a rocking chair on a living room
Laatst bijgewerkt: 05-10-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

27Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

158Verzamelde opmerkingen

Wanneer je je baby borstvoeding geeft, ontstaat er een heel bijzondere band die moeilijk in woorden is uit te drukken. Maar vooral in het begin is borstvoeding geen gemakkelijke opgave. Daarom is het belangrijk om het op de juiste plaats te doen, zoals een schommelstoel, zodat zowel jij als je baby van het moment kunnen genieten.

Dit soort stoelen zijn ontworpen om een comfortabele omgeving te creëren voor zowel moeder als kind. De vele voordelen die ze bieden hebben de schommelstoel tot één van de meest gebruikte en favoriete babyartikelen van de hedendaagse moeders gemaakt. In dit artikel vertellen we je alles over deze stoelen voor de babykamer.




Belangrijk om te weten

 • Als je je kind borstvoeding geeft, dan weet je hoe moeilijk deze taak vaak is. Om volop te kunnen genieten van dit bijzondere moment met je baby, biedt de schommelstoel je een ideale ruimte.
 • Een schommelstoel is comfortabel en bevordert het welzijn van jezelf en dat van je kind tijdens het voeden. Bovendien heeft het gebruik ervan vele voordelen die je vanaf het allereerste moment zult opmerken.
 • Bij de keuze van de juiste schommelstoel is het belangrijk rekening te houden met factoren als comfort, grootte en materialen. Op deze manier zorg je ervoor dat je de juiste aankoop maakt.

Onze selectie: De beste schommelstoelen voor de babykamer op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste schommelstoelen voor de babykamer die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte schommelstoel een stuk eenvoudiger.

De beste moderne schommelstoel


Tijdelijk niet leverbaar

Een schommelstoel is een prachtig item voor in het interieur, de stoel staat prachtig in de woonkamer, of op een slaapkamer of op een baby- en of kinderkamer. Het is een moderne stoel naar een bekend, klassiek ontwerp.

De kuip is gemaakt van duurzaam polypropyleen kunststof en heeft onderstel van beukenhout. Let op: dit is een laagmodel schommelstoel, graag goed naar de afmetingen kijken. Hoogte: 71 cm, zithoogte: 40 cm, hoogte leuning: 60 cm, breedte 62 cm.

De beste stijlvolle schommelstoel

De Cabot schommelstoel is een comfortabele, solide en toch stijlvolle stoel voor dagelijks gebruik. De goed gevoerde stoffen zitting heeft een verfijnd quilten en is opmerkelijk comfortabel. De aangenaam gestoffeerde rugleuning en zitting zijn slim gestikt.

Hij staat op een stevige metalen voet en twee zware houten beukenhellingen. De schommelstoel staat erg mooi in de babykamer, en heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. De totale hoogte is 74 cm, de totale breedte meet 65 cm en de diepte van de stoel is 64 cm.

De beste schommelstoel met voetensteun


AffiliateLink



Tijdelijk niet leverbaar

Deze schommelstoel van Songmics is gemaakt van stevig hoogwaardig hout en een bekleding van linnenimitatie. Het gehele frame is 10 cm hoger dan de algemene schommelstoel. Met zijn stevige houten constructie en uniek ontwerp resoneert de stoel meer dan andere schommelstoelen en geeft je een comfortabelere zitervaring.

De stoel heeft een gestroomlijnd frame en is ergonomisch gevormd, voor optimaal zitcomfort en een comfortabele houding. Het ingebouwde kussen ondersteunt je nek, zodat je achterover kunt leunen en ontspannen.

De beste traditionele houten schommelstoel

Deze klassieke en tijdloze schommelstoel van het merk Vipack vormt de blikvanger in je babykamer. Het meegeleverde kussen zorgt voor extra comfort en voor een perfecte zithouding. Wieg rustig op en neer na een stressvolle dag.

Ook ideaal om je baby op je schoot in slaap te wiegen. Deze witte schommelstoel wort met een grijs kussen geleverd. De schommelstoel wordt als bouwpakket geleverd. De afmetingen van deze mooie traditionele schommelstoel zijn 114 x 64 x 84 cm.

Shopgids: Alles wat je moet weten over schommelstoelen voor de babykamer

Het is van groot belang dat je voordat je een schommelstoel voor de babykamer koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Happy young mother with baby boy at home

De structuur van de stoel zorgt ervoor dat de moeder een rechte rug heeft tijdens het voeden.
(Bron: Famveldman: 53287939/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen van een schommelstoel voor het voeden?

Een schommelstoel is één van de meest praktische en essentiële artikelen als je besluit om je kindje borstvoeding te geven. De stoel is specifiek ontworpen om comfort te bieden en de juiste houding tijdens het voeden aan te moedigen, zodat deze taak, die vermoeiend kan zijn, gemakkelijker wordt. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen:

 • De structuur van de stoel zorgt ervoor dat de moeder een rechte rug heeft tijdens het geven van borstvoeding, wat het ontstaan van pijn vermindert.
 • Je hebt minder gauw last van vermoeide armen en het bevordert de bloedsomloop dankzij het schommelen.
 • Dit soort stoelen helpt stress te verlichten en biedt comfort.
 • De schommelende beweging van dit type stoel bevordert de productie van moedermelk.
 • De beweging kalmeert ook de symptomen van koliek, een veel voorkomende aandoening bij baby’s.
 • Het schommelen zorgt ook voor ontspanning en slaap voor de baby.

Flowers and rocking chair with blanket in grey and pink living room interior with cabinet. Real photo

Dit soort stoelen helpt stress te verlichten en biedt comfort.
(Bron: Katarzyna Białasiewicz: 114878925/ 123rf.com)

Hoe ziet de ideale schommelstoel voor borstvoeden eruit?

Je weet al hoe belangrijk comfort is voor zowel moeder als baby tijdens het voeden. Om deze reden kunnen we bepaalde aspecten vaststellen die essentieel zijn voor een praktische en comfortabele schommelstoel om borstvoeding in te geven.

 • De stoel moet comfortabel zijn, want je zal er lang op blijven zitten.
 • Hij moet makkelijk schommelen. Je hebt al genoeg om aan je hoofd om ook nog moeite te moeten doen om in beweging te komen.
 • De hoogte is erg belangrijk. De stoel moet op een zodanige hoogte staan dat je zonder problemen kunt opstaan, ook als je de baby draagt. Hetzelfde geldt voor de diepte van de zitting.
 • Als de stoel verstelbaar is en achterover leunt, des te beter.
 • Hij moet armleuningen hebben, omdat deze niet alleen de grip van de baby verbeteren, maar ook helpen je te ontspannen en pijn en vermoeidheid te verminderen.
 • Het is ook aan te raden om voetsteunen te hebben om de tegendruk te verminderen.
 •  De stoel moet gemakkelijk schoon te maken zijn, want het is zeer waarschijnlijk dat er vlekken op gemaakt worden.

mom with her baby on a rocking chair

Een schommelstoel is een meubel dat moeders al tijdenlang gebruiken tijdens de eerste levensmaanden van hun baby.
(Bron: Tatyana Tomsickova: 107469882/ 123rf.com)

Waar moet ik de schommelstoel neerzetten?

Veel experts in Feng-Shui, een oude Chinese wetenschap, zeggen dat de plaats waar je bepaalde objecten plaatst, helpt om de ruimte te harmoniseren en de energieën in de ruimte in balans te brengen. In dit geval is het belangrijk om rekening te houden met de plaats, omdat je met de schommelstoel een ruimte van welzijn wilt creëren.

Het is het beste om de stoel in de babykamer te plaatsen, dat wil zeggen in de kamer waar de baby later zal slapen. Dit simpele feit helpt je kind om niet afgeleid te raken, wat zijn of haar ontspanning en rust ten goede komt.

Is de kleur van de schommelstoel belangrijk?

Als we het over de essentiële aspecten hebben van het creëren van de ideale ruimte voor het geven van borstvoeding, is het essentieel dat je aandacht geeft aan de kleur. Iedereen weet hoe belangrijk kleuren zijn voor onze stemming. En de schommelstoel is daar geen uitzondering op.

Hoewel je fauteuils kunt vinden met zeer verschillende ontwerpen, zal je opmerken dat de meeste van hen wit of licht getint zijn. Dit type tinten werkt ontspannend en is rustgevend. Dit is dus zeer nuttig en zal je ook helpen om je kindje rustig te laten slapen na het voeden.

Welke accessoires kan ik aan de schommelstoel toevoegen?

Als je de schommelstoel hebt geprobeerd, wil je er waarschijnlijk niet meer uit. Dit is het geval voor veel vrouwen die bovendien, zodra ze de stoel hebben gekocht, op zoek gaan naar andere aanvullingen die het borstvoeden nog praktischer en gemakkelijker maken. Gelukkig kan je tegenwoordig veel accessoires vinden, maar deze twee zijn het meest populair:

 • Opbergtas: vergelijkbaar met de klassieke tas waarin de tv-afstandsbediening wordt geplaatst. Door deze aan één van de armenleuningen te plaatsen, kun je alles bij de hand hebben terwijl je je baby borstvoeding geeft.
 • Borstvoedingskussen: dit zijn specifieke kussens voor dit doel, ontworpen om het hoofdje van je baby in de juiste positie te houden.

Het gebruik van eventuele extra accessoires die je je comfortabeler laten voelen is altijd een goed idee. Bij veel gelegenheden kun je nieuwe accessoires ontdekken via vrienden die ze zelf gebruikt hebben en ze aanraden.

mom on a rocking chair with her sleepy baby

De stoel moet op een zodanige hoogte staan dat je zonder problemen kunt opstaan, zelfs als je de baby draagt.
(Bron: Tatyana Tomsickova: 99247207/ 123rf.com)

Tips voor het borstvoeden in de schommelstoel

Borstvoeding is, zeker in het begin, geen gemakkelijke opgave. Net als bij alles wat met baby’s te maken heeft, zijn er veel factoren die van invloed zijn en waar je rekening mee moet houden. In dit geval is het belangrijkste om kalm te blijven en deze rust aan je baby door te geven. Let op deze eenvoudige tips:

 • Jullie moeten jullie allebei op je gemak voelen. Voordat je borstvoeding geeft, moet je je baby rustig laten worden op een plek die voor jullie beiden comfortabel en vertrouwd is.
 • Hoewel het een goed idee lijkt om je tepel in de mond van je baby te stoppen, is dat niet het geval.
 • Breng je tepel langzaam in de buurt van de baby’s mond. Als hij het merkt, zal hij zelf zijn mond opendoen.
 • Als hij zijn mond al heeft geopend, is het tijd om de tepel naar het gehemelte te plaatsen zodat hij hem gemakkelijk vast kan pakken en kan zuigen.
 • Het hoofdje, de oren en de schouders van de baby moeten op één lijn liggen voor het meeste comfort.

Als je kind, zelfs als je deze tips nauwkeurig opvolgt, niet aan de borst wil, geef jezelf dan niet de schuld. Niet alle baby’s zijn in staat om dit direct te doen of hebben een langere aanpassingstijd nodig. Je kunt je kinderarts raadplegen voor meer specifiek advies.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een schommelstoel voor het voeden om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de schommelstoel die je nodig hebt:

Grootte

De grootte is het eerste aankoopcriterium waarmee je rekening moet houden, en wel om twee belangrijke redenen. Ten eerste hebben we eerder gesproken over het belang van de plaats van de schommelstoel. Daarom is het essentieel dat je genoeg ruimte voor de stoel beschikbaar hebt.

Naast de algemene afmetingen moet je ook letten op de diepte van de zitting, de afstand tot de vloer en de lengte van de rugleuning. Al deze afmetingen hebben te maken met het comfort van de stoel. Vergeet niet dat je op moet kunnen staan zonder je handen te gebruiken.

Voedingscentrum.nlWebsite
“Geef het de tijd: een jonge baby vraagt veel van je energie en je moet hem of haar nog leren kennen. Het hoeft niet meteen allemaal perfect. Mocht je in de eerste week hulp nodig hebben of vragen hebben over borstvoeding, dan kun je terecht bij je kraamverzorgende of verloskundige.”

Materialen

Uiteraard is het materiaal waarvan de verpleegstoel is gemaakt ook een bepalende factor bij de aanschaf. De meest gebruikte materialen zijn hout en metaal. Aan de ene kant is hout consistent, zeer duurzaam en creëert het een warme sfeer in de babykamer.

Metalen fauteuils kunnen echter veel lichter en ergonomischer worden gemaakt. Daarom is het ook een van de voorkeursmaterialen voor dit soort artikelen. De keuze tussen beide materialen hangt uitsluitend af van je smaak of voorkeur, want elk materiaal biedt verschillende voordelen.

Comfort

We hebben het al over de structuur gehad, maar nu gaan we ons richten op het interieur, dat wil zeggen op het kussen van de schommelstoel. We hebben al gezegd dat het erg belangrijk is om een comfortabele ruimte te creëren waarin moeder en kind dit bijzondere moment kunnen delen.

Daarom moet je altijd een stoel kiezen die comfortabel is, die gewatteerd is en waarin je je niet ongemakkelijk voelt na een tijdje zitten. Daarnaast moeten we ook de arm- en voetsteunen noemen, twee fundamentele elementen op het gebied van comfort.

Verplaatsbaarheid

Een andere factor die moet worden beoordeeld is de verplaatsbaarheid. Hiermee bedoelen we de mogelijkheid om de stoel te verplaatsen naar verschillende plaatsen in het huis of hem bijvoorbeeld mee te nemen naar het terras als het mooi weer is. Omdat de plaats van de stoel zo belangrijk is, geven sommige mensen er de voorkeur aan om twee verschillende fauteuils te hebben.

Dus een stoel die vast in de babykamer blijft staan en regelmatig gebruikt zal worden. Aan de andere kant, een lichtere en over het algemeen kleinere stoel, die je op verschillende plaatsen kunt gebruiken, naargelang de behoeften van elk moment. Het gaat erom dat je de vrijheid hebt om borstvoeding te geven waar je maar wilt.

Ontwerp en kleur

Tenslotte moeten we het hebben over het ontwerp en de kleur van de schommelstoel. We hadden het al eerder over de invloed van kleuren op ons humeur en vooral op de stemming van de baby. Dit is de belangrijkste reden waarom je dit aspect in overweging moet nemen voordat je de aankoop doet.

De kleuren die het meest worden aanbevolen door specialisten op dit gebied zijn wit en lichte tinten. Hoewel ze misschien wat besmettlijk zijn, brengen ze veel rust over en helpen ze de baby te ontspannen. Wat het ontwerp betreft is het beter om felle of drukke ontwerpen te vermijden, omdat ze de aandacht afleiden.

Samenvatting

Een schommelstoel in de babykamer is een grote hulp voor al die moeders die hun baby borstvoeding willen geven. Het voeden creëert een heel bijzondere band die niet gehinderd mag worden door een omgeving die niet helemaal comfortabel is. Daarom zijn dit soort artikelen zo belangrijk.

Dankzij deze stoelen voelen zowel moeder als baby zich op hun gemak en kunnen ze optimaal genieten van zo’n bijzonder moment als de borstvoeding. Bovendien bieden ze voordelen zoals het verminderen van rug- en armpijn, die in deze gevallen zo vaak voorkomen. We hopen dat we je hebben kunnen helpen met je aankoop!

Vond je ons artikel over schommelstoelen voor de babykamer interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte schommelstoel kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Katarzyna Białasiewicz: 111120148/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies