Laatst bijgewerkt: 07-09-2020

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

26Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

91Verzamelde opmerkingen

De popnageltang, ook wel klinknageltang genoemd, is een gereedschap dat klinknagels door 2 werkstukken drijft. In die zin is een popnagel een alternatief voor een schroef of bout met moer. Met een popnageltang verbind je eenvoudig 2 stukken materiaal als metaal of hout aan elkaar. De tool vervangt de functie van de hamer en maakt de verbinding van aluminiumplaten en andere materialen makkelijker.

Stel, je bent op zoek naar een hulpmiddel waarmee je de scharnieren van een deur stevig met het frame kunt verbinden. Dan is een popnageltang de oplossing! In deze shopgids vertellen we je alles wat je over deze handige tool moet weten. Je vindt hier bijvoorbeeld de verschillende soorten die er zijn, diens functies en de 5 beste modellen op de markt.
Belangrijk om te weten

 • Popnageltangen dienen om popnagels in ondiepe materialen te plaatsen, ongeacht de dichtheid ervan. De popnagels worden gebruikt om een schroef in te brengen wanneer het materiaal niet breed genoeg is.
 • Er zijn verschillende soorten popnagels. Deze verschillen in afmetingen (M, van millimeter). De M vertegenwoordigt de diameter van de boor die wordt gebruikt om het gat te maken waar de popnagel wordt ingebed.
 • De popnageltangen bevatten meestal verschillende mondstukken om het gereedschap aan de verschillende maten van popnagels op de markt aan te passen. Vaak hebben ze verwisselbare M3- en M12-klauwplaten en een multifunctionele sleutel om de tool aan te passen.

Onze selectie: De beste popnageltangen op de markt

Popnageltangen zijn zeer handige hulpmiddelen, die eenvoudig te gebruiken zijn en niet veel hoeven te kosten. Ze mogen eigenlijk in geen enkel huis of op geen enkele werkplaats ontbreken, omdat ze een snelle oplossing zijn voor het verbinden van materiaal. Om je aankoopbeslissing te vergemakkelijken, hebben we de markt onderzocht en de 5 beste modellen popnageltangen voor je geselecteerd. Je vindt ze hieronder!

De klassieker onder de popnageltangen

De popnageltang van Stanley ligt goed in de hand en is verrassend makkelijk in te knijpen, ook bij het gebruik van zwaardere popnagels. Tijdens het werken met het gereedschap merk je dat hij echt is gebouwd om lang achter elkaar gebruikt te worden en lang mee te gaan. Dit maakt de prijs-kwaliteitverhouding van het product uitstekend. Hoewel de Stanley popnageltang iets groter is dan gemiddeld, ervaren we dit niet als storend. De popnageltang heeft lange ergonomische handgrepen.

De beste popnageltang in combinatie met de blindklinkmoertang

De tang van Lemato is een blindmoertang en een popnageltang in één. Het is een professioneel apparaat, met een krachtige openingsveer, montagesleutel en 4 verwisselbare mondstukken voor klinknagels en blindmoeren. Het gereedschap is TUV- en GS gekeurd. Het is geschikt voor gangbare klinknagels en blindmoeren van staal en aluminium. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend in orde. De tang heeft een comfortabel ontwerp dat gemakkelijk klinken mogelijk maakt, waardoor de druk en de inspanning op de handen worden verlicht.

De beste popnageltang met snelverstel mondstuk


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

HBM Machines biedt een hoogwaardige popnageltang waarmee je binnen no-time al je klussen van je to-do lijstje afhaalt. Kopers waarderen de prijs-kwaliteitverhouding van dit product dan ook zeker. De popnageltang werkt zeer nauwkeurig en netjes en is geschikt voor verschillende soorten materiaal. De popnageltang heeft een handig snelverstel mondstuk en wordt inclusief popnagels geleverd. Het gereedschap ligt geweldig in de hand en heeft een prachtige blauwe kleur.

De beste popnageltang met opvangbakje en 5 adapters


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Deze popnageltang bevat een handig opvangbakje, zodat je nog comfortabeler te werk gaat. Het is een stevig en stabiel stuk gereedschap dat ook geschikt is voor op de professionele werkplaats. De tool ligt comfortabel in de hand en is niet te zwaar. Door de overbrenging is er weinig kracht nodig om een popnagel te plaatsen. De handgrepen zijn van ergonomisch kunststof gemaakt. De popnageltang wordt inclusief 5 adapters geleverd die kunnen worden opgeborgen in de handgreep van de tang.

De beste popnageltang met handgreepbescherming

De popnageltang van kwb heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De popnageltang is onderdeel van een set met 100 hoogwaardige aluminium popnagels, met verschillende formaten: 25 x 2.4 mm, 25 x 3.2 mm, 25 x 4 mm en 25 x 4.8 mm. De tool beschikt over een gripbescherming van hard rubber om comfortabel te werken en is optimaal geschikt voor het verbinden van bijvoorbeeld staalplaten.

Je kunt de popnageltang gebruiken voor aluminium en koperen klinknagels. Een groot voordeel van deze tang is het gemak waarmee je van klinknagel wisselt. De popnageltang is geschikt voor popnagels met diameters tot 4 mm. De tang is erg stabiel, wat voor veel monteuren eigenlijk misschien wel het belangrijkste is. De prijs is dus erg goed: Voor een zeer betaalbare prijs heb je een stevig apparaat, inclusief 100 popnagels!

Shopgids: Alles wat je moet weten over popnageltangen

Een popnageltang is een klein maar handig instrument dat onmisbaar is voor iedere klusjesman, zowel amateur als professioneel. Deze nuttige tool mag eigenlijk op geen werkplaats ontbreken. Om beter te begrijpen wat een popnageltang nou precies is en hoe het werkt, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom popnageltangen.

Als je van plan bent om met M5- (of hoger) klinknagels te werken, raden we je aan om naar een solide productiemodel te zoeken.
(Bron: Neculai Carmen: 13711313/ 123rf.com)

Wat is een popnageltang?

Een popnageltang, ook wel bekend als blindklinknageltang, wordt gebruikt om metalen plaatmateriaal aan elkaar te verbinden door middel van een pop- of blindklinknagel. Net als een traditionele klinkhamer is het dus ontworpen om 2 materialen samen te voegen. Deze manier van verbinden, door middel van klinknagels, is een van de eenvoudigste en goedkoopste manieren.

Normaal gesproken hebben popnageltangen een tangvorm, met een (verwisselbaar) mondstuk en lange handgrepen waar je met de hand druk op uit kunt oefenen om de klinknagel vast te maken. Het is een tool die wereldwijd wordt gebruikt voor een breed scala aan taken. Het grootste nadeel van een popnageltang is dat het de nodige kracht vereist en daarom vermoeiend kan zijn om er mee te werken.

Uit welke onderdelen bestaat een popnageltang?

Zoals we hierboven eigenlijk al in andere woorden uitlegden, is een popnageltang samengesteld gereedschap. Ze zijn het resultaat van de combinatie van verschillende eenvoudige gebruiksvoorwerpen. Hoewel er verschillende soorten popnageltangen zijn, richten we ons in deze shopgids specifiek op de popnageltang die speciaal ontworpen is voor handmatig gebruik.

Voordat we de verschillende onderdelen van het gereedschap noemen is het handig om uit te leggen dat, net als bij boren en bitsen, het bij popnageltangen mogelijk is om de popnagels te verwisselen en verschillende formaten in te brengen. De maten van de popnagels worden gecategoriseerd in maten (M, voor millimeters). De afmetingen vallen samen met de dikte van de boren waarmee het gat is gemaakt.

Hieronder vind je een lijst met de verschillende onderdelen van een popnageltang:

 • Popnagelhouder.
 • Stam.
 • Mondstuk en borgmoer.
 • Knop. Om het schroefdraadnagelmondstuk los te schroeven.
 • Handgrepen om in te drukken. Normaal gesproken bedekt met ergonomisch materiaal zoals rubber of plastic.
 • Sleutel om de verwisselbare delen aan te passen.

Waarvoor dient een popnageltang?

Voor iedereen die niet erg bekend is met doe-het-zelfzaken is de beste manier om uit te leggen wat een popnageltang nu precies is, door een voorbeeld te geven. Stel dat je een metalen oppervlak hebt, zoals een buis, die niet te breed is en waaraan je andere objecten wilt toevoegen met schroeven, maar de buis is te dun.

In dit geval kun je een popnageltang gebruiken om na het boren van de buis een klinkmoer in te bedden waar je vervolgens een schroef in kunt plaatsen. Kortom, ze dienen om een gat te maken waar een schroef kan worden geplaatst, in materialen die te dun zijn. Het is net als een blok dat op een muur wordt geplaatst om een schroef vast te maken en een lijst aan op te hangen.

Abraham MaslowAmerikaanse psycholoog
“Als het enige gereedschap dat je hebt een hamer is, ziet alles om je heen eruit als een spijker.”

Welke soorten popnageltangen zijn er?

Er zijn niet zoveel verschillende modellen popnageltangen als bij traditionele riveters het geval is. Toch zijn er verschillende ontwerpen en soorten popnageltangen. Iedere soort heeft zijn eigen kenmerken en voordelen en is gericht op een bepaald gebruik. Hieronder vind je een tabel met de verschillende soorten popnageltangen:

Soort Gebruik Kenmerken
Handmatig  Werkplaatsen.

Timmerwerk.

DIY.

De meest voorkomende en best verkochte.

Kunnen variaties zijn: traditioneel handvat, accordeon of lange steel.

Pneumatisch Indrustrieel gebruik. Werken met perslucht.

Ideaal voor zwaar werk, dankzij hun grote kracht.

Je hebt ze ook in type C, drukstijl.

Industrieel Montage kettingen. Zeer gespecialiseerde machine.

Zwaar van gewicht, ongeveer 100 kilogram.

Automatisch, hoog vermogen en snel.

Pneumatische bank Automatische processen en assemblagelijnen. Kan op horizontale oppervlakken worden geplaatst om er mee te werken.

Krachtig.

Hoe gebruik je een popnageltang?

Het gebruik van een popnageltang is over het algemeen een heel eenvoudige taak. Handmatige klinkprocessen geven geen grote problemen. De grootste uitdaging die de tool biedt is waarschijnlijk dat deze de nodige kracht vereist. Dit kan in sommige gevallen, vooral bij langdurige taken, op de lange duur misschien vervelend worden.

Om de popnageltang zo effectief mogelijk te gebruiken, raden we je aan de volgende stappen te volgen:

 • Het eerste wat je moet doen, is de klinkhamer en de klinknagels controleren. Zorg ervoor dat je alle benodigde elementen klaar hebt liggen.
 • De stukken die je wilt verbinden moeten eerst doorboord worden door de juiste boor. Als dit nog niet gebeurd is, moet je dat dus nog even doen.
 • Kies het juiste mondstuk en een geschikte steel.
 • Schroef het mondstuk in het gereedschap en zet deze vervolgens onder druk.
 • Zodra het gat is gemaakt, draai je de popnagel in het mondstuk en steek je deze in het gat om af te dichten.
 • Knijp nu in het gereedschap totdat de popnagel is verzegeld.
 • Daarna schroef je de tool los, door de knop aan het bovenste uiteinde te draaien totdat het mondstuk eruit komt en de moer aan het materiaal vast zit.
 • Eenmaal geplaatst, is het stuk klaar om de bijbehorende schroef te ontvangen.
 • Nadat de taak is voltooid, maak je het gereedschap schoon en bewaar je het in de doos.

Wat is klinken?

Klinken is een mechanische bevestigingstechniek. Het is praktisch en eenvoudig en de meest goedkope manier om materialen met elkaar te verbinden. Na het klinken zijn de stukken in principe voorgoed aan elkaar vast gemaakt en is er een andere tool nodig als je ze weer los wilt trekken. Klinken is een uiterst flexibele techniek omdat het bevestigen gebeurt door een klinknagel in een gat te plaatsen en deze handmatig met het gereedschap te monteren.

Klinken is de goedkoopste manier die er bestaat om 2 materialen te verbinden. 
(Bron: Vladimir Zhupanenko: 82403715/ 123rf.com)

Welke soorten popnagels zijn er?

Zoals je je misschien wel kunt voorstellen, zijn er op dezelfde manier dat er een breed scala aan popnageltangen is, ook verschillende popnagels. Deze zijn ingedeeld in categorieën. Elke categorie heeft een specifiek doel. Om te ontdekken welk type klinknagel voor jouw klus het beste is, hebben we de volgende tabel gemaakt:

Popnageltang Gebruik Kenmerken
Ponskliknagel Verbinding van dikke of zware materialen. Bestaat uit 1 onderdeel.

Worden gebruikt met een hamer, niet met een klinkhamer.

Blinde klinknagels DIY.

Mechanische montages.

Timmerwerk.

De meest gebruikte soort.

Ze worden gevormd door een lange cilindrische buis die de stam wordt genoemd.

Popnagels Om schroeven in dunne metalen of houten stukken te steken. Ze worden veel gebruikt bij het assembleren van meubels.
Aluminium, gelakt en geanodiseerd Voor metalen materialen. Veel gebruikt in mechanische werkplaatsen.
Staal en koper De stalen klinknagels zijn bedoeld voor toepassingen waarbij een hoge mechanische sterkte vereist is.

De koperen klinknagels zijn meer geschikt voor messing of koper.

Roestvrij staal Vooral gebruikt in maritieme constructies.

Wat is een popnagel?

Een popnagel, ook bekend als blindklinknagel, is een middel om 2 stukken plaatmateriaal aan elkaar te verbinden, en kan gezien worden als een variant van de klinknagel. Een voordeel van een popnagelverbinding is dat deze toegepast kan worden bij delen die slechts van een kant toegankelijk zijn. De naam ‘popnagel’ valt te herleiden tot de merknaam POP van de oorspronkelijke fabrikant van blindklinknagels.

Waar kun je een popnageltang voor gebruiken?

Popnageltangen worden gebruikt om allerlei soorten dunne metalen platen aan elkaar te verbinden. De dichtheid van het materiaal doet er niet toe. Dit type klinkmoeren voorkomt hameren en lassen en vergemakkelijkt de mogelijkheid om met moeren en schroeven te werken. Het is een geweldige oplossing om in kleine ruimtes te werken met materialen die slechts aan één kant toegankelijk zijn.

Hieronder vind je een tabel met de verschillende gebruiken van een popnageltang:

Gebruiken Sectoren
Kastconstructie.

Raam- en deurprofielen.

Installatie en productie van airconditioners.

Installatie van zonnepanelen.

Metalen behuizingen.

Rails.

Zwembaden.

Hevelende pootjes.

Bedradingsbeugels.

Leiding- en verwarmingsinstallatie.

Lucht- en ruimtevaart.

Automobiel.

Apparaten.

Elektronisch.

Metale meubelen.

Spoorweg.

Telecommunicatie.

Voeding.

Chemische producten.

Verlichting.

Maritiem.

Geneeskunde.

Papier.

Wat zijn de voordelen van een popnageltang?

Zoals je in deze shopgids hebt kunnen lezen, is het werken met een popnageltang de eenvoudigste en goedkoopste manier om materialen met elkaar te verbinden. Met deze tool is het heel eenvoudig om 2 stukken metaal, hout of plastic met een klinkhamer aan elkaar te verbinden. Nadelen zijn dat de fixatie voor altijd is en dat de tool de nodige kracht vereist. Het gebruik van een popnageltang heeft echter vooral voordelen, die we hieronder opsommen:

 • Zorgt voor sterke grip op een dunne plaat.
 • Eenvoudige blinde installatie met zicht op één zijde.
 • Snelle montagetijd.
 • Eenvoudige installatie met slechts één handbeweging.
 • Voorkomt beschadiging van het oppervlak van het stuk.
 • Er zijn geen dure hulpmiddelen nodig.
 • Werkt in moeilijk bereikbare situaties.
 • Vervormt de stukken niet.
 •  Geschikt voor herhaalde montage.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Nu je duidelijk hebt wat een popnageltang precies is, uit welke onderdelen het bestaat, waar het voor dient en wat de voordelen zijn, laten we je zien welke criteria je verder nog kunt beoordelen om de kwaliteit van een popnageltang te beoordelen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste aankoopcriteria die je helpen om de popnageltang te vinden die het beste bij je past:

 • Materiaal
 • Accessoires
 • Soort
 • Mondstuk en klauwplaten
 • Formaat en gewicht
 • Ontwerp
 • Bruikbaarheid

Materiaal

De productiematerialen van de popnageltang maken het verschil tussen een duurzame popnagel en een die bij het eerste gebruik zal breken. De goedkoopste modellen zijn meestal van materialen van slechte kwaliteit gemaakt. Hoewel ze misschien geschikt zijn voor eenvoudige doe-het-zelfklussen, zullen ze niet lang mee gaan als je ze op te stevig materiaal gebruikt.

Als je van plan bent om met M5- (of hoger) klinknagels te werken, raden we je aan om een stevig productiemodel te zoeken. Klinknagel van staal of legering werken dan het beste, omdat ze stevig en geschikt voor langdurig werk zijn. De handgrepen moeten van rubber of kunststof zijn, zodat je een stevige en tegelijkertijd zachte grip hebt om druk uit te oefenen zonder je handpalm daarbij te beschadigen.

Benjamín FranklinAmerikaanse wetenschapper en uitvinder
“Oxidatie door gebrek aan gebruik kost veel meer dan het gebruik van gereedschap zelf.”

Accessoires

De meeste popnageltangen worden in handige opbergdozen of -kisten geleverd. Meestal is de nageltang onderdeel van een set met enkele tientallen klinknagels van verschillende afmetingen tussen de M3 en de M12. Er zijn verschillende uitvoeringen van de popnagel verkrijgbaar, zowel wat betreft maatvoering, materiaal als vormgeving. De koffers met popnageltang sets zijn ideaal voor doe-het-zelvers, maar minder urgent voor professionals.

Een onmisbare accessoire in elke popnageltang zijn de klauwplaten en mondstukken. De optie om het mondstuk te vervangen en aan te passen aan de verschillende maten klinknagels is noodzakelijk, omdat je anders gedwongen zult worden om andere klinknagels te kopen of van gereedschap te wisselen om je werk te doen.

Soort

Zoals je al in deze shopgids hebt kunnen lezen, zijn er verschillende soorten popnageltangen. Door het grote aanbod aan verschillende modellen, kan het soms lastig zijn het juiste model te kiezen. Wij helpen je daar graag bij. De handmatige modellen zijn ideaal voor klusjes bij jou thuis en ander doe-het-zelfwerk. De handmatige soort met lange handgrepen werken daarnaast ook goed in professionele omgevingen, omdat je er meer kracht mee kunt zetten.

Als je op zoek bent naar een popnageltang voor op de werkplaats of voor timmerwerk, is het het beste om naar een elektrisch of pneumatisch model te zoeken. Met deze tool kun je comfortabel en snel werken, zonder moe te worden. Natuurlijk zijn ze wel een stukje duurder. Bovendien heb je een luchtcompressor nodig om ze te laten werken.

Een stalen of lichtmetalen popnageltang ondersteunt beter bij langdurige klussen.
(Bron: Neculai Carmen: 13711303/ 123rf.com)

Mondstuk en klauwplaten

De meeste popnageltangen hebben een verwisselbare kop. Hierdoor kun je met klinknagels van verschillende grootte werken. Meestal bevatten de tools ook een multi-systeemsleutel waarmee je de kop eenvoudig  kunt verwisselen, hoewel er ook automatische uitwisselingssystemen zijn die geen gereedschap vereisen.

Het is belangrijk dat de kop van de beste kwaliteit is, omdat hier tijdens het werk veel druk op wordt uitgeoefend. Controleer daarom van tevoren goed of ze stevig genoeg zijn, gemaakt zijn van resistente materialen zoals staal en of ze een versterkingsbehandeling en corrosiebescherming ondergaan zijn.

Formaat en gewicht

Handmatige popnageltangen zijn meestal niet erg groot of zwaar. Dat is logisch, omdat je ze met één hand gebruikt. Als de tool te zwaar zou zijn, zou het werken erg vervelend en vermoeiend kunnen worden. Bij de aanschaf van een popnageltang raden we je daarom aan om altijd naar de meningen van andere kopers te kijken. Als zij aangeven dat de tool te zwaar is, kun je misschien beter nog even verder zoeken.

Let echter op dat je ook niet een te lichte popnageltang kiest. Een te lichte tool kan namelijk een teken van zwakke materialen zijn. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je een tool kiest die voor jou comfortabel aanvoelt. Voor het type popnageltang dat je met 2 handen gebruikt is het gewicht minder belangrijk, omdat je dit over beide handen verdeeld.

Ontwerp

Traditionele popnageltangen hebben een compact ontwerp, met een kop en 2 armen, dicht tegen elkaar aan. Ze zijn bedoeld voor gebruik met één hand. Als je niet aan de tool gewend bent, kan het een beetje ongemakkelijk aanvoelen en zul je even moeten wennen. Andere modellen hebben langere armen en een mondstuk met ruimte om de klinknagels in op te slaan.

Wat betreft het ontwerp, is het belangrijk dat de popnageltang een comfortabel en ergonomisch handvat heeft. Het materiaal moet zich aan de hand aanpassen en zacht aanvoelen, zodat het gereedschap niet gemakkelijk uit je hand kan wegglippen. Pneumatische popnageltangen hebben meestal de vorm van een pistool, met een trekker die het meeste werk doet en een kleine tank voor de opslag van klinknagels en de nodige lucht.

Het is belangrijk om goed naar het materiaal van de popnageltang te kijken. Dit bepaalt namelijk grotendeels het gemak waarmee je de tool gebruikt.
(Bron: Pawelproc: 38619755/ 123rf.com)

Bruikbaarheid

Popnageltangen zijn gereedschappen die veel worden gebruikt voor verbindingswerk. In tegenstelling tot andere gereedschappen, kun je ze niet echt voor andere klussen gebruiken. Het voordeel van een popnageltang is echter wel dat het de goedkoopste en gemakkelijkste manier is om 2 stukken materiaal samen te voegen. De tool biedt je een betrouwbare en stabiele verbinding.

Popnagels worden gebruikt voor mechanisch werk, timmerwerk, in de bouw en voor doe-het-zelf werkzaamheden. Tegenwoordig worden ze ook gebruikt om bijvoorbeeld bestelwagens om te zetten in caravans. Kortom, een popnageltang is erg handig als je 2 materialen met elkaar wilt verbinden, waarbij de stevig- en draagbaarheid belangrijke factoren zijn.

Samenvatting

Een popnageltang, ook wel klinknageltang genoemd, is een tool die klinknagels door 2 werkstukken drijft en zo 2 stukken materiaal met elkaar verbindt. In die zin is een popnagel een alternatief voor een schroef of bout met moer. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, worden moernagels niet alleen op werkplaatsen gebruikt. Je kunt er thuis een hebben. Het is erg handig, comfortabel en eenvoudig gereedschap. De popnageltang is een onmisbare tool, waar je heel wat handige klusjes mee opknapt.

Voordat je een van de vele modellen op de markt kiest, moet je rekening houden met een aantal aankoopcriteria. Factoren zoals de materialen waar je mee wilt werken, de kwaliteit van het materiaal van de tang en de optie om de mondstukken te verwisselen zijn voorbeelden van belangrijke criteria voor je aankoopbeslissing.

Vond je onze shopgids over popnageltangen interessant? Laat dan een reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie zodat ook zij de beste popnageltang op de markt kunnen vinden. We wensen je veel klusplezier!

(Bron van de header afbeelding: Pawelproc: 38619752/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies