Laatst bijgewerkt: 14-09-2021

De trend gaat steeds meer in de richting van online en digitaal. Mensen willen alles van overal kunnen doen. Hetzelfde geldt voor de keuze van de makelaar. Plus500 is een van de belangrijkste aanbieders van online makelaars.

In onze uitgebreide gids over Plus500 onderzoeken we het platform voor je. In dit artikel beantwoorden we de meest gestelde vragen over beleggen met het Plus500 platform. Op die manier verschaffen wij je een basis voor je beslissing of en waar je wilt investeren.

Belangrijk om te weten

 • Plus500 is een online contract voor verschil makelaar die met een heel breed scala aan producten komt. Elke nieuwe en ervaren handelaar die de voorkeur geeft aan handmatige transacties zal hier vinden wat hij zoekt.
 • Door strenge regulering door meerdere financiële toezichthouders biedt Plus500 een relatief veilig en geloofwaardig platform. Dit neemt een grote mate van onzekerheid weg die andere online makelaars niet kunnen bieden.
 • Plus500 biedt enkele extra’s ten opzichte van andere platforms, waarvan er veel dezelfde producten aanbieden. Dit extra kenmerk is de keuze uit verschillende account types. Met de demo rekening van de standaard rekening maak je langzaam kennis met de handel, en met de professionele rekening worden je nog meer mogelijkheden geboden, maar ook met een hoger risico.

Achtergrond: Wat is Plus500?

In het volgende artikel willen we je enkele punten laten zien die je moet overwegen voordat je besluit Plus500 als je online effectenmakelaar te gebruiken. We tonen je alle belangrijke informatie over Plus500.

Wat is Plus500?

Plus500 is een online handelsplatform voor financiële producten, aangeboden door Plus500CY Ltd, dat sinds 2008 op de markt is.

In 2020 heeft Plus500 meer dan 430 duizend actieve klanten. (1) . Plus500 is vooral gespecialiseerd in Contracts for Difference (CFD’s) en biedt dus een nogal riskant financieel instrument aan.  Men moet zich grondig informeren over CFD’s alvorens te handelen. De te kopen financiële producten omvatten handel in aandelen, grondstoffen en cryptocurrencies.

Is Plus500 veilig?

Omdat Plus500 een platform voor financiële transacties is dat zijn dochterondernemingen in de EU heeft, is het onderworpen aan de voorschriften van de Europese financiële toezichthouders. Het bedrijf wordt daarom van buitenaf gereguleerd, wat vooral particuliere klanten een hoge mate van veiligheid biedt.

plus500

Plus500 biedt een duidelijk en transparant platform. Toegang ertoe is er via de desktop versie en de app. (unsplash / MayoFi)

Bovendien is het platform beveiligd met een SSL verbinding. Bovendien wordt het geld van beleggers in aparte rekeningen bewaard. Dit heeft tot gevolg dat klanten hun geld niet verliezen bij hacking aanvallen. (2) .

Welke producten biedt Plus500 aan?

Het aanbod van Plus500 is in de eerste plaats gericht op actieve handelaren die snugger zijn en risico willen nemen, want 76,4% van de kleine beleggers verliest geld bij het handelen in een contract voor verschil.

Brokerfunctie voor de handel in financials

Wat Plus500 onderscheidt is de ruime keuze aan producten waaruit beleggers kunnen kiezen. Beleggers moeten zich ervan bewust zijn dat ze een contract voor verschillen aangaan en dus niet in een fysiek product beleggen.

Contracts for difference zijn risicotransacties waarbij de betaling of opname overeenkomt met het verschil tussen de onderliggende waarde en de actuele prijs van het aandeel(3). Het CFD aanbod omvat

 • Aandelen: Aandelen zijn aandelen in een onderneming die je koopt en zo een stukje van het aandelenkapitaal van de onderneming krijgt. (4)
 • ETF’s: ETF’s staan voor Exchange Traded Funds en beschrijven op de beurs verhandelde indexfondsen. Deze bestaan uit verschillende aandelen van verschillende bedrijven.(5)
 • Indices: Net als ETF’s vertegenwoordigen indices een verzameling aandelen. Het doel is een bijzonder nauwkeurige en kosteneffectieve weergave van de werkelijkheid te geven. Het verschil tussen indexfondsen en ETF’s ligt in hun notering op de beurs. ETF’s zijn beursgenoteerde fondsen, terwijl indexen niet op de beurs verhandeld worden.(6)
 • Wisselkoersen: De valutamarkt beschrijft de handel in vreemde valuta. (7) Deze markt is nog groter dan de aandelenmarkt, omdat de valuta omgewisseld moet worden om aan buitenlandse handel te kunnen doen.
 • Grondstoffen: De afzonderlijke verhandelbare grondstoffen zijn in drie categorieën verdeeld: Landbouw, Energie en Metaal. Omdat men zelden op individuele aandelen van grondstoffen biedt, is er de mogelijkheid van grondstoffen ETF’s. Omdat grondstoffen op een open beurs verhandeld worden, schommelt de prijs wekelijks of soms dagelijks.
 • Opties: Als je een optie koopt, ga je een contract aan dat garandeert dat je een optie op een toekomstige datum of tijdspanne kunt uitoefenen. Opties omvatten de koop en verkoop van het aandeel, en ook een uitkering.

In de volgende tabel zie je nog meer voor- en nadelen die voor ons spreken tegen beleggen met Plus500.

Voordelen
 • Handmatige transactieverwerking
 • Twee accounttypes
 • Veel verschillende activaklassen
 • Lage gebruikerskosten
 • Door de staat gereguleerd
 • 24/7 service
Nadelen
 • Geen fysieke producten
 • Beperkte betaalmethoden
 • Minder extra aanbiedingen dan concurrenten

Wat zijn de kosten en vergoedingen als je belegt bij Plus500?

De kosten en vergoedingen bij Plus500 zijn heel transparant. Je zult dus niet verrast worden door extra kosten. Er zijn ook geen kosten verbonden aan het openen van een rekening. Vergeleken met de meeste andere online brokers biedt Plus500 zeer gunstige spreads. Je kunt gratis gebruik maken van de volgende diensten

 • Stortingen
 • Real-time wisselkoersen
 • Dynamische grafieken en diagrammen
 • Live koersen op aandelen CFD’s
 • Trades openen / sluiten
 • Rol over je positie heen

Plus500 verdient geld als je koopt en verkoopt. De spreiding is al inbegrepen in de prijs die je getoond wordt. Als je een nieuwe positie creëert, betaal je de spread. Er wordt echter niets extra’s toegevoegd. De spreiding is ook transparant. Je hoeft alleen maar in te loggen en in de info sectie te kijken. Andere vergoedingen die je als actieve handelaar moet betalen hangen af van je eigen activiteit. Deze vergoedingen zijn van tevoren bekend.

 • Overnight funding: Als je kortetermijntransacties voor een bepaalde tijd wilt aanhouden, wordt overnight funding aan je account toegevoegd of ervan afgetrokken.
 • Valuta omrekeningskosten: Als je een transactie doet in een valuta die verschilt van die van je rekening, worden kosten in rekening gebracht.
 • Gegarandeerde stop order: Als je je risico wilt beperken, kun je kiezen voor een stop order. Als de ingestelde positie bereikt is, wordt je positie geliquideerd. In ruil daarvoor krijg je een hogere spread omdat je een lager risico hebt.
 • Inactiviteits-vergoeding: Deze vergoeding van 10 US dollar is verschuldigd als je drie maanden lang niet inlogt. Je kunt het vermijden door regelmatig in te loggen.

Welke rekeningen biedt Plus500 aan?

Plus500 biedt verschillende functies die het onderscheiden van andere online makelaars. Een belangrijke zijn de twee extra rekeningtypes die we nu aan je voorstellen.

Demo account

Plus500 biedt een heel goede manier om vertrouwd te raken met het platform en na te denken over je strategie. Je kunt een gratis account aanmaken en dat gebruiken om onaangekondigd te handelen onder echte marktomstandigheden, maar je gebruikt geen echt geld.

Het gebruik van de demo account is risicovrij en geschikt om te oefenen.

Dit is de perfecte gelegenheid om een eerste ervaring op te doen, om alles op je gemak te bekijken zonder bang te hoeven zijn dat je verlies maakt. Want als je meteen in het begin alleen maar verlies maakt, zul je waarschijnlijk heel snel de lol van het beleggen verliezen. Als je alles goed bekeken hebt, kun je je account overschakelen op het “gewone” Echt Geld account.

Professionele rekening

Een ander bijzonder kenmerk is de professionele rekening. Deze rekening is bijzonder geschikt voor wie zich professioneel wil opstellen. Maar niet elke belegger komt voor dit type rekening in aanmerking. Aan ten minste twee van de volgende drie eisen moet voldaan zijn om aan de criteria te voldoen.

 • Voldoende beleggingsactiviteit: Plus500 eist een gemiddelde van minstens 10 transacties per kwartaal over het afgelopen jaar. De vereiste aanzienlijke omvang wordt hier niet in detail uitgelegd. Bovendien hoeven de transacties niet alleen via Plus500 uitgevoerd te zijn. Bewijs van andere aanbieders is op dit moment voldoende.
 • Grote portefeuille financiële instrumenten: Cliënten moeten een portefeuille van meer dan € 500.000 hebben. Dit hoeft niet gestort te worden, maar moet wel verifieerbaar zijn. De portefeuille omvat ook aandelen, derivaten, schuldbewijzen en deposito’s in contanten.
 • Ervaring op de financiële markt: Men kan ook in aanmerking komen met vakkennis door minstens 1 jaar in de financiële sector gewerkt te hebben en ook betrokken te zijn geweest bij transacties en daarmee verband houdende activiteiten en diensten.

Wie professioneel wil handelen zou dit type eens nader moeten bekijken, want er zijn enkele voordelen van het professionele account boven het standaard account.

Zij die in aanmerking komen krijgen niet alleen speciale handelsvoorwaarden, maar ook cash kortingen, bescherming tegen een negatief saldo en de financiële ombudsdienst.

plus500

Vooral met het nog hogere risico bij de professionele rekening moet men goed onderlegd zijn om verliezen te voorkomen. (unsplash / Jason Briscoe)

Bovendien kan men met een hogere hefboom handelen. Aan de ene kant betekent dit dat je hogere winsten kunt maken, maar het risico neemt ook toe. Hogere hefboomwerking verhoogt ook de investerings- en handelskosten. Je moet er dus zeker van zijn dat je dit hogere risico wilt nemen.

Hoe open ik een rekening bij Plus500?

Een rekening openen bij Plus500 gaat snel en eenvoudig. In de volgende stappen laten we je zien hoe.

Stap 1: Registreer je bij Plus500

De eerste stap is je bij Plus500 te registreren met een bestaand emailadres of een Google, Facebook of Apple account. Daarna hoef je alleen maar op “Create account” te klikken en door te gaan naar de volgende stap.

Stap 2: Bevestig je identiteit

In deze stap moet je je identiteit bevestigen. Vul daartoe je juiste naam, geboortedatum, fiscale herkomst en adresgegevens in. De juiste informatie is belangrijk, anders kun je geen storting doen.

Stap 3: Handelservaring

Om je de beste handelservaring te geven, moet je in deze derde stap je handelservaring indelen. Met de juiste informatie kun je beter beoordeeld worden en zijn de suggesties beter op jou afgestemd. Het is ook eerlijk tegenover anderen en het platform. Daarna worden je inkomen en vermogen gecontroleerd.

Stap 4: Geld storten

Als je je account hebt aangemaakt en je geverifieerd bent, kun je voor de eerste keer geld storten. Hiervoor staan je een paar verschillende methoden ter beschikking, maar daarover later meer.

5de stap: Bevestig je rekening

In de laatste stap moeten je afschriften bevestigd worden. Om dit te doen moet je je ID en adres bevestigen. Er zijn ook verschillende manieren om dit te doen.

Welke stortings- en opnamemethoden biedt Plus500 aan?

Er zijn veel stortings- en opnamemethodes om uit te kiezen en er is niets om

je zorgen over te maken.

Deze methoden worden momenteel ondersteund

 • PayPal
 • Bankoverschrijving
 • Onmiddellijke bankoverschrijving
 • Kredietkaart
 • Betaalkaart
 • Klarna

Het proces is eenvoudig en met zo veel keuze moet iedereen de methode van zijn voorkeur kunnen vinden

Kan ik schulden maken bij Plus500?

In het algemeen kun je schulden maken met contracts for difference, omdat zowel het positieve als het negatieve prijsverschil volledig aan jou als belegger wordt door berekend.

Je moet de open posities in de gaten houden.

Plus500 heeft echter de dienst om je open posities te sluiten als je vermogen tot onder de minimum marge bijdrage daalt. In het ergste geval kom je dus uit op nul. De vergoedingen kunnen je echter nog steeds in het rood zetten, want ze blijven verschuldigd.

Wat zijn Plus500 contracten?

Contracten zijn overeenkomsten tussen ten minste twee partijen die gestandaardiseerde contractuele afspraken beschrijven. Deze bestaan meestal uit verschillende clausules. Deze hebben betrekking op diensten, vergoedingen, termijnen en prijzen.

Bij beursfutures sluiten de partijen een contract waarin de koper zich verzekert van het recht op een resultaat dat pas op het einde van de looptijd zal worden vervuld. (8) Evenzo zijn Plus500 contracten die pas op het eind van de gekozen looptijd aflopen. Als je een aandelencontract voor 3 maanden sluit, kun je het positieve prijsverschil na 3 maanden laten uitbetalen.

Heeft het zin om bij Plus500 te beleggen?

Er is geen algemeen antwoord op de vraag of handelen met Plus500 zinvol is, want dat hangt van een aantal factoren af. Je moet vooral je eigen financiële situatie beoordelen en die vergelijken met de voor- en nadelen.

Over het algemeen zijn trades bij Plus500 meer de moeite waard voor ervaren beleggers, want je belegt met een zeer hoog risico. Als je het echter wilt uitproberen, kun je het met de demo account proberen.

Welke alternatieven zijn er voor Plus500?

Net als elke andere dienstverlener heeft Plus500 zijn voor- en nadelen, en daarom vindt niet iedereen in Plus500 de juiste online makelaar voor hem of haar.

Mogelijke alternatieven zijn bijvoorbeeld

 • eToro
 • Admiraal Markten
 • GKFX
 • IG
 • Forex

Hier heeft elke online makelaar zijn specialisatie en je moet er een kiezen die je belangen het beste behartigt.

Conclusie

Over het geheel genomen is Plus500 een uitstekend platform voor wie graag handmatig bel egt.

Het scoort met een duidelijke gebruikersinterface en transparantie. Transparantie voor, tijdens en na de handel. Het demo account is vooral interessant voor beginnende handelaars.

Je kunt er oefenen zonder echt geld te verliezen. Voor ervaren handelaars biedt Plus500 een professionele rekening met nog meer opties en nog meer risico en beloning. Iedereen moet zich bewust zijn van de risico’s van het handelen in CFD’s, maar in Plus500 vind je een veilige online makelaar.

Beeldbron: 153712927 / 123rf

Referenties (8)

1. Plus500. Wir über uns. Abgerufen am 03.02.2021
Bron

2. Plus500 Erfahrungen in 2021. Aufgerufen am 03.02.2021
Bron

3. Heldt, C.: Stichwort: Differenzgeschäft. In: Springer Gabler Verlag (Hrsg.): Gabler Wirtschaftslexikon 2018. Abgerufen am 03.02.2021.
Bron

4. Das musst du über Aktien & Investieren wissen. Abgerufen am 03.02.3021
Bron

5. Was sind ETFs? Abgerufen am 03.02.2021
Bron

6. Wie sich Indexfonds von ETF unterscheiden. Abgerufen am 03.02.2021
Bron

7. Tipps zum Devisenhandel. Abgerufen am 03.02.2021
Bron

8. Börsenlexikon: Kontrakt
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Internetbeitrag
Plus500. Wir über uns. Abgerufen am 03.02.2021
Ga naar bron
Internetbeitrag
Plus500 Erfahrungen in 2021. Aufgerufen am 03.02.2021
Ga naar bron
Wirtschaftslexikon
Heldt, C.: Stichwort: Differenzgeschäft. In: Springer Gabler Verlag (Hrsg.): Gabler Wirtschaftslexikon 2018. Abgerufen am 03.02.2021.
Ga naar bron
Internetbeitrag
Das musst du über Aktien & Investieren wissen. Abgerufen am 03.02.3021
Ga naar bron
ETF Handbuch
Was sind ETFs? Abgerufen am 03.02.2021
Ga naar bron
Wissensbeitrag
Wie sich Indexfonds von ETF unterscheiden. Abgerufen am 03.02.2021
Ga naar bron
Internetbeitrag
Tipps zum Devisenhandel. Abgerufen am 03.02.2021
Ga naar bron
Finanzlexikon
Börsenlexikon: Kontrakt
Ga naar bron
Recensies