar een apparaat met een zeer krachtige grafische kaart. Als je op zoek bent naar een pc voor grafische bewerking, zijn Apple iMacs een geweldige optie. Voor dit soort taken heb je in ieder geval een computer met veel RAM-geheugen en een goede processor nodig.

PC gamer

Pc’s zijn gemakkelijk uit te breiden, omdat het moederbord ingangen voor uitbreidingsopties heeft.
(Bron: Balkouras: ncOQxZe8Krw/ Unsplash.com)

RAM-geheugen

Het RAM-geheugen is een van de belangrijkste onderdelen van een computer, omdat deze wordt gebruikt als werkgeheugen. Om deze reden is het essentieel dat je kiest voor een computer met voldoende RAM-geheugen en een apparaat dat de mogelijkheid biedt voor een toekomstige uitbreiding. Om je RAM-geheugen te vervangen, moet je eerst de aanwezige geheugenmodules verwijderen. Dit doe je door zachtjes de klemmen, waarmee de geheugenmodules zijn bevestigd, naar buiten te trekken. Hieronder zie je een video hoe je het werkgeheugen van je computer eenvoudig kunt uitbreiden.

Niet alle RAM-geheugens zijn hetzelfde of bieden dezelfde functies. Het meest actuele type geheugen dat de beste prestaties biedt, is de DDR4. Dit RAM-geheugen beschikt over een grote capaciteit en behaalt een hoge frequentie. Als je een pc koopt om er basistaken mee uit te voeren, zul je voldoende hebben aan 4 GB geheugen. Voor meer veeleisende taken kun je overwegen een computer met 16 GB RAM-geheugen te zoeken.

Processor

De processor is het brein van de computer. Het is het onderdeel dat verantwoordelijk is voor het verwerken van informatie en het uitvoeren van programmabewerkingen. Daarom is het een belangrijk element in de werking van de pc. Momenteel zijn Intel en AMD de twee belangrijkste fabrikanten van processors. Over het algemeen staan AMD-processors bekend als processor met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Het aspect dat de meeste invloed heeft op de prestaties van een processor, is diens interne architectuur. Anderzijds vertelt het aantal cores van een processor hoeveel processen het onderdeel tegelijkertijd kan uitvoeren. De werkfrequentie is een ander criterium dat je moet overwegen, zowel de basisfrequentie als de turbo.

Bill GatesOprichter van Microsoft
“De computer is geboren om problemen op te lossen die nog niet eerder bestonden.”

Grafische kaart

De grafische kaart is het belangrijkste onderdeel om veel beelden per seconden (FPS) op je beeld te berekenen. Het onderdeel is verantwoordelijk voor de verwerking van de verschillende bewerkingen van beeld en video. De functie ervan is in feite om de informatie die het van de processor ontvangt te beheren en deze zodanig te transformeren dat deze op het scherm kan worden weergegeven. Het is een fundamenteel onderdeel binnen de wereld van de grafische bewerking en voor het spelen van videogames.

Er zijn veel verschillende grafische kaarten verkrijgbaar. Sterker nog, er verschijnen voortdurend nieuwe modellen met betere functies op de markt. De belangrijkste fabrikanten zijn Nvidia en AMD. Sommige computers bevatten een geïntegreerde grafische kaart in de processor zelf. Deze modellen zijn vooral bedoeld voor het uitvoeren van basistaken, aangezien ze niet zoveel kracht hebben.

Editing on a computer

PC’s zijn over het algemeen gemakkelijker te repareren dan laptops.
(Bron: Jakob Owens: YmShwj8MN7s/ Unsplash.com)

Opslagcapaciteit

Een vraag die je jezelf bij de aanschaf van een pc moet stellen is of het bewuste model een traditionele harde schijf of een SSD-opslagschijf heeft. Of misschien wel een combinatie van beide. SSD-opslageenheden bieden een snellere gegevenstoegang. Dit maakt ze ideaal voor het installeren van een besturingssysteem en biedt een veel hogere opstartsnelheid.

De prijs is echter nog steeds aanzienlijk hoger, waardoor ze meestal geen grote opslagcapaciteit bieden. Daarom integreren veel computers op dit moment een SSD-schijf om het besturingssysteem te installeren en een HDD-schijf om de zwaarste bestanden op te slaan. Dit moet minimaal een schijf met een geheugen van 1 TB zijn.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem is het programma dat zowel de software als de hardware van het apparaat beheert. Op dit moment kun je kiezen uit Windows, Linux en Mac OS, het besturingssysteem van Apple. Linux biedt een open source-systeem, dat gratis is en een snelle opstart biedt. Maar let op: Windows biedt een grotere mate van compatibiliteit.

De nieuwste versie van het Microsoft-besturingssysteem is Windows 10. Het onderscheidt zich door een volledige integratie met andere apparaten, omdat het ook werkt op tablets en mobiele telefoons. Het besturingssysteem van Apple (Mac OS) is een dynamisch, eenvoudig en snel systeem.

Samenvatting

Ondanks de grote opkomst van laptops, tablets en mobiele telefoons, blijven desktopcomputers erg populair en veel verkochte apparaten. En dat is niet voor niets! Om te beginnen zijn het veel krachtigere apparaten, waardoor ze ideaal zijn voor veeleisende toepassingen. Het voordeel van een pc is bovendien dat het scherm vaak lekker groot is. Dat is handig als je veel op het scherm moet kijken voor bijvoorbeeld je werk, op school of voor het bijhouden van je administratie.

Ze zijn bovendien goedkoper en gemakkelijker te repareren dan de meeste andere apparaten, zoals laptops en tablets. Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar, ieder met zijn eigen functies en technische specificaties. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren bedenkt waar je de computer precies voor nodig hebt, zodat je kunt bepalen welk model het beste bij je past. Van daaruit kun je naar de belangrijkste technische specificaties zoals de processor, het RAM-geheugen en de opslagcapaciteit kijken.

Vond je onze shopgids over pc’s interessant? Laat hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je vrienden en familie, zodat ook zij kunnen ontdekken welke pc het beste bij hen past. We zijn erg benieuwd naar jouw mening!

(Bron van de header afbeelding: Patrick Ward: z_dLXnQg0JY/ Unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies