Laatst bijgewerkt: 31-08-2020

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

19Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

62Verzamelde opmerkingen

De schroevendraaier is een basistool voor in iedere gereedschapskist. Het maakt niet uit of je als professional of als amateur aan het klussen bent. Schroevendraaiers zijn aanwezig in bijna ieder huis, wereldwijd. Ze zijn ontworpen om het hoofd te bieden aan montagewerkzaamheden, reparaties, assemblages en allerlei andere soorten precisiewerk.

Er bestaan veel verschillende soorten schroevendraaiers: Van elektrische modellen met een accu, tot handmatige modellen, elk weer gemaakt vanuit een ander materiaal. Idealiter moet je op zoek gaan naar een product dat is gemaakt van hoogwaardige materialen die bij je werk passen en dat comfortabel in de hand ligt. In deze gids vind je de beste schroevendraaiers die er op dit moment verkrijgbaar zijn op de markt.
Belangrijk om te weten

 • De schroevendraaier is een basisgereedschap. Ze zijn essentieel in elke gereedschapskist, of je nou als professional of als amateur aan het klussen bent. Met een schroevendraaier kun je doe-het-zelf klussen, de elektriciteit en het sanitair aanpakken. Ze worden ook gebruikt voor het monteren van meubels en voor allerlei andere soorten huishoudelijke of mechanische reparaties.
 • Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een schroevendraaier is het materiaal en het ontwerp ervan. We raden aan om een schroevendraaier te kiezen die is gemaakt van resistente materialen, die van hoge kwaliteit is en een ergonomisch ontwerp heeft.
 • Het handvat van de schroevendraaier is een belangrijk onderdeel. Als je elektrotechnisch werk of een elektronische reparatie moet doen, kies dan een model met een isolerende handgreep. Als je dat niet doet, kan het apparaat een elektrische schok geven, met mogelijk grote schade als gevolg.

Ranking: De beste schroevendraaiers op de markt

Hieronder vind je een lijst met de beste schroevendraaiers die je kunt vinden op de markt. Elk heeft zijn eigen kenmerken. Vergelijk de modellen met elkaar en ontdek de verschillen tussen hen. We hopen dat je met onze rankinglijst de schroevendraaier vindt die het beste bij je behoeften, en natuurlijk binnen je budget, past.

De beste set van 12 schroevendraaiers

Op de eerste plaats in onze rankinlijst staat de Kraftform XXL set van Wera. Het is is een complete set van 12 schroevendraaiers. Met deze set vind je altijd de ideale tool voor elke klus die op je weg komt. De schroevendraaiers hebben een handvat met meerdere componenten, ontworpen voor snel werk. Ze zijn zacht, ergonomisch en vergemakkelijken het spannen en vastschroeven van objecten.

De schroevendraaiers zijn ntworpen volgens het Lasertip-systeem dat een perfecte schroefklemming garandeert. Je hebt een breed scala aan schroevendraaiers (ster, plat, etc.). Het is een veelzijdige set, ideaal voor iedere klusjesman. Bovendien wordt deze complete set geleverd met twee beugels voor aan de muur, zodat je de schroevendraaiers altijd gesorteerd kunt bewaren.

De beste 6-delige schroevendraaierset


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Op de tweede plaats staat de schroevendraaiers van Hazet. De set bestaat uit 6 schroevendraaiers, ieder met zijn eigen formaat en vorm. De schroevendraaiers hebben een anti-slip handgreep en liggen comfortabel in de hand. Ze zijn ergonomisch ontworpen met veel oog voor detail. Er zit een opening in de handreep om extra kracht uit te kunnen oefenen.

Klanten waarderen de prijs-kwaliteitsverhouding van dit product zeer. De lage prijs is wat veel kopers in eerste instantie overtuigt dit product aan te schaffen. Echter, al snel na de aanschaf blijkt dat ook de kwaliteit van het product uitstekend in orde is. Dankzij het ergonomische handvat is het zeer fijn merken met deze tool. Kopers raden de aanschaf van dit gereedschap daarom aan, aan anderen.

De beste Multibit-schroevendraaierset

Met de Multibit Schroevendraaier van Stanley heb je alle veelgebruikte en populaire bitjes in één keer in huis. De set bevat 34 bitjes, die je eenvoudig op de schroevendraaier draait. De schroevendraaier zelf heeft een compact design en een rubberen handgreep voor extra comfort. Door de meegeleverde case kun je de bijbehorende bits gemakkelijk en gesorteerd bewaren.

De bits passen op een groot aantal schroefsoorten en zijn daarmee ideaal voor bijvoorbeeld het monteren van meubels. De magnetische bithouder zorgt voor een snelle en veilige overgang. Het apparaat is stevig, kan tegen een zetje een heeft nauwelijks tot geen onderhoud nodig. Ben je op zoek naar een veelzijdige tool? Met dit product heb je voor een zeer betaalbare prijs alles in huis wat je nodig hebt!

De beste 32-delige schroevendraaierset

De handschroevendraaier van Bosch komt samen met een 32-delige schroevenset. De schroevendraaier heeft een eenvoudig maar stevig design, zoals we van het bekende merk Bosch gewend zijn. Net als andere Bosch-producten is ook dit product van zeer hoge kwaliteit. De set bevat een reeks bits voor dagelijks gebruik. De houder heeft een snelwisselsysteem, waardoor het gemakkelijk is om bits te verwisselen en door te blijven werken.

De bits hebben kleurcodes, waardoor je ze makkelijk herkent, gebruikt en opbergt. Dankzij het compacte formaat is deze tool makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk. De bits zijn stevig en kunnen tegen een stootje. Zelfs na lang gebruik tonen zij nog geen tekenen van slijtage. Dat is te danken aan het hoogwaardige materiaal waar de tool mee gemaakt is.

Shopgids: Wat je moet weten over schroevendraaiers

Er zijn veel verschillende soorten schroevendraaiers. Het is daarom handig om de verschillende modellen en functies te kennen voordat je er een aanschaft. Het helpt als je begrijpt hoe de tool werkt en wat voor verschillende functionaliteiten er bestaan. Hieronder tonen we een lijst met veelgestelde vragen van gebruikers en hun antwoorden, zodat je een goede aankoop kunt doen.

Schroevendraaiers zijn essentiële gereedschappen voor in ieder huis.
(Bron: Media Ltd: 30977597/ 123rf.com)

Wat is een schroevendraaier precies?

Schroevendraaiers zijn gereedschappen die worden gebruikt om schroeven aan te draaien en los te maken. Schroevendraaiers worden overal in de wereld gebruikt. Ze worden beschouwd als een basisinstrument op iedere werkplaats. De tool vereist weinig spankracht en heeft over het algemeen een zeer compact formaat.

Er zijn veel verschillende soorten schroevendraaiers. Elke schroevendraaier is ontworpen om met een bepaald type schroefkop te werken. Je kunt dus niet voor elke schroef, iedere schroevendraaier gebruiken. Als de elementen niet op elkaar passen, kan de kop breken. Hierdoor beschadigt de schroef, waardoor je hier niet meer verder mee kunt werken.

Wat is het belangrijkste gebruik van een schroevendraaier?

Met een schroevendraaier kun je schroeven vast of los schroeven. De tool wordt gebruikt om allerlei verschillende soorten schroeven vast, of juist los te maken. Ze worden overal ter wereld gebruikt. Je kunt een schroevendraaier gebruiken voor het in elkaar zetten of uit elkaar halen van meubels, machines of elektronische apparatuur. Ze worden ook gebruikt voor mechanisch, elektrisch en loodgieterswerk. De schroevendraaier is een basisgereedschap dat in iedere gereedschapskist thuis hoort.

Wat voor soorten schroevendraaiers zijn er?

Schroevendraaiers zijn basishulpmiddelen. Van de verschillende soorten die er te vinden zijn, kun je de tools in principe in 2 grote groepen verdelen: de handmatige en elektrische schroevendraaiers. Elektrische schroevendraaiers werken met een snoer of op batterijen. Deze schroevendraaiers zijn ideaal voor reparaties. Ze werken met verwisselbare koppen.

Wat betreft zowel de handmatige als de elektrische schroevendraaiers, zijn er veel verschillende soorten te vinden. Meestal worden ze gegroepeerd aan de hand van hun kop. Elke kop is geschikt om te werken met een bepaald type schroef. Het is belangrijk om geen schroevendraaier te gebruiken niet bij een schroef past, want dan kun je de schroefkop breken en onbruikbaar maken. Hieronder vind je een tabel met de verschillende soorten schroevendraaiers:

Soort schroevendraaier Gebruik Uitdaging
Platte kop  Auto-industrie, timmerwerk en meubels in elkaar zetten. Onveilige schroeven.
Phillips (kruiskop zonder verdere markering) Industriële productie, tevens ideaal voor elektrische schroevendraaiers.  De kop vervormt gemakkelijk.
Pozidriv (kruiskop met extra sterretje)  Hoofdzakelijk gebruikt in Europa, in elkaar zetten van meubels, elektriciteit.  Als de kop niet bedekt is, vervormt deze gemakkelijk.
Torx Elektronica, IT en de auto-industrie.  Ondiepe koppen.
Zeskant In elkaar zetten van meubels.  De kop vervormt gemakkelijk.

Waarom wordt het aangeraden een schroevendraaier te gebruiken?

Schroevendraaiers zijn universele gereedschappen. Ze zijn aanwezig in alle huizen en op iedere werkplaats. Het is een hulpmiddel dat wordt gebruikt voor aandraai-, bout-, montage- en reparatiewerkzaamheden. Je hebt bij het gebruik van een schroevendraaier weinig kracht nodig. Op die manier worden al deze taken dus een stukje makkelijker. Hieronder vind je een lijst met voor- en nadelen van het gebruik van een schroevendraaier:

Voordelen
 • Goedkoop
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Veilig
Nadelen
 • Slechte schroevendraaiers breken gemakkelijk

Hoe veel kost een schroevendraaier?

Schroevendraaiers zijn basisgereedschappen. Je hoeft je in principe dus geen zorgen te maken over het budget. Zoals bij alle tools, vind je ze tegen alle prijzen. Van heel goedkoop tot heel duur. De prijs is altijd afhankelijk van de kwaliteit van de materialen en het merk. Houd deze factoren dus in gedachten voordat je een schroevendraaier koopt.

Als je een duurzame schroevendraaier zoekt, moet je een betrouwbaar merk kiezen. De materialen beïnvloeden namelijk voor een groot gedeelte de levensduur van de tool. Een goedkope schroevendraaier gaat meestal een kortere tijd mee. Het is daarom raadzaam om een betrouwbare en duurzame tool te kiezen. Het is de moeite waard om in het begin iets meer geld te investeren, wat zich uiteindelijk uit zal betalen in duurzaamheid van het gereedschap.

Hoe gebruik je een schroevendraaier?

Schroevendraaiers zijn heel gemakkelijk te gebruiken. Zo makkelijk zelfs dat je ze in sommige kinderspellen al tegen komt. Je steekt simpelweg de punt van de schroevendraaier in de schroefkop, en draai deze vast of los. Zorg ervoor dat de kop en de punt op elkaar passen, als ze dat niet doen, kun je de schroef namelijk vervormen en zo onbruikbaar maken.

Een schroevendraaier van slechte kwaliteit kan gemakkelijk breken. Als een schroevendraaier oncomfortabel aanvoelt, kan deze bovendien schade aan je hand of pols veroorzaken.
(Bron: Kurhan: 64387162/ 123rf.com)

Wat is beter, een handmatige of elektrische schroevendraaier?

Handmatige schroevendraaiers zijn over het algemeen goedkoper. Er zijn complete sets verkrijgbaar voor minder dan 30 euro. Dit maakt ze de ideale tool, die voor iedereen beschikbaar is. Ze zijn comfortabel en je hoeft niet veel kracht te gebruiken om er mee te werken. Je hebt een grote verscheidenheid aan koppen om uit te kiezen. In de meeste sets kun je alle koppen vinden die je nodig hebt.

Elektrische schroevendraaiers zijn ontworpen voor een meer professioneel gebruik. Ze hebben een grotere kracht en kunnen hetzelfde werk in veel minder tijd doen. Ze worden meestal gebruikt op werkplaatsen en bij timmerwerk. Ze zijn duurder, vooral als je voor een model met een accu kiest. Je moet koppen kopen en de machine laten aansluiten op stroom.

Handschroevendraaier Elektrische schroevendraaier
Prijs Goedkoop. Gemiddeld.
Efficiëntie Gemakkelijk te gebruiken, het werken met de hand kan vermoeiend worden. Werkt sneller en eenvoudiger.
Transport Licht van gewicht, je kunt ze overal mee naar toe nemen.  Als ze een kabel hebben, moeten ze op de stroom worden aangesloten. Daarnaast moet je verschillende koppen kopen.

Aan wat voor maatregelen moet je je houden om ongelukken met een schroevendraaier te voorkomen?

Schroevendraaiers zijn basisgereedschappen. Toch is het mogelijk om een ongeluk te krijgen als je ermee werkt. Een uitglijer, een val of een kop die breekt, zijn enkele voorbeelden van ongelukken die kunnen gebeuren. Wees voorzichtig en respecteer de veiligheidsregels. Hieronder vind je een aantal van die regels:

 • Houd de gereedschappen altijd schoon.
 • Zorg dat er geen stof of vettigheid ophoopt op de punt van de schroevendraaier.
 • Werk nooit met een schroevendraaier met een losse punt. Als je merkt dat het blad beweegt, stop dan met het gebruik van dit gereedschap.
 • Bescherm je ogen en handen met een bril en handschoenen, als je met een schroevendraaier werkt.
 • Zorg ervoor dat de punt en de schroef op elkaar passen.
 • Forceer de schroevendraaier niet. Als het blad breekt, kan het beschadigd raken.
 • Gebruik de schroevendraaier niet om te wrikken.
 • Schroef met stevige polsbewegingen.
 • Houd de schroevendraaier met je hele handpalm vast. Als het gereedschap oncomfortabel aanvoelt, moet je een andere schroevendraaier gebruiken om letsel of schade aan de pols te voorkomen.
 • Gebruik schroevendraaiers met isolerende rubberen handgrepen. Vooral als je in elektriciteit werkt.

Hoe groot en zwaar is een schroevendraaier?

De afmetingen en het gewicht hangt af van het model en het type schroevendraaier. Schroevendraaiers zijn meestal compact en licht van gewicht. Ze zijn over het algemeen niet meer dan 20 centimeter lang en wegen maar een paar gram. Het exacte formaat en gewicht hangt natuurlijk af van de tool die je kiest. Sommige modellen wegen mogelijk ietsje meer, maar dat is niet gebruikelijk.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Hieronder vind je een aantal aankoopcriteria die je kunt overwegen voordat je een schroevendraaier koopt. Als je alles over deze kenmerken weet, wordt het gemakkelijker om een goede aankoop te doen. Op die manier voorkom je dat je al na een paar maanden spijt krijgt van je aankoop. Als je de schroevendraaier van de beste kwaliteit wilt kiezen, houd dan rekening met de volgende criteria:

 • Ontwerp
 • Soort schroevendraaier
 • Accessoires en sets
 • Beoordelingen
 • Materiaal
 • Gebruik

Ontwerp

Het ontwerp is een erg belangrijk onderdeel van de schroevendraaier. De traditionele modellen hadden vroeger handvatten van hout, of van zeer harde plastic materialen. Deze modellen waren oncomfortabel. Het was vervelend en vermoeiend om ermee te moeten werken. De modernste modellen hebben meer comfortabele ontwerpen die het werk eenvoudiger maken en je in staat stellen om er langer mee te blijven werken.

Zoek naar een ontwerp dat comfortabel in je hand past. Dat geldt vooral voor het handvat. Zoek een schroevendraaier die bij je hand past en waarmee je je pols niet forceert. Het is ook belangrijk om naar de kop te kijken. Een gemagnetiseerde kop vergemakkelijkt het werk, omdat deze de schroeven op hun plaats houdt terwijl je er mee werkt.

Soort schroevendraaier

Er zijn net zoveel soorten schroevendraaiers als dat er toepassingen van zijn. Schroevendraaiers worden tot op de dag van vandaag veel gebruikt en zijn dan ook aanwezig in bijna iedere gereedschapskist. Om te beginnen, dien je een keuze te maken tussen een handmatige en een elektrische schroevendraaier. Handschroevendraaiers zijn over het algemeen goedkoper. Er zijn veel verschillende soorten van. Elektrische schroevendraaiers werken efficiënter, maar hebben ook speciale koppen nodig.

Ook als je voor een handmatige schroevendraaier kiest, moet je goed kijken naar wat voor soort kop je nodig hebt. Elk type schroevendraaier is ontworpen voor een bepaald soort kop. Je kunt bijvoorbeeld geen platte schroevendraaier gebruiken in een inbusschroef. In het ideale geval beschik je over een complete set, met schroevendraaiers van verschillende grootten en verschillende koppen.

Een gemagnetiseerde kop vergemakkelijkt het werk, omdat deze de schroeven op hun plaats houdt terwijl je er mee werkt.
(Bron: Popova: 50923854/ 123rf.com)

Accessoires en sets

De accessoires en het aantal onderdelen in een schroevendraaierset, maken het verschil in prijs en kwaliteit. Er zijn modellen die uit één stuk bestaan, met uitwisselbare koppen. Bij deze modellen moet je naar het aantal en het type verschillende koppen kijken. Informeer ook goed naar de kwaliteit van de totale set.

Er zijn ook sets met meerdere losse schroevendraaiers. Meestal zitten er tussen de 6 en 18 schroevendraaiers in deze pakketten. De schroevendraaiers hebben verschillende koppen en maten. Met deze sets kun je allerlei verschillende soorten taken uitvoeren. Sommige sets bevatten bovendien hangers om de tools georganiseerd te houden.

Beoordelingen

Een andere relevante factor bij het kiezen van een schroevendraaier zijn de meningen van de klanten die het product al hebben gekocht. Als je het product online koopt, is het de moeite waard om naar de meningen en beoordelingen van andere kopers te kijken. Met deze meningen kun je een idee krijgen van de kwaliteit en prestaties van de tool.

Dankzij de beoordelingen van anderen zie je beter wat de voor- en nadelen van een bepaalde schroevendraaier zijn. Bovendien zul je informatie over belangrijke aspecten lezen, waar je zelf misschien nog niet over na had gedacht. Het gaat niet alleen om de persoonlijke meningen van anderen, die wellicht subjectief kunnen lijken. We hebben het ook over de technische gegevens, feiten en instellingen.

Materiaal

Ook de materialen zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste schroevendraaier. Let op het feit dat de handgrepen zijn gemaakt van isolatiemateriaal zoals rubber. De meeste hebben bi-materiaalontwerpen en zijn ergonomisch. Dit is belangrijk om de aanpassing aan de hand te verbeteren. De uiteinden en bladeren moeten chroom-vanadium getemperd en gemagnetiseerd zijn.

Gebruik

De reden waarom je een schroevendraaier wilt gebruiken, bepaalt voor een groot gedeelte voor welk model je moet kiezen. Als je bijvoorbeeld elektronische apparatuur als een computer wilt monteren en/of demonteren, is het belangrijk om voor een set precisieschroevendraaiers te kiezen. Hiermee kun je de onderdelen van een computer, camera en smartphone repareren.

Als je op zoek bent naar een schroevendraaier voor huishoudelijk gebruik of voor reparaties, dan kun je eigenlijk ieder model kiezen. Het is sowieso altijd goed om een schroevendraaierset thuis te hebben. Met deze schroevendraaiers kun je in principe elk meubelstuk monteren en demonteren en andere kleine taken het hoofd bieden. De sets zijn ideaal voor kleine reparaties en doe-het-zelvers.

Samenvatting

Schroevendraaiers zijn basis- en universele gereedschappen. Je vindt ze over de hele wereld, op iedere werkplaats en in elk huis. Met een goede schroevendraaier kun je veel verschillende taken het hoofd bieden. Het maakt niet uit of je nu een motor monteert of een computer uit elkaar haalt, voor al deze taken heb je een schroevendraaier nodig. Kortom, schroevendraaiers zijn onmisbare hulpmiddelen in ons leven geworden!

Als je van plan bent om een schroevendraaier te kopen, houd dan rekening met de criteria die we in het laatste onderdeel van ons artikel uitleggen. Materialen, accessoires, prijs, ontwerp of merk staan centraal, maar ook de veiligheid of de manier waarop je de tool wilt gebruiken, bepalen het model dat je nodig hebt. Bekijk al deze factoren zorgvuldig voordat je een schroevendraaier kiest.

Als je ons artikel interessant vond, laat dan hieronder een reactie achter of deel het met je familie en vrienden, zodat ook zij de beste schroevendraaier kunnen kopen!

(Bron van de header afbeelding: Nui711: 10740298/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies