Laatst bijgewerkt: 26-07-2021

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

41Bestede uren

16Beoordeelde onderzoeken

62Verzamelde opmerkingen

We zijn allemaal wel eens in de regen terechtgekomen in de ergste situaties. In zulke gevallen heb je natuurlijk niets bij je om je tegen de regen te beschermen. Regenponcho’s zijn de ideale manier om niet tot op de huid doorweekt te raken als je op pad bent.

Ze zijn niet alleen lichter dan regenjacks, ze bedekken meestal een groter oppervlak en nemen minder ruimte in je tas in. Onze regenponcho test 2022 vertelt je alles wat je moet weten voor je een regenponcho koopt. We leggen de verschillende soorten poncho’s voor slecht weer uit en geven je ook tips en trucs om je te helpen de perfecte regenponcho voor je te vinden.

Inhoud
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Een regenponcho biedt je de mogelijkheid om jezelf of je kind te beschermen tegen de volgende regenbui. De meeste modellen zijn zo gesneden dat je je vrij kunt bewegen en de regencape gemakkelijk kunt aan- en uittrekken.
 • Hoewel alle regenponcho’s dezelfde functies ondersteunen, zijn er toch verschillende categorieën waarin de regencapes onderverdeeld kunnen worden. Behalve wegwerpregencapes zijn er ook poncho’s voor regelmatig gebruik, voor op de fiets of met multifunctionele functie.
 • Zelfs binnen elke afzonderlijke categorie kunnen regencapes verschillen in hun vormgeving. Daarom heb je een betrekkelijk ruime keus om een regencape te vinden die je tegen de regen beschermt en je ook optisch bevalt.

Regenponcho: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een regenponcho koopt

Wat zijn de voordelen van een regenponcho ten opzichte van de alternatieven?

Klassieke alternatieven voor een regenponcho, zoals waterafstotende regenjacks of paraplu’s, bieden ook enige bescherming tegen de elementen. Toch heeft een regenponcho bepaalde voordelen. Deze voordelen worden hieronder opgesomd:

 • Groter bereik van bescherming
 • Grotere bewegingsvrijheid
 • Gemakkelijk aan en uit te trekken
 • Rugzak bescherming

Een paraplu heeft het nadeel dat je ondanks de bescherming doorweekt raakt als het te hard waait. Bovendien beperkt het de hele tijd dragen van de paraplu je bewegingsvrijheid. Met een regencape kun je gaan fietsen, wandelen of paardrijden. Dit is moeilijk te doen met een paraplu.

BergfreundeOutdoorshop für Bergsport, Klettern und Trekking
Als je op reis gaat, moet je op elk weertype uitgerust zijn. Een klassiek regenjack heeft echter maar beperkt zin. Enerzijds zijn de meeste hardshell jassen niet geschikt voor hoge continue druk, en anderzijds kunnen ze niet verhinderen dat er water tussen de rug en de rugzak naar beneden loopt – maar een goed gesneden regenponcho kan dat wel. Bovendien bieden poncho’s veel bewegingsvrijheid, een groot draagcomfort en zijn ze permanent waterdicht en ademend. Tegelijk heeft een regenponcho een heel kleine pakmaat, zodat hij bij geen enkele serieuze uitrusting mag ontbreken. (Bron: berg-freunde.de)

Een combinatie van regenjack en regenbroek kan ervoor zorgen dat je regelmatig je kleren aan en uit moet trekken bij veranderlijk weer. Regencapes daarentegen zijn gemakkelijk aan te trekken, luchtig om te dragen en even snel weer uit te trekken.

Bron: modeminister.de

Verder bieden regenponcho’s voor veelvuldig gebruik en multifunctionele regenponcho’s je de mogelijkheid je rugzak te beschermen. Deze functie is niet beschikbaar met regenjassen of paraplu’s.

Hoeveel kost een regenponcho?

De prijs van een regenponcho hangt af van de vraag of je een regenponcho wilt kopen voor het volgende buitenevenement of dat je op langere termijn kwaliteitsbescherming tegen de regen nodig hebt. Wegwerpmutsjes zijn vaak in een multipack te koop en zijn verkrijgbaar van ongeveer €0,40 tot zo weinig als €2 per stuk.

Geld uitgeven aan een wegwerp regenponcho is dus heel goedkoop en een goede manier om met meestal droge en schone kleren thuis te komen. De modellen van hogere kwaliteit voor veelvuldig gebruik, daarentegen, liggen in een hogere prijsklasse. Deze bieden je echter ook meerwaarde. Bij een investering in zo’n regenponcho kunnen de prijzen variëren van 5 tot 80 euro. Voor een fiets- of multifunctionele poncho, daarentegen, moet je rekenen op prijzen van 15 tot 120 euro.

Type prijs
Wegwerp regenponcho’s onder de 2 euro
Regenponcho’s voor regelmatig gebruik rond de 10 tot 80 euro
Fietsregenponcho’s rond de 15 tot 120 euro
Multifunctionele regenponcho’s rond de 15 tot 120 euro

Wat zijn de verschillende ontwerpen, kleuren en patronen van regenponcho’s?

Regenponcho’s zijn er in veel meer uitvoeringen, kleuren en patronen dan je aanvankelijk zou denken. Allereerst zijn, zoals al in de rubriek “Adviezen” gezegd werd, wegwerp regencapes altijd doorzichtig en in vele felle kleuren te koop. Meestal hebben ze echter geen patronen en zijn ze gemaakt in een eenvoudige snit voor zowel mannen als vrouwen.

Wist je dat de poncho oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt? Het Spaanse woord “poncho” beschreef oorspronkelijk een jas die door inheemse volkeren gebruikt werd, en die meestal in felle kleuren gemaakt was. De poncho is gemaakt van een doek waarin in het midden een gleuf is geknipt voor het hoofd en die zo op de schouders ligt. De poncho was geen regenjas, maar een traditioneel feestkledingstuk en werd ook bij bruiloften gedragen.

Modellen van hogere kwaliteit, daarentegen, kunnen veel verschillende details hebben die je persoonlijke stijl onderstrepen. Bij deze soorten poncho’s zijn er modellen die speciaal voor mannen of voor vrouwen gesneden zijn. Regencapes met een camouflage-uiterlijk of gewoon in lichte en donkere effen kleuren zijn bijzonder populair bij volwassenen. Verder zijn er gestreepte, gestippelde of geruite poncho’s te koop, afhankelijk van smaak.

Vergeleken met een paraplu beschermt een regenponcho ook het onderlichaam in de regen. (Beeldbron: pexels.com / Adrianna Calvo)

Meisjes en jongens kunnen ook genieten van verschillende motieven en felle kleuren. Zo kunnen de schoolkinderen zichzelf en hun “satchel” steeds droog houden onder een kleurige regenponcho. Bovendien zijn regencapes voor kinderen ook ideaal om met vriendjes in de tuin te spelen.

Zijn er regenponcho’s verkrijgbaar van milieuvriendelijk materiaal?

Ja, er worden nu door verschillende fabrikanten milieuvriendelijke wegwerp-regenponcho’s gemaakt die je na gebruik veilig kunt weggooien of zelfs in de natuur begraven. Dit zijn biologisch afbreekbare producten, meestal gemaakt van maïs of aardappelzetmeel.

Een ander voordeel is dat de fabrikanten dierlijke producten en chemische oplosmiddelen mijden. Als je in de toekomst een milieuvriendelijke poncho wilt kopen, wees er dan wel op bedacht dat ze iets duurder kunnen zijn dan de traditionele plastic regencapes voor eenmalig gebruik.

Zijn er regencapes die speciaal geschikt zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator?

Ja, er zijn nu regenponcho’s verkrijgbaar die zo gesneden zijn dat ze rolstoelgebruikers en rollatorgebruikers optimaal kunnen beschermen tegen nattigheid, wind en sneeuw. Net als gewone regencapes zijn deze poncho’s snel aan en uit te trekken. Modellen voor rolstoelgebruikers hebben vaak een geïntegreerd rubber in de voetzone, zodat de poncho niet kan opwaaien.

Verder zijn er varianten met doorzichtige kijkvensters aan weerszijden van de motorkap, zodat de bestuurder steeds zijn omgeving kan zien. Poncho’s voor rollatorgebruikers bedekken een groot deel van het hulpmiddel en hebben rubberen lussen aan de armen om een betere grip te verzekeren. Ook in dit geval hebben sommige modellen een doorzichtig kijkvenster aan de zijkanten van de kap.

Besluit: Welke soorten regenponcho’s zijn er en welke is geschikt voor jou?

Regenponcho’s zijn ontworpen om jou en je kleren te beschermen tegen weer en wind. Er zijn echter verschillende soorten regencapes, die verschillen in het gebruikte materiaal, de prijs, de duurzaamheid of zelfs het beoogde gebruik. Meestal hebben alle regenponcho’s gemeen dat ze ontworpen zijn als een soort waterafstotende capuchonmantel met zijzakken voor de armen.

Welke de perfecte regenponcho voor je is, hangt veel af van wat je wilt doen. Daarom worden hieronder vier verschillende soorten regencapes voorgesteld. Bovendien worden de belangrijkste voor- en nadelen van de vier verschillende soorten opgesomd.

 • Wegwerp regenponcho’s
 • Regenponcho’s voor regelmatig gebruik
 • Fiets regenponcho’s
 • Multifunctionele regenponcho’s

Wat onderscheidt een regenponcho voor eenmalig gebruik en op welke voor- en nadelen moet je letten als je er een koopt?

In de regel zijn wegwerpregenponcho’s gemaakt van heel licht en dun materiaal, zoals plastic. Daarom is het voordeel van dit type regencape dat je hem gemakkelijk kunt opbergen. Bovendien hoef je geen zwaar gewicht te dragen en kun je hem comfortabel gebruiken. Ideaal zijn deze regenponcho’s voor jou als je niet regelmatig een poncho nodig hebt. Een wegwerp regencape is daarom bijzonder geschikt voor natte dagen en nachten bij festivals, sportevenementen, kamperen of andere buitenactiviteiten.

Zo kun je op een voordelige manier grotendeels droog blijven en hoef je je geen zorgen te maken over het weer. Wegwerp regencapes zijn doorzichtig en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Omdat wegwerpregenponcho’s niet voor permanent gebruik bestemd zijn, is de afwerking van de wegwerpregencapes heel eenvoudig en is het materiaal niet bijzonder scheurvast.

Voordelen
 • Goedkoop
 • Lichtgewicht materiaal
 • Gemakkelijk op te bergen
Nadelen
 • Niet scheurvast
 • Niet geschikt voor langdurig gebruik
 • Minder hoogwaardige afwerking

Wat zijn de eigenschappen van een regenponcho voor regelmatig gebruik en wat zijn de voor- en nadelen van de aanschaf ervan?

Sta je vaak bloot aan weersinvloeden van buitenaf, dan is een hoogwaardige en duurzame regenponcho geschikt. Een poncho voor regelmatig gebruik kan vooral nuttig zijn bij fietsen, wandelen, paardrijden, vissen of jagen. Het materiaal is meestal van polyester of nylon en is, in tegenstelling tot wegwerp-regencapes, scheurvast, duurzaam en wasbaar. Kenmerkend voor de hoogwaardige afwerking is ook dat deze regencapes vaak ingebouwde drukknopen hebben, een rugzakbeschermer, een verstelbare capuchon en/of reflecterende strepen.

De mouwen van zulke regenponcho’s reiken meestal maar tot aan de ellebogen, zodat je je vrij kunt bewegen. Regenponcho’s voor regelmatig gebruik zijn er meestal in één maat en uniseks. Er zijn echter ook varianten die er in verschillende maten, kleuren en patronen zijn. Daarom zijn deze regencapes van hogere kwaliteit vaak aan te passen aan je persoonlijke smaak. Deze soort regencape is er ook in poncho’s voor volwassenen en kinderen, en speciaal voor vrouwen en mannen. Zo ben je permanent voorbereid op slecht weer, of dat nu in het dagelijks leven, op het werk of in je vrije tijd is.

Voordelen
 • Regelmatig gebruik mogelijk
 • Scheurbestendig, robuust, afwasbaar materiaal
 • Hoogwaardige afwerking
Nadelen
 • Minder duur dan regencapes voor eenmalig gebruik
 • Weegt tot 500 g
 • Minder gemakkelijk op te bergen

Wat onderscheidt een fietsregenponcho en wat zijn de voor- en nadelen waarmee je rekening moet houden als je er een koopt?

In principe zijn alle regenponcho’s die gemaakt zijn voor veelvuldig gebruik ook geschikt om je te beschermen tijdens het fietsen. Er zijn echter fabrikanten die zich met de speciale eisen van het fietsen hebben beziggehouden en daarom regenponcho’s voor de fiets hebben ontworpen. Het verschil met gewone regencapes is dat deze poncho’s handgreeplussen hebben voor aan het fietsstuur.

Er is ook een geïntegreerde heupriem om windwapperen te voorkomen. Bovendien is er een verstelbare kap, zodat je je fietshelm zonder problemen kunt gebruiken. Het is ook belangrijk dat je bij het fietsen de juiste maat kiest, want een poncho met één maat kan bij het fietsen problemen geven. Daarom hebben regenponcho’s voor op de fiets meestal een scala aan maten. Een fietsregenponcho kopen is aan te raden als je vaak fietst en je voorbereid wilt zijn op een plotselinge weersomslag.

Een paar modellen fietsregencapes zijn echter zo ontworpen dat ze moeilijk voor andere buitenactiviteiten te gebruiken zijn. Ook moet opgemerkt worden dat de gemiddelde prijs iets hoger ligt dan voor eenvoudige regencapes. Fietsregenponcho’s werken dus niet goed op modellen als racefietsen, BMX’s en mountainbikes. Op een e-bike werkt een fietsregenponcho echter uitstekend.

Voordelen
 • Speciaal aangepast aan fietsen
 • Hoogwaardig vakmanschap
Nadelen
 • Hogere prijs – vanaf ongeveer 30 euro
 • Sommige modellen kunnen niet voor andere doeleinden gebruikt worden

Wat zijn de kenmerken van een multifunctionele regenponcho en wat zijn de voor- en nadelen van het kopen ervan?

Als je een passie hebt voor wandelen, jagen of kamperen, dan is het misschien zinvol voor je om te investeren in een multifunctionele regenponcho. Natuurlijk kun je een regenponcho voor veelvuldig gebruik voor elke activiteit gebruiken, maar een multifunctionele regenponcho biedt extra functies die je in de natuur en in de wildernis van pas komen.

Deze regenponcho kan omgetoverd worden tot een slaapzak, een grondzeil of zelfs een tent, afhankelijk van je behoeften. Het materiaal is meestal van polyester of nylon en heeft gesealde naden die garanderen dat je de klok rond droog blijft. De aanschaf van een multifunctionele regenponcho hangt, net als bij de vorige ontwerpen, sterk af van je persoonlijke eisen. Door zijn relatief zware gewicht is deze regencape minder geschikt voor dagelijks gebruik.

Voordelen
 • Combinatie van verschillende functies in één product
 • Verantwoordelijkheid van hoge kwaliteit
Nadelen
 • Weegt tot 1 kg
 • Minder geschikt voor dagelijks gebruik

Koopcriteria: Gebruik deze factoren om regenponcho’s te vergelijken en te beoordelen

Als je een regenponcho wilt kopen, is het een goed idee om eerst de belangrijkste koopcriteria te vergelijken. Dit zal het je gemakkelijker maken de afzonderlijke producten te beoordelen en de juiste keuze te maken. De belangrijkste kenmerken worden daarom hieronder gepresenteerd.

 • Kwaliteit van het materiaal
 • Kwaliteit van het vakmanschap
 • Het ideale gewicht
 • Maat van de regenponcho
 • Ontwerp
 • Unisex of speciaal voor vrouwen / mannen
 • Extra opbergtas

Kwaliteit van het materiaal

Het gebruikte materiaal heeft niet alleen een grote invloed op de aankoopprijs, maar ook op de kwaliteit en duurzaamheid van je regencape.

Wist je dat Ötzi een poncho droeg? Een grasmantel die als cape diende werd ontdekt op de gletsjermummie in de Ötztaler Alpen in 1991. De cape, die meer dan 5.000 jaar oud is, is een van de oudste archeologisch gedocumenteerde poncho’s. De tijd van Ötzi’s dood wordt geschat tussen 3359 en 3105 v. Chr.

De meeste wegwerp regencapes zijn gemaakt van goedkope kunststoffen zoals polyethyleen of PVC. Hoewel deze materialen waterafstotend zijn, zijn ze niet bijzonder slijtvast. Verder moet opgemerkt worden dat deze stoffen vaak een onaangename plastic geur kunnen hebben. Hoogwaardiger modellen, zoals poncho’s voor regelmatig gebruik, fietsregenponcho’s of multifunctionele regenponcho’s, zijn daarentegen gemaakt van synthetische vezels, zoals nylon of polyester. Het voordeel van deze materialen is dat ze zeer waterafstotend zijn, en ook resistent en duurzaam.

Ze worden gekenmerkt door sterk materiaal en scheurvastheid, en toch zijn ze rekbaar en elastisch. In dit opzicht is nylon zelfs een van de synthetische vezels met de hoogste materiaalsterkte. Zelfs parachutes zijn van dit materiaal gemaakt. Bovendien zijn sommige van deze nylon regenponcho’s extra gecoat met PVC om een onbeperkte bescherming tegen regen te garanderen. Alvorens een aankoop te doen moet echter niet vergeten worden dat een materiaal van hogere kwaliteit altijd een hogere aanschafprijs betekent dan een regenponcho van goedkope synthetische materialen.

Kwaliteit van het vakmanschap

Niet alleen bij het kopen van gewone kleding is het belangrijk te letten op de kwaliteit van de afwerking van het produkt, ook bij regenponcho’s speelt dit criterium een grote rol. In dit verband moet je vooral letten op de aanwezigheid van verzegelde of gelaste naden. Ze garanderen dat er geen water via de naden naar binnen kan komen. Bovendien zorgt dit soort vakmanschap ervoor dat je regencape lange tijd door de naden stevig bijeengehouden wordt en niet voortijdig scheurt.

Het belang van degelijk vakmanschap blijkt ook uit het feit dat de geïntegreerde drukknopen, de kap of de rugzakbescherming goed bevestigd zijn. Een hogere kwaliteit van vakmanschap vind je meestal in regenponcho’s van hoge kwaliteit. Wegwerp regencapes hebben door hun materiaal geen naden en zijn meestal heel effen afgewerkt.

Vergelijkbaar met het kiezen van een materiaal van hoge kwaliteit, moet je een hogere prijs verwachten voor een afwerking van behoorlijke kwaliteit.

Het ideale gewicht

Het gewicht van afzonderlijke regenponcho’s kan variëren van een paar gram tot bijna een kilo. Het gemiddelde gewicht van regencapes is daarom ongeveer 500 gram. Daarom is het relatief belangrijk na te denken over de vraag of het gewicht van de regencape je niet nog meer ongemak zal bezorgen. Een vederlichte regenponcho is zeker gewenst voor de meeste buitenactiviteiten.

In dit geval kunnen de wegwerp regencapes overtuigen met een gewicht tot ca. 50 gram. Kies je daarentegen voor een poncho voor regelmatig gebruik, een fietsregenponcho of een multifunctionele regenponcho, dan heeft het hoogwaardige materiaal in dit opzicht een nadeel. Extra drukknopen of dergelijke voegen ook gewicht toe. In de regel kan het gewicht van deze hoogwaardige modellen variëren van 250 tot 800 gram.

Maat van de regenponcho

De meeste van alle regenponcho’s die aangeboden worden zijn verkrijgbaar in één maat. Dit is in de meeste gevallen geen groot probleem, want de poncho moet toch al losjes passen en niet strak zitten. Vooral bij regencapes voor eenmalig gebruik is een perfect passende maat geen prioriteit, vanwege hun korte levensduur. Aan de andere kant kan bij het investeren in een hoogwaardige en duurzame regenponcho de juiste maat een rol spelen.

Als je van plan bent veel te bewegen in je regencape en de one-size-fits-all past je niet echt, dan moet je ervoor zorgen dat je een poncho in je maat koopt. Vooral bij wandelen of fietsen kan een regencape met één maat je beperken. Sommige modellen zijn verkrijgbaar in maten van XS tot XXL. In de meeste gevallen kun je de regencapes van hoge kwaliteit in de winkel passen, of een maat die niet past naar het postorderbedrijf terugsturen. Omdat deze mogelijkheden er zijn, kun je er altijd zeker van zijn dat je de perfect passende regenponcho vindt.

Ontwerp

Je hebt al een klein uittreksel over het onderwerp regenponcho ontwerpen ontdekt in de rubriek “Gids”. Hier wordt het ontwerp als aankoopcriterium voor een regenponcho nader toegelicht. In principe hangt dit criterium af van de vraag of je een poncho wilt die modieus bij je past, of dat je de cape alleen als eenvoudige regenbescherming wilt gebruiken. Ook als je niet bijzonder in mode geïnteresseerd bent, zijn er enkele functies die je misschien interessant vindt.

De goedkope wegwerp regenponcho’s vervullen hun waterafstotende functie, maar ze kunnen niet overtuigen met een uitgewerkte vormgeving. Vooral bij de poncho’s voor regelmatig gebruik of voor op de fiets is er een ruime keuze aan kleuren en motieven. Opvallende kleuren kunnen bijzonder voordelig zijn in het wegverkeer. Maar voor andere doeleinden kun je voor sommige producten kiezen uit tot wel acht verschillende kleuren. Afhankelijk van je persoonlijke stijl kun je bijvoorbeeld een poncho kopen in een warme kleur als mango.

Je kunt ook kiezen uit een reeks subtiele kleuren, zoals marineblauw, olijf, wit of zwart. Van de reeks patronen is vooral de regenponcho met een patchwork camouflage-uiterlijk populair. Er zijn ook veel producten die in het oog springen met kleurrijke stippen of bloemmotieven. Daarom bieden veel fabrikanten je naast de conventionele waterafstotende functie ook een mooi ontwerp. Wegwerp regenponcho’s hebben meestal geen uitgewerkte vormgeving, maar vervullen toch hun waterafstotende functie. Opvallende kleuren kunnen bijzonder voordelig zijn, vooral in het wegverkeer.

Unisex of speciaal ontworpen voor vrouwen/mannen

In de regel zijn regencapes van de meeste fabrikanten sekseneutraal ontworpen. In de snit wordt er dus geen speciale aandacht aan besteed of de koper een man of een vrouw is. Als je een wegwerp regenponcho koopt, moet je erop letten dat ze alleen in uniseks verkrijgbaar zijn.

Sommige fabrikanten van kwaliteitsproducten, daarentegen, maken regenponcho’s die speciaal voor vrouwen of voor mannen zijn. Als het voor jou belangrijk is een regencape te vinden die aan deze eisen voldoet, dan moet het geen probleem zijn er een te vinden. Regenponcho’s die speciaal voor vrouwen ontworpen zijn, worden gekenmerkt door het feit dat ze het figuur accentueren.

Deze regencapes zijn strakker in de taille gesneden dan de uniseks regencapes en hebben een algemeen perfecte pasvorm. Mannen kunnen ook kiezen voor een regenponcho die niet alleen waterafstotend is, maar ook stijlvol en speciaal voor mannen gemaakt is.

Extra opbergtas

Een opbergtas voor een regenponcho die bij de aankoop inbegrepen is, lijkt misschien niet zo belangrijk. Een bijgeleverde tas biedt je echter enkele voordelen. Wil je een hoogwaardige en duurzame regenponcho gebruiken, dan moet een praktische manier om het product mee te nemen niet onderschat worden.

Met een perfect aangepaste opbergtas kun je je regencape optimaal opvouwen en overal mee naartoe nemen. Op deze manier hoef je de regenponcho alleen te dragen als je hem echt nodig hebt, en je kunt hem ook altijd weer in de tas opbergen. In de meeste gevallen is het materiaal van deze opbergtas ook van waterafstotend materiaal en is hij ook gemakkelijk te dragen.

Bij aankoop is het een goed idee na te gaan of er een extra zakje is.

Wetenswaardigheden over regenponcho’s

Hoe lang worden regenponcho’s al gebruikt?

Het idee om een regencape te gebruiken als bescherming tegen weer en wind bestaat al enkele duizenden jaren. Zelfs Ötzi, die in Zuid-Tirol gevonden werd, zou een soort mackintosh gedragen hebben, gemaakt van zoet gras. Soortgelijke vondsten zijn ook te vinden in het oude Rome en in het oude China.

Terwijl de Romeinen nadachten over de snit en lengte van regenponcho’s, ontwikkelden de bewoners van China poncho’s van verschillende materialen, zoals stro of zuur gras. Deze materialen werden als zeer waterafstotend beschouwd en werden daarom in de loop van de geschiedenis gebruikt, vooral door boeren of vissers.

Industrieel geproduceerde regenponcho’s van verschillende kunststoffen zijn er pas zo’n 70 jaar.

Zijn er regencapes voor honden?

Ja, er zijn een aantal verschillende modellen waarmee je je hond kunt beschermen tegen wind, sneeuw en regen. Vergelijkbaar met regenponcho’s voor mensen, zijn er ook een groot aantal produkten die verschillen in snit of kleur. In detail kunnen individuele regencapes voor honden ook verder gedifferentieerd worden. Er zijn modellen die alleen de rug bedekken en sommige die de benen en het hoofd kunnen beschermen. Dit maakt het je mogelijk de juiste regencape voor je viervoeter te vinden.

Afbeelding bron: peterhershey / unsplash.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies