Laatst bijgewerkt: 23-09-2021

Welkom bij ons grote Portugal rondreis verslag. Hier presenteren we alle belangrijke informatie voor je reis naar Portugal met gedetailleerde achtergrondinformatie over het Portugese land. Bovendien hebben we een overzicht toegevoegd van de beste reisorganisatoren op het net.

We willen je aankoopbeslissing graag vergemakkelijken en je helpen de perfecte Portugal rondreis voor je te vinden in het jaar 2022.

Antwoorden op veelgestelde vragen over reizen naar Portugal vind je ook in onze gids. Verder hebben we tips voor je waar je beslist rekening mee moet houden als je je rondreis naar Portugal boekt.
Belangrijk om te weten

  • Het eten in Portugal verschilt naargelang de streek. Vis wordt bijvoorbeeld vaker bereid op de kusten van Portugal.
  • Portugal is een normaal veilig land. De meest voorkomende gevaren zijn zakkenrollers en kleine criminelen, zoals vaak het geval is in landen vol toeristen.
  • Het Portugees is een van de meest gesproken talen en is de officiële taal in verschillende landen.

Reishoogtepunten in Portugal: wat je moet zien of doen tijdens je rondreis

Als je overweegt een rondreis door Portugal te maken, kan wat informatie je helpen om een prachtige reis te maken.

Je bewust zijn van de avonturen die je in Portugal kunt beleven, kan je veel meerwaarde opleveren. In dit deel laten we je enkele van de hoogtepunten van Portugal zien.

Waarom is een rondreis door Portugal de moeite waard?

Portugal is in de loop der jaren een populaire en trendy vakantiebestemming geworden. Wilde landschappen, levendige steden, betoverende stranden en aangename zomerse temperaturen begroeten je in dit land.

Een rondreis is een goede manier om het land te verkennen. Zo kun je werkelijk alle hoogtepunten van Portugal zien.

Welke steden, regio’s en bezienswaardigheden zijn er in Portugal?

Portugal heeft prachtige steden en regio’s. Ze hebben prachtige stranden, landschappen en interessante bezienswaardigheden.

Om een goed overzicht te krijgen, werd deze tabel met de regio’s gemaakt.

Regio beschrijving
Noord-Portugal Noord-Portugal bestaat uit vele Keltische nederzettingen, middeleeuwse kastelen en monumenten. De regio is vol met groene valleien en de beste wijnen worden hier gemaakt.
Midden Portugal Midden Portugal heeft veel landschappelijke contrasten. De hoogste bergen van Portugal liggen naast de kustplaatsen. Deze regio schittert met zijn gletsjervalleien, dennenbossen en stranden.
Lissabon De stad Lissabon heeft vele monumenten, de prachtige rivier de Taag en de overdekte geplaveide straten die u naar prachtige pleinen leiden. Hier zie je oud en nieuw samen
Alentejo De meeste steden in de Alentejo regio zijn gebouwd na de Romeinse invasie. De dorpen in de streek geven u uitzicht op de rivieren. De wijn van Alentejo is typisch voor de streek en is erg populair.
Algarve De Algarve is de bekendste streek van Portugal. Hier wordt u een heerlijk klimaat, ontelbare stranden en prachtige bergen geboden.
Eiland Madeira De adembenemende zee van dit eiland biedt u talloze mogelijkheden voor een geweldige tijd met vele activiteiten.
Azoreneilanden De eilanden bieden u een landschap dat met vulkaankraters, meren en melkveehouderij zeer aantrekkelijk is voor reizigers.
Eiland Madeira Het eiland Madeira biedt u een landschap dat met vulkaankraters, meren en melkveehouderij zeer aantrekkelijk is voor reizigers.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Portugal?

Het heerlijke vakantieland Portugal heeft niet alleen mooie stranden, maar ook bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

Een land vol traditie en cultuur als dit kan je veel nieuwe dingen laten zien.

Torre de Belém

De Torre de Belém aan de monding van de Tejo is een van de bekendste monumenten van Lissabon.

Deze toren is een van de weinige bekende gebouwen in Manuelijnse stijl die de grote aardbeving van 1755 in Lissabon overleefd hebben.

De toren staat bij de prachtige ingang van de haven van Belém en is een van de eerste bouwwerken die de aankomende schepen in Lissabon te zien krijgen.

Dit is de reden waarom de Torre de Belém gebouwd werd. De toren is er altijd geweest om aankomende schepen te begroeten.

Aanvankelijk stond de Torre de Belém op een klein eilandje aan de rechterzijde van de Tejo. Intussen is er in de omgeving meer gebouwd, waardoor de toren nu via een brug bereikbaar is.

Mosteiro dos Jerónimos

Het Mosteiro dos Jerónimos is een klooster dat in de 16e eeuw gebouwd werd en beschouwd wordt als een integraal deel van de Portugese cultuur en identiteit.

Het staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Je vindt dit complex in de wijk Belém van Lissabon.

Het klooster Mosteiro dos Jerónimos werd gesticht door de monniken van de orde der Hiëronymieten. Tegenwoordig is het echter alleen nog bekend als Mosteiro dos Jerónimos.

De kerk van Santa Maria de Belém, gewijd door Maria, grenst aan het vroegere klooster.

Dit gebouw is geschikt voor een excursie, voor wie historische en culturele monumenten wil bewonderen en ervan wil genieten.

Palácio Nacional da Pena

Het Palácio Nacional da Pena ligt in de Portugese stad Sintra.

Het gebouw werd na 1840 in opdracht van de Portugese titelkoning gebouwd door de echtgenoot van de koning, Ferdinand II, op de ruïnes van een oud klooster.

Het Palacio Nacional da Pena wordt beschouwd als een attractie die elke toerist in Portugal moet zien. Het is ook een voorbeeld van de Romantische bouwstijl.

Dit paleis heeft kleurrijke en schitterende terrassen, een prachtige muur en beelden van mystieke figuren.

Het schitterende decor van het kasteel staat in contrast met het groen van het omringende bos.

Zoals reeds gezegd is het Palácio da Pena een van de schitterendste paleizen ter wereld.

Dit paleis geeft veel toeristen een reden om naar Sintra te reizen, en het is een van de beroemdste bezienswaardigheden in Portugal.

Praça do Comércio

Het gebouw, Praça do Comércio, is een van de drie belangrijkste pleinen binnen de Baixa Pombalina, samen met Rossio en Praça da Figueira.

Het Praça do Comércio is de ingang van het stadscentrum van Lissabon, dat na de aardbeving van 1755 herbouwd moest worden.

Je gaat binnen aan het eind van de Rua Augusta en loopt door de prachtige triomfboog het enorme plein op met uitzicht op de Taag.

Het wordt omlijst door paleizen en in dit centrum staat het ruiterstandbeeld, het Praça do Comércio.

Dit plein diende als een belangrijke ontmoetingsplaats voor de opstandige Movimento das Forças Armadas tijdens de Anjerrevolutie in 1974.

Veel auto’s parkeerden hier tot in de jaren 1990. Nu is er een parkeerverbod omdat het plein open is.

Hier worden ook vaak evenementen gehouden, die geschikt zijn voor reizigers en belangstellenden.

Bairro Alto

Bairro Alto is een van de populairste wijken van Lissabon. Deze wijk heeft veel interessante culturele bezienswaardigheden voor je in petto.

Bezoekersattracties hier zijn de steile geplaveide straatjes die naar de kabelbaan Elevador da Bica leiden en de prachtige kerk Igreja São Roque. Ook het vermelden waard is het uitzicht vanaf de Miradouro de São Pedro de Alcântara.

De meeste huizen in Bairro Alto zijn versierd met prachtige en kleurrijke straatkunst. Interessante bars zowel als traditionele restaurants zijn ook in deze buurt te vinden.

Als je iemand bent die graag wandelt en naar iets interessants kijkt, is Bairro Alto een geschikte optie voor jou.

Oceanário de Lisboa

Het Oceanarium van Lissabon, Oceanário de Lisboa, is het grootste overdekte aquarium in Europa. Je vindt het in het Park der Naties aan de Taag.

Je kunt hier meer dan 500 soorten en 8000 zeedieren ontmoeten.

Het is voor iedereen de moeite waard. Iedereen kan zich verbazen over de enorme aquaria en de enorme verscheidenheid aan vissen die hier te vinden zijn.

Quinta da Regaleira kasteel

Quinta da Regaleira is een kasteel bij het historische centrum van Sintra. Dit pand staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Samen met andere kastelen in de omgeving is Quinta da Regaleira een van Sintra’s belangrijkste bezienswaardigheden.

Het kasteel Quinta da Regaleria werd gebouwd naar de ontwerpen van de eigenaar António Augusto Carvalho Monteiro. Het werd toen in 1910 voltooid.

Pico do Arieiro

Pico do Arieiro is de op twee na hoogste berg van Madeira.

In tegenstelling tot de twee hogere pieken, Pico Ruivo en Pico das Torres, kun je Pico do Arieioro bezoeken met een Poiso pas. Dit betekent dat je via de uitgaande wegen kunt passeren en daarom is het de meest bezochte top.

Bijzonder aan Pico do Arieriro is dat naast de top een radarstation van de Portugese luchtmacht staat, dat je hier kunt zien.

Je kunt ook het verre naburige eiland Porto Santo aan de horizon zien, en ook het dichterbij gelegen Ilhas Desertas.

In de wintermaanden kunnen de wegen glad worden door sneeuw en ijs. Als dit het geval is, wees dan voorzichtig als je de top wilt bezoeken.

Hoe is het eten in Portugal?

In Portugal variëren de gerechten naargelang de streek, wat het land heel gevarieerd maakt.

In de plaatsen bij de kust wordt vaak vis bereid. Vlees wordt daarentegen meer gegeten in het binnenland.

In het hele land zijn soepen en stoofpotten en zoete desserts erg populair en worden ze vaak bereid.

Een typisch Portugese maaltijd bestaat vaak uit een of meer voorgerechten, een soep, een hoofdgerecht en een nagerecht.

Soepen en stoofschotels

Voor een authentieke Portugese maaltijd mag een soep of stoofpot niet ontbreken. Je zou kunnen stellen dat soepen en stoofschotels de Portugese keuken vormen.

De populairste is caldo verde, een groene soep die ook omschreven kan worden als een aardappel- en koolsoep.

Hierin zit ook de Portugese groene kool couve galega. Dungesneden chouriço, een pittige worst, wordt vaak bij de soep geserveerd.

Ook erg populair zijn: de vissoep caldeirada, de vlees- en groentestoofschotel cozido à portuguesa, de bonenstoofschotel feijoada.

Ook populair zijn stoofpotten die gemaakt worden in de cataplana, een koperen of ijzeren pot met een dicht deksel.

Vis

Omdat Portugal vol kusten ligt, is vis een belangrijk onderdeel van het dieet.

Vooral stokvis en sardines behoren tot de nationale gerechten van Portugal. Beide soorten vis komen voor in verschillende soorten gerechten.

Men zegt dat er meer recepten met stokvis zijn dan er dagen in een jaar zijn.

Ook vaak bereid is lulas recheadas, dat is inktvis gevuld met vlees of worst. Daarnaast worden zwaardvis, zeebaars, voorn, goudbrasem en zeeduivel vaak voor de maaltijd bereid.

Er wordt ook gezegd dat je tonijn, octopus en mosselen moet proberen als insider tip van Portugal.

Vlees

Vlees wordt ook in Portugal niet verwaarloosd. Vooral varkensvlees en gevogelte worden hier vaak gegeten. Een specialiteit van het land is geroosterd speenvarken.

Populaire vleesgerechten in Portugal zouden bijvoorbeeld carne de porco à alentejana zijn, dat is varkensvlees gecombineerd met mosselen.

Ook carne de porco a vinha alhos, varkensvlees in wijnsaus, en galinha recheada, gevulde kip met portwijn, vallen erg in de smaak bij reizigers en plaatselijke bewoners.

Nagerechten en desserts

In Portugal worden nagerechten en desserts vaak heel zoet bereid. Dit is de reden waarom veel suiker en eigeel gebruikt worden als ingrediënten voor desserts.

Desserten in Portugal hebben vaak heel figuurlijke namen, zoals beijos de freiras, wat nonnenkusjes betekent. Pudding, rijstpudding en ijs zijn ook erg populair en vaak te vinden.

Portugal is beslist een land voor wie van zoet houdt.

Wat zijn de culturele kenmerken van Portugal?

Portugal is een land vol tradities en gebruiken die je tijdens je verblijf kunt ervaren.

De geschiedenis, tradities en levensstijl van het land kunnen je het gevoel geven dat je op de juiste plaats bent. Het landschap in Portugal heeft ook veel bijzondere kenmerken.

Het landschap in Portugal is niet alleen vol kusten, je vindt er ook bergen en grote moderne steden. Het is een land dat kan schitteren door zijn landschappelijke kenmerken. (Image source: unsplash.com / Adam Śmigielski)

Niet alleen zijn gerechten interessant en vol fantasie, maar ook kunst wordt hier hoog geprezen. Portugal kan je veel cultuur schenken via literatuur, theater, dans en architectuur.

Vieringen en festivals kunnen je ook een geweldige ervaring bezorgen in dit land. Een ervaring als deze kan je nog meer voor Portugal interesseren.

Welke activiteiten zijn de moeite waard in Portugal?

Door de culturele kenmerken en het landschap zijn ook de mogelijke activiteiten zeer gevarieerd.

Van verschillende soorten rondreizen tot mogelijke plaatsen om te wandelen en hiken, dit land kan je veel bieden.

Deze activiteiten worden hieronder meer in detail beschreven

  • Voedselreizen
  • 25 Fontes en Cascada da Risco
  • Levada Caldeirao Verde
  • Cruises, zeilen en watertochten
  • Live voorstellingen

Food Tours

Eten is erg belangrijk voor de Portugezen, en daarom zijn er rondleidingen rond de keuken van Portugal.

Er is een ruime keuze aan mogelijke eetreizen die je kunt maken. Van rondleidingen met proeverij op een markt tot rondleidingen die speciaal op de regionale keuken gericht zijn.

25 Fontes en Cascada da Risco

25 Fontes en Cascada da Risco is een waterval en waterwerken waar een wandeling mogelijk is. De rondwandeling is geschikt voor wie graag in de natuur is en van wandelen houdt.

Een regenjack is altijd aan te bevelen voor deze wandeling.

Levada Caldeirao Verde

Een wandeling, door het regenwoud langs de Levada Caldeirao Verde is ook een activiteit die de moeite waard is in Portugal.

Je kunt er de altijd groene natuur van het regenwoud ervaren, en ook plaatsen van de wildste schoonheid. Levada Caldeirao Verde biedt je een groene wandeling.

Cruises, zeilen en watertochten

Omdat Portugal veel kusten heeft, zijn er veel mogelijkheden voor cruises, zeilen en watertochten.

Je kunt op dit soort rondreizen beslist veel beleven. Je kunt er bijvoorbeeld dolfijnen en walvissen zien.

Er zijn ook watertochten die vooral bij zonsondergang plaatsvinden, en die je een prachtig natuurspel op het water kunnen voorschotelen.

Live shows

Zoals eerder gezegd, is Portugal een land vol cultuur en theater. Dit is precies de reden waarom er een aantal live shows zijn die je kunt gaan bekijken.

Ook de liveshows zijn gevarieerd. Van muzikaal gevarieerde shows tot shows die reclame maken voor portwijnproeverijen, er zijn veel mogelijkheden voor jou.

Reistips: Waar moet je op letten tijdens je rondreis door Portugal

Dus je hebt besloten om een rondreis door Portugal te maken? Dan moet je rekening houden met de volgende tips voor een prachtige reis.

Wat is de beste tijd om naar Portugal te reizen?

Omdat Portugal over het algemeen een mild klimaat heeft, is het een geschikte bestemming voor veel mensen. Natuurlijk varieert de beste tijd om te reizen naar gelang de belangstelling.

De juiste tijd om te reizen moet je dus kiezen naargelang je eigen behoeften.

Spring is ideaal om te wandelen. Fietsen of sightseeing zijn ook geschikte activiteiten in de lente. De natuur van Portugal is ook in volle pracht tijdens deze maanden.

Een zomer in Portugal is vol zon. Tijdens de zomermaanden kun je de grootste en belangrijkste festivals van Portugal meemaken.

Men kan zeggen dat er geen enkele stad in Portugal is die in de zomer geen feest viert.

De herfstmaanden zijn, net als de lente, perfect voor activiteiten als wandelen of sightseeing. Je kunt hier rekenen op aangenaam weer.

Een winter in Portugal brengt je veel regen. De bergen zijn ook bedekt met sneeuw. De temperaturen zijn koel, maar nog aangenaam.

Daarom kun je hier, zelfs in de koudere maanden van het jaar, veel doen.

Klimaat en watertemperatuur

Een blik op het klimaat en de watertemperaturen kan je een overzicht geven van het land. Daartoe stellen we een tabel over Lissabon samen om je een ruw idee te geven.

Maand Max. temperatuur Min. temperatuur. Watertemperatuur
Januari 14 8 14
Februari 15 9 14
Maart 17 10 14
April 21 12 15
Mei 22 13 16
Juni 25 15 17
Juli 27 17 18
Augustus 28 18 19
September 26 17 19
Oktober 22 14 18
November 17 11 16
December 14 9 15
December 14 9 15

Hoe zit het met de veiligheid in Portugal?

In het algemeen is Portugal een veilig land. Maar elk land vol toeristen trekt kleine criminelen aan, dus er zijn een paar kleine dingen waar je op moet letten.

Je moet erop letten alleen zoveel geld en kostbaarheden mee te nemen als je nodig hebt en ze dicht bij je lichaam te dragen. Je moet ook geen kostbaarheden openlijk uitstallen.

Zwemongevallen

Omdat Portugal omgeven is door de Atlantische Oceaan en niet door de Middellandse Zee, kan zwemmen vaker een bron van gevaar zijn.

Op de stranden moet je luisteren naar alle adviezen en aanwijzingen van de plaatselijke autoriteiten en badmeesters en die opvolgen. Dit biedt je de grootste veiligheid.

De Atlantische Oceaan staat erom bekend dat hij wat ruwer is dan de Middellandse Zee. Daarom zijn er stromingen die levensbedreigend kunnen zijn. Daarom moet je in de Atlantische Oceaan met voorzichtigheid zwemmen.

Dieren

De meeste dieren mijden vaak mensen. Het kan echter gevaarlijk zijn als deze dieren zich bedreigd voelen of denken dat ze hun nageslacht of hun omgeving moeten beschermen.

Dierenbeten en -krabben kunnen leiden tot ernstige ziekten zoals hondsdolheid. Daarom moet je voorzichtig zijn bij het hanteren van dieren. Je moet vooral voorzichtig zijn met honden, vleermuizen, apen, kwallen en slangen.

Weet je wat je moet doen als je gebeten of gekrabd wordt?

Als je gebeten of gekrabd wordt, moet je de wond schoonmaken met zeep en schoon water. Je moet onmiddellijk daarna naar een dokter gaan. Je moet ook je huisarts achteraf over de wond vertellen.

Het is belangrijk dat je de dieren niet aan open wonden laat likken. Je moet er ook voor zorgen dat er geen dierlijk speeksel in je ogen of mond komt.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s in Portugal?

Als je een EHBO-doos meeneemt naar Portugal kun je eerste hulp krijgen. Er kunnen tekorten aan medische voorzieningen zijn, dus een EHBO-doos is in veel landen handig.

Je moet ook niet vergeten je lichaam de tijd te geven om zich aan het klimaat aan te passen. In warmere klimaten moet je veel meer vocht drinken, dus neem je best water mee waar je ook gaat.

Er bestaat in Portugal een risico op darminfecties. Om diarree te voorkomen is het daarom belangrijk koud voedsel, ongeschild fruit, ijsblokjes in drankjes en rauwe salades te vermijden.

Er is ook een risico van ciguatera, een visvergiftiging. Het risico is seizoensgebonden bij het eten van vis zoals barracuda, tandbaars, papegaaivis, snapper en koraalduivel, die in sommige gebieden delicatessen zijn.

Vaccineer

Om je te beschermen tegen ziekten die door muggen of insecten overgebracht kunnen worden, moet je, zoals in zoveel landen, zorgen dat je gevaccineerd bent Je kunt je het beste laten inenten tegen de ziekte van Lyme, leishmaniasis en knokkelkoorts om te voorkomen dat je ziek wordt. Bescherming tegen malaria wordt altijd aangeraden, maar Portugal is geen malarialand. Daarom zou je hier geen gevaar lopen.

Zijn er speciale toelatingseisen voor Portugal?

Officieel zijn er geen toelatingseisen voor Portugal. Je kunt dus met een gerust hart het land binnenkomen.

In sommige gevallen moet een gezondheidsverklaring voor langdurig verblijf voorgelegd worden. Je moet informatie inwinnen bij de ambassade voor je op reis gaat.

Hoe lang moet een rondreis door Portugal duren?

Een rondreis door Portugal duurt meestal zeven tot veertien dagen. Er is een ruime keus aan reisorganisatoren die je vele mogelijkheden bieden voor een rondreis door Portugal.

Er zijn tochten die je door het noordoosten van het land voeren. Dit zou activiteiten inhouden als wandelen, wijnproeven en bezoeken aan oudere dorpjes.

Er zijn ook tochten die je van noord naar zuid voeren. Deze kunnen je een overzicht geven van veel verschillende steden en streken.

Bovendien mag niet vergeten worden dat de Azoren bij Portugal horen. Deze kunnen ook op een rondreis verkend worden.

Als een vooraf bepaalde rondreis niet aan je wensen voldoet, is een road trip misschien mogelijk. Zo’n tocht zou bijvoorbeeld door de kustplaatsen kunnen gaan.

Welke taal wordt er gesproken in Portugal?

Het Portugees is de enige officiële taal in Portugal. Het behoort tot de Romaanse tak van de Indo-Europese taalfamilie.

Wist je in welke andere landen Portugees een officiële taal is?

Angola, Brazilië, Mozambique zijn voorbeelden van landen waar Portugees de enige officiële taal is. Het is ook de officiële taal, samen met andere talen, in Oost-Timor, Macau en Equatoriaal Guinea.

Portugees is ook de zesde meest gesproken taal.

Welke munteenheid wordt in Portugal gebruikt?

Portugal gebruikt nu ook de euro. Dit maakt het gemakkelijk voor je, want je hoeft niet na te denken over het wisselen van geld.

Welke kredietkaart moet ik voor Portugal gebruiken?

Je kunt in Portugal met de gebruikelijke VISA, MasterCard, Diners Club en American Express credit cards betalen.

Sinds januari 2018 kun je in eurolanden zonder buitenlandse transactiekosten met een EC en een creditcard betalen. De situatie is echter anders wanneer je geld opneemt uit niet-bancaire geldautomaten. Hier moet je rekening houden met een transactietarief

Er is een goed netwerk van geldautomaten in Portugal. Zoals gezegd kun je bij deze automaten gewone creditcards en debetkaarten gebruiken.

Het menu van de geldautomaat kan gemakkelijk in het Engels worden omgeschakeld nadat je je kaart in de automaat hebt gestoken.

Op eigen houtje: Kan ik zelf een rondreis door Portugal organiseren?

Je kunt ook op eigen gelegenheid een rondreis door Portugal organiseren. Een road trip, bijvoorbeeld, kan heel persoonlijk gemaakt worden.

Hier zijn je voorkeuren van belang.

Hoe kan ik accommodatie in Portugal boeken?

Portugal biedt je vele mogelijkheden voor accommodatie. Om een overzicht te krijgen, stellen we ze aan je voor.

Hotels

Accommodatieprijzen variëren naargelang het seizoen en worden ook beïnvloed door feestdagen.

Het hoogseizoen in Portugal loopt van april tot september. De prijs hangt ook af van de ligging van het hotel.

De “sterren” van een hotel geven de mate van comfort aan die je er kunt verwachten.

Om een hotelkamer te boeken kun je handig het internet gebruiken. Dit is een handige manier om te vergelijken en de voor jou meest geschikte aanbieding te vinden.

Hostels

Hostels of ook wel jeugdherbergen genoemd staan bekend als de eerste plaats voor rugzaktoeristen. Het is duidelijk dat het een goedkoopste manier is om in Portugal te verblijven.

De kwaliteit van de herbergen is de laatste jaren verbeterd. Maar deze kwaliteit is voor elk hostel anders.

Veel hostels hebben nu moderne voorzieningen en bieden vaak een- en tweepersoonskamers.

Pensioenen

Pensioenen worden beschouwd als een goedkoper alternatief voor hotels. Het comfort van een pension is ook te herkennen aan de “sterren”.

Erheen gaan: Hoe kom ik in Portugal?

Naar Portugal komen kan op verschillende manieren. Van een vlucht tot een reis met de auto, je hebt vele mogelijkheden.

Afhankelijk van je bestemming in het land bieden verschillende luchthavens vluchtmogelijkheden. Afhankelijk van het tijdstip van de reis kun je voor je reis ook kiezen uit lijnvluchten, chartervluchten en goedkope vluchten.

Het is ook mogelijk om met de auto te reizen. Hier kun je spontane bestemmingen kiezen. Wees je er alleen van bewust dat je op je reis naar Portugal tol zult moeten betalen.

Een andere optie zou zijn om per trein of bus naar Portugal te reizen. Grote steden als Lissabon of Porto hebben verschillende stations waar je met de trein kunt komen. Het kan echter tijdrovend zijn.

Is er een autoverhuur in Portugal?

Je kunt goedkoop een auto huren in Portugal. Er is een ruime keuze aan autoverhuurmogelijkheden bij de belangrijkste luchthavens, grote steden en toeristische bestemmingen. Dit betekent dat je heel spontaan een auto kunt huren.

Conclusie

Portugal is een prachtige bestemming in Europa. Het heeft cultureel veel te bieden. Het klimaat maakt het ook een aangename bestemming voor wie van warm weer houdt.

Het is een land dat je veel ervaring en een avontuur bezorgt. Een land dat de avontuurlijke mens wakker schudt.

Beeldbron: unsplash.com / Eva Wilcock

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies