Reis verbanddoos
Laatst bijgewerkt: 04-11-2020

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

15Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

162Verzamelde opmerkingen

Als je binnenkort een reis gaat ondernemen, mag een reis verbanddoos niet in je uitrusting ontbreken. Het gaat namelijk om een onmisbaar product waarin je alle medische basiszaken kunt bewaren die je nodig kunt hebben tijdens je reis. Om je reis en verblijf zo veilig mogelijk te laten zijn, moet je een aantal producten zeker weten bij je hebben, zoals verband, alcohol om wondjes mee schoon te maken en pleisters.

De beste manier om je voor te bereiden op je volgende bestemming, is door de reis onder controle te hebben. Laat je niet overvallen door haast op het laatste moment en begin een aantal dagen voor vertrek je reis verbanddoos te vullen. Op deze manier kun je tijd besparen en heb je genoeg tijd om de meest geschikte ruimte te vinden om de producten op te bergen.
Belangrijk om te weten

  • Een reis verbanddoos is onmisbaar bij je uitstapjes. Houd rekening met het soort reis dat je gaat maken en zoek de producten die daarvoor nuttig zijn. Afhankelijk van de duur van je reis, kun je kiezen voor een grote of kleine verbanddoos. Denk eraan om hem na afloop van je reis bij te vullen.
  • Let, op het moment dat je een reis verbanddoos aanschaft, op de indeling van de verbanddoos. Wat voor compartimenten heeft hij en waar kun je wat in opbergen.
  • Naast de andere aankoopcriteria, zijn er twee andere factoren van groot belang. Namelijk het gebruikersgemak en het gemak waarmee je hem kunt dragen en daarnaast de ruimte die hij inneemt.

Onze selectie: De beste reis verbanddozen op de markt

Om je keuze voor een reis verbanddoos makkelijker te maken, hebben we een aantal verbanddozen voor je geselecteerd waarvan wij denken dat het de beste zijn die op dit moment op de markt te verkrijgen zijn. Op deze manier kun je kijken welke het beste bij jouw behoeftes past. Laat het niet op het allerlaatste moment aankomen en laat je nu al adviseren welke het meest geschikt voor jou is.

Eerdere Aanbevelingen

De beste Oranje Kruis goedgekeurde reis verbanddoos

De verbanddoos van All-In Preventie is een zeer uitgebreide reis verbanddoos. De doos springt eruit door zijn compleetheid en A-kwaliteit verbandmateriaal. De EHBO verbandkoffer is goedgekeurd door het Oranje Kruis en wordt inclusief wandbeugel en bevestigingsmateriaal geleverd, om hem op te kunnen hangen.

De verbandmaterialen zijn verdeelt over 2 grote compartimenten welke zijn voorzien van transparante afdekplaten zodat je na het openen gelijk ziet waar de benodigde verbandmaterialen zich bevinden. Echt een aanrader dus!

De meest praktische reis verbanddoos

Dankzij het compacte formaat en het lichte ontwerp van de reis verbanddoos van Care Plus is deze verbanddoos werkelijk overal mee naar toe te nemen. Dankzij het praktische handvat draag je hem eenvoudig met je mee. Maar laat je niet misleiden door zijn compactheid: de verbanddoos is tegelijkertijd helemaal compleet.

Ideaal voor families, zowel thuis als met vakantie. De First Aid Kit bevat 90 items, waaronder pleisters voor vingers, blaren en knokkels en weegt 700 gram.

De beste meest voordelige reis verbanddoos die aan je basiswensen voldoet

De reis verbanddoos van Barkleydeal heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het gaat om een beperkt assortiment onderdelen, maar de basisbenodigdheden kun je in deze verbanddoos zeker aantreffen, zoals pleisters, kompressen, handschoentjes, een klein verbandschaartje en veiligheidsspelden.

De verbanddoos bevat voldoende materialen en hulpmiddelen geschikt voor meerdere hulpverleningen. De koffer heeft een handzaam formaat, maar alles zit erin. Bovendien is de prijs zeer goed betaalbaar. Wat wil je nog meer?

Shopgids: Alles wat je moet weten over reis verbanddozen

De functionaliteit en het gebruikersgemak zijn factoren waar je vanuit moet gaan op het moment dat je een reis verbanddoos gaat aanschaffen. Als je een avontuurlijke reiziger bent en je wilt de meest afgelegen plekken op de wereld bezoeken, pas dan je reis verbanddoos hieraan aan.

botiquindevida-1-kaninstudio-42656900_s.jpg

Reis verbanddozen zijn gemaakt van materialen die bijzonder stevig zijn, zoals bijvoorbeeld nylon.
(Bron: Kaninstudio: 42656900/ 123rf.com)

Wat is een reis verbanddoos en waarvoor gebruik je hem?

Een reis verbanddoos is een product van een stevig materiaal waarin diverse zaken kunt vinden die nuttig zijn als eerste hulp bij medische zaken, zoals wondjes. Wondjes die je kunt oplopen als je bijvoorbeeld buiten een activiteit aan het ondernemen bent. Daarom is het aan te raden om altijd een reis verbanddoos tot je beschikking te hebben. Bovendien zijn ze klein, lichtgewicht en nemen ze weinig plek in en erg praktisch.

Waardoor wordt een reis verbanddoos gekenmerkt?

Allereerst de veiligheid. Om je veilig te voelen wanneer je bepaalde plaatsen bezoekt. Met een reis verbanddoos hoef je je geen zorgen te maken over dat je alleen naar plekken kan gaan waar een medische hulppost is. Met een reis verbanddoos heb je in ieder geval materialen voor de lichtere verwondingen.

Daarnaast speelt het gemak een rol. Over het algemeen neemt een reis verbanddoos weinig ruimte in, je hoeft hem natuurlijk niet op te meten, je hoeft alleen maar na te gaan of hij zonder problemen in je tas of rugzak past. Op deze manier heb je geen ruimtegebrek en kun je hem overal mee naar toe nemen.

Waarom zou je een reis verbanddoos moeten kopen?

Deze vraag heeft veel te maken met wat we hiervoor hebben besproken. Je zoekt het gevoel dat je zonder je zorgen hoeft te maken een uitstapje kan maken. Het is prettig om te kunnen reizen zonder de angst dat je een medische post of centrum dicht in de buurt moet hebben als je een lichte verwonding oploopt tijdens je reis of uitstapje.

botiquindeviaje-2-belchonock-110420633_s.jpg

Het is aan te bevelen dat het gewicht van de verbanddoos niet hoger is dan 500 gram.
(Bron: Belchonock: 110420633/ 123rf.com)

Moeten reis verbanddozen aan bepaalde richtlijnen voldoen?

Reis verbanddozen moeten voldoen aan de Europese richtlijnen en dat is te zien aan het logo CE, dat komt van het Franse Conformité Européenne en betekent dat een product in overeenstemming is met de Europese regelgeving. In dit geval verzekeren de fabrikanten dat het product aan een aantal technische en legale eisen voldoen die vooral te maken hebben met de veiligheid van het product, zoals is vastgesteld door de lidstaten van de Europese Unie.

Waar moet je op letten voordat je een reis verbanddoos gaat gebruiken?

In de eerste plaats is het goed om voordat je vertrekt na te gaan of alle materialen zich op hun plek in de reis verbanddoos bevinden. Hierdoor voorkom je onaangename verrassingen zoals dat je iets nodig hebt tijdens je reis of uitstapje en erachter komt dat het er niet is. Als je bijvoorbeeld een wondje hebt en het juiste verband is niet in de verbanddoos te vinden.

In de tweede plaats is het aan te raden om als je reis verbanddoos vies is geworden, deze schoon te maken met een doekje, dat kan aan de binnen- en buitenkant. Als je hem van binnen gaat schoonmaken, is het verstandig om alle onderdelen er uit te halen en daarbij tegelijkertijd te checken of bijvoorbeeld de verpakkingen van gaasjes, pleisters en verband nog dicht zijn en dat ze dus nog steriel zijn.

Wat voor voor- en nadelen kunnen reis verbanddozen hebben?

Alhoewel het om een product van kleine afmetingen gaat, kunnen we een aantal voor- en nadelen opnoemen. We willen namelijk dat je de beste reis verbanddoos kiest. Hieronder hebben we een schema voor je gemaakt met alle voor- en nadelen.

Voordelen
  • Nemen weinig ruimte in
  • Het zijn stevige producten en goed ingedeeld
  • Ze kunnen op ieder moment gebruikt worden
Nadelen
  • Kleine materialen kunnen gemakkelijk kwijtraken

Van wat voor materialen zijn de reis verbanddozen gemaakt?

De meeste verbanddozen zijn van stevig materiaal gemaakt, zoals plastic of nylon. Dat zorgt ervoor dat het product met het verloop van de tijd niet slijt, daarom is het vreemd als de verbanddoos scheuren, gaten of andere vormen van slijtage vertoont.

maletademano3.jpg

We raden je aan dat je de inhoud van de verbanddoos checkt voordat je je koffer pakt.
(Bron: Sebnem Ragiboglu: 74513351/ 123rf.com)

Waar kun je reis verbanddozen kopen?

Je kunt grofweg op twee manieren aan een reis verbanddoos komen. Aan de ene kant kun je op internet zoeken naar het product dat het beste bij je past. Op deze manier kun je je goed oriënteren aan de hand van de reviews van gebruikers en heb je grote keus. Bovendien kun je zoeken op het moment dat jou uitkomt en het heel gemakkelijk thuis laten bezorgen.

Aan de andere kant, kun je natuurlijk naar een fysieke winkel of apotheek gaan. Hier zul je ongetwijfeld een deskundig advies inwinnen over de reis verbanddozen.

Wat is de gemiddelde prijs voor een reis verbanddoos?

Over het algemeen zijn reis verbanddozen niet heel erg duur. Meestal kun je een kwalitatief hoogstaande verbanddoos kopen voor een prijs die ongeveer tussen de € 15 en € 20 ligt. De prijs hangt natuurlijk wel af van de hoeveelheid accessoires die de verbanddoos bevat en de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Net als bij andere producten is er aan een hogere kwaliteit meestal een hoger prijskaartje verbonden.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Hierboven hebben we een aantal factoren besproken waar je op kunt letten bij je aankoop van een reis verbanddoos. Toch willen we nog iets meer in detail bespreken wat de belangrijkste elementen zijn zodat je de beste reis verbanddoos koopt die er op dit moment op de markt te verkrijgen is.

Afmeting

Er bestaat geen standaard afmeting voor dit soort producten. De verschillen hangen samen met de compartimenten van de verbanddoos en de hoeveelheid materialen en accessoires hij heeft.  Laat je leiden door de beschrijvingen en de afbeeldingen die je in de webwinkel kunt vinden en kies een die het beste bij je persoonlijke voorkeuren past.

We raden je aan om voor een lange reis een verbanddoos te kiezen die een uitgebreide selectie aan materialen en accessoires heeft en waardoor de afmetingen wat groter uitvallen. En voor de kortere uitstapjes is een verbanddoos met beperkte afmetingen en een basisuitrusting van een aantal onmisbare materialen goed genoeg.

joyeroparaviajes5.jpg

Denk eraan om na te gaan wat voor medicijnen noodzakelijk zouden kunnen zijn op je bestemming.
(Bron: Olena Kachmar: 60999203/ 123rf.com)

Stevigheid

Als je kiest voor een product met stevige materialen, zoals nylon, word je niet teleurgesteld. Let erop dat de ritsen of andersoortige sluitingen van de verbanddoos niet snel kapotgaan of makkelijk kunnen breken. Kijk ook of de verbanddoos goed sluit, je wilt niet dat hij per ongeluk tijdens je reis opengaat in je tas en je dingen kwijtraakt.

Het is handig als je reis verbanddoos bestand is tegen water, zodat de materialen binnenin niet nat worden.

Gewicht

Het is aan te raden dat een reis verbanddoos het gewicht van 500 gram niet overschrijdt. Als het gewicht meer is dan dat, dan wordt de verbanddoos een te grote ballast en zul je merken dat je hem niet altijd mee zal nemen tijdens je uitstapjes. Zoals we eerder al hebben aangegeven, is het gebruikersgemak cruciaal.

Naast lichtgewicht, moet de reis verbanddoos ook makkelijk hanteerbaar zijn. Als we bijvoorbeeld in de bergen op pad gaan en we nemen de reis verbanddoos met ons mee, moet hij geen problemen opleveren. Integendeel, daarom moet hij lichtgewicht zijn zodat je hem altijd bij je hebt en je hem kunt gebruiken in geval van nood.

Ontwerp

De esthetiek is altijd van belang. Wanneer je iets aanschaft, let je altijd op de kleur of hoe het product is ingedeeld bijvoorbeeld. Een goed product combineert een mooi ontwerp met gebruikersgemak en met efficiëntie. In het geval van een reis verbanddoos is dat de verbanddoos aangepast is aan jouw specifieke behoeftes en dat je in geval van nood snel de materialen kunt vinden in de verbanddoos.

Accessoires

Soms maak je de fout te denken dat hoe meer accessoires een product heeft, hoe beter het product is. Niet alle accessoires zijn onmisbaar natuurlijk. Daarom is het aan te bevelen om kritisch te kijken naar alle accessoires voordat je een reis verbanddoos aanschaft.

Over het algemeen zijn de onmisbare accessoires van een reis verbanddoos de volgende:  pleisters, verband, gaasjes, een schaar, en alcohol. Er zijn natuurlijk veel meer accessoires te verkrijgen, maar afhankelijk van je activiteiten kun je de inhoud uitbreiden. Als je bijvoorbeeld allergisch bent voor een bepaalde plant of insect, neem dan vooral medicatie voor je allergie mee.

Samenvatting

Nadat je deze gids hebt gelezen, kun je waarschijnlijk beamen dat het erg belangrijk is om een geschikte en complete reis verbanddoos te kiezen. Vooral als je avontuurlijk bent ingesteld, moet je dit product onder handbereik hebben, zodat je elke onverwachte situatie aankunt.

Als je dit een interessant artikel vond, deel het dan op je social media en adviseer je vrienden en familie over de voordelen van reis verbanddozen zodat zij er ook hun voordeel mee kunnen doen.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Belchonock: 110810219/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies