Laatst bijgewerkt: 05-08-2021

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

28Bestede uren

26Beoordeelde onderzoeken

94Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote pincet test 2022. Hier stellen we alle pincetten die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste pincet voor jou te vinden.

Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een pincet wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Pincetten zijn bijzonder geschikt voor manicures en voor het verwijderen van ongewenst gezichtshaar. De meeste modellen zijn gemaakt van plastic, aluminium of een combinatie van de twee.
 • Wegwerp pincetten zijn erg praktisch als je op reis bent. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je op vliegvelden gecontroleerd wordt met wegwerpmodellen.
 • Het materiaal, het soort toepassing en de extra functies zijn de belangrijkste criteria die je moet overwegen als je een pincet koopt.

Pincet: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een pincet koopt

Waar wordt een pincet het vaakst gebruikt?

Pincetten worden over het algemeen op allerlei gebieden gebruikt. Of het nu korte handgrepen zijn, lange handgrepen, gebogen ontwerpen, gladde of opgeruwde oppervlakken, er is een geschikt model voor elk doel.

Op deze pagina willen we ons echter uitsluitend richten op cosmetische producten. Pincetten zijn ideaal om hinderlijk gezichtshaar langdurig en precies te verwijderen.

Een pincet wordt het meest gebruikt op het gezicht van vrouwen om wenkbrauwen te verwijderen. (Foto: liana_gruzdeva / pixabay.com)

Van welk materiaal zijn pincetten gemaakt?

Cosmetische pincetten kunnen in principe van 2 materialen gemaakt worden

 • Aluminium
 • Plastic

Cosmetische pincetten voor ontharen zijn bij voorkeur gemaakt van naadloos aluminium, want daardoor zijn ze heel licht en gemakkelijk te verstellen. Deze factor garandeert de betrouwbare toepassing van het product.

Drogisterijen en winkels in huishoudelijke artikelen hebben echter ook vaak pincetten van kunststof in hun assortiment, zodat de gebruiker ook onderweg of op reis snel en goedkoop haartjes kan verwijderen. Pincetten van roestvrij staal zijn daarentegen meer geschikt voor veeleisende schoonheidskoninginnen die thuis voor de spiegel verschillende keren per week ongewenste haartjes uit hun wenkbrauwen of kin verwijderen.

Lichtgewicht pincetten zijn vaak van aluminium gemaakt. (Foto: HeungSoon / pixabay.com)

Zijn er ook wegwerp pincetten?

Als je veel belang hecht aan duurzaamheid, zijn speciale wegwerp pincetten geen optie voor je. In dit geval moet je op zoek gaan naar een hoogwaardig product van aluminium, want je kunt het bij juist gebruik meerdere jaren gebruiken.

Merk op dat wegwerppincetten veel afval veroorzaken. Voor een product van hoge kwaliteit moet je in het begin een paar euro meer investeren. In ruil daarvoor zul je langer kunnen genieten van een pincet van hoge kwaliteit.

Hoogwaardige pincetten van roestvrij staal worden vaak echte favorieten voor grondig ontharen thuis. Vooral als je op reis bent, ben je beter af met een wegwerppincet. Hoewel ze onnodig afval veroorzaken, zijn ze bijzonder geschikt voor gebruik onderweg. Er is hier dus niets om over te klagen.

Onder bepaalde omstandigheden kunnen hoogwaardige producten van aluminium je problemen opleveren bij de veiligheidscontrole in de luchthaven. Met wegwerp pincetten van goedkoop plastic kun je er zeker van zijn dat je niet ongewild materiaal of sentimentele waarde verliest.

Besluit: Welke soorten pincetten zijn er en welke is de juiste voor jou?

Er zijn in principe vijf verschillende soorten pincetten

 • Anatomisch pincet
 • Chirurgisch pincet
 • Cilia pincet
 • Splinterpincet
 • Tekenpincet

Door de verschillende gebruiksdoeleinden is een bepaald soort pincet het meest geschikt. Omdat niet alle pincetten hetzelfde zijn, zijn er verschillende voordelen en nadelen.

In het volgende gedeelte willen we de afzonderlijke soorten meer in detail beschrijven en de verschillen verklaren. Om het je gemakkelijker te maken te beslissen worden de voordelen en nadelen van de afzonderlijke pincetten duidelijk vergeleken.

Wat onderscheidt anatomische pincetten en wat zijn hun voor- en nadelen?

De anatomische pincetten worden gebruikt om hechtingen, verbanden en wattenstaafjes vast te houden en er aan te trekken. Dit type pincet wordt echter niet alleen in de geneeskunde gebruikt, maar ook op andere gebieden. De anatomische pincetten worden ook in de beroepspraktijk gebruikt, bijvoorbeeld voor het maken van sieraden of voor restauratiedoeleinden.

Voordelen
 • Verschillende toepassingen
 • Vaak steriel verpakt
 • Gestreepte bekjes
Nadelen
 • Vaak alleen wegwerp pincetten

Verder is dit type pincet uitermate geschikt voor alle handwerk. Maar een anatomische pincet kan ook heel handig zijn in de keuken. Omdat anatomische pincetten vaak wegwerp zijn, zijn ze individueel en steriel verpakt en kunnen ze maar één keer gebruikt worden. Bovendien hebben alle varianten dwarsgestreepte bekken om anatomische structuren beter vast te grijpen.

Wat zijn de kenmerken van chirurgische pincetten en wat zijn hun voor- en nadelen?

Dit soort tang is een belangrijk onderdeel van de chirurgische uitrusting, omdat hij bij veel verschillende chirurgische ingrepen gebruikt wordt. Chirurgische pincetten worden gebruikt wanneer weefsel moet worden vastgegrepen en stevig vastgehouden. Kwetsbare zenuwen en bloedvaten mogen echter niet vastgegrepen worden, want de scherpe uiteinden van deze tangen kunnen snel verwondingen veroorzaken.

Voordelen
 • Belangrijk onderdeel van de chirurgische instrumenten
 • In elkaar grijpende tanden
 • Verschillende lengtes en varianten
Nadelen
 • Scherpe uiteinden kunnen tot verwondingen leiden

De chirurgische tang heeft ook in elkaar grijpende tanden en kan daardoor weefseldelen heel goed fixeren zonder veel druk uit te hoeven oefenen. Bovendien zijn deze pincetten verkrijgbaar in verschillende lengtes en varianten (recht of schuin uiteinde).

Wat zijn de kenmerken van cilia pincetten en wat zijn hun voor- en nadelen?

Deze pincetten zijn heel geschikt om haartjes en voorwerpen uit de neus- en oorstreek te verwijderen. De afgeschuinde, brede vasthoudkaken van de cilia pincetten maken het mogelijk om zelfs de fijnste en kleinste haartjes veilig en direct tegen de huid te pakken.

Voordelen
 • Afgeschuinde, brede vasthoudkaken
 • Weinig risico op verwondingen
 • Nauwkeurig werken
 • Robuust, kan ontsmet en gesteriliseerd worden
Nadelen
 • Nauwkeurig werken vergt veel oefening

Bovendien zijn de pincetten afgerond of afgeschuind om ze tegen verwondingen te beschermen. Omdat het handvatdeel van de pincet gekarteld is, is nauwkeurig werken mogelijk. Bovendien zijn deze pincetten niet alleen robuust, maar kunnen ze ook ontsmet en gesteriliseerd worden.

Wat zijn de voordelen en nadelen van splinterpincetten?

Splinterpincetten zijn pincetten die twee puntige uiteinden hebben. Ze worden vooral gebruikt voor het verwijderen van splinters, doornen en ingegroeide haren. Splinterpincetten zijn heel goed voor het werken aan fijne structuren, omdat de uiteinden perfect op elkaar drukken.

Voordelen
 • Perfect samenspel van pincetpunten
 • Comfortabel en veilig om vast te houden
 • Geschikt voor splinters, doornen en ingegroeide haren
 • Duurzaam, flexibel, steriliseerbaar, roestvrij en naslijpbaar
Nadelen
 • Behoeft enige oefening

Bovendien is het zeer comfortabel op de huid, roestvrij, steriliseerbaar, duurzaam, naslijpbaar en behoudt het jarenlang zijn spanning en flexibiliteit. Je moet echter eerst leren deze pincetten te gebruiken voordat je splinters of doornen uit iemands huid trekt.

Wat zijn de kenmerken van tekenpincetten en wat zijn hun voor- en nadelen?

Als de teek besmet is met de ziekte van Lyme, is het vooral belangrijk dat de teek met een tekenpincet verwijderd wordt. De tekenpincetten zijn roestbestendig omdat ze van roestvast staal gemaakt zijn. Bovendien zijn de uiteinden uiterst smal en puntig.

Voordelen
 • Klein, ontsmettend en roestvrij
 • Effectief verwijderen van teken
 • Geschikt voor mens en dier
 • Gemakkelijk te hanteren
Nadelen
 • Heel kleine teken zijn moeilijk te bereiken

Door hun minimalistische vorm zijn de tekenpincetten bij uitstek geschikt om mee te nemen op reis of tijdens een wandeling. De gemakkelijke hanteerbaarheid en de mogelijkheid tot ontsmetten maken ze een must voor mens en dier. Hoewel deze pincetten speciaal ontworpen zijn om teken effectief te verwijderen, kunnen heel kleine teken moeilijk te verwijderen zijn.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om pincetten te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om verschillende pincetten te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaald product geschikt voor je is of niet.

Samengevat zijn dat:

 • Materiaal
 • Uitrusting
 • Kleur
 • Soort gebruik

In de volgende paragrafen lees je over de afzonderlijke aankoopcriteria en hoe je ze kunt indelen.

Materiaal

Zoals hierboven al gezegd is, wordt er onderscheid gemaakt tussen pincetten van roestvrij staal en pincetten van kunststof. Alvorens te kopen moet je nadenken over hoe het materiaal van het product de ontharing van je gezicht zal beïnvloeden.

Als je een goedkoop product zoekt dat je na een paar keer gebruiken gemakkelijk kunt weggooien, raden we een plastic pincet aan.

Als je wilt investeren in een product van hoge kwaliteit waar je lang plezier van zult hebben, raden we je een roestvrijstalen pincet aan. Sommige fabrikanten bieden ook aluminium producten in aantrekkelijke kleuren aan.

Accessoires

Sommige producten hebben een ruime keuze aan accessoires. Sommige fabrikanten bieden verschillende sets aan die niet alleen een pincet bevatten, maar bijvoorbeeld ook een nagelvijl, een schaartje of een bijpassend etui.

Als je een complete set voor je cosmeticatas zoekt, raden we je aan een set van verschillende producten te kopen. De kwaliteit van de afzonderlijke artikelen kan eronder lijden als je ze samen koopt. Als je bijzonder belang hecht aan een pincet van hoge kwaliteit of al een nagelschaartje bezit, moet je het product beslist apart kopen.

Kleur

Als je een stijlvol product voor je cosmeticatasje zoekt, is het zinvol een pincet in een aantrekkelijke kleur te zoeken.

Deze zijn er in klassiek metaal, maar ook in trendy roze. Producten in meisjesachtige kleuren als roze en paars staan ook goed op het badkamerplankje, maar als het je vooral om de functionaliteit van het product gaat, ben je het best gediend met een pincet in een eenvoudige uitvoering.

Gebruikswijze

Voordat je een pincet koopt, moet je je afvragen op welke manier en vooral op welke plaats je het product het liefst zou gebruiken. Cosmetische pincetten worden meestal gebruikt op de volgende plaatsen

 • Op reis
 • Thuis voor de spiegel
 • Op kantoor

Als je een pincet nodig hebt om onderweg of op reis hinderlijke haartjes uit je gezicht nauwkeurig te verwijderen, is het voordelig een goedkoop product van plastic te kiezen, want je kunt de pincet na een paar keer gebruiken gewoon bij het huisvuil doen.

In dit geval lijdt je geen grote materiële of immateriële schade als je per ongeluk de pincet verliest of hem op een andere manier kwijtraakt. We bevelen ook een plastic pincet aan voor gebruik in het kantoor. Als je onooglijke haartjes van je kin discreet verwijderd hebt, kun je ze ook zonder omhaal weggooien.

Maar als je jezelf wilt verwennen met een stijlvolle schoonheidsbehandeling, kan een goedkoop product tegen je persoonlijke welzijnsfactor werken. Pincetten van hoogwaardig roestvrij staal, liefst in een aantrekkelijke kleur zoals roze of paars, zijn de juiste keuze voor jou.

Sommige pincetten hebben een bijbehorende gravure of fijne details van glinsterende steentjes en worden zo echte lievelingsstukken voor veeleisende schoonheidskoninginnen, waarmee meestal niets te klagen valt.

Het is belangrijk je huid na gebruik met een gezichtscrème te verwennen, want sommige delen van de huid kunnen daarna geïrriteerd zijn.

Wetenswaardigheden over pincetten

Welke alternatieven zijn er voor pincetten?

Cosmetische pincetten schitteren in hun rol als effectieve en precieze begeleiders bij het verwijderen van hinderlijke haartjes van de wenkbrauwen, kin of bovenlip. Maar is het gebruik van een handpincet te tijdrovend voor je? Ben je ook bang voor knellen en krampen bij het gebruik ervan? Zoek je een milder alternatief dat perfect in je wekelijkse schoonheidsroutine past?

Er zijn talloze methoden om ongewenste gezichtsharen langdurig te verwijderen. Een pincet is de meest precieze manier.

Om aan de moderne hygiënenormen te voldoen, zijn er verschillende methoden beschikbaar om gezichtshaar langdurig te verwijderen. Behalve fijne haartjes van de wenkbrauwen of kin verwijderen met een pincet, kun je je ook ontdoen van onaangename haartjes met was. Je kunt werken met fijne koude wasstrips of de hete was methode gebruiken.

Een andere mogelijkheid is het haar verwijderen met ontharingscrème. Binnen een paar minuten lost het de proteïnen op waaruit het haar is opgebouwd. Of je hier iets op vindt of op de andere methoden, is aan jou.

De volgende tabel beschrijft andere methoden om haren te verwijderen.

Methode Beschrijving
Was (heet) De was wordt verwarmd in de magnetron of met een elektrische wasverwarmer. Het wordt dan met een spatel op de huid aangebracht. De hitte opent de poriën van de huid, waardoor ontharen gemakkelijker wordt. Het resultaat zou ongeveer 4 weken moeten aanhouden en telkens zelfs langer.
Wax (koud) Verkeersnelle methode, die gedaan wordt door kant-en-klare stroken aan te brengen. Deze moeten op een droge huid aangebracht worden en de stroken kunnen naar de gewenste plek geknipt worden. Deze methode is niet geschikt voor het verwijderen van heel korte haartjes. Het resultaat zou ongeveer 4 weken moeten aanhouden en telkens zelfs langer.
Ontharingscrème De crème moet gewoon op de gewenste plek worden aangebracht en na ongeveer 3 minuten met een spatel worden verwijderd. Dit is een chemische procedure die, in tegenstelling tot de andere, pijnloos is. Het dringt echter niet door tot de wortel en het resultaat houdt maar een paar dagen aan.

Pixabay.com / HeungSoon

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies