Laatst bijgewerkt: 23-09-2021

Welkom bij ons grote Peru rondreis verslag. Hier presenteren we alle belangrijke informatie voor je reis naar Peru, met gedetailleerde achtergrondinformatie over het Zuid-Amerikaanse land. Bovendien is er een overzicht van de beste reisorganisatoren op het net.

We willen je beslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de perfecte Peru rondreis voor je te vinden in 2022.

Antwoorden op veelgestelde vragen over reizen naar Peru vind je ook in onze gids. Verder hebben we tips voor je waar je beslist rekening mee moet houden als je je rondreis naar Peru boekt.
Belangrijk om te weten

 • Peru is een land in het westen van Zuid-Amerika. Het grenst aan de landen Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia en Chili, en aan de Stille Oceaan, en is verdeeld in drie landschapsstreken: Costa, Sierra en Selva.
 • Er valt veel te ontdekken in Peru, adembenemende natuurlandschappen, millennia-oude cultuur, moderne steden en gastronomie op het hoogste niveau.
 • Niet alleen natuur- en cultuurliefhebbers komen aan hun trekken, Peru is ook een Mekka voor allerlei sporten. Van watersport tot wandelen en bergbeklimmen, tot mountainbiken en klimmen, alles is er te doen.

Reishoogtepunten in Peru: Wat je zeker moet zien of doen tijdens je rondreis

Wil je graag een rondreis door Peru maken, maar weet je niet helemaal zeker of zo’n vakantie wel iets voor je is? Hier presenteren we de hoogtepunten van een rondreis door Peru en leggen uit waarom het in elk geval de moeite waard is.

Waarom is een rondreis door Peru de moeite waard?

Peru is een land met vele facetten: Natuur, cultuur en moderniteit, kust en zee, hooggebergte, regenwoud, rivieren en meren, en ook veel cultuurgoed en oude archeologische vindplaatsen.

Peru komt elf keer voor op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Peru heeft een bovengemiddelde dichtheid van natuurlijke en culturele monumenten in verhouding tot de oppervlakte van het land.

Peru heeft 15 nationale parken, weelderige vegetatiezones, woestijnachtige landschappen, zeer uiteenlopende klimatologische omstandigheden en een soortenrijke dieren- en plantenwereld. De grote steden scoren met moderne cultuur, een bruisend nachtleven en een gastronomisch aanbod van het hoogste niveau.

Indrukwekkend Peru, de Inca site van Machu Picchu (Foto bron: pixabay.com / WaSZI)

Bovendien zijn de Peruanen een zeer gastvrij en behulpzaam volk dat trots is op zijn land en er graag mee pronkt.

Het maakt niet uit welk deel van Peru je bezoekt, er is veel te ontdekken en te beleven. Saai zal het zeker niet worden.

Welke steden, regio’s en bezienswaardigheden zijn er in Peru?

Peru is verdeeld in drie verschillende landschapsregio’s, elk met zijn eigen klimatologische, vegetatieve en culturele kenmerken

 • de Costa (kust) – ca. 12 % van het nationale grondgebied,
 • de Sierra (Andes, hooggebergte) – ca. 28 %,
 • Selva (regenwoud, nevelwoud en nevelwoud) ca. 60 %.

Costa: Het kustgebied is het droogste deel van Peru, vooral ten zuiden van de hoofdstad Lima. Landbouw is in deze streek nauwelijks mogelijk, behalve bij de rivieroases van de rivieren die uit de Andes komen. Helemaal in het zuiden van het land, in de richting van Chili, begint de droogste woestijn op aarde, de Atacama woestijn.

Ten noorden van Lima neemt de regenval en daarmee de bodemkwaliteit iets toe, wat ook de landbouw ten goede komt.

Sierra: Het bergachtige gebied van de Andes ligt achter de Costa en bestaat uit verschillende bergketens en diepe ravijnen, en ook doorsnijdingen van rivieren. De hoogste berg in Peru is de Huascarán met een hoogte van 6768 m.

In het noorden zijn de Andes rijk aan vegetatie en bereiken ze nauwelijks de sneeuwgrens, in het centrale deel zijn de bergen steil en de hoge bergen zijn bedekt met sneeuw en ijs of gletsjers. Naar het zuiden toe overheerst een heuvelachtig landschap, de bergen bereiken hoogten tussen 3000 m en 4000 m, en ook vulkanen zijn hier te vinden, waarvan sommige actief zijn.

Selva: Ten oosten van de Andes begint het Peruaanse regenwoud, een dicht en bijna ondoordringbaar tropisch bergwoud. De enige doorbraken zijn de rivieren die uit de Andes komen en naar de Amazone stromen. Sommige van de steden en dorpen in deze streek zijn niet over land te bereiken, maar alleen per boot of vliegtuig.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Peru?

Peru heeft veel te bieden dat de moeite waard is. We stellen je graag de vijf bekendste en/of populairste bezienswaardigheden hieronder voor.

 • Machu Picchu en Inca Trail
 • Cusco
 • Arequipa en Colca Canyon
 • Nazca Lijnen
 • Lima

Machu Picchu en Inca Trail

Waarschijnlijk de beroemdste bezienswaardigheid in Peru is de Inca stad Machu Picchu. Hij werd in de 15de eeuw op een hoogte van 2.430 m op de gelijknamige berg gebouwd en is een van de best bewaarde ruïnes ter wereld. De stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is onzichtbaar vanuit de Urumba Vallei die de berg Machu Picchu omringt.

Je kunt deze bezienswaardigheid bereiken per trein of via de zogenaamde Inca Trail. Deze verbindt Machu Picchu met de vroegere hoofdstad van de Inca’s, Cusco. De reis via de Inca Trail, een kampeertocht die verscheidene dagen duurt, is natuurlijk veel spectaculairder dan de reis per trein, maar ook inspannender.

Cusco

Cusco is de culturele hoofdstad van Peru en het centrum van het vroegere Inca Rijk. Het is de oudste permanent bewoonde stad in Zuid-Amerika en werd gebouwd in de vorm van een poema. Het centrale plein, Plaza de Armas, met zijn machtige kathedraal, ligt op de plaats van het hart van de poema.

Cusco, de culturele hoofdstad van Peru en voormalig centrum van het Inca Rijk (Image source: pixabay.com / renzonapa)

Cusco biedt ontelbare culturele en archeologische hoogtepunten. Inca gebouwen, oude geplaveide straten, koloniale landgoederen en oude ruïnes. Het is ook het vertrekpunt voor tochten langs de Inca Trail naar Machu Picchu.

Arequipa en Colca Canyon

Arequipa is een koloniaal uitziende stad en, naast Cusco, de mooiste stad van Peru. Vooral het Santa Catalina klooster met zijn omvang en kleurrijke muren is de moeite waard.

In de onmiddellijke omgeving ligt de Colca Canyon, een van de twee diepste canyons van het land en een van de diepste kloven in de wereld. Met wanden tot 3300 m hoog is hij twee keer zo diep als de Grand Canyon in de VS. Als je op de rand van deze Colca canyon staat, wordt je een adembenemend uitzicht geboden, soms kun je er zelfs condors zien wonen.

In de valleien van de Colca Canyon liggen de warmwaterbronnen van Chivay. Van het mineraalrijke water wordt gezegd dat het helende eigenschappen heeft.

Nazca Lijnen

De Nazca Lijnen zijn meer dan 800 rechte lijnen, 300 geometrische figuren en ongeveer 70 tekeningen, voornamelijk van dieren en planten, in het woestijngebied van de Pampa Colorada.

Cusco, de culturele hoofdstad van Peru en voormalig centrum van het Inca Rijk (Image source: pixabay.com / renzonapa)

Sommige van deze lijnen zijn verscheidene kilometers lang, en de afzonderlijke tekeningen zijn navenant groot, zodat ze alleen van een hoogte volledig te herkennen zijn. Waarom ze in de woestijn gegraven werden en door wie, is nog steeds een van de grootste archeologische mysteries.

Lima

Lima, de hoofdstad van Peru, is de op een na grootste woestijnstad ter wereld. Het wordt beschouwd als lawaaierig, vuil en gevaarlijk, en wordt gekenmerkt door arme buurten.

Maar Lima heeft nog veel meer te bieden: talrijke musea, ruïnes uit lang vervlogen tijden, historische kerken en landgoederen, verhalen uit het verleden worden hier verteld.

Aan de andere kant is er de moderne kant van Lima, het bruisende nachtleven, ultramoderne winkelcentra en culinaire toprestaurants. Van de keuken van Lima wordt gezegd dat ze de beste van het hele continent is.

Bovendien ligt Lima direct aan de kust van de Stille Oceaan en biedt het hele jaar door goed weer, bijna geen regen.

De twee populairste wijken zijn de kustwijk Baranco en de wijk Miraflores met zijn adembenemende ligging op de kliffen.

Andere indrukwekkende bezienswaardigheden

 • Amazonegebied
 • Huarez
 • Titicaca Meer
 • Huacachina Oase
 • Modderstadje Chan Chan
 • Zoutterrassen van Maras
 • Regenboog Bergen

Hoe is het eten in Peru?

De Peruaanse keuken is een mengeling van traditionele gerechten, vooral uit de landelijke streken, en van de gastronomische variëteit in de steden. De Peruanen zijn trots op hun plaatselijke specialiteiten, die invloeden uit alle delen van de wereld combineren.

Tot de Peruaanse basisproducten behoren de aardappel en de maïs en verschillende specerijen zoals knoflook, peper en verse pepers, die rijkelijk gebruikt worden.

Een typisch gerecht uit de kuststreek is ceviche (rauwe vis met limoenen). In de Andes eten de Peruvianen vooral cuy (cavia), terwijl in het regenwoud ingrediënten als bakbananen, bonen en maniok de hoofdmoot vormen.

De nieuwe Peruaanse keuken maakt momenteel opgang in de steden en is nu een van de beste ter wereld. Peru’s bekendste sterrenkoks zijn Bernardo Roca Rey, Luis la Rosa en Gastón Acurio. Een van de beste restaurants is het “Central” in Lima, Miraflores.

Wat zijn de culturele kenmerken van Peru?

Met een oppervlakte van 1.285.216 km² is Peru het op twee na grootste land in Zuid-Amerika. De bevolking bedraagt ongeveer 31.237.390, van wie een groot deel inheems is.

Het wordt gekenmerkt door de precolumbiaanse tijd en door de cultuur en religie die de Spaanse veroveraars meebrachten. Veel festivals, gebruiken en tradities worden al heel lang beoefend.

Kleding, folklore en geloofsovertuigingen, maar ook werkwijzen en keuken zijn de erfenis van millennia-oude culturen.

Peruanen zijn trots op hun land en hun tradities, die ze op vele manieren levend houden en graag delen. Onder andere de Inti Raymi, het “Festival van de Zon” in Cusco, de “Danza de tijeras (Schaardans), is door de UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed.

Het moderne culturele leven is geconcentreerd in een paar grote steden, vooral in de hoofdstad Lima. Hier vind je kloosters, monumenten en kathedralen, maar ook moderne musea, theaters, bioscopen en nachtleven.

Vele festivals, gebruiken en tradities bestaan al duizenden jaren (Image source: pixabay.com / peterpaul13)

Peru is divers en multicultureel, zijn inwoners, of ze nu in de stad of op het platteland zijn, zijn ruimdenkend, warm, gastvrij en behulpzaam.

Welke activiteiten zijn de moeite waard in Peru?

Peru heeft naast het bezoeken van de vele culturele en millennia-oude hoogtepunten nog vele andere activiteiten te bieden. Sommige daarvan zijn inbegrepen in de klassieke rondreizen, andere niet.

In dit deel willen we je een inzicht geven in de spannendste activiteiten die je in Peru kunt beleven. We hebben de volgende aanbevelingen voor je samengesteld

 • Fietsen en mountainbiken
 • Trekking
 • Bergbeklimmen en Klimmen
 • Watersporten
 • Gastronomie

Fietsen en mountainbiken

Bijna elke streek in Peru is geschikt om te fietsen en te mountainbiken, behalve de kustwoestijnen en de vlakten in het Amazonegebied. Je fietst over historische paden, door pittoreske stadjes en verschillende natuurlandschappen, en je kunt grote hoogteverschillen overbruggen in slechts een paar kilometer.

De paden kunnen in verschillende moeilijkheidsgraden verdeeld worden. Voor fietstochten en mountainbike beginners zijn paden met harde, compacte ondergrond en vlakke hellingen geschikt. Voor gevorderde mountainbikers zijn er ook onverharde paden van gemiddelde tot hoge moeilijkheid met soms steile hellingen.

Prachtige wandelroutes worden aangeboden door Puno en de Colca Kloof, Cusco met de Heilige Vallei en de provincies rond Lima.

Trekking

Trektochten zijn in alle streken van Peru te vinden en in verschillende moeilijkheidsgraden; bijna alle bergketens, plateaus, heuvels en valleien kunnen te voet verkend worden. Vooral in de Andes van noord Peru valt er veel te ontdekken voor wandelaars en actieve sportievelingen.

Mystieke nevelwouden, indrukwekkende vergezichten, besneeuwde toppen en gletsjers, watervallen, stadjes en dorpjes, en een deels wilde natuur. Niet alle paden zijn aangewezen als commerciële wandelpaden, vele zijn nog weinig verkend en dateren uit de prehispanische tijd.

Je kunt Inca sites ervaren, bijvoorbeeld langs de Qhapaq Ñan, unieke natuurgebieden worden geboden door de Santa Cruz Trek en de Huayhuash Trek in noord Peru, de Choquequirao Trek en de Auzangate Trek tonen adembenemende uitzichten.

Een bijzondere ervaring zijn vulkaanbeklimmingen en grotwandelingen, bijvoorbeeld op de vulkaan Chanchani of in de grot Cuevas de Huagapo.

Bergbeklimmen en bergbeklimmen

Door de hoge bergketens van de Andes, die na de Himalaya de hoogste ter wereld zijn, is Peru een paradijs voor bergbeklimmers. De moeilijkheidsgraden van de toppen gaan van gemakkelijk tot moeilijk, zodat zowel beginners als ervaren bergbeklimmers aan hun trekken komen.

Vooral het Huascarán Nationaal Park biedt vele mogelijkheden, waaronder de Cordillera Blanca, de Cordillera Vilcanota of de Nevado Ampay.

Er zijn ook diverse mogelijkheden voor klimliefhebbers. Er zijn enkele goede klimplekken rond de hoofdstad Lima en de stad Arequipa, en ook in de streken Ánchon en Cajamarca.

Watersport

De verscheidenheid aan wateren zorgt ervoor dat je in Peru van alle soorten watersport kunt genieten.

De kusten van de Stille Oceaan bieden uitstekende condities om te surfen, kitesurfen, windsurfen en duiken.
Op de vele rivieren kun je kanoën, kajakken en raften.

Gastronomie

De Peruaanse keuken combineert invloeden uit de hele wereld. In de grote steden, vooral in Lima, heeft zich de laatste jaren een nieuwe, moderne keuken ontwikkeld die nu tot de beste van de wereld behoort.

Vooral de keuken van Lima heeft zich onderscheiden als een van de beste gastronomische hoofdsteden ter wereld en kan bogen op verschillende uitstekende restaurants en beroemde koks.

Ceviche, een typisch gerecht uit de kuststreek (foto bron: pixabay.com / ciclaar)

Je hebt verschillende mogelijkheden om van de Peruaanse keuken te genieten. Je vindt er culinaire hoogstandjes op verschillende plaatsen en voor elk budget: in vijfsterrenhotels, restaurants, cevicherías, pollerías, op markten, in huariques en chifas.

Reistips: Waar moet je op letten tijdens je rondreis door Peru

Je hebt besloten een rondreis door Peru te maken? Heel goed, een heel goede keuze! In dit deel willen we je een paar belangrijke tips en trucs geven voor het kiezen van je reistijd, en ook algemene belangrijke punten voor je reisvoorbereiding.

Wat is de beste tijd om naar Peru te reizen?

De seizoenen in Peru zijn verdeeld in droge en regenachtige seizoenen en verschillen naargelang de streek. De Peruaanse winter (april/mei tot september) is het droge seizoen, terwijl de zomer (oktober/november tot maart) het regenseizoen is.

Aan de Costa, de kuststreek, regent het zowel ‘s winters als ‘s zomers zelden, er is hier nauwelijks iets te merken van het regenseizoen. De temperaturen zijn het hele jaar door vrij mild en aangenaam, rond de 15 graden in de winter en tot zo’n 30 graden in de zomer.

Elke tijd van het jaar is geschikt voor een stedentrip of een actieve vakantie, maar de maanden december tot april zijn bijzonder aan te bevelen voor een strandvakantie.

In de Sierra, het bergachtige gebied van de Andes, zijn de temperaturen over het algemeen koeler en afhankelijk van de hoogte, hoe hoger in de bergen, hoe kouder. Onder 1000 m tot ongeveer 25 graden, tussen 1000 m en 2000 m gemiddeld 15 tot 20 graden, boven 3000 m gemiddeld 12 graden, boven 5000 m nul tot min graden.

De beste tijd om naar deze streek te reizen is van mei tot september. In het regenseizoen kunnen zware regens de wegen overspoelen en onbegaanbaar maken.

In het regenwoud, de Selva streek, is het voortdurend heet, tropisch en vochtig. De temperaturen zijn stabiel rond de 25 graden. Het regent echter heel vaak in de Peruaanse zomer.

De beste tijd om naar de Selva te reizen is daarom de Peruaanse winter, van mei tot september.

Regio Klimaat Peruaanse zomer Klimaat Peruaanse winter Aanbevolen reistijd
Costa Nauwelijks regen, temperaturen rond de 15 graden Nauwelijks regen, temperaturen tussen de 25 en 30 graden Stads- en activiteitentrips elk seizoen, strandvakanties december tot april
Sierra Veel regen, temperaturen afhankelijk van hoogte Weinig regen, temperaturen afhankelijk van hoogte mei tot september
Selva Veel regen, heet, tropisch, vochtig, temperaturen rond 25 graden Weinig regen, temperaturen rond 25 graden mei tot september

Hoe zit het met de veiligheid in Peru?

Er is altijd sociale onrust, stakingen en demonstraties in het hele land. De meeste daarvan verlopen vreedzaam, maar soms zijn er gewelddadige botsingen en wegversperringen. Ook de strijd tegen de drugshandel is in Peru een voortdurend onderwerp.

Dit leidt tot aanvallen van gewapende groepen op leden en voorzieningen van de veiligheidstroepen en de politie. Dit kan leiden tot beperkingen en belemmeringen in het reizen.

Het risico om slachtoffer te worden van aanranding, diefstal of ontvoering is bijzonder groot in de sloppenwijken van grote steden en in het openbaar vervoer, op busstations, in winkelstraten en op markten. Het is ook belangrijk om waakzaam te zijn bij het bezoeken van bars en disco’s, want hier kunnen knock-out druppels gebruikt worden.

Verscheidene keren zijn toeristen onvrijwillig en zonder het te merken als drugssmokkelaars gebruikt.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s in Peru?

In Peru moet je rekening houden met talrijke ziekten die door muggen overgebracht kunnen worden

 • Dengue koorts
 • Leishmaniasis
 • Oropouche koorts
 • Malaria
 • Chikungunya
 • Zika virus infectie

Het is daarom aan te raden je te beschermen met lichtgekleurde, lichaamsbedekkende kleding en insectenwerend middel.

Daarnaast kan diarree voorkomen, en minder vaak leptospirose en trypanosomiasis.

Waartegen moet ik gevaccineerd worden als ik naar Peru wil reizen?

Er zijn momenteel geen verplichte inentingen voor Peru, maar inentingen tegen hepatitis A worden aanbevolen, evenals tegen hepatitis B, tyfus en hondsdolheid bij langdurig verblijf of bijzondere blootstelling.

Bij reizen naar de aangewezen gebieden in Peru waar gele koorts endemisch is, wordt ook tijdige vaccinatie tegen gele koorts aangeraden. Dit geldt vooral voor de gebieden ten oosten van de Andes die beneden de 2300 m liggen en voor het Peruaanse Amazonegebied.

Je kunt het beste advies inwinnen en je inentingen laten aanpassen vóór je reis naar Peru.

Advies kun je krijgen bij tropische medische adviescentra, specialisten in tropische geneeskunde of specialisten in reisgeneeskunde.

Zijn er speciale inreisvereisten voor Peru?

Een paspoort of tijdelijk paspoort is vereist om Peru binnen te komen, kinderen hebben een kinderpaspoort nodig. Deze moeten nog minstens zes maanden geldig zijn, anders word je aan de grens of in de luchthaven teruggestuurd.

Een visum is niet nodig voor een toeristisch verblijf van maximaal 90 dagen per periode van zes maanden; als je rondreis langer zal duren, moet je een visum aanvragen.

Bovendien worden bij binnenkomst de datum van binnenkomst en de duur van het verblijf genoteerd.

Ziektekostenverzekering

Het is aan te raden een ziektekostenverzekering af te sluiten voor de duur van je verblijf in Peru. Je kunt het beste een reisziektekostenverzekering plus een repatriëringsverzekering nemen.

Hoe lang moet een rondreis door Peru duren?

De optimale duur voor een rondreis door Peru hangt af van de regio(‘s) die je wilt bezoeken en hoeveel of welke activiteiten je plant. Bedenk daarom, voor je boekt, wat belangrijk voor je is, welke plaatsen je beslist wilt bezoeken en welke activiteiten je reis naar Peru tot een droomvakantie zullen maken.

Aan de kust van Peru kun je genieten van schilderachtige zonsondergangen. (Image source: pixabay.com / clenesalles)

De meeste rondreizen door Peru worden aangeboden voor 15 dagen of meer, en je moet minstens deze hoeveelheid tijd uittrekken om een geslaagde reis naar Peru te beleven.

Hoe meer tijd je hebt, hoe meer je kunt ontdekken en ervaren.

Sommige reizen naar Peru worden ook aangeboden met een aansluitende strandvakantie, in combinatie met andere Zuid-Amerikaanse landen of als tussenstop op een cruise. Bedenk dat je hierdoor minder tijd in Peru kunt doorbrengen.

Welke taal wordt er gesproken in Peru?

Spaans is de belangrijkste taal die in Peru gesproken wordt. Het is de moedertaal van 82.9% van de bevolking en de officiële taal, maar met veel regionale variaties. Het wordt gevolgd door de twee inheemse talen Quechua (13.6%) en Aimara (1.6%).

Engels wordt ook veel gesproken in veel vakantiegebieden.

Wat is de munteenheid in Peru?

De munteenheid in Peru is de Peruviaanse Sol (PEN).

Als je geld uit geldautomaten wilt opnemen, kan dat met een kredietkaart, maar slechts in zeer beperkte mate met een bankkaart. Het wisselen van euro’s voor Peruaanse soles is geen probleem in grotere steden, maar daarbuiten kan het moeilijk zijn. Op veel plaatsen is het mogelijk om met US dollars te betalen.

Welke kredietkaart moet ik gebruiken voor Peru?

Bij het gebruik van je kredietkaart moet je altijd letten op de kosten die gelden, ze verschillen van kredietinstelling tot kredietinstelling. Volgens ons onderzoek zijn de beste creditcards voor Peru zonder kosten verkrijgbaar bij Santander Bank, DBK en comdirect. Een ander alternatief voor frequente reizigers is de Miles & More kredietkaart.

Op eigen houtje: Kan ik de rondreis in Peru zelf organiseren?

Natuurlijk kun je Peru ook zonder reisorganisatie ontdekken. Het voordeel is dat je veel flexibeler bent en spontaner kunt zijn.

Met een huurauto door het land rijden waar je maar wilt, stoppen waar en wanneer je maar wilt, zelf je accommodatie en activiteiten uitzoeken – dat kan spannend en avontuurlijk zijn.

Hoe kan ik accommodatie in Peru boeken?

Er zijn in Peru overnachtingsmogelijkheden in elke prijsklasse. Hotels, hostels, lodges, bed & breakfasts en ook tenten. Deze zijn meestal inbegrepen in de prijs van een meerdaagse trektocht, maar je moet wel je eigen slaapzak meebrengen.

Als je je accommodatie gekozen hebt, is het raadzaam die te reserveren, vooral in Lima en in plaatsen die populair zijn bij toeristen.

Is er een huurauto in Peru?

Ja, je kunt Peru ook met een huurauto verkennen. Om een auto te huren heb je een geldig rijbewijs en een kopie van je paspoort nodig.

In Peru zijn alle belangrijke wegen verhard, maar het is raadzaam om de toestand ervan te controleren voor je gaat rijden.

Alternatieven zijn bussen en treinen, en voor langere afstanden nationale bussen en binnenlandse vluchten.

Erheen gaan: Hoe kom ik in Peru?

De beste manier om naar Peru te gaan is per vliegtuig, maar volgens ons onderzoek is er geen directe vliegverbinding. De kortste verbinding is via Amsterdam, vanwaar je een rechtstreekse vlucht naar Peru kunt nemen. De reistijd vanaf Amsterdam is ongeveer 13 uur.

Alternatieve vluchten duren veel langer omdat ze twee of drie tussenlandingen hebben, maar ze zijn goedkoper. Ze gaan meestal via de VS of Canada. Bijna alle internationale vluchten in Peru gaan naar het Aeropuerto Internacional Jorge Chávez. Het ligt in Callao bij Lima.

Conclusie

Een rondreis door Peru is zeker aan te bevelen. Zoals uit ons verslag duidelijk moet zijn, biedt het land vele bijzondere plaatsen, bezienswaardigheden en activiteiten die je beslist moet zien.

Een georganiseerde rondreis door Peru biedt veel voordelen, maar een reis op eigen houtje heeft ook zijn charmes.

De beste tijd om naar de meeste streken in Peru te reizen is tussen mei en september.

Foto bron: 123rf.com / 80616181

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies