wasmachine en droger in wasruimte
Laatst bijgewerkt: 07-09-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

23Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

145Verzamelde opmerkingen

Samen met de koelkast is de wasmachine het meest gebruikte huishoudelijke apparaat in huishoudens over de hele wereld. De allereerste wasmachine was het schrobbord, die uitgevonden werd in 1797. De Amerikaan James King patenteerde jaren later de eerste wasmachine met een echte trommel in 1851. Deze machine leek best veel op onze moderne machine, maar het moest nog wel steeds met de hand aangedreven worden.

Aan het begin van de twintigste eeuw deed de eerste elektrische wasmachine zijn intrede. De Amerikaan Alva J. Fisher had in 1906 een elektrische wasmachine ontwikkeld met een motor die een rad in de waskuip aandreef. Tegenwoordig kunnen we genieten van de nieuwste technologische snufjes van vele merken wasmachines. Een van die merken is Samsung.
Belangrijk om te weten

 • Samsung wasmachines hebben Q-rator, Eco Bubble en Digital Inverter technologie.
 • De wasmachines van Samsung worden geleverd met een garantie van twaalf maanden, hoewel de modellen met een Digitale Inverter motor de schade tien jaar lang dekken.
 • Een grotere energie-efficiëntie garandeert je een lager water- en energieverbruik.

Onze selectie: De beste Samsung wasmachines op de markt

Toen Samsung in 1974 zijn eerste wasmachine op de markt bracht, kon het bedrijf zich waarschijnlijk niet voorstellen dat het de modellen zou maken die het tegenwoordig verkoopt. In die tijd werden het wassen en centrifugeren in twee verschillende trommels gedaan. Maar toen ze zich realiseerden dat deze procedure totaal inefficiënt was, begonnen ze in 1979 met het maken van wasmachines zoals we die hieronder kunnen zien.

De Samsung wasmachine met de beste prijs/kwaliteit verhouding

De Samsung WW70J5585MW wasmachine heeft een trommelcapaciteit van 7 liter en wast door de schuimbubbels van EcoBubble nog krachtiger en zuiniger. Voor hardnekkige vlekken kun je gebruikmaken van het BubbleSoak programma.

Door de Diamond Drum wordt kleding veiliger gewassen zonder het risico te lopen dat je veel kreukels in je was krijgt. De wasmiddellade wordt na elke wasbeurt automatisch schoon gespoeld voor een hygiënisch en schone lade.

De beste high-end Samsung wasmachine

De Samsung WW90M760NOA wasmachine is met de QuickDrive sneller en zorgt voor een tijdsvermindering tot 50%. Was zelfs in 39 minuten met de SuperSpeed functie. Met een inhoud van 9 kg kan je veel was in een keer kwijt. Voeg eenvoudig en veilig was toe met het AddWash klepje in de deur.

Met EcoBubble was je nog grondiger en verwijder je hardnekkige vlekken met het BubbleSoak programma. De trommel en de wasmiddellade hebben beide een eigen reinigingsprogramma, waardoor jij dit zelf niet meer hoeft schoon te maken. De wasmachine is met een app te bedienen.

De beste energiezuinige Samsung wasmachine

Op zoek naar een energiezuinige wasmachine met Add Wash? Dan is de Samsung WW70K5400WW Eco Bubble met een wascapaciteit van 7 kg ideaal voor jou. Vanaf nu is vergeten wasgoed geen probleem meer. Je kunt snel en gemakkelijk iets toevoegen wanneer de was al draait.

Door de beladingssensor meet de wasmachine hoe vol de trommel zit en worden de hoeveelheid water en het wasprogramma hierop aangepast. Gebruik de startuitstel-functie om zelf aan te geven wanneer het programma moet starten.

[/su_spoiler]

Shopgids: Alles wat je moet weten over Samsung wasmachines

Je herinnert je waarschijnlijk nog wel dat je moeder of oma je de verhalen vertelden over hoe zwaar het vroeger was om met de hand te wassen. Of misschien heb je het zelf nog meegemaakt. Wasborden waar de kleding hard op werd geschrobd om de vlekken te verwijderen en nog meer van dat soort verhalen. Gelukkig hoeven we ons tegenwoordig geen zorgen meer te maken over de was. De wasmachines van Samsung helpen ons daarbij!

Vrouw Kleren In De Wasmachine Aanbrengen

Een grotere energie-efficiëntie garandeert je een lager water- en energieverbruik.
(Bron: Andriy Popov: 43694066/ 123rf.com)

Wat zijn de opvallende kenmerken van Samsung wasmachines?

Het merk heeft zich altijd al willen onderscheiden van de tientallen bedrijven die met het merk concurreren. En om dit doel te bereiken hebben ze wasmachines met innovatieve technologieën vervaardigd. Bekijk welke dat zijn in de onderstaande tabel:

Kenmerken Details
Q-rator Je installeert een app op je telefoon om opdrachten aan de wasmachine te geven zonder dat je in de buurt van het apparaat hoeft te staan.

Als de machine eenmaal weet hoe je meestal wast, suggereert deze hoe je de wascycli kunt verbeteren: het beveelt alleen veranderingen aan in de lengte van het proces.

Hij stuurt meldingen naar je mobiele telefoon als er iets mis is.

Eco Bubble Deze technologie is bedoeld om de zeep in bubbels te veranderen om de kleding te beschermen tegen kleurverlies en om de oorspronkelijke textuur te behouden.

De bubbels dringen gemakkelijker door in de stof en verwijderen het vuil sneller, met als resultaat dat er energie wordt bespaard.

Tecnología Digital Inverter Het gebruik van magneten maakt de motor stiller en krachtiger.

Deze motoren verbruiken minder energie dan normaal.

Ze hebben een grotere duurzaamheid.

Stofdeeltjesverwijdering Het verwijdert 99% van de deeltjes.

Hij schudt je kleren door elkaar, zodat het stof zich kan scheiden.

Het stof wordt met water vermengd en via de achterkant van de wasmachine afgevoerd.

Het reinigt ook de trommel met waterstralen.

Desinfecterende stoom Reinigt en desinfecteert de was met behulp van stoom.

Doodt 99,9 % van de bacteriën: het koolzuurhoudende water van meer dan 100 °C doodt alle ziekteverwekkers binnen enkele minuten.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Samsung wasmachine?

Als erkend merk op de markt voor huishoudapparaten onderscheidt Samsung zich door bepaalde voordelen te bieden aan zijn klanten.

 • Minder energieverbruik: Als je het label “energie A++” ziet, betekent dit dat dit model tot 20% meer elektriciteit bespaart dan de meeste andere wasmachines. Dit is goed voor je portemonnee en voor het milieu.
 • Waterbesparing: 1 l minder per kilo was ten opzichte van conventionele modellen (1).
 • ECO-trommelreiniging: Samsung wasmachines reinigen de trommels op een milieuvriendelijke manier. Ze gebruiken geen chemische reinigingsmiddelen, maar verwijderen 99,9% van de bacteriën door snelle trommeldraaiingen en trillingen. De wasmachine geeft zelf aan wanneer het tijd is om hem schoon te maken.
 • Kledingverfrisser: Air Wash technologie, gebaseerd op warme lucht, verfrist de kleding door het verwijderen van onaangename geurtjes. Tegelijkertijd verwijdert het kreukels zonder gebruik te maken van water of wasmiddel. Deze functie is alleen beschikbaar in high-end modellen.

Welke waterdruk heb ik nodig om een Samsung wasmachine te gebruiken?

Voor Samsung wasmachines moet de waterdruk tussen 20 en 116 psi (pound-force per square inch) liggen, of tussen de 1,4 en 8 bar. Het is belangrijk om dit op te merken, want als de druk minder dan 20 psi (1.3789514586 bar) is, kan het de waterklep doen falen of direct stoppen met werken. In Nederland komt de waterdruk in het leidingnet voor woonhuizen in het algemeen niet boven ca. 2 bar uit.

Aangezien je geen expert hoeft te zijn om een wasmachine in huis te hebben, is het handig om te weten wat waterdruk betekent. Deze aanduiding geeft de sterkte van het water door de leidingen aan. Met andere woorden, als het psi-nummer hoger is, is het vermogen sterker. En wat doet het met de was? Als de vultijd de limiet overschrijdt, wordt de wasmachine automatisch uitgeschakeld.

Interieur van echte wasruimte met wasmachine bij raam thuis

Het merk heeft zich altijd al willen onderscheiden van de tientallen bedrijven die met het merk concurreren. En om dit doel te bereiken hebben ze wasmachines met innovatieve technologieën vervaardigd.
(Bron: Evgeny Atamanenko: 84661409/ 123rf.com)

Wat betekent de code op het label van de Samsung wasmachine?

 • De eerste twee letters: Als er twee W’s verschijnen, betekent dit dat het een voorlader wasmachine is. Als je daarentegen WD ziet, is het een wasmachine/droger model.
 • De volgende twee nummers: Het verwijst naar het gewicht van de lading kleren die de wasmachine ondersteunt. Let erop dat je tweecijferige getallen ziet, maar dat je de laatste nul eraf moet halen, bijvoorbeeld 80 vertaalt zich in 8 kg lading.
 • De volgende letter: Het is het jaar van fabricage. Om te weten voor welk jaar elke letter staat, moet je er rekening mee houden dat 2015 wordt aangeduid met een J, 2016 met een K, 2017 met een F, 2018 met een G, enzovoort.
 • Het volgende nummer: Hier hebben we het over de serie van de wasmachine. Maar het is interessant om te weten dat als het nummer hoger is, het bereik ook hoger zal zijn.
 • Het zevende nummer: Geeft de draaisnelheid weer die kan gaan van 800 (getal 8) tot 1400 (getal 4) toeren per minuut. Er zijn ook 1000 toeren per minuut (0), 1100 tpm (1), 1200 tpm (2) en 1300 tpm(3).(2).

Welke garantie heeft een Samsung wasmachine?

De standaard garantie is twaalf maanden, maar als je een wasmachine met een Digital Inverter motor koopt, wordt de dekking van de garantie verlengd tot tien jaar. Het bedrijf zorgt voor reparaties als de machine fabricagefouten heeft, inclusief problemen met de afwerking of met de materialen.

Wat moet ik doen als mijn Samsung wasmachine defect is?

Het is altijd vervelend als je product kapot gaat. Vaak kan de klantenservice van Samsung je telefonisch verder helpen. Zij zijn bekend met de meest voorkomende problemen. In sommige gevallen zullen zij adviseren het product naar een servicepunt te brengen. In andere gevallen moet het product naar een gecertificeerde partner worden opgestuurd.

De klantenservice kan dit voor je regelen. Als je contact opneemt via de klantenservice moet je het serienummer en het modelnummer weten. Deze informatie vind je op het etiket op de achterkant van het product of op de voorkant als je de deur van de wasmachine opent.

family mother and child little helper in laundry room near washing machine

De standaard garantie is twaalf maanden, maar als je een wasmachine met een Digital Inverter motor koopt, wordt de dekking van de verzekering verlengd tot tien jaar.
(Bron: Evgeny Atamanenko: 61805861/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Wasmachines hebben in de loop der eeuwen vele veranderingen ondergaan. Hoewel de eerste in 1901 met elektriciteit werd gemaakt, hadden ze tot op dat moment geen deur. Kun je je voorstellen hoe het vandaag de dag zou zijn als er water zou kunnen weglopen? Nogmaals: een bedankje aan de ingenieurs die de huiselijke werkzaamheden vereenvoudigd hebben – een applausje voor ze!

Type

Er zijn drie soorten Samsung wasmachines: voorladers, bovenladers of een combinatie van wasmachine en droger. Als je niet twee grote apparaten in huis wilt hebben omdat je niet veel ruimte in huis hebt, is de laatste optie ideaal voor jou. Maar als een droger geen prioriteit is in je huishouden, zullen voorladers of bovenladers goed werken met je gezin.

Sommige ouders met kleine kinderen kiezen liever voor bovenladers omdat ze er zo moeilijker bij kunnen komen. Een voorlader wasmachine kan echter gevaarlijk zijn als je kindje probeert of erin slaagt om hem te openen. Analyseer je dagelijkse situatie en beslis vervolgens welk model het beste bij je levensstijl past.

een vrouw haalt kleren uit de wasmachine bij de wasserette

Niemand kan zich het dagelijks leven voorstellen zonder de beroemde wasmachines. Eén van de beste uitvindingen in de geschiedenis van de mensheid.
(Bron: Chris Boswell: 14499234/ 123rf.com)

Trommel

Niet alle trommels zijn hetzelfde. Voor een duurzame constructie worden roestvrijstalen trommels altijd aanbevolen omdat ze langer mee gaan. Ook een trommel met meer gaten verdient de voorkeur, omdat dit zorgt voor meer watertoevoer. En tot slot, moet je op zoek gaan naar trommels met een gladde ondergrond, zodat de kleding geen wrijving krijgt.

Geluidsniveau

Hoewel de high-end modellen stiller kunnen zijn, voegt Samsung een motor toe met de naam Direct Drive die de trillingen vermindert. Dit voordeel is gegarandeerd omdat er geen tandwielen of riemen worden gebruikt. Modellen met deze functie zijn:

 • WF337AAG/XAP, WD8024RJF/XAP, WD8024RJZ/XAP, WD9122CLE/XAP, WD9102RNW/XAP, WF209ANW/XAP, WF448AAP/XAP, WD8122CVB/XAP (3).

Gewicht

Met betrekking tot het vorige punt heeft de vermindering van de trillingen ook te maken met het totale gewicht van de wasmachine. Als je er een koopt die te licht is, loop je het risico dat hij veel meer beweegt tijdens het centrifugeren. Je beslissing is afhankelijk van wat voor jou belangrijker is: een product dat niet zo zwaar is om te verplaatsen of een machine die minder vervelend lawaai maakt.

Wasmachinepagina.nlWebsite voor het kopen en vergelijken van wasmachines
“Uit een onderzoek onder 3500 vrouwen (van het Linda magazine) krijgt Eco-Bubble het cijfer 9 door 3500 vrouwen. Daarnaast wordt in bijna elke vergelijkingstest van de Consumentenbond van de afgelopen twee jaar, een Samsung Eco-Bubble wasmachine uitgeroepen worden als “Beste Koop”.”

Energieverbruik

Met dit criterium wordt bepaalt welke wasmachines wassen met een zo laag mogelijk energieverbruik. Om dit niet te ingewikkeld te maken, heeft de Europese Unie in 2010 labels in het leven geroepen om dit aspect te vereenvoudigen. Zo vind je de hoogste waardering die bekend staat als A++++ en de laagste die wordt weergegeven door de letter D.

Tussen deze twee niveau’s bestaat een verbruiksverschil van 40%. We hebben het niet alleen over het verminderen van het energieverbruik, maar ook van het waterverbruik. Analyseer de prijzen en de milieu-impact van deze twee opties en vergeet niet dat je ook producten hebt met een tussenliggende rating, zoals A++, A+, A, B en C.

Samenvatting

Niemand kan zich het dagelijkse leven voorstellen zonder wasmachines. Eén van de beste uitvindingen in de geschiedenis van de mensheid. In de loop der jaren hebben vele merken de productie van dit apparaat overgenomen. Samsung is één van de toonaangevende witgoedbedrijven en daarom vonden wij het belangrijk om je alles te vertellen over de wasmachines van dit merk.

Uiteraard heeft ieder huishouden verschillende behoeften, en ook bij de keuze van wasmachines is het belangrijk om hiermee rekening te houden. Neem dus de tijd om de kenmerken van elk model te ontdekken en je levensstijl te analyseren. En omdat het hier gaat om producten die een aanzienlijke investering vergen, moet je keuze niet lichtvaardig worden genomen.

Vond je onze shopgids over Samsung wasmachines interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Andriy Popov: 98883244/ 123rf.com)

Referenties (3)

1. Soporte Samsung Latinoamérica. Ventajas de las lavadoras Samsung [Internet]. Samsung latin. 13 May 2018 [consultado 19 Oct 2019].
Bron

2. Arteaga S. ¿Qué significan las letras de las lavadoras Samsung? [Internet]. ComputerHoy. 13 Ene 2018 [consultado 19 Oct 2019].
Bron

3. Soporte Samsung Latinoamérica. ¿Qué modelos de lavadoras carga frontal cuentan con motor direct drive? [Internet]. Samsung latin. 13 May 2018 [consultado 19 Oct 2019].
Bron

Waarom kun je ons vertrouwen?

Informatief artikel
Soporte Samsung Latinoamérica. Ventajas de las lavadoras Samsung [Internet]. Samsung latin. 13 May 2018 [consultado 19 Oct 2019].
Ga naar bron
Informatief artikel
Arteaga S. ¿Qué significan las letras de las lavadoras Samsung? [Internet]. ComputerHoy. 13 Ene 2018 [consultado 19 Oct 2019].
Ga naar bron
Informatief artikel
Soporte Samsung Latinoamérica. ¿Qué modelos de lavadoras carga frontal cuentan con motor direct drive? [Internet]. Samsung latin. 13 May 2018 [consultado 19 Oct 2019].
Ga naar bron
Recensies