meisje met een tablet
Laatst bijgewerkt: 11-08-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

23Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Samsung is één van de meest toonaangevende fabrikanten binnen de wereld van de technologie en elektronica. Samsung tablets waren zelfs de eersten die de technische specificaties van de iPads van Apple verbeterden. Van daaruit is het niet verwonderlijk dat de Galaxy Tab zo goed gewaardeerd wordt door zowel consumenten als gespecialiseerde critici.

De tablets van Samsung zijn van uitstekende kwaliteit en zeer gebruikersvriendelijk, dankzij de integratie van het apparaat met het Android-besturingssysteem. Ben je vastbesloten om een ​​Samsung tablet te kopen? Dan heb je geluk, je hebt veel opties om uit te kiezen. Samsung tablets bestaan uit diverse series. In deze shopgids laten we je zien wat de beste modellen zijn en op welke factoren je nog meer moet letten bij je aankoop.
Belangrijk om te weten

 • Met Samsung tablets kun je oneindig veel. Omdat Samsung Electronics een van de fabrikanten is met het grootste aanbod aan verschillende tablets, zul je geen probleem hebben het model te vinden dat het beste bij je past.
 • Net als bij de mobiele telefoons, werken ook de tablets van Samsung met het Android-besturingssysteem, hoewel ze een personalisatielaag bevatten van het Koreaanse bedrijf zelf.
 • Als je overweegt een Samsung-tablet te kopen, moet je op een aantal factoren letten. De belangrijkste aankoopcriteria zijn de grootte van de tablet, de kwaliteit van het scherm, de processor, het RAM-geheugen, de batterijcapaciteit en de beschikbare verbindingsopties. Maar welke tablet het beste bij je past, hangt uiteindelijk het meest van de manier af waarop je het apparaat gaat gebruiken.

Onze selectie: De beste Samsung tablets op de markt

Hieronder vind je een selectie met onze favoriete tablets van Samsung die op de markt verkrijgbaar zijn. De lijst is gevuld met een aantal zeer gevarieerde artikelen, van de beter betaalbare naar de zeer high-end tablets. Alle producten hebben echter een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

De beste tablet om films en series te bekijken

Ontworpen voor een premium multimedia ervaring, geeft de Samsung Galaxy Tab A 2019 een geweldige ervaring dankzij het grote scherm, de heldere display en het Dolby Atmos 3D-geluid. Dit product heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Met een 10.1 inch scherm met 1920 x 1200 pixels is dit de beste tablet om films en series op te kijken. Het apparaat heeft een opslaggeheugen van 32GB en een uitbreidbaar geheugen tot wel 512GB.

De beste tablet voor zakelijk gebruik

De Samsung Galaxy Tab S6 Lite is het nieuwere zusje van de Tab S6. De S6 Lite komt met een verbeterde S Pen voor meer nauwkeurigheid en creativiteit, zodat je urenlang trefzeker kunt tekenen en schetsen. Handig als je de tablet gebruikt voor je werk.

De S Pen is magnetisch bevestigd op de achterzijde zodat je hem altijd bij de hand hebt om iets op te schrijven en je ideeën vast te leggen. De pen laadt zichzelf bovendien automatisch op zodra je hem bevestigt.

Onze favoriete high-end Samsung tablet voor een passende prijs

De Samsung Galaxy Tab S5e biedt meer tablet en minder frame. Samsung heeft alles wat overbodig is weggelaten en alleen behouden wat essentieel is voor een tablet.

Het 10,5 inch AMOLED-display toont levensechte kleuren en in optimale helderheid. Films kijken op deze tablet wordt zo echt leuk. De speakers geven bovendien een mooi en vol geluid. De tablet is niet goedkoop, maar geloof ons, dan heb je ook wat!

De beste Samsung tablet voor senioren

De Samsung tablet voor senioren heeft een menu-structuur die speciaal voor ouderen is samengesteld. De tablet heeft een 10.1 inch scherm met 1920 x 1200 pixels, een opslagcapaciteit van 32 GB en een maximale geheugenkaartcapaciteit van 128 GB.

Het apparaat heeft een perfecte leesbaarheid dankzij de grote pictogrammen en tekst. De Senioren tablet wordt bovendien geleverd met een handige in- en uitzoomfunctie.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Samsung tablets

Bij het kopen van een Samsung tablet is het essentieel dat je rekening houdt met een aantal factoren. Zo is het belangrijk om je er bewust van te zijn dat er verschillende modellen Samsung tablets zijn die niet allemaal dezelfde voordelen bieden. Om je te helpen de beste Samsung tablet te vinden, geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen over dit product.

Vrouw die een leeg tabletscherm gebruikt en toont

Samsung tablets gebruiken verschillende versies van het Android-besturingssysteem.
(Bron: Guillem: 44652542/ 123rf.com)

Welk besturingssysteem heeft een Samsung tablet?

Samsung-tablets gebruiken verschillende versies van het Android-besturingssysteem. Dit is het besturingssysteem dat tegenwoordig door de overgrote meerderheid van mobiele apparaten wordt gebruikt. Daarom zijn veel gebruikers eraan gewend. Het besturingssysteem is bepalend voor de gebruikservaring, maar ook voor zaken als veiligheid, het updatebeleid en beschikbaarheid van applicaties.

De prestaties van je telefoon of tablet en de goede werking ervan zijn dus afhankelijk van het geïnstalleerde besturingssysteem. Daarom raden wij je aan om je de Android-versie regelmatig bij te werken om mogelijke problemen te voorkomen. One UI 2 is de Samsung-maatwerk uitwerking van Android 10. Het neemt het vlaggenschip van Google’s besturingssysteem en past het toe op Galaxy-apparaten, zodat je een naadloze, consistente interface krijgt die alles beheert, van navigatiegebaren tot app-functionaliteit.

Wat kun je met een Samsung tablet doen?

Samsung heeft tablets voor ieder type gebruik. Met een Samsung tablet kun je onder andere films en series kijken en videogames spelen. Ook kun je de tablet gebruiken voor zakelijke doeleinden. In dat geval is het handig om op zoek te gaan naar een tablet met een toetsenbord. Verder kun je met een tablet browsen, foto’s maken en bewerken, video’s opnemen en zelfs boeken lezen.

Samsung tablets zijn uiteraard ook geschikt om te gebruiken voor social media. Bovendien zijn de nieuwere modellen compatibel met Bixby, de virtuele assistent van het Koreaanse merk. De opties die de tablets bieden zijn kort gezegd dus talrijk. Samsung tablets zijn zeer veelzijdige apparaten met een behoorlijk krachtige hardware.

grafieken en statistieken bekijken op tablet

Met een Samsung tablet kun je onder andere films en series kijken en videogames spelen.
(Bron: Modern Technologies: 1263422/ 123rf.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van Samsung tablets?

In tegenstelling tot veel andere fabrikanten zet Samsung zich nog steeds sterk in voor tablets. Zo bieden zij tablets van hoogwaardige kwaliteit. De Zuid-Koreaanse gigant blijft Android vertrouwen als het ideale besturingssysteem voor zijn apparaten. Natuurlijk met, net als bij mobiele telefoons het geval is, een eigen laagje personalisatie eroverheen.

Mobiele gebruikers die gewend zijn aan de interface van het Google-besturingssysteem kennen het systeem en zullen geen moeite hebben om het apparaat te gebruiken. Daarnaast biedt Samsung een grote diversiteit aan modellen. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen die Samsung tablets ons bieden. Hieronder vind je nog andere belangrijke voordelen van Samsung tablets:

Voordelen
 • Samsung biedt een grote verscheidenheid aan modellen
 • Ieder model biedt zijn eigen voordelen
 • Ze gebruiken het Android-besturingssysteem dat bekend is en laagdrempelig werkt
 • Samsung zet sterk in op dit type toestel en garandeert daarmee een hoge kwaliteit
 • Je kunt de tablets nog beter bedienen met de S Pen
 • Je kunt ze aansluiten op een breed scala aan randapparatuur
 • Je hebt de garantie van een toonaangevend merk
 • Samsung biedt een goede technische service en klantenondersteuning
Nadelen
 • De prijs is gemiddeld iets hoger dan die van andere fabrikanten

Welke apparaten kun je aansluiten op een Samsung tablet?

Samsung-tablets ondersteunen een breed scala aan randapparatuur. Om te beginnen kun je de S Pen gebruiken. Moet je snel iets noteren? Trek de S Pen uit de tablet en schrijf of schets op het toegangsscherm. Je kunt ook een koptelefoon of speakers op het apparaat aansluiten om naar je favoriete muziek te luisteren. Samsung tablets ondersteunen bovendien een toetsenbord, hetzij via de USB-kabel of via bluetooth.

Logischerwijs kun je ze ook met een muis verbinden. De Samsung Galaxy S4 ondersteunt bovendien de Samsung DeX, waarmee je in feite kunt genieten van een desktopmodus die kan worden geactiveerd wanneer een toetsenbord op de tablet is aangesloten. Zo wordt je Android-tablet een soort kleine laptop.

Vrouw hand op een touchscreen tablet te drukken

Samsung-tablets ondersteunen een breed scala aan randapparatuur.
(Bron: Guillem: 37323096/ 123rf.com)

Wat kun je met een Samsung tablet met S Pen?

De S Pen maakt van je Samsung tablet een tekentablet. Tot voor kort was de S Pen een accessoire dat alleen beschikbaar was voor de Galaxy Note-reeks phablets van Samsung. Tegenwoordig zijn veel tabletmodellen echter ook compatibel met deze handige add-on. Op deze manier kun je met de S Pen uit de vrije hand schrijven of tekenen en een aantal specifieke tools gebruiken.

Met een aantal nieuwere modellen, zoals de Samsung Galaxy Tab S6, kan de S Pen zelfs als afstandsbediening worden gebruikt. Met slechts één klik van de S Pen bedien je zo je presentatie, maak je een foto en pauzeer of speel je video’s af. Het is zonder twijfel een prachtige aanvulling, zowel voor professionele taken als voor in je vrije tijd.

Student studeert het maken van aantekeningen met een tablet

Met slechts één klik van de S Pen bedien je zo je presentatie, maak je een foto en pauzeer of speel je video’s af op je Samsung tablet.
(Bron: Guillem: 44973835/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je overweegt een Samsung tablet te kopen, is het belangrijk dat je een aantal aankoopcriteria in gedachten houdt. Maar maak je geen zorgen, wij hebben de belangrijkste voor je geselecteerd. Je vindt ze hieronder:

Gewenst gebruik

Als je de tablet gebruikt als aanvulling op de rest van je apparaten, is het ideaal om een ​​veelzijdig model te kiezen. In het geval dat je de tablet voor je werk nodig hebt, moet je kiezen voor een krachtig apparaat, met goede functies en een batterij die lang meegaat. Mogelijk ben je in dat geval ook geïnteresseerd in een tablet die compatibel is met de S Pen.

Als je van plan bent de Samsung tablet vaak buitenshuis te gebruiken, is het handig om voor een beheersbaar en licht apparaat te kiezen dat een goed beveiligingssysteem heeft, zodat je gegevens niet in handen van de verkeerde terecht komen. Als je tot slot op zoek bent naar een model met geweldige technische specificaties dat lang mee gaat, moet je kiezen voor een high-end exemplaar.

tekening op een Samsung-tablet

Als je van plan bent de Samsung tablet vaak buitenshuis te gebruiken, is het handig om voor een beheersbaar en licht apparaat te kiezen dat een goed beveiligingssysteem heeft.
(Bron: Brooke Cagle: aQv6jhznncU/ Unsplash.com)

Formaat

Binnen het aanbod van Samsung vind je tablets met schermafmetingen van 7 tot 18,4 inch. De laatst genoemde is het aantal inch van de Galaxy View, waarvan het breedbeeldscherm met Full HD-resolutie dat van veel laptops overtreft. Natuurlijk betekent een groter formaat een zwaarder en minder beheersbaar apparaat. Als je vaak reist, is het daarom aan te raden een kleiner model te kiezen.

Daarnaast impliceert een groter scherm meestal ook een hoger batterijverbruik. Maar als je van plan bent om veel series en films op de tablet te kijken, is het juist wel interessant om naar een groter formaat te zoeken. Over het algemeen zijn de meest voorkomende schermformaten ongeveer 10 inch. Hiermee kunnen de meeste mensen uit de voeten.

Beeldscherm

De kwaliteit van het scherm is ook essentieel, omdat het kan zijn dat je er uren achter elkaar naar gaat kijken. Als je van plan bent de Samsung tablet te gebruiken om films en series te kijken, is de kwaliteit van het beeldscherm nog belangrijker. De tablets met een AMOLED-scherm tonen levensechte kleuren met een grote helderheid.

Aan de andere kant kunnen we niet praten over het scherm van een tablet zonder het ook over de beeldresolutie te hebben. Momenteel heeft Samsung beeldschermen met een 2K-resolutie, zoals de Galaxy Tab S3 met 2.048 x 1.536 pixels, of de nieuwere Galaxy Tab S4, met een resolutie van 2.560 x 1.600 pixels.

View this post on Instagram

Taking notes ?️ #GalaxyTabS6Lite #Spen #work

A post shared by Samsung Nederland (@samsungnederland) on

Processor

Voor Samsung tablets worden, net als voor de mobiele telefoons van Koreaanse bedrijf, Exynos- of Snapdragon-processors gebruikt. De eerst genoemde zijn de processors die zijn ontwikkeld door Samsung zelf, terwijl de laatst genoemde worden vervaardigd door Qualcomm, het bedrijf dat zonder twijfel momenteel de belangrijkste fabrikant is van processors voor mobiele apparaten.

Zo heeft de Galaxy Tab S4 een Snapdragon 835-chip, een redelijk krachtige processor, hoewel hij wordt overtroffen door chips zoals de Snapdragon 425 van de Galaxy Tab A 2018. Vreemd genoeg wordt de 2019-versie van dezelfde tablet met een processor van Samsung zelf geleverd, de Exynos 7904. Nog krachtiger is de Snapdragon 855 van de Galaxy Tab S6.

RAM-geheugen

Samsung heeft enkele modellen, zoals de Samsung Galaxy Tab A 2019, waarbij het mogelijk is om te kiezen tussen configuraties met meer of juist minder RAM-geheugen. Om de juiste hoeveelheid RAM-geheugen te bepalen, raden we aan het verschil in prijs af te zetten tegenover de voordelen van een groter RAM-geheugen.

Vergeet daarbij niet dat het RAM-geheugen een fundamentele invloed heeft op de prestaties van elk elektronisch apparaat in het algemeen en een tablet in het bijzonder. Het is met name de sleutel tot het tegelijkertijd uit kunnen voeren van verschillende taken. Gelukkig heeft Samsung tegenwoordig een aantal high-end tabletmodellen met maximaal 8 GB RAM. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Galaxy Tab S6.

Batterij

Ook de batterijduur is een van de belangrijkste criteria bij het kopen van een tablet, vooral als je van plan bent om de Samsung tablet vaak buitenshuis zoals bijvoorbeeld op kantoor te gebruiken. In dit soort gevallen kun je het beste kiezen voor modellen als de Galaxy Tab S6 of Galaxy Tab S5e, die een 7.040 mAh batterij hebben die je negen uur achter elkaar kunt gebruiken.

Toch worden beide overtroffen door de Galaxy Tab S4 en de Samsung Galaxy Tab S3, met een batterij van 7300 mAh. Een andere tablet die opvalt door zijn batterij is de Galaxy Tab A 2019, waarvan de batterij 6.150 mAh is, iets hoger dan die van de Samsung Galaxy Tab S3. Wat de batterij betreft, is het verder belangrijk dat je er zeker van bent dat deze een goed oplaadsysteem heeft.

Verbindingsopties

Naast de onmisbare verbinding via de Wi-Fi, raden we je aan om nog een aantal andere verbindingsopties te overwegen. Om te beginnen de verbinding via bluetooth. Daarnaast ben je misschien geïnteresseerd in een sleuf voor een simkaart, een micro-simkaart of een nano-simkaart. Zo kun je verbinding maken met 3G- en 4G-netwerken.

Het is verder essentieel dat het apparaat een USB-poort heeft en het is nog veel beter als dit een poort met USB Type-C is. Evenzo is het handig dat je de mogelijkheid hebt om de opslagcapaciteit van de Samsung tablet uit te breiden met een microSD-kaart. Vergeet tot slot ook niet om te controleren of de tablet een koptelefoonaansluiting heeft.

Samenvatting

Samsung is een van de fabrikanten die zich blijft inzetten voor hoogwaardige tablets. Het Koreaanse merk breidt haar aanbod elk jaar uit met nieuwe modellen en zelfs een update van enkele van de meest recente exemplaren. Hierdoor kun je uit een zeer grote verscheidenheid kiezen als je een Samsung tablet koopt.

Tegenwoordig zijn er ook modellen die je met de S Pen kunt besturen of die compatibel zijn met Bixby, de virtuele assistent van Samsung. Hoe dan ook, voor veel kopers zijn de belangrijkste criteria voor het kiezen van een Samsung tablet de schermgrootte, de hardwareconfiguratie en de levensduur van de batterij. Maar vergeet ook zeker niet om te controleren welke apparaten je op de tablet kunt aansluiten.

Vond je onze shopgids over Samsung tablets nuttig voor je selectieproces? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media.

(Bron van de header afbeelding: Kruk: 46650420/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies