Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

27Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

67Verzamelde opmerkingen

Ben je van plan binnenkort een grote of kleine reis te maken? Dan heb je beslist de juiste koffer nodig om je bagage in op te bergen en ze zo comfortabel mogelijk te vervoeren. Als je momenteel op zoek bent, is er één naam waar je niet omheen kunt: Samsonite – ’s werelds grootste fabrikant van koffers.

Onze Samsonite koffer test 2023 laat je zien wat Samsonite koffers bijzonder maakt en welke voordelen en nadelen de afzonderlijke modellen hebben. We geven je informatie over welke soorten koffers Samsonite verkoopt en op welke criteria je moet letten bij je aankoop. Met behulp van onze test kun je uitvinden welke Samsonite koffer voor jou de juiste is.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Samsonite hecht veel belang aan de kwaliteit van hun koffers, en daarom testen en controleren ze hun koffers altijd volgens de nieuwste normen en willen ze ze steeds verder ontwikkelen.
 • Als je een koffer van Samsonite wilt kopen, kun je kiezen uit twee productgroepen. Dit zijn koffers met twee wielen (Upright) en koffers met vier wielen (Spinner).
 • De buitenkant, kleur en ontwerp, afmetingen, gewicht en vooral de zeer ongewone extra functies die Samsonite biedt, zijn verdere belangrijke criteria die je moeten helpen de juiste koffer te kiezen.

Samsonite koffer: Onze selectie

Level8 Samsonite Koffer

Bij het ontwerp van deze robuuste koffer is gebruikgemaakt van 100% pc-materialen, zodat u verzekerd bent van een ultralicht en duurzaam product. De 3-laagse matte afwerking draagt bij aan de anti-krasbestendigheid, zodat u keer op keer met een prachtige koffer op pad kunt gaan.

Hauptstadtkoffer Samsonite Koffer

Transporteren wordt een fluitje van een cent dankzij de vier lichtlopende rubberen wielen (360° draaibaar) die zorgen voor wendbaarheid en een aangenaam rijcomfort op hobbelige ondergronden. De telescopische stang is volledig intrekbaar en 2-traps verstelbaar (92/103 cm) voor een rechte lichaamshouding. Daarnaast zorgen de draaggrepen aan de boven- en lange zijde voor moeiteloos dragen.

Wittchen Samsonite Koffer

Ontdek de sublieme kwaliteit en het elegante design van de WITTCHEN Samsonite koffer, die uitermate geschikt is voor al uw reizen. U zult versteld staan van het gebruiksgemak van deze koffer, dankzij de vier gelagerde wielen die zorgen voor een soepele en stabiele verplaatsing van uw bagage. De trekstang en de twee rubberen handvatten zorgen ervoor dat u de koffer zonder problemen kunt dragen, zelfs wanneer deze volledig gevuld is.

Travelite Samsonite Koffer

Ontdek de perfecte metgezel voor al uw reisavonturen: de Travelite Derby zachte bagagekoffer. Met zijn klassiek-sportieve design en onopvallende uitstraling, straalt deze koffer de perfecte combinatie van stijl en functionaliteit uit. Het robuuste buitenmateriaal zorgt voor een stijlvolle look en biedt een hoge weerstand tegen slijtage.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Samsonite koffer koopt

Wat maakt Samsonite koffers anders dan andere fabrikanten?

Samsonite is trots op zijn “Made in Europe” label, want daarmee beloven ze producten met

 • Uitstekende kwaliteit
 • Hoge veiligheidsnormen
 • Korte transportafstanden
 • Eerlijke arbeidsvoorwaarden voor de werknemers

De kwaliteit van hun producten is van bijzonder belang voor Samsonite, en daarom testen en controleren ze hun koffers altijd volgens de huidige normen en willen ze ze steeds verder ontwikkelen.

Samsonite Koffer-1

Als je veel met het vliegtuig reist, moet je koffer aan speciale eisen voldoen. Hij moet zo licht mogelijk zijn, de juiste afmetingen hebben, maar ook comfortabel te vervoeren zijn.
(Image source: pixabay.com / free-Photos)

Maar het bedrijf is ook begaan met eerlijke en duurzame productie. Daarom produceren ze in Europa om lange transportroutes te vermijden en eerlijke arbeidsvoorwaarden voor de werknemers te garanderen.

Tegen welke prijzen worden Samsonite koffers verkocht?

Nogmaals, kwaliteit heeft zijn prijs. Je vindt geen Samsonite koffers in het lagere prijssegment. Met een beetje geluk kun je een koffer bemachtigen voor ongeveer 50 euro. Standaard Samsonite lijnen beginnen bij ongeveer 70 euro.

Koffers met speciale functies of materialen zijn duurder. Koffers met een hoogwaardige aluminium buitenkant van Samsonite kosten soms wel tot 750 euro. In het ideale geval gaan die een leven lang mee.

De prijzen worden gesorteerd naar grootte, maar ook naar materiaal en extra functies. Hier is een overzicht van de prijsklasse voor de verschillende maten.

Grootte Prijs
S 70 – 600 euro
M 130 – 600 euro
L 140 – 700 euro
XL 210 – 750 euro

Onze tip: Als je veel reist, is een kofferset perfect voor je, want dan heb je voor elke reis de juiste koffer. Twee tot vier verschillende koffers horen meestal in een set. Bij Samsonite kun je tot 15% besparen als je meerdere stuks direct koopt.

Zijn Samsonite koffers vaak in de aanbieding of in een outlet?

Kwaliteit heeft zijn prijs. Samsonite heeft een prima prijs-prestatie verhouding, maar natuurlijk is iedereen blij als hij een koopje vindt en een paar euro’s bespaart.

MAAR VOORZICHTIG! Omdat Samsonite een erg populair merk is, proberen oplichters er hun voordeel mee te doen. De meest voorkomende vorm van fraude op het Internet is phishing, waarbij men vertrouwelijke informatie, zoals kredietkaartgegevens, probeert te bemachtigen. Samsonite waarschuwt daarom voor nepberichten of websites die grote kortingen lijken aan te bieden.

Zorg ervoor dat je alleen op geverifieerde, officiële websites en online winkels winkelt. Geef niet roekeloos credit card informatie.

MAAR, er is ook goed nieuws. Officiële online winkeliers bieden ook af en toe kortingen op Samsonite koffers. Je vindt ook altijd restvoorraad tussen de aanbiedingen in Samsonite’s online winkel.

Samsonite is ook vertegenwoordigd in verschillende outlet centra, bijvoorbeeld in Roermond, Metzingen, Neumünster of Wertheim. Misschien vind je daar het juiste model.

Zijn er reserveonderdelen en accessoires verkrijgbaar voor Samsonite koffers?

Zelfs met de beste kwaliteit kan er iets beschadigd raken en heb je misschien een reserveonderdeel voor je koffer nodig? Vaak zijn het de wielen die door de hoge belasting breken en vervangen moeten worden.

Samsonite heeft hiervoor een speciale service op hun website. Zoek daar de ondersteuning om een reserveonderdeel te bestellen. Zorg dat je de productcode bij de hand hebt, je vindt hem op de garantiekaart of op een etiket aan de binnenkant van de koffer.

Als je geen onderdelen voor oudere modellen kunt vinden, kun je natuurlijk ook naar compatibele onderdelen bij andere fabrikanten zoeken.

Samsonite biedt een ruime keuze aan accessoires. Van cosmeticatassen tot portemonnees en paraplu’s, je vindt er alles wat je nodig hebt. Je vindt de juiste accessoires in de meeste online winkels. Ze kunnen meestal aan je koffer worden toegevoegd of later besteld worden.

Besluit: Welke soorten Samsonite koffers zijn er en welke is de juiste voor jou?

Als je een Samsonite koffer wilt kopen, kun je kiezen uit twee verschillende modellen. Namelijk tussen

 • Koffer met twee wielen / trekkoord / rechtop
 • Koffer met vier wielen / duw / spinner

In het volgende deel laten we je zien hoe ze verschillen en welke voor- en nadelen ze hebben.

Wist je dat een schets van een koffer met wieltjes voor het eerst gepubliceerd werd in 1850?

En het stond in een zogenaamd “Handboek voor Voetreizigers”. Pas 122 jaar later, in 1972, kreeg de vice-voorzitter van United States Luggage, Bernard Sadow, een patent voor de fabricage van een “rollende bagage”. In hetzelfde jaar bracht de firma Delsey zijn eerste product op de markt, de “Trolley”. Het was een rolkoffer met harde schaal.

Wat zijn Samsonite koffers met twee wielen en wat zijn hun voor- en nadelen?

Koffers met twee wielen worden ook wel rechtopstaande koffers of trekkoffers genoemd. Hun twee wielen zijn aan de onderkant van de achterkant van de koffer bevestigd. Als je de koffer wilt verplaatsen, moet je hem iets kantelen en er dan aan trekken. Duwen is moeilijk, opzij bewegen helaas helemaal niet.

Het trekken van koffers heeft veel voordelen. Als je op je reis veel struikelblokken tegenkomt, bv. stoepranden, trappen of kinderkopjes, is een tweewielige koffer beter voor je, want die zijn gemakkelijker te verplaatsen op oneffen oppervlakken. De wielen zijn relatief groot en daardoor robuuster, zodat ze geschikt zijn voor bijna elk oppervlak.

Nog een voordeel: als je de koffer neerzet, rolt hij niet zo snel weg omdat hij alleen in gekantelde positie kan worden verplaatst. Dit is vooral praktisch in bussen en treinen of op een hellende weg, omdat de rechtopstaande gewoon neergezet kan worden – de koffer met vier wielen moet voortdurend vastgehouden worden.

Koffers met twee wielen zijn ook steviger en stabieler dan de dubbele wielen van de spinner, die nogal eens stuk gaan. Ze zijn meestal ook dieper in de koffer ingebouwd, zodat ze niet zo snel door invloeden van buitenaf vernietigd kunnen worden, bijvoorbeeld bij het inladen in het vliegtuig.

Voordelen
 • Trekken is een gewoonte
 • Kunnen beter verplaatst worden op ruw terrein
 • Kunnen beter neergezet worden omdat ze niet wegrollen
 • Kunnen niet zo snel vernield worden
Nadelen
 • Gaan snel slingeren
 • Zijn niet erg plaatsbesparend
 • Zijn niet erg wendbaar

De nadelen van koffers met twee wielen zijn dat ze helaas niet erg wendbaar zijn en dus ook niet erg plaatsbesparend. Bovendien beginnen ze snel te slingeren door de gekantelde stand.

Wat zijn Samsonite koffers met vier wielen en wat zijn hun voor- en nadelen

Koffers met vier wielen worden ook wel schuifkoffers of spinners genoemd omdat hun wielen 360 graden kunnen draaien. De wielen zijn aan alle vier de hoeken van de bodem bevestigd. Het zijn meestal dubbele zwenkwielen die in alle richtingen gedraaid kunnen worden.

Het grootste voordeel van de spinner is zijn wendbaarheid. Je kunt hem duwen, maar je kunt hem ook trekken, naast je, voor je, achter je, lange of smalle kant eerst en je hoeft hem daarvoor niet te kantelen. Daardoor is hij zeer plaatsbesparend en perfect om hem door smalle gangpaden in treinen of vliegtuigen te duwen.

Dat je de koffer niet hoeft te kantelen bij het verplaatsen, heeft ook het voordeel dat het gewicht niet op het handvat rust en je het hele gewicht comfortabel voor je uit kunt duwen.

Voordelen
 • Veel wendbaarder en flexibeler
 • Hoeft niet gekanteld te worden
 • Ruimtebesparender
Nadelen
 • Niet gemakkelijk over oneffen vloeren te duwen
 • Rollen niet zo stabiel
 • Gemakkelijker te beschadigen

Helaas verliest de wendbaarheid van de koffer iets van zijn stabiliteit. Dit is een nadeel van koffers met vier wielen. Bovendien zijn ze niet zo gemakkelijk te verplaatsen op oneffen terrein. Hij moet trappen op gedragen worden en in bussen en treinen permanent vastgehouden worden.

Aankoopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Samsonite koffers te vergelijken en te evalueren

Buitenschaal

De buitenschaal is een zeer doorslaggevend aankoopcriterium. Er zijn koffers met harde schaal en koffers met zachte schaal. Afhankelijk van het materiaal zijn er verschillende voor- en nadelen. Je moet dus afwegen wat voor jou het meest geschikt is.

Zachte zijkoffers zijn gemaakt van nylon stof. Ze zijn lichter dan koffers met harde schaal. Zo kun je meer inpakken voor een vlucht. Koffers met zachte zijkanten zijn flexibeler en hebben vaak een uitzetgusset die extra bergruimte in de koffer geeft.

Nadelen van zachte omhulsels zijn: Ze zijn niet erg waterafstotend en moeilijk schoon te maken. Ook kan de inhoud van je koffer snel verpletterd worden. Als je van plan bent met breekbare inhoud op reis te gaan, is een hard omhulsel zeker aan te bevelen.

Hard shell koffers zijn bijvoorbeeld gemaakt van aluminium, polyporfyleen, polycarbonaat, Curv of ABS. Hun grote voordeel is dat ze zeer robuust zijn. De harde, onbuigzame schaal beschermt de voorwerpen in de koffer goed. Kleren kreuken op deze manier ook minder snel.

Het nadeel van harde shells is dat ze veel zwaarder zijn dan stoffen modellen en vaak geen extra’s hebben, zoals kleine buitenzakken.

Kleur / ontwerp

Ook de kleur en het ontwerp zijn belangrijk. De koffer wordt immers je reisgenoot. Zorg er dus voor dat je de kleur en het ontwerp mooi vindt. Maar vergeet ook de zuiver praktische aspecten niet, zoals de herkenningswaarde. We kennen allemaal het probleem bij de bagageband en de vraag: “Is dat echt mijn koffer? Een fel oranje kan daarom ook een goede beslissing zijn.

Samsonite Koffer-2

Hoe feller en opvallender het ontwerp, hoe gemakkelijker je koffer te herkennen is op de bagageband. Houd hier rekening mee bij de aanschaf van je koffer.
(Image source: pixabay.com / efraimstochter)

Samsonite biedt veel verschillende kofferontwerpen en kleuren. Behalve de klassiekers in zwart, grijs en blauw, heeft Samsonite ook veel ongewone ontwerpen, zoals Disney en Barbie patronen, metallic rood of statement opschriften.

Om er zeker van te zijn dat je je koffer op het vliegveld kunt identificeren, biedt de Samsonite online winkel een geweldige service: je kunt je koffer personaliseren. Op geselecteerde modellen kun je een gravure op het handvat bestellen of een reliëf met je initialen, bijvoorbeeld. Dit maakt je koffer echt uniek.

Maat

De maat van de koffer is een fundamenteel criterium voor het kiezen van het juiste koffermodel. Samsonite koffers zijn er in veel verschillende maten. Van kleine handbagage tot extra grote. Afhankelijk van de lengte van je reis zijn verschillende maten aan te bevelen.

S M L XL
Handbagage Medium maat Large Extra large
Reistijd: ca. 2 dagen Reistijd: ca. 7 dagen Reistijd: ca. 7 dagen hx: circa 2 weken
Volume: 20 – 49 L Volume: 50 – 69 L Volume: 70 – 89 L Volume: 90 – 119 L

Bij Samsonite vind je handbagage onder de naam cabinebagage. Dat is een goede omschrijving, want als je vliegt, let er dan op dat de afmetingen van je koffer overeenkomen met de specificaties van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Ook als je je koffer incheckt, mag hij bepaalde afmetingen niet overschrijden.

Gewicht

Bij het vliegen geldt: hoe lichter de koffer, hoe meer je kunt inpakken. Omdat het totale gewicht van de koffer voor vertrek gewogen wordt, is het nog beter als hij lekker licht is.

Daardoor wordt het gewicht van de koffer een belangrijk aankoopcriterium. Niet alleen bij het vliegen. Ook al moet je de koffer over lange afstanden dragen, trekken of duwen, elke gram telt en maakt je reis letterlijk gemakkelijker.

Samsonite heeft een extra lichte serie. Het heet “Lite-Box”. Ze zijn gemaakt van geweven polypropyleen en behoren tot de lichtste en tegelijk bestendigste koffers in hun klasse, want het zijn harde schalen.

Functies en accessoires

In de koffers van Samsonite zijn al veel handige functies opgenomen, zoals uitklapbare vouwen, traploos verstelbare telescoopstang, geïntegreerd cijferslot, cross-body strap, scheidingspaneel en gaasvak.

On Top Samsonite heeft nog verder gedacht en extra functies in de koffers geïntegreerd

 • Powerbank: Moet je onderweg je smartphone opladen? Geen probleem met de geïntegreerde powerbank plus oplaadkabel.
 • Bluetooth Tracker: Dit slimme apparaat gebruikt Bluetooth om je koffer terug te vinden. Het houdt bij waar je bagage zich in de onmiddellijke omgeving bevindt. Je hoeft dus niet langer bang te zijn dat je het uit het oog verliest.
 • Geïntegreerde USB poort: Wil je een apparaat opladen dat buiten je koffer ligt? Dan is de geïntegreerde USB poort geweldig. Je kunt je tablet eenvoudig in de hoes plaatsen en tegelijk snel je mobiele telefoon opladen.

Vind je deze extra’s geweldig? Ga dan na welke extra’s inbegrepen zijn bij het model dat je wilt kopen.

Beeldbron: Monticello/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies