grote koptelefoon
Laatst bijgewerkt: 12-10-2020

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

16Bestede uren

9Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

De eerste koptelefoons werden eind van de negentiende eeuw gebruikt door de telefooncentrales. In 1910 ontwikkelde de Amerikaan Nathaniel Baldwin de eerste ‘moderne’ koptelefoon, die kleiner was dan de electrophone en niet slechts bruikbaar via een telefoonlijn. Rond het begin van de Tweede Wereldoorlog kwamen de eerste koptelefoons op de markt die iets weg hebben van de exemplaren die we vandaag de dag nog zien.

In 1968 lanceerde Sennheiser de eerste open koptelefoon. Het Duitse bedrijf is in deze vijf decennia niet gestopt met groeien. Vandaag de dag zijn ze een referentie op het gebied van geluid, vooral met hun microfoons en koptelefoons. Met deze gids proberen we je te helpen de beste Sennheiser koptelefoon te kiezen van 2022.
Belangrijk om te weten

  • Sennheiser is een Duits bedrijf met een geschiedenis van meer dan zeventig jaar. Het staat bekend om zijn kwaliteitsvolle audioapparatuur, vooral zijn microfoons en natuurlijk zijn koptelefoons.
  • Sommige Sennheiser hoofdtelefoons bevatten interessante technologieën, zoals NoiseGard en TalkThrough, die je zullen helpen om meer te genieten van de luisterervaring.
  • Eén van de basiscriteria voor de aankoop is de manier waarop je je koptelefoon wilt gebruiken. Als je dat eenmaal weet, zal dat een grote hulp zijn bij de keuze van een bepaald model. Sennheiser biedt verschillende opties die geschikt zijn voor uiteenlopende behoeften.

Onze selectie: De beste Sennheiser koptelefoons op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste Sennheiser koptelefoons die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het kopen van de perfecte koptelefoon een stuk eenvoudiger.

Eerdere Aanbevelingen

De beste draadloze over-ear Sennheiser koptelefoon

De Sennheiser RS 175 koptelefoon is gemaakt voor de muziekliefhebber. Hij zit comfortabel op het hoofd en en is draadloos, al is hij ook aan te sluiten op tv of hifi-geluidsinstallatie met een meegeleverde audiokabel.

Dankzij de gesloten klankkast heeft de koptelefoon een betere en diepere basweergave. Het bijgeleverde zendstation zendt het signaal door naar maximaal vier koptelefoons met een bereik tot 100 meter.

De beste noise-canceling Sennheiser koptelefoon

De Sennheiser MOMENTUM 2.0 Wireless is een draadloze koptelefoon met noise-canceling zodat je geen last van je omgeving hebt. De koptelefoon is uitgerust met Bluetooth 4-0 en NFC, zodat je snel verbinding kunt maken met je apparaten.

De batterij van de koptelefoon heeft een uitstekende levensduur. Je kunt er 22 uur mee luisterern zonder dat je hem hoeft op te laden. De hoofdband is gemaakt van roestvrij staal die net als de oorkussens met echt leer is bekleed voor optimaal draagcomfort.

De beste Bluetooth Sennheiser oordopjes

Deze Momentum True Wireless lichtgewichte en spatwaterbestendige oordopjes worden geleverd met vier verschillende opzetstukjes die ergonomisch ontworpen zijn voor een perfecte pasvorm. Je kunt met de oortjes je muziek bedienen en telefoneren.

Verbind de oordoppen met je telefoon via Bluetooth 5.0 en geniet van het uitzonderlijk geluid dat Sennheiser te bieden heeft. Deze earbuds beschikken over een accuduur van 4 uur en ze kunnen middels de bescherm- en oplaadcase worden verlengt met 8 uur.

De best beoordeelde Sennheiser gaming headset

De Sennheiser GSP 350 beschikt over een gesloten klankkast die ervoor zorgt dat de druk in de oorschelp wordt opgebouwd, waardoor je een betere basweergave krijgt. Hiermee wordt omgevingsgeluid gedempt. Bovendien is de microfoon noise-cancelling, terwijl Dolby 7.1 Surround Sound zorgt voor een uniek 360 graden geluid.

Deze gaming koptelefoon is geoptimaliseerd voor PC/Laptop, Macbook Xbox en Playstation. De bijgeleverde kabel heeft een lengte van 1.7 meter. Het draagcomfort is optimaal dankzij de grote oorkussen en de verstelbare hoofdband.

De beste Sennheiser in-ear oordopjes met afstandsbediening

De Sennheiser MOMENTUM M2 IEG in-ear koptelefoon heeft een ongeëvenaard geluid. De oordopjes beschikken over een roestvrijstalen geluidstunnel, een multifunctionele afstandsbediening, geïntegreerde microfoon en een hoogglans afwerking.
Ze passen bovendien in ieder oor, omdat de oordopjes in verschillende maten worden geleverd voor een perfecte en comfortabele pasvorm en worden geleverd in een hardcover etui.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Sennheiser koptelefoons

Het is een goed idee dat je voordat je een Sennheiser koptelefoon koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

jongen werkt en luistert naar muziek

Sennheiser is een Duits bedrijf met een geschiedenis van meer dan zeventig jaar. Het staat bekend om zijn kwaliteitsvolle audioapparatuur, vooral zijn microfoons en natuurlijk zijn koptelefoons. (Bron: Smith: -ymn_ty_mbn8-/ Unsplash.com)

Wat is de oorsprong van de Sennheiser koptelefoon?

De oorsprong van Sennheiser gaat terug tot 1945. De oprichter was professor Fritz Sennheiser. Aanvankelijk produceerde het bedrijf voltmeters, een apparaat voor het meten van elektrische potentiëlen. Binnen een jaar had het Duitse bedrijf zijn werkterrein gediversifieerd en begon het met de productie van microfoons.
Het zou tot 1950 duren voordat de eerste versterkers zouden verschijnen.

Het jaar 1968 was een mijlpaal in de geschiedenis van Sennheiser. Bijna tien jaar later, in 1977, ontwikkelde het bedrijf de Unipolar 2000, de eerste elektronische open koptelefoon. In 1995 lanceerde Sennheiser zijn eerste draadloze hoofdtelefoon en sindsdien is het bedrijf niet te stoppen met zijn technologische vernieuwingen.

Welke soorten Sennheiser koptelefoons zijn er verkrijgbaar?

Met zoveel jaren ervaring achter zich, is het niet meer dan normaal dat Sennheiser een breed assortiment aan koptelefoons heeft. Er zijn modellen voor alle behoeften, van in-ear tot over-ear; van sport- tot gamerhoofdtelefoons. Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste soorten Sennheiser koptelefoons die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn.

In-ear koptelefoon: dit zijn de oordopjes of oortjes die in de oorschelp worden geplaatst. Door hun ontwerp zorgen ze voor een hoge mate van isolatie van extern geluid. Het is echter niet aan te raden om ze op een zeer hoog volume te gebruiken. Voorbeelden van Sennheiser in-ear oortelefoons zijn de IE 80 S BT of de CX 100 Black.

On-ear koptelefoons: Voor korte luistersessies onderweg of op kantoor is een on-ear headphone een goede keuze. Dit type hoofdtelefoon is compact en sluit je niet af van de buitenwereld. Ze zijn meestal verbonden door een hoofdband of hebben een soort van systeem om ze aan het oor te houden. Beschikbare modellen van dit type headset zijn de Sennheiser HD 25 Light of de MM 450-X Travel.

Over-ear koptelefoon: Een over-ear koptelefoon heeft grote oorschelpen die je oren geheel omsluiten. Daarom wordt het ook wel een circumaural of around ear koptelefoon genoemd. Dit ontwerp sluit je af van je omgeving, waardoor je opgaat in de muziek. Door de zachte oorkussens zit de koptelefoon comfortabel en drukt hij niet op je oren. Het grote formaat maakt over-ear headphones minder praktisch voor onderweg. De HD 660 S Apogee of de HD 200 Pro zijn enkele van de over-ear modellen van Sennheiser.

Draadloze koptelefoons: Dit type koptelefoon heeft dus geen kabel die aangesloten moet worden op het apparaat van de audiospeler. Sennheiser heeft twee soorten draadloze hoofdtelefoons: met Bluetooth-technologie en via radiofrequentie. De PXC 550-II Wireless of de IE 80 S BT zijn twee van de draadloze modellen van Sennheiser.

Sportoordopjes: Sennheiser heeft een reeks oortjes die speciaal zijn ontworpen voor sport. Ze zijn daarom bijzonder goed bestand tegen zweet en regen. Bovendien besteedt dit type headset bijzondere aandacht aan comfort en draagcomfort. Het is belangrijk dat de sportheadset niet afgaat als je veel beweegt. De CX Sport en PMX 686 Sports zijn twee sportmodellen van Sennheiser.

Noise-canceling-hoofdtelefoons: Deze hoofdtelefoons zijn uitgerust met NoiseGard-technologie die externe geluiden onderdrukt. De headset herkent het omgevingsgeluid en stuurt een tegengesteld signaal om het geluid te onderdrukken. Ze zijn vooral interessant voor gebruik tijdens bus- trein- en vliegreizen. De MM 450-X Travel of de Momentum 3 Wireless vallen in deze categorie.

Professionele koptelefoons: Dit zijn de koptelefoons die gericht zijn op degenen wiens beroep gerelateerd is aan de wereld van het geluid. Sennheiser heeft vijf subcategorieën van koptelefoons:

  • Koptelefoons voor studie en bewaking
  • Hoofdtelefoons voor radio- en televisie-uitzendingen
  • DJ-koptelefoons
  • AMBEO koptelefoons para sonido 3D
  • Headset voor internetcommunicatie

Hoofdtelefoons voor home-audio en tv: Sennheiser heeft een reeks hoofdtelefoons die zijn ontworpen voor het plezier van home-audio en tv. Dit type hoofdtelefoon dempt het externe geluid, zodat je nergens last van hebt en je onbeperkt kunt genieten van je muziek of films. De RS 5000 of Set 860 zijn twee voorbeelden van dit soort hoofdtelefoons.

Gamer headsets: Dit zijn koptelefoons ontworpen voor videogame-fans. Ze zijn ontworpen voor een comfortabel gebruik tijdens lange periodes. Bovendien hebben ze een microfoon waarmee ze met andere spelers kunnen communiceren. De GSP 370 Wireless Gaming Headset of de GSP 600 Gaming Headset zijn twee voorbeelden van dit type headset.

Kantoorheadsets: Sennheiser biedt een reeks hoofdtelefoons die speciaal zijn ontworpen voor kantoren en callcenters. DW Pro 2, D 10 Telefoon of MB 360 UC zijn slechts enkele voorbeelden van dit type headset.

hoogwaardige in-ear koptelefoon

Sommige Sennheiser-hoofdtelefoons bevatten interessante technologieën, zoals NoiseGard en TalkThrough, die je zullen helpen om meer te genieten van de luisterervaring. (Bron: Extasy: 3183761263/ Flickr.com)

Welke Sennheiser koptelefoon is het beste voor mij?

Op het gebied van koptelefoons zijn er meerdere opties voor alle smaken en voorkeuren. Sennheiser heeft minstens één ideaal model voor jou. Het is echter essentieel dat je weet wat je precies nodig hebt, zodat je het juiste model kunt vinden. Heb je iets nodig voor je videospelletjes of misschien een koptelefoon om mee te sporten?

Hoewel er zeer veelzijdige opties zijn, die zijn aangepast aan verschillende scenario’s, moet je proberen uit te zoeken wat voor gebruik je eraan gaat geven. Om je met deze taak te helpen, is hier een tabel die laat zien welk type headset het meest geschikt is voor verschillenden omstandigheden.

Wat wil ik? Wat moet ik kopen?
Geen vervelende kabels meer. Een hoofdtelefoon uit de draadloze serie van Sennheiser.
Gamen terwijl ik met andere spelers praat. Een koptelefoon voor gamers, zoals de GSP 600 Gaming Headset.
Sporten terwijl ik naar muziek luister of inkomende oproepen beantwoord. Een headset uit de Sennheiser-sportreeks, zoals de PMX 686 Sports.
Mezelf volledig isoleren van het lawaai van buitenaf. Een headset met NoiseGard Noise Cancellation Technology
Een koptelefoon voor mijn werk als DJ. Een koptelefoon uit het professionele assortiment van Sennheiser.

Wat is de NoiseGard technologie die sommige Sennheiser koptelefoons hebben?

NoiseGard technologie is een geluiddempingssysteem. Dankzij de kleine microfoons herkent de hoofdtelefoon het externe geluid en stuurt hij een tegengesteld signaal uit. Op deze manier wordt het ruissignaal uitgeschakeld door dit tegengestelde signaal. Het is een zeer praktisch systeem voor vele gelegenheden, vooral wanneer je op reis bent.

Als je op reis bent, maakt NoiseGard het mogelijk om dat hinderlijke constante achtergrondgeluid in treinen of vliegtuigen te onderdrukken.

Sennheiser ontwikkelde deze technologie oorspronkelijk voor gebruik van de koptelefoons van Lufthansa-piloten. Vandaag de dag kan je je met één druk op de knop verdiepen in je favoriete muziek of een spannende film.

Wat is Sennheiser’s TalkThrough technologie?

Sommige Sennheiser koptelefoonmodellen hebben een interessante functie genaamd TalkThrough. Met deze technologie kan je het geluid waar je naar luistert snel en eenvoudig pauzeren of dempen. Op deze manier kun je met iemand praten zonder dat je je koptelefoon hoeft af te zetten, wat heel handig is bij bepaalde gelegenheden.

Afhankelijk van het model kan TalkThrough op twee verschillende manieren worden geactiveerd. De eerste is door twee keer snel het aanraakscherm aan te raken, zoals bijvoorbeeld bij de PXC 550 het geval is. De andere manier is door op een knop te drukken, zoals bij de CXC 700. TalkThrough werkt trouwens onafhankelijk van het feit of je de NoiseGard functie hebt geactiveerd of niet.

Serge SchmemannSchrijver en journalist, winnaar van de Pulitzerprijs
“Ons dagelijks leven zit vol met elektronische piano’s, ringtones, de robot-achtige stem die je je banksaldo via de telefoon geeft. Zelfs de stilte kan elektronisch zijn, dankzij de noise-canceling koptelefoon.”

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een Sennheiser koptelefoon om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het product te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de Sennheiser koptelefoon die je nodig hebt:

Connectiviteit

Het is essentieel dat je de Sennheiser koptelefoon die je kiest, kan aansluiten op je audioapparatuur, zoals een MP3-speler , een platenspeler of een gitaarversterker. Er zijn twee soorten connectiviteit: bedraad of draadloos. In het eerste geval moet je ervoor zorgen dat de aansluiting geschikt is voor je apparaten. In het tweede geval is het essentieel dat je controleert of de koptelefoon en de apparaten compatibel zijn.

merk koptelefoon

Sennheiser heeft minstens één perfect model voor jou. (Bron: Voice Video: j8occkbdzle/ Unsplash.com)

Type koptelefoon

Zoals je inmiddels gezien hebt, heeft Sennheiser een breed assortiment van koptelefoons. Dus één van de eerste stappen die je moet nemen is beslissen wat voor soort headset je wilt hebben. Het is essentieel dat je afweegt of je de voorkeur geeft aan een in-ear, on-ear of over-ear model. Dit is een zeer persoonlijke beslissing, maar als je dit eenmaal besloten hebt, zal de rest een stuk eenvoudiger zijn.

Batterijduur

In het geval dat je besloten hebt om een draadloze koptelefoon te gebruiken, is het belangrijk dat je let op de levensduur van de batterij van de headset. Normaal gesproken moet de batterij ongeveer 7 tot 8 uur meegaan. De snelheid waarmee de accu wordt geladen is een belangrijk aspect dat ook niet over het hoofd mag worden gezien. Deze kenmerken zijn meestal terug te vinden in de productspecificaties en het is altijd een goed idee om er even naar te kijken.

Extra’s

Sommige Sennheiser koptelefoonmodellen komen met bepaalde extra’s die nuttig kunnen zijn. Deze omvatten NoiseGard of TalkThrough technologie. Als je deze essentieel vindt voor je behoeften, moet je ervoor zorgen dat het model waarin je geïnteresseerd bent deze hebben. Deze informatie staat ook in de productinformatie.

Gebruik

Ten slotte moet je heel goed weten wat je precies met je koptelefoon gaan doen. Sennheiser heeft heel veel verschillende modellen, waarvan sommige zijn ontworpen voor sporters en andere voor gamers. Er zijn ook modellen die speciaal voor kantoorgebruik of voor dj’s zijn. Natuurlijk zijn er ook opties voor dagelijks gebruik. Welke optie is voor jou het beste?

Samenvatting

Zoals je hebt gezien, is Sennheiser een uitstekend alternatief in de wereld van de koptelefoons. Het heeft een breed assortiment aan modellen die veel verschillende gebieden bestrijken. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een model voor het sporten of voor je werk in een callcenter. Het Duitse bedrijf heeft een oplossing voor je, ook al ben je net zo veeleisend als een professionele gamer.

Op dezelfde manier biedt Sennheiser mogelijkheden voor elke smaak en persoonlijke voorkeur. Het is dus belangrijk dat goed weet of je de voorkeur geeft aan een in-ear-, on-ear- of een over-ear koptelefoon. Het is ook heel belangrijk om te weten of je een bedrade of draadloze hoofdtelefoon wilt hebben. We hopen dat we je hebben kunnen helpen met je aankoop. Veel luisterplezier!

Vond je onze shopgids over Sennheiser koptelefoons interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Crampton: 7633255408/ Flickr.com)

Recensies