Laatst bijgewerkt: 23-08-2021

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

16Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

88Verzamelde opmerkingen

Is de verzorging van het uiterlijk van je gezicht fundamenteel voor je? Dan moet het gebruik van een product dat de huid kalmeert en ontspant na het scheren deel uitmaken van je dagelijkse routine. We hebben het over een goede aftershave! Je gezicht goed verzorgen na het scheren is niet alleen een kwestie van ijdelheid.

Behalve dat dit de gezondheid van je poriën en de genezing van de huid ten goede komt, brengt dit gebruik ook voordelen die op de lange termijn merkbaar zijn. Het idee dat mannen zich geen zorgen hoeven te maken over persoonlijke verzorging behoort tot het verleden. Maar welk aftershaveproduct is ideaal voor jou? Er zijn verschillende categorieën producten, elk geschikt voor een andere huid en gezicht. In dit artikel leggen we elk detail uit, zodat je er een kunt kiezen die het beste bij je past!
Belankrijk om te weten

  • Gebruik maken van een goede aftershave is belangrijk om je huid gezond te houden en er goed uit te laten zien. Scheren is immers een agressieve handeling, die kleine blauwe plekken, ontstekingen of allergieën kan veroorzaken.
  • Er zijn verschillende soorten aftershave, waarbij gels, crèmes en balsems de meest voorkomende zijn. Elk is geschikt voor een ander huidtype. Het is belangrijk te weten welke voor jou het beste is.
  • Een goede aftershave kost waarschijnlijk rond de £25, maar je vindt ze van £20 tot rond de £150. Je hoeft echter niet veel geld uit te geven. Het belangrijkste is dat je begrijpt wat je huid goed laat reageren.

Dit vindje misschien ookleuk

  • Boetseerwas: Hoe kies je de beste op 2021?
  • Elektrisch scheerapparaat: Hoe kies je het beste op 2021?

Beste Aftershave: Onze selectie

Koopgids

Nu je enkele van de meest aanbevolen aftershave modellen kent, is het tijd om te begrijpen welke het beste bij je past. Waarom zou je elk van deze producten gebruiken en wat zijn de verschillen ertussen? We zullen elk van deze twijfels in de volgende delen van dit artikel oplossen!

Imagem mostra uma pessoa usando uma navalha para barbear o rosto de um homem.

De handeling van het scheren is erg agressief voor de huid en verzorging na het scheren is belangrijk. (Bron: Media / Pexels)

Wat is een aftershave en waar dient het voor?

De handeling van het scheren is heel agressief voor de huid. Het is immers een mesje van een scheermes dat het gegroeide haar afsnijdt. Bovendien is het mogelijk dat er bacteriën in zitten. Irritatie, ontsteking en blauwe plekken zijn natuurlijke gevolgen van het proces. Precies om deze reacties tegen te gaan zijn er aftershave lotions.

Ze zijn samengesteld uit stoffen die de effecten verzachten, helpen bij de genezing van eventuele verwondingen en allergieën en irritaties door het scheren behandelen. Maar elke aftershave lotion is gemaakt voor een ander huidtype en voor een andere scheerfase. Er zijn gels, crèmes en balsems met verschillende stoffen in de samenstelling. Je moet jezelf kennen om te kiezen welke voor jou de beste effecten oplevert!

Wist je dat de baard, door de geschiedenis heen, altijd meer is geweest dan alleen het haar dat het gezicht bedekt? In vele tijdperken had de baard sociologische functies, die status of macht vertegenwoordigden. In het oude Griekenland, bijvoorbeeld, betekende een lange baard viriliteit, kracht en macht. Dit veranderde pas dankzij Alexander de Grote: meesterlijke strijder die hij was, beval hij zijn leger alle gezichtshaar af te knippen, omdat hij geloofde dat het hen in de strijd kon hinderen. In die tijd was er zeker geen goede aftershave…

Gel, crème of balsem: hoe kies je?

Ieders huid is verschillend. Sommige mensen hebben last van overtollige olie, anderen hebben droogheid als probleem. Sommige mensen hebben te maken met allerlei irritaties en allergieën, anderen hebben het geluk ze niet te hebben. Je kent je huid waarschijnlijk goed. Niemand kan beter weten wat zinvol voor hem is dan jijzelf. Een aftershave gel is ideaal voor wie een vette huid heeft. De textuur is meestal meer gelachtig, en bevat niet zo veel oliën. Het heeft de neiging verfrissender te zijn.

Als je probleem een gebrek aan vettigheid is, d.w.z. een te droge huid, zoek dan naar een crème. Het heeft mogelijk een meer vochtinbrengende functie, die het herstel bevordert en bacteriën helpt verwijderen. En als het probleem is dat je huid te geïrriteerd raakt of gevoelig is voor allergieën, kun je het beste een balsem gebruiken. Het heeft meer gevoelige componenten en hecht waarde aan genezing en comfort. Kijk in de tabel hieronder voor aanwijzingen van elk type:

Gel Crème Balsem
Textuur Gelatineachtig, droger dan crème Vergelijkbaar met een vochtinbrengende crème Vergelijkbaar met een haarcrème, alleen dunner
Kenmerken Bevordert verfrissing en helpt vettigheid onder controle te houden Hydrateert de huid na het scheren en brengt de door het scheermes beschadigde lagen weer in evenwicht Heeft helende en antiseptische eigenschappen voor een comfortabel gevoel
Indicaties Vette huid en gebruik op warme dagen Droge huid en gebruik op koude dagen Huid die vatbaar is voor allergieën en irritaties

Andere soorten aftershave: Hoe zit het met lotions en balsems?

Andere soorten aftershave produkten die we gewoonlijk op de markt vinden zijn lotions en balsems. De naam lotion wordt gewoonlijk gegeven aan meer algemene produkten die verscheidene specifieke eigenschappen kunnen hebben. De belangrijkste functie is om te verfrissen en een fris gevoel te geven na het scheren. Zoek naar balsems die geen alcohol in de samenstelling hebben: ze zijn minder agressief voor je huid. Op zijn beurt is de balsem niet bepaald een aftershave produkt.

Tenminste niet in de klassieke zin, d.w.z. om aan te brengen na het scheren met een scheermes. Maar we vermelden het ook omdat het wordt aanbevolen om op lange baarden aan te brengen na het trimmen. In dit geval helpt het de hydratatie en gezondheid van de lokken te behouden, waardoor het gezicht een veel beter aspect krijgt. Ben je de bezitter van een flinke baard, vergeet dan niet de balsem na elke dagelijkse trimbeurt Bekijk meer tips over het gebruik van balsem in deze video uit het.

Waar te koop?

De beste mogelijkheden om aftershave produkten te kopen zijn cosmeticawinkels en kapperszaken. Op die plaatsen vind je beslist vakmensen die je de details van elk product weten uit te leggen. Als je het idee hebt om via internet te kopen, raden we je Amazon en Mercado Livre aan, die alle een enorm assortiment hebben. De websites van cosmeticawinkels of van winkels die gespecialiseerd zijn in scheertips zijn ook goede ideeën.

Koopcriteria: Factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste aftershave voor jou

We hebben al uitgelegd hoe je de perfecte soort aftershave voor je kunt kiezen. Laten we nu overgaan tot enkele criteria die je zullen helpen de aankoop definitief te maken

  • Hoeveelheid product in de fles
  • Aanwezigheid van allergenen in de samenstelling
  • Gebruik van natuurlijke verbindingen
  • Geur

Het is tijd om elk van deze zaken uit te leggen, zodat je de beste keuze kunt maken bij het kopen van je aftershave!

Hoeveelheid product in het flesje

De inhoud van het flesje houdt verband met de kosten/baten van het product. Is het de moeite waard er een met 50 ml te kopen of een met 100 ml, want beide zijn in dezelfde prijsklasse en hebben een vergelijkbare inhoud en werking? Merk op dat de hoeveelheid product kan variëren naargelang de aftershave stijl.

Die meer vloeibaar zijn, zoals lotions, komen in milliliters of liters, terwijl die meer vast zijn, zoals crèmes, in grammen komen. Denk ook na over hoe vaak je je scheert en kijk naar de houdbaarheidsdatum op het product. Het heeft geen zin om te veel aftershave te kopen als je het maar twee keer per maand gaat gebruiken – en dan nog wat.

Imagem mostra uma prateleira de barbearia com alguns frascos e um homem feito de creme de barbear.

Scheer- en aftershave produkt bodems zijn er in veel verschillende maten en vormen. (Bron: 4174332 / Pixabay)

Aanwezigheid van allergenen in de samenstelling

Ben je iemand die aan veel allergieën lijdt? En weet je voor welke producten of chemische of plantaardige verbindingen je allergisch bent? Als het antwoord ja is op deze twee vragen, is deze tip heel eenvoudig: kijk naar de samenstelling van een aftershave voor je hem koopt.

Als je echter niet weet waarvoor je allergisch bent, is misschien zoeken naar hypoallergene producten een oplossing. Een andere mogelijkheid is om bepaalde verschillende samenstellingen uit te proberen, als de reacties niet zo hevig zijn. Voor wie last heeft van irritaties na het scheren, brengt deze video van het DermaClub kanaal enkele goede tips:

Gebruik van natuurlijke samenstellingen

Er zijn veel mensen die liever gebruik maken van cosmetica die alleen van natuurlijke producten gemaakt zijn, zonder kunstmatige samenstellingen. Als dit voor jou het geval is, zijn er ook geweldige aftershave mogelijkheden voor jou! In deze aftershaves worden veel kruiden verwerkt, bijvoorbeeld kamille en toverhazelaar, een geweldig genezend middel. Er zijn heel wat mogelijkheden van natuurextracten die je huid goed verzorgen. Als je iemand bent die waarde hecht aan cosmetica die niet op dieren getest is, let dan ook op dit detail.

Geur

De meeste aftershaves, van welke soort dan ook, bevatten een of andere geur. De bedoeling is niet alleen om je huid goed te doen, maar ook om hem te laten geuren. Als je vlak na het scheren een afspraak hebt, kan dit ongetwijfeld zinvol zijn! Aan de andere kant kun je niet van sterke parfums of bepaalde geuren houden. In dat geval kun je het beste op zoek gaan naar aftershaves die geurvrij zijn, of vóór de aankoop kunnen testen of de geur je aanspreekt.

(Featured image source: dolgachov / 123RF)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies