moderne liefhebber
Laatst bijgewerkt: 18-09-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

17Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Mannen hebben verschillende hulpmiddelen nodig voor hun dagelijkse verzorgingsroutine. Een voorbeeld daarvan is het scheerapparaat. Dit is ongetwijfeld voor veel mannen één van die tools die ‘s ochtends niet mogen ontbreken. Toch is het vinden van het perfecte scheerapparaat geen gemakkelijke taak. Er zijn oneindig veel modellen op de markt verkrijgbaar, met allerlei ontwerpen die aangepast zijn op de verschillende behoeften van consumenten.

Als je op zoek bent naar een nauwkeurig en efficiënt scheerapparaat van goede kwaliteit, dan is een Philips scheerapparaat een interessante optie voor jou. Philips is gespecialiseerd in elektronische artikelen voor de persoonlijke verzorging. Het merk gebruikt geavanceerde technologieën en staat bekend om haar scheerapparaten voor mannen. In deze shogpids laten we je zien wat de voordelen van een Philips scheerapparaat zijn.
Belangrijk om te weten

 • Niet alle scheerapparaten werken hetzelfde. Als je een scheerapparaat koopt, is het belangrijk om van tevoren te bedenken naar wat voor apparaat je eigenlijk op zoek bent. Een scheerapparaat dat is ontworpen voor droog scheren is niet hetzelfde als een scheerapparaat voor onder de douche.
 • Ook moet je rekening houden met belangrijke kenmerken zoals het aantal mesjes op het scheerapparaat en de regelmaat waarmee je het apparaat wilt gaan gebruiken. Als je van plan bent het apparaat slechts af en toe te gebruiken, zijn een aantal extra functies minder belangrijk dan wanneer je het scheerapparaat dagelijks gebruikt.
 • Kijk tot slot ook goed naar kenmerken zoals hoe lang de batterij meegaat en of er een beschermende etui wordt meegeleverd. Ook is het belangrijk of het scheerapparaat een ergonomisch ontwerp heeft. Deze aankoopcriteria helpen je een apparaat te vinden voor de beste scheerervaring.

Onze favorieten: De beste Philips scheerapparaten

Philips is een van de meest toonaangevende fabrikanten voor scheerapparaten voor mannen. De scheerapparaten van Philips hebben zoveel verschillende functies, prestaties en ontwerpen, waardoor het moeilijk is om het beste model te kiezen. Hieronder vind je een selectie met de beste Philips scheerapparaten die op de markt verkrijgbaar zijn. Zo hopen we je te helpen het scheerapparaat te vinden dat het beste bij je past.

Het Philips scheerapparaat met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Het Philips AquaTouch S5530/06 scheerapparaat is een toestel waar je ongetwijfeld jaren scheerplezier mee beleeft. Voor een vriendelijke prijs, ontvang je een scheermes waarmee je zelf kiest hoe je het liefst scheert. Het scheermes beschermt je huid bij nat scheren, maar is ook geschikt voor een snelle en comfortabele droge scheerbeurt.

Dit scheermes is dus ideaal voor alle soorten smaken. Ook is het apparaat gemakkelijk schoon te maken. Met één druk op de knop open je de scheerkoppen en kun je deze grondig afspoelen onder de kraan.

Het beste Philips scheerapparaat met flexibele scheerhoofden

Ben je op zoek naar een goedkoper model, dat wel effectief en nauwkeurig te werk gaat? Met de Philips Shaver 1300 haal je een zeer goed scheerapparaat in huis. Het is een eenvoudig scheerapparaat voor een lage prijs, maar met een zeer goede kwaliteit.

De 4D flexibele scheerhoofden volgen de contouren van je gezicht met een glad scheerresultaat. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken, de batterijduur is goed genoeg. Je kunt het scheerapparaat zowel snoerloos als met snoer gebruiken.

Het beste Philips scheerapparaat voor de meest gladde huid

Misschien schrik je een beetje van de prijs. Maar geloof ons, het is iedere euro waard. De prestaties van de Philips Shaver S9000 Prestige SP9820/12 zijn simpelweg verbluffend. Zelfs als je een lange baard hebt, zul je met dit scheerapparaat een plezierige scheerervaring hebben.

De precisiemesjes bieden een zeer glad resultaat. Je kunt het apparaat zowel op een natte als een droge huid gebruiken. Het apparaat heeft een duidelijk display waarop precies af te lezen is hoe lang je er nog mee kunt scheren. Ook wordt op het display zichtbaar wanneer het tijd is om het apparaat schoon te maken.

Het beste Philips scheerapparaat voor droog scheren

Geen tijd om nat te scheren? Je kunt altijd droog scheren, zonder scheerschuim. In deze categorie komt het Philips PT860/16 elektrisch scheerapparaat als winnaar uit onze test. Het scheerapparaat ligt lekker in de hand en als je het scheren bijhoudt, ben je in een paar minuten klaar.

Gebruik het apparaat nooit direct na het douchen, het is niet voor niets een scheerapparaat om droog te scheren. Het apparaat laadt snel op, na een uurtje kun je al 50 minuten draadloos scheren.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Philips scheerapparaten

Ben je op zoek naar een nieuw scheerapparaat? Als je onlangs hebt gemerkt dat je scheerapparaat niet meer zo gemakkelijk scheert, raden we je aan om naar het aanbod van Philips scheerapparaten te kijken. Het merk gebruikt de nieuwste technologische functies voor een plezierige scheerervaring. In deze shopgids vertellen we je waarom de aankoop van een Philips scheerapparaat altijd een goed idee is.

Knappe jongeman die zich met een elektrisch scheerapparaat scheert

Voor een glad scheerresultaat zonder huidirritaties moet je je Philips scheerapparaat goed schoon houden. 
(Bron: Iakovenko: 123121034/ 123rf.com)

Waarom een Philips scheerapparaat?

Philips is een merk van Nederlandse bodem dat al sinds jaar en dag bekend staat vanwege haar kwalitatieve elektronische producten. Het is een bedrijf dat zich richt op technologische innovatie. Het werd meer dan 120 jaar geleden opgericht en is op dit moment actief in meer dan 100 verschillende landen. Door haar brede aanwezigheid in Europa is het een van de belangrijkste leveranciers van elektronische apparaten voor gezinnen die voor kwaliteit kiezen.

Philips stelt zichzelf tot doel om het leven van mensen gemakkelijker te maken door middel van technologische producten die helpen bij het dagelijkse leven. Het bedrijf denkt bij het ontwerpen van haar producten altijd na over het verbeteren van de levenskwaliteit van de gebruiker. Philips scheerapparaten zijn daarom aan te passen aan de verschillende behoeftes van ieder soort gebruiker. De keuze voor een Philips scheerapparaat is daarom ten alle tijde een goede beslissing.

Luis SuárezCommunicatiemanager Personal Health – Philips Iberica S.A.
“De geest van zelfverbetering van de ontwerpers en ingenieurs bij Philips zit in al onze verzorgingsproducten voor mannen en onze ervaring en leiderschap op dit gebied zorgen voor een gladde en comfortabele scheerbeurt met elk van onze scheerapparaten.”

Welke soorten Philips scheerapparaten zijn er?

De scheerapparaten van Philips kunnen in twee groepen worden ingedeeld. Er zijn scheerapparaten met roterende koppen en met mesjes. Een scheerapparaat met roterende scheerkoppen scheert dankzij zijn ronde bewegingen op een efficiënte manier korte haartjes af. Het apparaat met scheermesjes beschikt over een scheerblad dat je huid beschermt tegen de mesjes.

Voor welke soort je kiest, bepaalt grotendeels het succes van je scheerervaring. Hieronder laten we zien wat de belangrijkste kenmerken van de twee soorten zijn:

Philips scheerapparaat met roterende scheerkoppen:

 • Het apparaat heeft roterende koppen die zacht over het gezicht glijden.
 • Er zit een opening tussen de roterende assen die het afgeschoren haar opvangt.
 • Sommige modellen bevatten een dispenser voor scheergel of -schuim.
 • Het apparaat is vaak erg stil en gemakkelijk schoon te maken.
 • Geschikt voor zowel droog als nat scheren.

Philips scheerapparaat met scheermesjes:

 • Het scheerapparaat heeft een reeks uitgelijnde messen die zijdelings trillen.
 • De messen zijn bevestigd en verbonden met een centrale as.
 • Het apparaat heeft een geperforeerd metalen scheerblad waardoor het haar wordt gefilterd. Zo wordt voorkomen dat de mesjes de huid rechtstreeks raken.
 • Dit elektronische scheerapparaat lijkt het meest op de traditionele scheermesjes.

Je kent nu de verschillende soorten scheerapparaten van Philips. Belangrijk is dat je een model kiest dat bij je behoeften past. Aan jou de keuze!

Stylish Professional Barber Clippers, Hair Clippers, Hair sciss

Een belangrijke factor bij het kiezen van een Philips scheerapparaat is het comfort en de lichtheid van het scheerapparaat.
(Bron: Bootboonneam: 68338809/ 123rf.com)

Welk Philips scheerapparaat past het beste bij jou?

Om je te helpen het Philips scheerapparaat te vinden dat het beste bij je past, leggen we hieronder de kenmerken van beide soorten scheermesjes uit. Zo ontdek je al snel welke soort het beste combineert met je dagelijkse routine, huid en haartype:

Roterende koppen Scheermesjes
Lage gebruiksfrequentie Dagelijks gebruik
Dik en veel haar Gevoelige huid
Verspreide haargroei Fijn en steil haar
Onregelmatig onderhoud Regelmatig schoonmaken
Normaal scheren Nauwkeurig en glad scheren

Hoe houd je je Philips scheerapparaat in goede conditie?

Voor een goed scheerresultaat, vrij van irritaties, is het belangrijk dat je je scheerapparaat schoon houdt. Het hangt van het model af hoe vaak je het moet onderhouden. In het meest ideale geval reinig je het scheerapparaat iedere keer na het twee keer gebruikt te hebben. Hieronder vind je een handig overzicht met de belangrijkste tips om ervoor te zorgen dat je Philips scheerapparaat zo lang mogelijk meegaat:

 1. Lees van tevoren altijd eerst de gebruikershandleiding en controleer de reinigingsinstructies.
 2. Koppel de machine los van de stroom en verwijder de batterijen.
 3. Verwijder de kop voorzichtig.
 4. Borstel de mesjes schoon om overtollig haar te verwijderen en spoel ze af met veel water.
 5. Droog het Philips scheerapparaat grondig af en laat het apparaat even rusten om eventueel overtollig vocht op te laten drogen.
 6. Vervang de mesjes om de zoveel tijd wanneer je denkt dat dit nodig is.
 7. Indien gewenst, kun je ook nog een hiervoor bedoeld product gebruiken om de tandwielen te reinigen of te smeren.

Om te voorkomen dat je huid geïrriteerd of beschadigd raakt, is het belangrijk het apparaat goed te onderhouden. Volg bovenstaande tips om om zo lang mogelijk plezier te halen uit je Philips scheerapparaat.

man met elektrisch scheermes

De meeste Philips scheerapparaten zijn tegenwoordig draadloos.
(Bron: lightfieldstudios: 102879512/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van een Philips scheerapparaat?

Voor veel mannen is het dagelijkse scheerritueel een minder leuk moment van de dag. Ze hebben last van een geïrriteerde en rode huid, ontstoken haarzakjes en jeuk. Met een Philips scheerapparaat heb je echter veel minder tot geen last van dit soort problemen. Hieronder laten we je zien wat de belangrijkste voordelen zijn van het kiezen voor een kwaliteits- en precisie scheerapparaat:

 • Meer comfort: Er zijn mensen die beweren dat een elektrisch scheerapparaat minder precies te werk gaat dan een traditioneel scheermes. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een Philips scheerapparaat is echter het gemak van het scheren. Met de elektrische scheerapparaten van Philips kom je van irritaties en wondjes af waar je last van krijgt bij de traditionele manier van scheren.
 • Sneller en praktischer scheren: Een ander voordeel is de snelheid waarmee je van een baard af bent. Dit is een groot verschil met de gebruikelijke rituelen die bij een traditioneel scheermes komen kijken. Een Philips scheerapparaat hoef je alleen maar in te schakelen om te scheren en op het oplaadstation te plaatsen om het op te laden.
 • Besparen: Met traditionele scheermessen heb je na een paar keer gebruik een nieuw scheermesje nodig. Daarnaast heb je naast water en zeep misschien nog wel een extra product nodig om het scheren te vergemakkelijken. Met een Philips scheerapparaat hoef je niet zo vaak geld te investeren. Je hoeft de mesjes in principe maar één keer per jaar te vervangen. Op die manier bespaar je op de langere termijn een hoop geld.
 • Veelzijdigheid: Moderne elektrische scheerapparaten zijn vaak draadloos. Deze functie is ideaal omdat je je er overal mee kunt scheren. Bovendien hebben de meeste moderne scheerapparaten extra attributen, zoals een snellader of een waterproof bescherming. Dit maakt de apparaten nog veelzijdiger. De meeste scheerapparaten van Philips kun je bovendien overal op je lichaam gebruiken.

Zoals je ziet bieden Philips scheerapparaten een hoop voordelen ten opzichte van traditionele scheermesjes. Hieronder laten we je zien op welke factoren je nog meer moet letten bij de aankoop van een Philips scheerapparaat.

Elektrisch scheerapparaat voor de mens op houten tafel

Het merk gebruikt geavanceerde technologieën en staat bekend om haar scheerapparaten voor mannen.
(Bron: Belchonock: 99392432/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een Philips scheerapparaat wilt kopen, helpt het als je de belangrijkste aspecten van dit product kent. Het is belangrijk om de details te kennen om zoveel mogelijk uit je aankoop te halen. Hieronder laten we je zien op welke factoren je moet letten bij de aankoop van een elektrisch scheerapparaat. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder:

Ontwerp

Philips staat al sinds jaar en dag bekend staat voor haar kwalitatieve elektronische producten. Het bedrijf brengt scheerapparaten met een groot vermogen op de markt. Als je een scheerapparaat van Philips wilt kopen, is het erg belangrijk dat je rekening houdt met het soort scheerkoppen en de plaatsing ervan, aangezien dit je scheerervaring sterk zal beïnvloeden. Het patroon van de scheerkop bepaalt de snelheid en gladheid van de snede. Hoe meer sporen, hoe meer haren het apparaat bij elke doorgang vangt.

Bij de nieuwste modellen van Philips scheerapparaten zijn de mesjes ontworpen in een V-vorm, wat het scheren gemakkelijker en preciezer maakt. Bovendien hebben deze modellen vaak een groter aantal roterende mesjes, dat kan oplopen tot 72. Hierdoor verbetert de scheercapaciteit, waardoor je het apparaat minder vaak over je gezicht haalt om haartjes te verwijderen.

Onderhoud

Om de capaciteit van de mesjes in goede conditie te houden en het apparaat zo lang mogelijk te kunnen gebruiken, is het noodzakelijk om het scheerapparaat zowel van binnen als van buiten schoon te houden. In de meeste gevallen kun je het scheerapparaat gewoon onder de kraan houden en met een borsteltje de vastzittende haren losmaken. In andere gevallen wordt bij de machine een reinigingsstation geleverd dat de zorg voor het scheerapparaat automatisch uitvoert.

Ergonomie

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een Philips scheerapparaat is het comfort van het scheerapparaat. Controleer voordat je het apparaat koopt altijd de vorm en de grip. Wil je het scheerapparaat onder de douche gebruiken? Kies dan voor een anti-sliphandvat. Ook het gewicht en materiaal zijn van groot belang voor het gebruiksgemak van het apparaat.

Batterij

De meeste Philips scheerapparaten zijn tegenwoordig draadloos. De batterijduur van deze apparaten is in de meeste gevallen 45 minuten. Je laadt het apparaat al binnen een uurtje op. Er zijn zelfs modellen met een speciale snellader om nog sneller op te laden. Bedenk voordat je een Philips scheerapparaat koopt hoe belangrijk dit onderdeel voor je is om onnodige verrassingen te voorkomen.

Accessoires

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de accessoires die bij het Philips scheerapparaat zitten. Controleer bijvoorbeeld of er hypoallergene mesjes bij zitten en of deze van roestvrij staal zijn gemaakt. Er zijn modellen met verlengde handgrepen om op de rug te gebruiken tijdens het douchen of een speciale haak om de grip te verbeteren.

Als je veel reist, is het handig als het scheerapparaat in een reisetui zit. Gebruik je het apparaat vooral thuis? Dan is een het praktisch als er een houder bij zit.

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een scheerapparaat van goede kwaliteit en precisie, dan is een Philips scheerapparaat een interessante optie voor jou. Philips is een merk van Nederlandse bodem dat al sinds jaar en dag bekend staat vanwege haar kwalitatieve elektronische producten. De scheerapparaten van het werk werken precies en nauwkeurig en zijn geschikt voor ieder huid- en haartype.

Philips biedt hoogwaardige en precisieproducten om je dagelijkse scheerroutine te vergemakkelijken. Als je overweegt een elektrisch scheerapparaat aan te schaffen, raden we je daarom aan eens naar de opties van Philips te kijken. In deze shopgids hebben we je laten zien wat de beste modellen zijn en op welke factoren je moet letten als je een scheerapparaat wilt kopen.

Vond je onze shopgids over Philips scheerapparaten interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media, om ook je vrienden en familie te helpen het beste Philips scheerapparaat te kiezen.

(Bron van de header afbeelding: Belchonock: 99392432/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies