metalen vaatwasser
Laatst bijgewerkt: 28-08-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

33Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

89Verzamelde opmerkingen

Vaatwassers zijn een geweldige bondgenoot als het gaat om het schoonhouden van je keuken. Maar dat niet alleen, want als je kiest voor een goede vaatwasser, bespaar je ook nog eens een hoop water en energie. Er zijn verschillende onderzoeken (1) die bewijzen dat je met een vaatwasser zelfs meer energie en water bespaart dan wanneer je met de hand afwast.

Maar wat is de beste vaatwasser van 2021? Eerder deelden we al een shopgids over de beste vaatwassers in het algemeen. Deze keer focussen we op het assortiment dat wordt aangeboden door een van de meest prestigieuze merken op dit gebied: Siemens. We laten je zien wat de beste Siemens vaatwassers op de markt zijn en op welke factoren je nog meer moet letten bij je aankoop.
Belangrijk om te weten

 • De beste Siemens vaatwassers zorgen niet alleen voor een schone vaat, maar zijn ook nog eens heel zuinig. Door het gebruik van duurzame materialen gaat een vaatwasser van Siemens zeer lang mee.
 • Een van de grote voordelen van een Siemens-vaatwasser is de effectieve iQdrive-motor, die zorgt voor efficiënte reinigingsprogramma’s met bijna onmerkbare geluidsniveaus.
 • Een van de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij je aankoop is de capaciteit van de Siemens vaatwasser. Hoe meer vaat je gebruikt, hoe groter de vaatwasser moet zijn. Verderop in deze shopgids laten we zien op welke factoren je nog meer moet letten bij de aankoop van een Siemens vaatwasser.

Onze selectie: De beste Siemens vaatwassers op de markt

Met een vaatwasser in huis bespaar je ontzettend veel tijd. Een goede vaatwasser is onmisbaar als je veel vaat in huis gebruikt. Siemens heeft een breed aanbod met uitzonderlijke modellen, van goedkope vaatwassers tot complete high-end modellen. Hieronder vind je een selectie met de beste Siemens vaatwassers op de markt.

De Siemens vaatwasser met de beste prijs-kwaliteitverhouding

We openen onze selectie met een spectaculaire inbouw Siemens vaatwasser. Deze vaatwasser heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor een zeer vriendelijke prijs ontvang je namelijk een vaatwasser die zorgvuldig met je vaat omgaat en een optimaal droog resultaat geeft.

Met de startuitstel-functie kies je ervoor om het wasprogramma op een later moment te starten. Het apparaat is stil en heeft veel verschillende wasprogramma’s.

De beste vrijstaande Siemens vaatwasser

De Siemens SN235I03EE iQ300 is een vrijstaande vaatwasser voorzien van vele handige functies en programma’s. Zo heeft de vaatwasser een extra lade voor bestek en een levenslange waterschade garantie. Met de intensieve stand worden zelfs aangekoekte pannen en ovenschalen schoon.

De vrijstaande vaatwasser heeft een mooi design dat binnen ieder soort keuken past. Het apparaat is bovendien zeer gemakkelijk te bedienen.

De beste Siemens vaatwasser die flexibel in te delen is

Het grote voordeel van de Siemens SN215W02AE is dat deze vaatwasser zeer flexibel in te delen is. Veel kopers waarderen de vaatwasser vanwege het gemak waarmee je de vaat in het apparaat plaatst.

Een andere handige functie van de Siemens inbouwvaatwasser is de varioSpeed-functie. Met deze functie wordt de spoeltijd tot wel 50% verkort, zonder dat je vaat minder schoon en droog wordt. De vaatwasser is stil en ziet er netjes uit.

De meest effectieve en duurzame Siemens vaatwasser

De Siemens SN657X01PN iQ500 is een zeer complete inbouw vaatwasser die aan al je wensen zal voldoen. De vaatwasser onderscheidt zich door het prachtige design en de zeer effectieve werking. Dankzij de intensieve zone worden ook aangekoekte pannen en ovenschalen schoon.

De innovatieve functie timeLight laat met een lichtprojectie op de vloer zien, hoe lang het afwasprogramma nog duurt en waarmee hij op dat moment mee bezig is.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Siemens vaatwassers

Waarschijnlijk ken je Siemens al wel. Het is een van de meest populaire merken op de markt als het aankomt op huishoudelijke apparaten. Siemens staat bekend vanwege haar jarenlange ervaring en voortdurende toewijding aan kwaliteit. Miljoenen tevreden klanten bewijzen dat. Maar wat zit er eigenlijk achter de Siemens vaatwassers? Om je te helpen de beste Siemens vaatwasser te vinden geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen.

Vrouw Met Plaat Uitzicht Vanuit De Vaatwasser

De beste Siemens vaatwassers zorgen niet alleen voor een schone vaat, maar zijn ook nog eens heel zuinig. Door het gebruik van duurzame materialen gaat een vaatwasser van Siemens zeer lang mee. (Bron: Popov: 43694068/ 123rf.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van Siemens vaatwassers?

Met het aantal merken waar je uit kunt kiezen, vraag je je misschien af, waarom een Siemens vaatwasser? Uiteraard zijn er nog meer merken die uitzonderlijke prestaties bieden. De goede prijs-kwaliteitverhouding is de voornaamste reden waarom wordt gekozen voor merken zoals Bauknecht, Beko, Bosch en Siemens. In deze shopgids concentreren we ons echter op de vaatwassers van Siemens. Waarom zijn ze een betrouwbare optie? In de tabel hieronder vind je de voor- en nadelen van Siemens vaatwassers.

Voordelen
 • Zeer stille apparaten
 • Gevarieerde prijsklasse: van goedkope tot high-end modellen
 • Betrouwbaar en prestigieus merk
 • Uitzonderlijke klantenservice
 • De meest moderne apparaten hebben slimme functies
 • Exclusieve technologieën
 • Zeer duurzaam en zuinig
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Eenvoudig te installeren en gebruiken
Nadelen
 • De high-end modellen vereisen een aanzienlijke investering
 • Je hebt voldoende ruimte nodig in je keuken

Welke soorten Siemens vaatwassers zijn er?

Er zijn verschillende soorten vaatwassers: inbouw en vrijstaande vaatwassers. Ook Siemens biedt vaatwassers uit deze 2 categorieën. Afhankelijk van de ruimte die je in keuken hebt en wat je overige voorkeuren zijn, zal het ene soort beter bij je passen dan het andere. Hieronder laten we je zien wat de verschillen tussen inbouw en vrijstaande vaatwassers van Siemens zijn:

 • Siemens vrijstaande vaatwasser: Heeft een afgewerkte buitenkant, meestal wit of RVS-kleurig. Je kunt de vaatwasser overal in de keuken installeren zonder de harmonie van het interieur te verstoren. Bevat vaak talloze functies en programma’s op basis van de nieuwste technologieën. Zeer eenvoudig te installeren.
 • Siemens inbouw vaatwassers: Bij een inbouw vaatwasser gebruik je het paneel van de keukenkastjes, waardoor de vaatwasser een geheel vormt met de rest van de keuken. Ze nemen minder ruimte in dan vrijstaande modellen, maar moeten wel in je keuken passen. Ze vallen minder op en zijn vaak ietsje duurder dan vrijstaande vaatwassers.

Welke programma’s hebben Siemens vaatwassers?

Op je vaatwasser vind je diverse vaatwasprogramma’s. Niet alle vaat vraagt om hetzelfde programma. Afhankelijk van je levensstijl, de hoeveelheid vaat die je gebruikt of het materiaal van je borden en bestek, past het ene programma beter bij de reinigingsbeurt dan het andere programma.

Naast de standaardprogramma’s bieden veel Siemens vaatwassers een aantal handige extra opties. Maar hoe weet je nu precies welk programma het meest geschikt is en welke opties er zijn? We geven je enkele tips:

 • Kristal: Veel moderne Siemens vaatwassers maken gebruik van de CristalProtection-technologie. Hiermee reinig je effectief glazen en kristal. Het glas komt er glanzend en vlekvrij uit.
 • Programma’s: De beste Siemens vaatwassers hebben tenminste drie programma’s: intensief, normaal en gevoelig. Het eerste programma bereikt gemiddeld temperaturen tussen de 65 en 75 ºC en is geschikt voor erg vuile pannen en vaat, de tweede een temperatuur tussen de 45 en 65 ºC voor de normale vaat en de derde tussen de 35 en 45 ºC, voor zeer kwetsbare items.
 • VarioSpeed-functie, hygiëne plus-functie en extra helderheidsfunctie: Ook deze 3 functies zitten op de meeste moderne Siemens vaatwassers. Met de eerste reinig je je vaat 3 keer sneller. De andere 2 hebben invloed op het reinigingsniveau van het apparaat. De extra helderheidsfunctie werkt goed voor glas, terwijl de hygiëne plus-functie ideaal is voor het reinigen van babyflessen of andere baby-artikelen.

Bekijk voordat je een Siemens vaatwasser koopt, dus goed welke programma’s de afwasmachine heeft. Dit zal een enorme invloed hebben op het gebruiksgemak van het apparaat.

Maak glazen en kopjes schoon

Naast de standaardprogramma’s bieden Siemens vaatwasser vaak nog een aantal handige extra opties. (Bron: Tashka2000: 72311143/ 123rf.com)

Maken Siemens vaatwassers weinig geluid?

Er zijn maar weinig dingen zo vervelend als een apparaat in huis dat veel lawaai maakt. Onze levens zijn al druk en stressvol genoeg om, als je net rustig op de bank zit, ook nog eens gefrustreerd te raken over een vaatwasser die je rust verstoort. Siemens begrijpt dit en biedt daarom stille vaatwassers aan. 
Om stille machines te produceren, heeft het merk een unieke motor gecreëerd: de iQdrive

Deze motor maakt gebruik van de modernste technologie om een ​​geluidloze werking te garanderen. Siemens vaatwassers produceren een geluidsniveau van ongeveer 42 decibel. Dit cijfer ligt ver onder het getal van andere vaatwassers, evenals dat van andere elektrische apparaten, zoals dat van computers. Bovendien bevatten sommige modellen een speciaal nachtprogramma om nog minder lawaai te maken.

Wat zijn de voordelen van de slimme vaatwassers van Siemens?

Steeds meer huishoudens kiezen voor het gebruik van slimme apparaten, zoals slimme stekkers, die het dagelijkse leven een stukje eenvoudiger maken. Het besturen van huishoudelijk apparatuur vanaf je mobiele telefoon is niet alleen comfortabel, maar ook goed voor je portemonnee. De slimme Siemens vaatwassers bieden over het algemeen tenminste de volgende 3 basisfuncties:

 • Gemakkelijke start: Door middel van eenvoudige vragen te beantwoorden stelt de applicatie je in staat het meest geschikte programma in te stellen voor het soort vaat dat je wilt reinigen. Je kunt de wasbeurt op afstand starten via de app.
 • Afstandsbediening: Via de app weet je op welk tijdstip de vaatwasser wordt gestart. Je hoeft niet langer op te letten of de vaatwasser al klaar is, aangezien de app je een melding stuurt wanneer het programma eindigt.
 • Stel je vaatwasser in volgens jouw voorkeuren: Dankzij de emotionLight-tool kun je de kleur van de verlichting aanpassen. Hoewel je hier waarschijnlijk niet dagelijks gebruik van maakt, zal het op de juiste momenten voor een zeer sfeervol licht zorgen.

Zoals je ziet, geven Siemens vaatwassers je de gelegenheid om de vaat te doen terwijl je van andere dingen aan het genieten bent.

Reinig de vaat in de vaatwasser na het wassen

Dankzij de iQdrive-motor maken Siemens vaatwassers weinig geluid tijdens het gebruik. (Bron: Glasner: 87862015/ 123rf.com)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een etentje voor vrienden en familie geeft, is het fijn als je je niet druk hoeft te maken over de afwas. Een vaatwasser helpt je daarbij. Siemens vaatwassers zorgen niet alleen voor een schone vaat, maar zijn ook nog eens heel zuinig. Om het beste model te vinden, moet je een aantal aankoopcriteria beoordelen. Hieronder vind je daarom een overzicht met de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij de aankoop van een Siemens vaatwasser:

Soort

Eerder in deze shopgids lieten we al zien dat er onderscheid wordt gemaakt tussen twee soorten Siemens vaatwassers: vrijstaande en inbouw vaatwassers. De eerst genoemde soort zijn eenvoudiger te installeren, maar nemen ook meer ruimte in beslag. De tweede soort valt minder op, hoewel je wel een keuken moet hebben waar de vaatwasser in past. Houd hier rekening mee voordat je een van de twee soorten vaatwassers koopt.

vrouw gebruikt een vaatwasser in een moderne keuken

Met een slimme vaatwasser hoef je niet langer op te letten of de vaatwasser al klaar is, aangezien de app je een melding stuurt wanneer het programma eindigt. (Bron: Bacho12345: 28459492/ 123rf.com)

Afmetingen

Als je een Siemens vaatwasser koopt, is het belangrijk dat je controleert of je voldoende ruimte hebt voor het apparaat. De afmetingen van de meeste vaatwassers zijn standaard. Als je voor een inbouw vaatwasser kiest, kun je meestal tussen twee breedtes kiezen: 45 en 60 cm. Controleer dus altijd goed of de vaatwasser in je keuken past, voordat je deze koopt.

Capaciteit

Woon je alleen? Of heb je juist een grote familie? Misschien kook je wel vaak uitgebreid voor je familie en vrienden. Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen kun je bepalen of je voldoende hebt aan een kleine Siemens vaatwasser, of juist op zoek moet gaan naar een vaatwasser met veel capaciteit. De geschikte capaciteit hangt natuurlijk ook af van de grootte van je keuken.

Wasprogramma’s

De beste Siemens vaatwassers bieden een breed scala aan programma’s. Hiermee heb je altijd een schone vaat, ongeacht hoe vuil het is. Sommige modellen bevatten zelfs speciale opties om delicaat servies zoals glas of kristal te reinigen. Beoordeel van tevoren welk type servies je het meest gebruikt en besluit op basis daarvan welke vaatwasser het beste bij je past.

Reinig bestek en borden

De beste Siemens vaatwassers bieden een breed scala aan programma’s. Hiermee heb je altijd een schone vaat, ongeacht hoe vuil het is. (Bron: Tashka2000: 72311094/ 123rf.com)

Energiezuinig

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat hun huishoudelijke apparaten energiezuinig en duurzaam zijn. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar op de lange termijn ook voor je portemonnee. Siemens vaatwassers zorgen niet alleen voor een schone vaat, maar zijn ook nog eens heel zuinig. Hoe dichter je bij het energielabel A +++ komt, hoe meer energie en dus geld je op de lange termijn bespaart.

Samenvatting

Als je een etentje voor vrienden en familie geeft, is het fijn als je je niet druk hoeft te maken over de afwas. Een vaatwasser helpt je daarbij. Siemens vaatwassers zorgen voor een schone vaat en zijn zuinig. De meeste moderne Siemens vaatwassers maken bovendien weinig geluid. Met een gevarieerde prijsklasse en een veelvoud aan praktische opties bieden ze je een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Als je een Siemens vaatwasser wilt kopen, moet je rekening houden met een aantal belangrijke aankoopcriteria. In het geval dat je een inbouw vaatwasser koopt, moet je bijvoorbeeld eerst controleren of deze in je keuken past. Daarnaast raden we je aan om op de afmetingen, het soort, de capaciteit en de wasprogramma’s van het apparaat letten. Controleer ook altijd of de Siemens energiezuinig is, om niet alleen het milieu maar ook de inhoud van je portemonnee te redden!

Vond je onze shopgids over Siemens vaatwassers interessant? Laat hieronder je reactie achter of deel het artikel op social media.

(Bron van de header afbeelding: Glasner: 87862708/ 123rf.com) 

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies