selfie stick
Laatst bijgewerkt: 19-10-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

22Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

89Verzamelde opmerkingen

Wie kent hem niet, de beroemde selfiestick? Je kunt je geen toeristisch plein meer voorstellen zonder omver gelopen te worden door tientallen selfiestick-verkopers. Een selfiestick is als het ware een verlengstuk van je arm. Bovendien kun je sommige sticks ook gebruiken als statief. Met een selfiestick maak je gemakkelijker selfies waar meerdere personen op staan.

Het is dus een erg handige tool. Niet alleen voor het maken van foto’s voor op social media, maar ook om andere onvergetelijke momenten vast te leggen en gemakkelijk groepsfoto’s en video’s te maken. Er zijn verschillende soorten selfiesticks. In deze shopgids vertellen we je alles wat je moet weten om de selfiestick te vinden die het beste bij je past.
Belangrijk om te weten

  • Selfiesticks zijn handige tools die helpen bij het maken van o.a. selfies met grote groepen en video’s.
  • Er zijn verschillende soorten selfiesticks. Je kunt de sticks in groepen onderverdelen op basis van de manier waarop je het apparaat aansluit: door middel van een kabel, een bluetooth-verbindingsoptie of een afstandsbediening.
  • Om de beste selfiestick te kiezen, moet je rekening houden met verschillende criteria, zoals het gewicht, de afmetingen, het type, het ontwerp of het materiaal waarvan de stick is gemaakt.

Onze selectie: De beste selfiesticks opte markt

Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld verschijnen, de selfiesticks. Omdat het een erg populair product is, zijn er tegenwoordig duizenden verschillende modellen verkrijgbaar. Je kunt ze zelfs op straat kopen, vaak bij een toeristische trekpleister in de buurt. Niet iedere selfiestick gaat echter even lang mee. Om er zeker van te zijn dat je een selfiestick koopt die stevig en betrouwbaar is, vind je hieronder een selectie met onze favoriete modellen die op de markt verkrijgbaar zijn:

De selfiestick met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Deze compacte en opvouwbare selfiestick met sluiterknop van Trust is perfect voor het maken van de mooiste selfies. De selfiestick heeft een handige sluiterknop in de handgreep zodat je met één hand foto’s kan maken en is draadloos via Bluetooth.

Het ontwerp is uitschuifbaar en opvouwbaar, zodat je hem in elke tas kunt meenemen. De selfiestick heeft een ingebouwde, oplaadbare accu (inclusief USB-oplaadkabel) en is compatibel met alle smartphones tot 6 inch. Inclusief polsband

De beste 3-in-1 selfiestick

Meer dan je gebruikelijke selfiestick, is deze selfiestick een veelzijdig mini-statief, tafelstatief en selfiestick. De BS3 is zo gemaakt dat hij op vrijwel elk apparaat met een 3,6 – 6 inch scherm past en de afstandsbediening vereist geen extra APP. Je kunt de controller van de stick scheiden en genieten van een draagbare en dus op afstand te bedienen sluiterknop.

Stel het statief in, schuif de controller uit en je kunt selfies op afstand knippen. De meegeleverde en ingebouwde 65 mAh oplaadbare batterij kan tot 50000 selfies maken. De kop van de selfiestick kan 360 graden draaien om de perfecte foto te maken. De klem kan ook tot 270 graden worden gedraaid.

De beste selfiestick met afstandsbediening

Deze Huawei AF 15 selfiestick kan je ook als tripod gebruiken. De selfiestick heeft een standaardlengte van 18 cm en kan uitgeschoven worden tot een lengte van 66 cm. De houder waarin je je telefoon plaatst is geschikt voor telefoons met een minimale breedte van 5 cm tot maximaal 8,5 cm.

De selfiestick is gemaakt van hoogwaardig ABS en aluminium. Hierdoor is deze selfiestick de ideale reiscompagnon. De houder waarin je je telefoon plaatst kan 360 graden om zijn as draaien, zo maak je vanuit elke richting de beste foto. Je kan de shutter van je telefoon op afstand bedienen door middel van Bluetooth of gebruik de shutterknop op de selfiestick zelf.

De beste stabiele selfiestick

De Benro BK10 Smart Mini Tripod and Selfie Stick is niet zomaar een selfie stick. Hij kan als statiefje worden gebruikt. Ideaal voor een video of timelapse, of een 360-graden-foto met bijv. een Ricoh Theta. Hij kan worden gebruikt in combinatie met een GoPro, met smartphones en elke andere camera of accessoire met een 1/4-inch aansluiting.

Door het balhoofd is het mogelijk om de smartphone of camera in elke willekeurige stand te zetten, ook in portretstand. Maak selfies, tot op 10 meter afstand, met de Bluetooth afstandsbediening welke los van het statief kan worden gebruikt.

Shopgids: Alles wat je moet weten over selfiesticks

Er zijn veel verschillende soorten selfiesticks verkrijgbaar. Met zo’n breed aanbod, zie je soms door de bomen het bos niet meer en kan het moeilijk zijn om het beste model te vinden. Om je te helpen de selfiestick te vinden die het beste bij je past, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen over deze handige tool. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

selfie on a high place

Een selfiestick wordt gebruikt om foto’s of video’s te maken door een smartphone buiten het normale bereik van onze armen te plaatsen.
(Bron: Andy Falconer: lpmD2BCBP9Y/ Unsplash.com)

Wie heeft de selfiestick uitgevonden?

Is de selfiestick een moderne uitvinding? In 2014 werd de selfiestick door Time Magazine benoemd als een van de beste uitvindingen. Maar in werkelijkheid is deze uitvinding al een stukje ouder. De eerste gedocumenteerde foto die met een verlengstuk is gemaakt, is een foto van een echtpaar uit 1925. Enige tijd later, in 2005, trad de Canadese uitvinder en ondernemer Wayne Fromm op de voorgrond. Hij staat bekend als de oorspronkelijke patenthouder van de selfiestick en noemde het de Quick Pod.

Deze uitvinding was echter minder succesvol dan gehoopt. Sterker nog, het apparaat werd in een Japans uitvindingsboek bestempeld als “nutteloos”. Pas in 2011 in de Verenigde Staten, tegelijkertijd met de groei van social media, sloeg de uitvinding echt aan en werd het uitgebracht als wat we nu de bekende “selfiestick” noemen.

Wat is een selfiestick precies?

Een selfiestick is een monopod statief dat speciaal is ontwikkeld om een selfie te maken vanuit verschillende standpunten. Selfiesticks zijn vooral bekend van het plaatje waarop een persoon zichzelf vastlegt in de buurt van een bekend object. Een selfiestick stelt je in staat om foto’s vanaf een grotere afstand te nemen dan de lengte van je arm toelaat. Aan een van de uiteinden heeft de stick een steun om de mobiele telefoon of een camera in te plaatsen, aan het andere uiteinde een handvat om de stick stevig vast te houden.

Over het algemeen zijn de afmetingen van een selfiestick in de verlengde vorm tussen de 60 en 80 centimeter en hebben de tools een gewicht van tussen de 150 en 250 gram. De meeste selfiesticks zijn gemaakt van aluminium, koper, plastic of rubber. Afhankelijk van het model omvatten ze een statief, een afstandsbediening of een oplader.

selfie-stick

Om je telefoon aan een selfiestick te koppelen, activeer je de bluetooth-functie op je apparaat en verbind je deze met de selfiestick.
(Bron: Roman Samborskyi: 121959121/ 123rf.com)

Waarom een selfiestick gebruiken?

Volgens sommige mensen zijn selfiesticks gevaarlijk. Mensen doen nu eenmaal de meest absurde dingen en wringen zich in allerlei bochten, om een leuke selfie te maken. Maar als je goed op jezelf en je omgeving let, biedt een selfiestick alleen maar veel voordelen. Dit stick biedt mogelijkheden om vanuit verschillende hoeken foto’s te maken en het gezichtsveld te vergroten. Het voordeel van zo’n stick is dat je hem verder weg kunt houden, dan je eigen armen. Hierdoor kun je meer van de omgeving op jouw selfie zetten.

Ook wordt het met een selfiestick makkelijker om een selfie van een grote groep te maken. Zo ontbreekt er nooit meer iemand op de familiefoto! Een bijkomend voordeel is dat, wanneer je op vakantie bent en een foto wilt laten maken, je je mobiel niet langer aan een vreemde hoeft te geven. Met een selfiestick kunnen we altijd de hoofdrolspelers van onze eigen foto’s zijn.

Welke soorten selfiesticks zijn er?

Er zijn verschillende soorten selfiesticks verkrijgbaar. Je kunt de selfiesticks het beste onderverdelen in 4 hoofdcategorieën, op basis van de aansluitingsmethode. Zo kun je kiezen voor een eenvoudige selfiestick, die alleen uit een stick zonder aansluitingsoptie bestaat. Andere sticks verbind je aan je smartphone met een kabel. Ook zijn er modellen die een Bluetooth-afstandsbediening hebben. In de onderstaande tabel vind je de verschillen tussen de verschillende soorten selfiesticks die er zijn:

Zonder aansluitingsoptie Met kabel Bluetooth Bluetooth-afstandsbediening
Je maakt foto’s met timerfunctie of door een commando te geven

Geen batterij nodig

De goedkoopste optie

Geen batterij nodig

Goedkoop

Je hebt alleen een koptelefooningang nodig

Ze zijn niet geschikt voor alle telefoons

Goedkoper dan de modellen met Bluetooth-afstandsbediening

Verbruikt weinig batterij

Meer opties om foto’s te maken

10 meter afstand

Meer opties om de stick naar wens aan te passen

Speciaal geschikt voor mensen die minder handig zijn met technologie Geen kabels nodig

Het verbinden en instellen van het apparaat kan voor sommige mensen ingewikkeld zijn

Hoe moet ik een selfiestick onderhouden?

Om de selfiestick zo lang mogelijk te blijven gebruiken, is het belangrijk om de stick zo goed mogelijk te onderhouden. Hoewel een selfiestick niet echt een geavanceerd apparaat is, zijn er bepaalde tips die helpen om goed voor de selfiestick te zorgen en zo de levensduur van het apparaat zo lang mogelijk te verlengen.

Het belangrijkste is om de stick in elkaar te schuiven wanneer je deze niet gebruikt. Op die manier voorkom je dat het apparaat gemakkelijk breekt. Als de stick een batterij gebruikt, moet je het apparaat uitschakelen om deze niet onnodig te verbruiken. Overschrijf nooit het maximale gewicht op de apparaathouder. Ten slotte is het belangrijk om van tevoren te controleren of de selfiestick waterdicht is als je van plan bent om deze in de buurt van water te gebruiken.

Hoe moet je een selfiestick gebruiken?

De meeste selfiesticks zijn erg eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Om de telefoon in de houder te klemmen, moet je de houder op de juiste manier vast schroeven. Schuif je mobiel er in en zorg ervoor dat de klem goed om je mobiel heen klemt. Het is belangrijk dat je de grootte en de stand van de standaard aanpast aan de grootte van je telefoon. Op die manier voorkom je het risico dat de mobiel uit de houder valt.

Om je telefoon vervolgens met de stick te koppelen, activeer je de bluetooth-functie op je mobiel en selecteer je de selfiestick. De stappen hierna zijn hetzelfde als wanneer je je smartphone met een ander apparaat koppelt. Als je geen bluetooth-systeem hebt, raden we aan om voor een selfiestick met kabel te kiezen. Tot slot zijn er ook selfiesticks die geen Bluetooth-systeem en kabel hebben. In deze gevallen kun je de timer op je telefoon gebruiken, door de stick in de lucht te steken en te wachten tot de foto wordt gemaakt.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Bij het aanschaffen van een selfiestick is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal aankoopcriteria. Om je hierbij te helpen, hebben we de criteria gekozen die volgens ons het belangrijkst zijn. Op deze manier weet je zeker dat je de selfiestick koopt die het beste bij je past, zodat je ten volle kunt genieten van het maken van foto’s. Hieronder vind je de belangrijkste aankoopcriteria waar je op moet letten bij de aanschaf van een selfiestick:

Formaat en gewicht

Het is belangrijk dat de selfiestick die je koopt comfortabele afmetingen heeft en weinig weegt, vooral als je hem meeneemt op reis, wanneer je zo min mogelijk bagage mee wilt verplaatsen. Ook als je een nieuwe stad bezoekt of bij een andere toeristische trekpleister bent, moet je vaak lange stukken lopen. Het is dan fijn als de selfiestick niet teveel ruimte inneemt en weinig weegt.

De geselecteerde producten in onze lijst met favoriete selfiesticks die je eerder in deze shopgids vond, verschillen niet veel van elkaar qua gewicht en lengte. Soms zijn kleine verschillen echter doorslaggevend. We raden aan om de lengte van de in elkaar geschoven stok te controleren, om hem comfortabel te kunnen vervoeren, en van de uitgeschoven vorm om te weten vanuit welke hoek je er foto’s mee kunt maken.

selfie-stick

De meeste selfiesticks zijn compatibel met veel iOS- en Android-telefoons. 
(Bron: Bowie15: 80463725/ 123rf.com)

Verbindingsopties

Het is belangrijk om te weten welke soort selfiestick het beste bij je past. Als je op zoek bent naar iets heel eenvoudigs, kun je het beste een basismodel zonder verbindingsopties kopen. Je maakt dan foto’s door de timerfunctie op je mobiel te gebruiken. Echter, als je een stapje verder wilt gaan en voor een selfiestick met kabel of Bluetooth-optie kiest, zul je meer uit de tool kunnen halen. Je maakt dan een foto wanneer je dat wilt, zonder een bepaalde pose enkele seconde vast te hoeven houden.

Eerder in deze shopgids vind je een tabel met de verschillende verbindingsopties. Dit overzicht helpt je een keuze te maken.

Als je van plan bent veel foto’s van groepen te maken, kan het interessant zijn om op zoek te gaan naar een selfiestick die ook als statief te gebruiken is. Deze optie is erg handig om vanaf een vast punt foto’s te maken. De statieven zijn op hun beurt veel stabieler. Als je tot slot voor een selfiestick met Bluetooth-afstandsbediening kiest, kun je beslissen wanneer je wilt fotograferen, zo vaak als je wilt!

Compatibiliteit

Ook de compatibiliteit is een erg belangrijk criterium bij de keuze voor een selfiestick. Over het algemeen zijn de meeste selfiesticks op de markt compatibel met veel iOS- en Android-telefoons. Af en toe kan het echter voorkomen dat een stick niet werkt met bepaalde telefoonmodellen. We raden daarom aan om, voordat je de stick koopt, altijd te controleren of deze geschikt voor jouw mobiele telefoon.

Dit kun je doen door de productbeschrijving van de desbetreffende fabrikant door te lezen. Ook kan het helpen om reviews van andere kopers te raadplegen. Op die manier ontdek je of de selfiestick goed werkt met het type telefoon dat je gebruikt. Sommige selfiesticks kunnen ook met bepaalde camera’s werken.

happy women with shopping bags and smartphone

Een selfiestick biedt de mogelijkheid om foto’s vanuit verschillende hoeken te maken.
(Bron: Dolgachov: 57601259/ 123rf.com)

Klemsysteem

De manier waarop je de telefoon vastklemt in de selfiestick, is bepalend voor een goed houvast dat essentieel is om te voorkomen dat je mobiele telefoon valt en kapot gaat. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de houder van je selfiestick de juiste afmetingen heeft voor de grootte van je mobiel. Een goede klem is bovendien makkelijk wendbaar zodat je de juiste fotografie- of filmhoek kunt kiezen.

Er zijn eigenlijk 2 soorten bevestigingssystemen: die van kunststof en die van metaal. Hieronder vind je een tabel met de voor- en nadelen van elke soort. De plastic modellen zijn licht en goedkoop, de metalen houders zijn vaak veiliger. Controleer in beide gevallen hoe ver je het systeem kunt draaien. Dit varieert tussen de 180 en 360 graden.

Ontwerp

Als je je selfiestick een beetje een persoonlijk tintje wilt geven, zijn daar gelukkig genoeg opties voor op de markt. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren en ontwerpen. Kies de stick die je het leukst vindt! Hoe meer de stick bij je stijl past, hoe meer plezier je ervan zult hebben als je de tool uit je tas trekt om onvergetelijke ervaringen vast te leggen.

Samenvatting

Een selfiestick stelt je in staat om foto’s vanaf een grotere afstand te nemen dan de lengte van je arm toelaat. Ook wordt het met een selfiestick makkelijker om een selfie van een grote groep te maken. In deze shopgids vind je alle informatie die je nodig hebt om de selfiestick te vinden die het beste bij je past.

Vond je onze shopgids over selfiesticks interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media.

(Bron van de header afbeelding: Wavebreak Media Ltd: 44772499/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies