wasruimte met droger en wasmachine
Laatst bijgewerkt: 12-02-2021

Onze selectiecriteria

16Onderzochte producten

14Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Niet iedereen heeft de tijd en de ruimte om de was in de open lucht of in de zon te drogen, en in de winter is het nog moeilijker! Gelukkig zijn wasdrogers steeds geavanceerder en betaalbaarder geworden. Met deze apparaten kan je je was in zeer korte tijd en in een kleine ruimte laten drogen. Bovendien voorkom je dat je kleren die typische muffe geur krijgen.

Een Samsung droger is een ideale aanvulling voor je huis. Dit merk heeft verschillende modellen die zich hebben ontwikkeld en nieuwe functies hebben die je was perfect droogt en je kleding heel lang mooi houdt. Hierbij wordt altijd over het gebruikscomfort nagedacht. In deze gids tonen we je de beste opties voor je huis en je kleding.
Belangrijk om te weten

 • Met een Samsung droger kan je je kleren na het wassen snel en efficiënt drogen. Bovendien zijn de drogers van dit merk ook milieuvriendelijk.
 • Afhankelijk van de droogmethode zijn er drie hoofdtypes Samsung drogers: warmtepompdrogers, condensdrogers en afvoerdrogers.
 • Voordat je een wasdroger van Samsung kiest, moet je rekening houden met het laadvermogen van de droger, de afmetingen voor installatie, het verbruik, de prestaties en de esthetiek.

Onze selectie: De beste Samsung drogers

Hieronder vind je een selectie met onze favoriete modellen van Samsung wasdrogers die op de markt verkrijgbaar zijn. Ieder product heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
AffiliateLink
709,00 EUR
AffiliateLink
739,00 EUR
AffiliateLink
652,00 EUR
AffiliateLink
739,00 EUR
AffiliateLink
649,00 EUR
AffiliateLink
999,00 EUR

Shopgids: Alles wat je moet weten over Samsung drogers

Het is een goed idee dat je voordat je een wasdroger van Samsung koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

vrouw die de kleren in een droger zet

Energie-efficiëntie is het vermogen van een apparaat om zijn functies uit te voeren met zo weinig mogelijk energie. (Bron: Rido: 108885139/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van een Samsung wasdroger?

Dankzij de Samsung drogers kan je je kleding na het wassen efficiënt drogen. Hoewel droogtrommels inderdaad energie-intensiever zijn, hebben ze veel voordelen. Bovendien hebben de Samsung drogers een uitstekende energie-efficiëntie die je portemonnee en het milieu ten goede komt.

Hieronder laten we je de voordelen en enkele nadelen van een Samsung droger zien:

Voordelen
 • Ruimte: Als je geen ruimte voor een droogrek of waslijn hebt, is een droger een goede optie.
 • Tijd: Soms heb je niet genoeg tijd om je was aan de lucht te laten drogen.
 • Veiligheid: De technologie van Samsung drogers beschermt je kleding. Vooral de witte was, die makkelijk kan vergelen.
 • Evolutie: nieuwe innovaties volgen elkaar in hoog tempo op om de resultaten en het comfort te verbeteren.
Nadelen
 • Verbruik: Hoger energieverbruik
 • Kosten: Brengt een initiële investering met zich mee.

Waarin verschillen Samsung wasdrogers van andere merken?

Samsung drogers behoren tot de categorie van Samsung Electronics en streven ernaar de consument het grootst mogelijke gemak te bieden. Samsung drogers zijn anders dan andere merken, daarom is het een van de toonaangevende internationale bedrijven. Dit wordt bereikt dankzij de innovatie van al zijn producten en gegarandeerde uitstekende resultaten.

De wasdrogers van Samsung zijn niet alleen consumentgericht, ze beschikken ook over een technologie waarmee kan worden bespaard op water- en elektriciteitsverbruik. Het merk zet zich tegelijkertijd in voor milieubescherming en duurzame ontwikkeling om de wereld voor de komende generaties te verbeteren.

droger in wasruimte

Iedereen moet bijdragen aan het behoud van onze planeet. (Bron: Bilanol: 92364714/ 123rf.com)

Welke soorten Samsung drogers zijn er?

Samsung wasdrogers worden in drie types ingedeeld, afhankelijk van de droogmethode die ze gebruiken. Daaronder bevinden zich warmtepompdrogers, condensdrogers en afvoerdrogers. In de onderstaande tabel laten we de belangrijkste kenmerken ervan zien:

Afvoerdrogers Condensdrogers Warmtepompdrogers
Werking Een afvoerdroger voert vochtige lucht die tijdens het drogen gebruikt wordt via een slang naar buiten. Deze werkt op basis van een elektrisch verwarmingselement, wat vocht uit de lucht opwarmt. De warme lucht om dit element heen wordt door de trommel heen geblazen, waardoor de natte was opdroogt. Het vocht wordt in een reservoir opgeslagen, wat kan worden geleegd. Deze werken op basis van een pomp en koelmiddel. Het koelmiddel wordt in de pomp tot gas gemaakt en bij dit chemische proces komt warmte vrij. Deze warmte wordt vervolgens door de was geblazen, waardoor deze opdroogt.
Bijzonderheden Het is noodzakelijk om een buitenafvoer voor vochtige lucht te hebben. De lucht die opnieuw wordt verwarmd is dezelfde als op het eerste moment (in tegenstelling tot afvoerdrogers), daarom heeft het minder energie nodig om op te warmen. Luchtverwarming door middel van een warmtepomp is 4 maal efficiënter dan door middel van elektrische verwarmingselementen.
Voordelen Goedkoper. Betaalbaar.

Minder verbruik.

Het beste resultaat.
Nadelen Een hoger verbruik.

Hogere uitgaven op lange termijn.

Er is een externe uitgang nodig.

Duurder.

Je moet de tank vervangen of hem aansluiten op de waterafvoer.

Als je hem aansluit op de waterafvoer is de plaats van installatie definitief.

De duurste.

Je moet de tank vervangen of hem aansluiten op de waterafvoer.

Wat is het energielabel van een Samsung wasdroger?

Energie-efficiëntie is het vermogen van een apparaat om zijn functies uit te voeren met zo weinig mogelijk energie. Het energielabel moet door de fabrikant op alle huishoudelijke apparaten in de EU worden vermeld. Het wordt ingedeeld in letters van A tot G, waarbij A de meest efficiënte is. Dit heeft de indelingen A+, A++ en A+++.

Energie-efficiëntieklasse A+++ staat voor het meest efficiënte verbruik. In het begin is het misschien duurder, maar op lange termijn zal het je geld besparen, aangezien je ongeveer 76% meer bespaart. Dit is niet alleen van belang vanuit een economisch oogpunt, maar ook vanuit het perspectief van het milieu. Iedereen moet tenslotte bijdragen aan de bescherming van onze planeet.

Kun je een Samsung wasdroger boven op de wasmachine plaatsen?

Voor een beter gebruik van de ruimte heb je de mogelijkheid om je Samsung droger bovenop de Samsung wasmachine te stapelen. Hieronder geven we je enkele tips:

 • Geschikte plaats: zoek een plaats waar je je twee apparaten op het lichtnet kunt aansluiten en waar ook een waterafvoer is.
 • De droger bovenop: omdat die meestal minder weegt. Dit voorkomt beschadiging van je apparaten.
 • Stapelkit: onmisbaar om de structuur veilig te maken. Samsung levert je deze kit die er afzonderlijk bijgekocht kan worden.
 • Service: Vraag indien nodig de Samsung service om hulp, want dit kan een lastige klus zijn.

Wat is de Optimal Dry-functie van Samsung wasdrogers?

De Samsung droger met Optimal Dry heeft 3 sensoren die continu het vochtigheids- en temperatuurniveau vaststellen. Op die manier wordt de droogtijd aangepast aan deze twee niveaus. Dankzij deze functie vermijd je mogelijke schade aan je kleding en verminder je het verbruik tot een maximum. Bovendien wordt aangegeven wanneer de warmtewisselaar moet worden gereinigd.

wasmachine en droogmachine

Hoewel droogtrommels inderdaad energie-intensiever zijn, hebben ze veel voordelen. (Bron: Wittlieb: 902359/ 123rf.com)

Wat is de Air Wash functie van Samsung wasdrogers?

Het kan soms gebeuren dat je kleren een beetje zweterig zijn en niet zo fris ruiken, maar dat ze nog niet vuil genoeg zijn om ze in de wasmachine te stoppen. Met de Air Wash functie van een Samsung droger kan je je kleding opfrissen en ontgeuren met hete lucht en zonder water, wasmiddelen of andere chemicaliën.

Waar moet een droger worden geïnstalleerd?

Voordat je een wasdroger koopt, vraag je je misschien af of je er de ruimte voor hebt en of de geplande plaats geschikt is. Hier zijn enkele aanbevelingen over de plaats van je Samsung wasdroger:

 • Binnen: Zo wordt het apparaat niet blootgesteld aan regen en hoef je het niet voortijdig te repareren.
 • In een gesloten of gedeeltelijk gesloten ruimte: Aangezien temperatuurschommelingen de werking kunnen beïnvloeden. De aanbevolen temperatuur is tussen 5 en 37 graden.
 • Goede ventilatie: Om temperatuurstijging te voorkomen is luchtcirculatie belangrijk. Als de lucht niet wordt belemmerd, zal het verbruik toenemen omdat de programma’s langer zijn.
 • Condities: Om te voorkomen dat de cyclus om veiligheidsredenen wordt onderbroken, is het raadzaam een temperatuur tussen de bovenvermelde waarden te hebben, een goede ventilatie aan de achterzijde.
 • Naast de wasmachine: Het is een goed idee om de Samsung droger naast de wasmachine te plaatsen, zo hoef je je was niet van de ene naar de andere plaats te dragen. Vergeet niet dat natte kleren meer wegen dan droge.
 • Afvoer: Indien je een afvoerdroger aanschaft, moet deze worden geplaatst op een plek waar je een slang aan een buitenmuur kunt aansluiten.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een wasdroger van Samsung om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de Samsung droger die je nodig hebt:

Laadvermogen

Het hangt allemaal af van de lading wasgoed die je gewoonlijk wast of hoe groot het gezin is, wassen voor één persoon is niet hetzelfde als de was van een gezin van vijf personen. Samsung wasdrogers bieden een breed assortiment wasdrogers met een laadvermogen dat varieert van 6 tot 9 kg, afhankelijk van het model. Vergeet niet dat de wasdroger een iets groter laadvermogen moet hebben dan de wasmachine.

meisje zittend op de vloer in de buurt van de droger

De Samsung drogers zijn gericht op de consument en beschikken over een energie- en waterbesparende technologie. (Bron: Atamanenko: 61805859/ 123rf.com)

Verbruik

Een ander belangrijk aspect is het verbruik van een Samsung droger. Bij dit criterium moet je kijken naar het energielabel van je Samsung droger. Alle Samsung wasdrogers uit onze selectie hebben een A+++ of A++ label, die het meest energie-efficiënt zijn.

Zo bespaar je op lange termijn op je water- en elektriciteitsverbruik, maar je draagt ook bij tot het behoud van het milieu. Dit laatste is van essentieel belang in verband met de klimaatcrisis waarmee we worden geconfronteerd en die voor de mensheid een van de grootste uitdagingen van deze eeuw vormt.

Installatie

Voordat je een Samsung wasdroger koopt, is het belangrijk om na te denken over waar je hem gaat neerzetten. Allereerst moet je de afmetingen controleren, die grotendeels afhangen van het laadvermogen. Als het een Samsung afvoerdroger is, moet hij een externe uitlaat hebben om de vochtige lucht naar buiten af te voeren.

Als je een Samsung condensdroger wilt en je je liever geen zorgen maakt over het legen van de tank, dan moet je weten dat de meeste Samsung wasdrogers een afvoer hebben, zodat het water uit dezelfde afvoerpijp komt als het wasmachinewater. Dit is heel handig.

volledige wasruimte

Met de Air Wash functie van een Samsung droger kan je je kleding opfrissen en geurvrij maken. (Bron: Atamanenko: 98703637/ 123rf.com)

Overige functies

Al deze functies die Samsung drogers bieden, geven je veel gemak bij het wassen en helpen je een perfect resultaat te bereiken. Bij de keuze van je droger moet je rekening houden met hoeveel geld je wilt investeren en in welke functies je het meest geïnteresseerd bent. Vergeet niet dat kiezen voor kwaliteit en comfort altijd een goede investering is.

Sinds 2016 hanteert Samsung de ‘True Value’-methode van KPMG, waarbij sociale en milieu-indicatoren worden gekwantificeerd zodat de gecreëerde waarden kunnen worden gevisualiseerd.

Esthetiek

Als je Samsung droger op een zichtbare plaats staat, dan hoef je je geen zorgen te maken, want alle modellen van dit merk hebben een modern en esthetisch design. Samsung wasdrogers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, zwart of grijs, die kunnen worden aangepast aan je smaak en de inrichting van je huis. De meeste hebben een digitaal display dat ze een modern tintje geeft.

Samenvatting

Met de Samsung drogers kan je je kleren na elke wasbeurt snel en efficiënt drogen, vooral als je niet genoeg plaats hebt voor een waslijn of wasrek. Het kan ook zeer nuttig zijn in het winterseizoen, aangezien de kou en de vochtigheid het moeilijk maken om kleren te drogen en er al gauw een muf luchtje aankomt, waardoor je ze vaak opnieuw moeten wassen.

Bij de aankoop van een Samsung droger moet je rekening houden met het type droger dat je wilt kopen: afvoer, condensatie of warmtepomp. Er zijn ook bepaalde criteria waarmee je rekening moet houden, zoals het laadvermogen, het verbruik, de installatie, andere functies die ze naast de basiskenmerken kunnen bieden en de esthetiek.

Vond je onze shopgids over Samsung drogers interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Buissinne: 2668472/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies