Kid with toys
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

24Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

94Verzamelde opmerkingen

Playmobil is een omvangrijke speelgoedlijn, bestaande uit een groot aantal plastic poppetjes met de bijbehorende accessoires. Het iconische Duitse speelgoedmerk Playmobil produceert al meer dan 45 jaar speelgoed voor kinderen van verschillende leeftijden. Ondanks dat het al heel lang bestaat, blijft Playmobil erin slagen zichzelf te vernieuwen en met de tijd mee te gaan.

Elke Playmobil-speelset vertegenwoordigt een situatie of scène uit een verhaal. Er zijn scènes uit het dagelijkse leven, de natuur of fantasiewerelden. Dankzij deze veelzijdigheid zul je er zeker van zijn dat je altijd de perfecte speelgoedset voor je kleintje zult vinden. Playmobil biedt bovendien veel voordelen voor de ontwikkeling van je kind en kan bijdragen aan het wekken van interesses voor bepaalde kwesties.
Belangrijk om te weten

  • Houd bij het kiezen van Playmobil-speelgoed rekening met de interesses van je kind en zoek binnen de productlijn die het beste bij hem of haar past.
  • Je kunt kiezen uit de verscheidenheid aan scènes en thema’s van de verschillende Playmobil-lijnen. Playmobil-speelgoed kan helpen om je kind te motiveren meer te leren over bijvoorbeeld de natuur of geschiedenis.
  • Bij het selecteren van Playmobil, is het belangrijk om naar de educatieve inhoud, de leeftijd van je kind en hun interesses te kijken. Alleen op die manier verzeker je jezelf ervan om de beste aankoop te doen op basis van de behoeften van jou en je kind.

Onze selectie: Het beste Playmobil-speelgoed op de markt

Wij als ouders houden van Playmobil! Het moedigt kinderen aan om hun eigen verhalen te verzinnen in verschillende soorten situaties. Dit kunnen scènes uit hun eigen fantasie of uit het dagelijkse leven zijn. Er zijn talloze opties. Hieronder vind je een selectie met ons favoriete Playmobil-speelgoed dat verkrijgbaar is op de markt. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Het Playmobil-speelgoed met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

De grote speeltuin van Playmobil staat gegarandeerd voor succes bij jouw kleintje. De speelset bestaat uit een speeltuin met een speeltoren met glijbaan, een schommel, een klimnet, een klimmuur en gymnastiekringen. Het is een waar paradijs voor kinderen. De speeltuin wordt geleverd met 4 figuurtjes en veel verschillende accessoires. Omdat je de speeltuin op verschillende manieren kunt samenstellen, zijn er diverse speelscenario’s denkbaar.

Het beste Playmobil-speelgoed voor de kleine dierenvriend

Als je kind fan is van dieren en niet genoeg krijgt om hiermee te spelen, is deze speelset met paardjes misschien iets voor hem of haar. De set bestaat uit 2 kinderen die op hun pony’s worden vergezeld door een rij-instructeur. Samen maken zij mooie ritjes over het terrein. Er zitten maar liefst 8 dieren en heel veel handige accessoires in de set.

Het beste Playmobil-speelgoed voor jonge kinderen

Playmobil is over het algemeen bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Maar gelukkig bestaan er ook speciale sets voor kinderen van 1½ tot en met 3 jaar oud. De Playmobil Junior boerderij komt in deze categorie als beste uit onze test. Op de boerderij kun je de waterbakken van de dieren vullen, het hooi wegbrengen en de kat aaien. De volledige inhoud van de set kan heel handig in de boerderij worden bewaard.

Het beste Playmobil-speelgoed voor oudere kinderen


Laatste prijsupdates: Amazon.nl (11.03.23, 21:15 Uhr), Sonstige Shops (23.11.21, 12:54 Uhr)

Deze afsluitbare speeldoos van Playmobil bevat een troonzaal en een kleedkamer met bijbehorende kleding en accessoires. De speelset is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Alle figuren en accessoires kunnen eenvoudig in de box worden bewaard. De sleutel kan worden opgeborgen in een houder op de bodem. Het kasteel wordt inclusief 2 speelfiguurtjes geleverd: de koning en de koningin. Je kunt de koningin omkleden met verschillende jurken en accessoires.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Playmobil

Hoewel Playmobil al enkele decennia op de markt is, worden er steeds opnieuw nieuwe speelsets ontwikkeld. Hoewel het moderne speelgoed nog steeds vergelijkbaar is met dat uit je kindertijd, is het toch de moeite waard om een aantal belangrijke eigenschappen van dit speelgoed te kennen, voor je het voor je kinderen koopt. Op die manier weet je zeker dat je de set koopt die het beste bij jou en je kleintje past. Om je daarbij te helpen, beantwoorden we hieronder de meest voorkomende vragen van ouders over Playmobil.

Kids playing

Het merk Playmobil heeft een grote verscheidenheid aan speelgoed voor kinderen.
(Bron: Petro: 27319854/ 123rf.com)

Wat is Playmobil?

Playmobil is een speelgoedlijn en een dochteronderneming van het Duitse merk Brandstätter. Het merk brengt al 45 jaar speelgoedsets op de markt en vermaakt zo kinderen van verschillende leeftijden. Iedere set bestaat uit een aantal plastic poppetjes en de nodige accessoires. De plastic poppetjes zijn schattige en lachende menselijke figuren van ongeveer 7,5 centimeter hoog.

Het zijn de hoofdspelers van verschillende scènes die kinderen zelf kunnen bedenken of uit het dagelijkse leven na kunnen spelen. Er zijn verschillende thema’s. Speelsets vertegenwoordigen bijvoorbeeld fantasie-scènes of scènes uit de natuur, uit het dagelijkse leven op het platteland of in de stad. De meeste speelgoedsets bevatten zeer veel details en zijn een feestje voor het oog.

Waarom wordt het aangeraden met Playmobil te spelen?

Het grootste voordeel van het spelen met Playmobil is dat het helpt om creatieve situaties te verzinnen. Dat wil zeggen, het biedt de mogelijkheid om een spel aan te bieden waarin kinderen verhalen en situaties kunnen simuleren. Dit is essentieel bij de ontwikkeling van de emotionele en sociale vaardigheden van kinderen. Spelen met Playmobil draagt op veel meer manieren bij aan de ontwikkeling van je kind. Hieronder vind je een paar voorbeelden:

  • Creativiteit stimuleren: Het opzetten van een scène uit een Playmobil-set is erg vermakelijk. Ondanks dat de sets van tevoren een bepaalde opbouw hebben, lenen ze zich voor leuke en uiteenlopende aanpassingen. De meeste personages en gebouwen bevatten voldoende accessoires voor je kleintje om hun fantasie op de vrije loop te laten.
  • Onafhankelijk spelen motiveren: Veel kinderen vinden het moeilijk om alleen en zonder speelkameraadje te spelen. Het bouwen van een Playmobil-set is een activiteit die de meeste kinderen meteen tot zich aantrekt. Dit vereist veel concentratie en aandacht. Het is daarom het perfecte spel om je kind zelfstandig te laten leren spelen.
  • Geweldig leerpotentieel: De sets helpen om nieuwsgierigheid naar onderwerpen zoals geschiedenis en wetenschap op te wekken. Met speelgoed uit de geschiedenis-productlijn kunnen kinderen bijvoorbeeld verschillende oude beschavingen ontdekken. De dieren uit de Wild Life-lijn zijn zeer realistisch en divers.

Voor welke leeftijd is Playmobil bedoeld?

De meeste Playmobil-sets zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud. Jongere kinderen lopen verstikkingsgevaar door de kleine onderdelen van de spelpakketten. Er bestaan echter ook speciale sets voor kinderen van 1,5 tot en met 3 jaar oud. Deze sets zijn speciaal ontworpen voor kleinere kinderen en bevatten minder kleine onderdelen.

Hoewel tieners vaak geïnteresseerd zijn in andere vormen van spelen, is er geen harde leeftijdsgrens voor Playmobil. Veel volwassenen vinden het nog steeds leuk om, dan wel samen met hun kinderen, dan wel alleen, diverse scènes na te bootsen met de plastic poppetjes. Er zijn zelfs enkele sets gemaakt met een volwassen doelgroep in gedachten. Zo zijn er de historische sets die beroemde mensen uit Duitsland herdenken, zoals Maarten Luther, de leidende persoonlijkheid van de Reformatie in het Duitse Rijk.

Wist je al dat Playmobil-speelgoed al in 1974 werd geïntroduceerd? Sets die uit dat jaar stammen, zijn vandaag de dag veel geld waard.

Hoe moet je Playmobil schoonmaken?

Playmobil-speelgoed gaat over het algemeen lang mee. Veel kinderen spelen met de oude sets van hun ouders. Zoals met al het speelgoed het geval is, kan een continu gebruik ervoor zorgen dat het speelgoed verslijt en vuil wordt. Het is gelukkig niet moeilijk om Playmobil schoon te maken, hoewel dit wel de nodige zorg vereist, omdat ze kleine onderdelen bevatten die los kunnen raken tijdens het reinigen ervan.

De makkelijkste manier om Playmobil thuis schoon te maken is als volgt. Je hebt warm water, een beetje afwasmiddel en azijn nodig. Meng de ingrediënten in een kom en week de Playmobil-stukken erin. Als een onderdeel stickers heeft, moet je deze niet te lang in het water laten liggen. Spoel de stukken met koud water af en droog ze met een schone en droge theedoek af.

Playmobil pyramids

Playmobil-speelgoed stimuleert de creativiteit van kinderen.
(Bron: Citalliance : 93322030/ 123rf.com)

Welke Playmobil-productlijnen zijn er?

De bekende Playmobil figuurtjes en uitgebreide speelsets zijn in heel veel herkenbare thema’s verkrijgbaar, zoals Playmobil Country Boerderij, Playmobil City Life en Playmobil Dino’s. Alle thema’s sluiten perfect aan bij de belevingswereld van kinderen van verschillende leeftijden. Speciaal voor de jongere kinderen is de Playmobil 1.2.3. op de markt gebracht, met vrolijke kleuren en afgeronde vormen.

De verscheidenheid aan speelgoed van Playmobil is dus enorm. Er zijn momenteel meer dan 20 thematische lijnen binnen het merk verkrijgbaar. Er zijn bijvoorbeeld productlijnen van animatiefilms, zoals ‘Ghostbusters’, ‘How to train a dragon’ of ‘Playmobil: The movie’. Hieronder lichten we de inhoud van enkele van de belangrijkste productlijnen toe:

Productlijn Inhoud
City Life Presenteert gebouwen en scènes uit het dagelijkse leven in de stad. Dit zijn de meest realistische sets.
Wild Life Omvat landschappen uit de natuur, inclusief wilde dieren. De plastic poppetjes vertegenwoordigen meestal ontdekkingsreizigers of natuuronderzoekers.
Pirates Omvat scènes zoals schateilanden, spookschepen en accessoires als zeedieren. De sets bevatten alles wat je kleintje nodig heeft om zich een avontuur met piraten voor te kunnen stellen.
Action Deze lijn richt zich op ongebruikelijke voertuigen, die perfect zijn om de wildste avonturen mee te beleven. Bevatten soms zelfs racewagens, kabelbanen en reddingsvoertuigen.
History In deze lijn schitteren er personages uit de oude beschavingen van Rome en Egypte. De sets bevatten bijvoorbeeld gladiatoren, farao’s en zelfs historische figuren, zoals Cleopatra.

Hoe kun je Playmobil het beste opbergen?

Het antwoord op deze vraag verschilt per Playmobil-set. Sommige sets komen in een handige doos waar je de verschillende onderdelen gemakkelijk in op kunt slaan. Andere sets, zoals het prinsessenkasteel, kun je dichtklappen, zodat alle accessoires en figuurtjes uit het zicht zijn. Als dit niet kan, kun je altijd zelf nog een mooie opbergdoos aanschaffen, of de onderdelen bijvoorbeeld opbergen in een overzichtelijke inbouwkast.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

De verscheidenheid aan producten van het merk Playmobil is enorm. Dat is handig, want daardoor weet je zeker dat er voor elk kind een ideale speelset bestaat. Het kan het echter ook moeilijker maken om het perfecte speelgoed te kiezen. Wanneer je speelgoed voor je zoon of dochter kiest, raden we je aan om rekening te houden met de volgende aankoopcriteria:

Leeftijd van het kind

Zoals we eerder in deze shopgids al hebben uitgelegd, bestaat er Playmobil-speelgoed dat geschikt is voor jongens en meisjes vanaf het eerste levensjaar. Elk product is geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen. Als je kind jonger is dan 4 jaar, raden we aan te kiezen voor speelgoed uit de Playmobil Junior-reeks. Het voordeel van deze sets is dat ze geen kleine onderdelen bevatten.

Naarmate je kleintje groeit, kun je steeds een nieuwe productlijn kiezen, die past bij de desbetreffende leeftijd van het kind. Als je op zoek bent naar speelgoed voor een ouder kind, raden we je aan om te kiezen voor de meer uitgebreide thema’s. Een geweldige optie is de Top Agents-lijn van geheime agenten. Oudere kinderen zijn vaak ook geïnteresseerd in sets die historische scènes vertegenwoordigen.

Wist je al dat al een jaar na het uitbrengen van de eerste sets Playmobil er nieuwe thema’s werden uitgebracht, waaronder een politie-set?

Interesses van het kind

De ‘vader’ van Playmobil, Hans Beck, keek niet alleen naar welk formaat poppetje ideaal zou zijn voor kinderhandjes, hij besteedde ook veel aandacht aan het gezicht van het poppetje. Dat moest vriendelijk zijn en altijd lachen. Op die manier veroorzaakt het namelijk ook altijd een lach bij het kind. Hoewel er een en ander is veranderd in 40 jaar Playmobil; de lach is gebleven.

Een groot voordeel van de Playmobil-producten is dat er zoveel verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Er zijn producten te vinden voor alle smaken en interesses. Daarom is het bij de aanschaf van Playmobil belangrijk dat je nadenkt over welke interesses je kind heeft. Als hij of zij bijvoorbeeld graag brandweerman wilt worden, kun je kiezen voor een set met een brandweerkazerne. Zo zijn er voldoende opties voor iedereen!

Educatieve inhoud

Playmobil-producten is meer dan alleen speelgoed. Het speelgoed kan helpen de opvoeding van je kind aan te vullen. Ook hele jonge kinderen kunnen dankzij de Playmobil Junior-lijn alvast bekend raken met belangrijke concepten zoals kleuren of dieren.

Speelsets van historische verhalen kunnen de interesse van je zoon of dochter in geschiedenis opwekken.

Productlijn

Het merk heeft een enorme hoeveelheid productlijnen en speciale edities. Iedere productlijn onderscheidt zich op basis van zijn thema’s en inhoud. Laat je bij het kiezen van een speelset leiden door de productlijn die het beste bij je kind past. Eerder in deze shopgids presenteerden we een overzicht van de verschillende productlijnen die er zijn.

Playmobil rome edition

De meeste playmobil-sets worden aanbevolen voor kinderen van 4 jaar en ouder. Er zijn echter ook sets die speciaal ontworpen zijn voor kinderen van 1,5 tot en met 3 jaar oud.
(Bron: Oscar Perez Martin: 41200050/ 123rf.com)

Formaat

Overweeg wat het juiste formaat is voor het speelgoed van je kind. Als je op zoek bent naar een set die je kind in zijn of haar eigen kamer kan bouwen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor iets groots en een meer uitgebreide set, zoals bijvoorbeeld een piratenschip. Als je iets kleins en meer draagbaars nodig hebt, kun je ook een van de voertuigen van de Action-lijn of een andere kleine set kopen.

Samenvatting

Wij als ouders houden van Playmobil. Dat is waarschijnlijk zo omdat het de nostalgische sfeer terugbrengt,  en ons aan onze jeugd helpt herinneren. Playmobil behoudt voor veel mensen de eeuwige charme die zowel kinderen als volwassenen fascineert en nodigt uit om een interessante fantasiewereld op te bouwen. Dankzij de continue ontwikkelingen blijven de nieuwste sets echter ook actueel en past het merk zich aan de tijd en nieuwe technologieën aan.

Het maakt niet uit of je zoon of dochter een dierenliefhebber is, ervan droomt politieagent te zijn of dol is op de verhalen van ridders en draken. Er is een Playmobil-set voor alle smaken en interesses. Het bouwen van een Playmobil-set en het spelen met de personages wekt de creativiteit en verbeelding van je kind op.

Vond je onze shopgids over Playmobil interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Dogstock: 104695454/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies