Singer-naaimachine
Laatst bijgewerkt: 31-08-2020

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

22Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

Naaien is voor velen een vorm van ontspanning. Je wordt er rustig van, je hoofd laat even alle gedachten van de dag los. Dat naaien alleen iets voor vrouwen zou zijn, geldt allang niet meer. Deze creatieve bezigheid is populairder dan ooit, zoals de fabrikanten van een van de meest prestigieuze apparaten in hun sector lange tijd geleden al goed doorhadden. Zij maakten de Singer-naaimachines, een van de eerste machines in de geschiedenis van het naaien.

Singer-naaimachines staan al sinds 1851 synoniem voor kwaliteit en prestige, toen Isaac Merrit Singer het bedrijf I.M. Singer & Company oprichtte met Edward C. Clark. Singer-naaimachines zijn tot op de dag van vandaag wereldwijd erg in trek. De machines stellen nooit teleur. Ben je op zoek naar een Singer-naaimachine? In deze gids vind je alle informatie die je nodig hebt om het model te vinden dat het beste bij je past.
Belangrijk om te weten

 • Dankzij de Industriële Revolutie werd de massaproductie van kleding mogelijk. Een belangrijke rol daarbij speelde Isaac Merrit Singer, de oprichter van de populaire Singer-naaimachines. Tegenwoordig zijn de machines internationaal bekend en staan zij symbool voor kwaliteit in de wereld van de naaimachines.
 • Er zijn 2 fundamentele soorten Singer-naaimachines: mechanisch en elektronisch. De laatste soort is digitaal en heeft een groot aantal functionaliteiten. Wil je weten hoe oud je naaimachine is? Aan de hand van deze gids ontdek je hoe je het bouwjaar en de huidige marktwaarde achterhaalt.
 • Als je een Singer-naaimachine wilt kopen moet je van tevoren goed naar een aantal aankoopcriteria kijken, zoals het aantal steken en de bijbehorende accessoires van de machine. Ben je van plan om in de modewereld te gaan werken? Dan raden we je aan om voor een meer geavanceerd model te gaan en zo maximaal van de voordelen van een Singer-naaimachine te genieten.

Onze selectie: De beste Singer-naaimachines op de markt

‘Traditie’ en ‘modern’ zijn 2 woorden die de ziel van de Singer-naaimachines perfect vastleggen. De machines zijn al tientallen jaren erg populair. Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar. Het kan daardoor soms lastig om zijn het model te selecteren dat je nodig hebt. Om je hierbij te helpen, bieden we je hieronder een selectie van de 5 beste apparaten van dit merk, geschikt voor zowel de huishoudelijke fans als voor de naaiprofessionals. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

De Singer naaimachine met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Op de eerste plaats in onze rankinglijst vind je de Singer Mercury 8280. Klanten beoordelen de prijs-kwaliteitsverhouding van dit model als uitstekend. Je kunt de machine voor diverse stoffen gebruiken. De naaimachine heeft 13 programma’s en 7 verschillende steektypen. Het werkt met het CB grijpersysteem en heeft een draadafsnijder.

De Singer Mercury 8280 heeft een vermogen van 220 watt. De naaimachine is zo eenvoudig te gebruiken dat zelfs naai-beginners de machine direct onder controle zullen hebben. Met de vrije arm kun je ook gemakkelijk ronde halen, mouwen en broekspijpen optimaal bewerken. Of het nu gaat om het inbrengen van een rits, het naaien van knopen of het reinigen van de machine, de machine biedt je alle accessoires die je nodig hebt, altijd dicht bij de hand.

De

De beste Singer naaimachine voor beginners

De Singer Tradition F1507 naaimachine is een simpele naaimachine. De naaimachine heeft 7 steekpatronen: 5 basissteken, 1 elastieksteek en 1 borduursteek. De naaimachine is van veel gemakken voorzien. De naaimachine heeft een automatische naaldinrijger, een automatische 4-fase knoopgat en een automatische bovenspanning. Daarnaast kan je zelf de steekbreedte en steeklengte regelen. Doordat de naaimachine een ingebouwd naailicht heeft, kan je altijd goed zien wat je aan het doen bent.

De beste complete Singer naaimachine

De Singer Promise F1409 – Naaimachine zorgt ervoor dat je zelf kleding van verstellen, repareren of helemaal zelf kan maken. Dankzij de vrije arm van deze naaimachine kun je kokervormige stukken maken zoals broekspijpen en mouwen. Je kan zelf de steeklengte regelen met deze naaimachine. Deze naaimachine is voorzien van een snel en eenvoudig inrijgsysteem. Daarnaast beschikt de machine ook over een geïntegreerde accessoirebox, klikvoetjes, een elektronische voetpedaal en een automatische stop bij spoelwinder

De Singer naaimachine met het mooiste design

Als je op zoek bent naar een machine met een strak en opvallend design, is dit jouw model. De Singer 3223G naaimachine is vooral erg populair bij jonge designers. De naaimachine is extra geschikt voor degenen die net beginnen in de wereld van het naaien. Het apparaat is zeer gemakkelijk te gebruiken, zoals de naam al doet vermoeden. De naaimachine heeft onder andere 23 steken, 4 klossen, verlichting, 2 naaldposities, een steeklengtekiezer en verschillende naaivoeten.

Shopgids: Alles wat je moet weten over Singer-naaimachines

Als je al bekend bent in de wereld van naaien, borduurwerk en stiksels, weet je vast dat Singer-naaimachines bekend staan vanwege hun efficiëntie en kwaliteit. Maar wist je ook al dat er mechanische en elektronische machines zijn? En dat de mechanische modellen eigenlijk ook elektrisch zijn? In de tekst hieronder vind je antwoord op deze en andere meest gestelde vragen over Singer-naaimachines.

Singer-naaimachine

Met een Singer-naaimachine zul je als een professional naaien.
(Bron: Dmitriy Shironosov: 64831687/ 123rf.com)

Wat is een Singer-naaimachine precies?

Een naaimachine is een huishoudelijk apparaat, mechanisch of elektrisch, dat textiel met draad verbindt. Tijdens de Industriële Revolutie werd dankzij de naaimachine de massale productie van kleding mogelijk. Het ontstaan van de eerste naaimachine wordt toegeschreven aan de Brit Thomas Saint, in 1790. Singer-naaimachines zijn naaimachines van het Singer-merk, die tot op de dag van vandaag internationaal bekend staan vanwege de combinatie van praktisch design en creatieve innovatie.

Hoewel er dus al naaimachines op de markt aanwezig waren, gebruikten de originele modellen de kettingsteek. De evolutie van deze apparaten zou niet mogelijk zijn geweest zonder de tussenkomst van de Amerikaan Isaac Merrit Singer (1811-1875), die de eerste naaimachines verbeterde en een groot succes oogstte dankzij een model dat 900 steken per minuut kon naaien.

Waarom zijn Singer-naaimachines zo populair?

Tot 1856 werden naaimachines enkel in de fabrieken gebruikt. Vanaf dat jaar begon Singer echter ook kleinere machines voor huishoudelijk gebruik te verkopen. Op het begin werden er nog niet veel apparaten verkocht vanwege de hoge prijs van de apparaten, destijds $ 100,-, maar kort daarna slaagde Slinger erin om de prijs te halveren en pionierde hij met de aankoop van huishoudelijke apparaten in termijnen.

Dankzij de ‘huur met koopoptie’ zorgde Singer ervoor dat duizenden naaisters hun productiviteit verbeterden. Met zijn marketingtechnieken, die tot op de dag van vandaag nog gebruikt worden, werd de uitvinder een absolute leider in de naai-sector. Hij fabriceerde naaimachines voor zowel industriële als huishoudelijke toepassingen. Ook vandaag staat Singer nog steeds symbool voor kwaliteit en efficiëntie.

Wist je al dat Singer-naaimachines vanaf de Spaanse burgeroorlog (1936-1939) tijdelijk van de markt verdwenen? Het werd pas na 1960 weer mogelijk om een machine te kopen.

Welke verschillende soorten steken zijn er?

Of je nou op zoek bent naar een Singer-model of niet, het is altijd handig om eerst te weten hoe naaimachines geclassificeerd worden. Vroeger hadden alle modellen, net als die van onze oma’s, een pedaal. Het pedaal bepaalde de snelheid van de machine. Nieuwe naaimachines zijn elektrisch. Hiermee schakel je gemakkelijk tussen verschillende steken. Hieronder vind je een overzicht van de verschillen:

Soort steek Kenmerken
Rechte steek Om met 1, 2 of 3 naalden te naaien. De naald zit in het midden. Geschikt voor allerlei soorten naaiwerk.

Zijn de eenvoudigste en meest voorkomende naaimachines voor huishoudelijk gebruik.

Overlock Worden gebruikt om de naden extra fijn af te werken. Zijn ideaal voor elastische kleding. Dienen ook om 2 stukken samen te voegen en voor randafwerkingen. Er zijn verschillende soorten, afhankelijk van de dikte van de stof. Tevens geschikt voor huishoudelijk gebruik.
Zig zag steek Onder andere gebruikt voor gebreide stoffen. Naaien met 1, 2 of 3 naalden. Je kunt onder andere elastische of decoratieve steken maken. Deze machine naait, snijdt en werkt de stof tegelijkertijd af.
Knoopsgatsteek Specifiek ontworpen om knoopsgaten te maken. Meestal bedoeld voor industrieel gebruik. Helpt bij professionele afwerkingen die je bijna niet met de hand kunt naaien.
Stretchnaald Perfect voor het naaien van sportkleding. Gebruikt 2 of 3 naalden en 3 of 4 draden. De steek is zeer subtiel en wordt meestal gebruikt voor professionele afwerkingen.
Blindzoomvoet Dienen om onzichtbare naden te maken, zoals voor zomen in kledingstukken.
Knoopaanzetvoet Zijn, zoals de naam al doet vermoeden, specifiek bedoeld voor het naaien van knopen. Worden vooral gebruikt voor industrieel gebruik.
Trens Worden voornamelijk gebruikt om zakopeningen af te dichten, naast andere mogelijkheden.

Zijn vooral geschikt voor industrieel gebruik.

Seamer Vooral gebruikt om mouwen, shirts en sportbroeken te stikken, met 3 naalden op volle capaciteit.
Afwerksteek voor elastische naad Deze apparaten zie je bijna niet buiten de fabriek en worden bijvoorbeeld gebruikt om elastische stukken lingerie te naaien.
Snijder Worden gebruikt om patronen te knippen. Vooral industrieel gebruikt.

Wat is de prijs van een Singer-naaimachine?

Als je een beginnende naaier bent, is een eenvoudige Singer-naaimachine waarschijnlijk al voldoende. De prijs zal in dat geval rond de € 100,- liggen. Als je meer ervaring hebt, raden we je aan om naar een meer geavanceerd model op zoek te gaan. Voor industrieel gebruik beginnen de apparaten met prijzen vanaf € 600,-. Er zijn echter nog veel uitgebreidere apparaten, waarvan de prijs tegen de € 1500,- kan oplopen.

Welke soorten Singer-naaimachines zijn er?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er veel verschillende soorten naaimachines en bijbehorende steken te vinden. Je vindt daarnaast ook een breed scala aan verschillende Singer-naaimachines op de markt. Ieder model is een product van de meer dan 160 jaar aan geschiedenis en ervaring. Afhankelijk van je kennis en ervaring in de wereld van het naaien, bestaat er een Singer-naaimachine voor elke soort behoefte. In de volgende lijst zie je welke soorten dat zijn:

 • Elektronisch. De elektronische modellen kunnen tot 1.300 steken per minuut bereiken en zijn daarom erg populair. Ze zijn digitaal. Als je een modern model hebt kun je meestal de steek op een LCD-scherm selecteren. Binnen het Singer-aanbod vallen modellen als de Confidence en Starlet op.
 • Mechanisch. Eigenlijk de ‘ouderwetse’ naaimachine. Je moet de steken handmatig instellen. De modellen van Singer zijn tegenwoordig altijd elektronisch. Mechanische modellen komen dus minder vaak voor. Binnen het Singer-aanbod vallen de Simple- en Tradition-modellen op.
 • Borduurmachines. Dit zijn naaimachines die speciaal voor borduurwerk worden gebruikt. Het zijn huishoudelijke apparaten die je kunt gebruiken om de mooiste motieven op stof te maken. Tegenwoordig zijn de apparaten veel goedkoper dan in het verleden. Opvallende modellen binnen de Singer-categorie zijn de Legacy en Future.
 • Overlock. Zoals je eerder al kon lezen, zijn deze apparaten ideaal voor het afwerken van naaisels en het naaien van elastische kledingstukken. Ze worden gebruikt om overtollige stof tegelijkertijd te naaien en te snijden, terwijl ze een professionele afwerking en snelheid bieden. De prijs is meestal goed betaalbaar. Een voorbeeld van een Singer-model in deze categorie is de 14T970.

Wat is het verschil tussen een mechanisch en elektronische Singer-naaimachine?

Tientallen jaren geleden werden naaimachines in meubelformaat gepresenteerd. Tegenwoordig zijn ze veel compacter en is het pedaal aangesloten op het stopcontact. Mechanische naaimachines zijn elektrische naaimachines waarbij je de steek en de lengte en breedte van de steek handmatig moet selecteren. Je kunt de machine met hendels of met een draaiknop regelen, afhankelijk van de leeftijd van het apparaat.

De elektronische modellen daarentegen selecteren automatisch de steek, evenals de lengte en breedte ervan, door een aantal knoppen in te drukken. Het zijn digitale machines met een verscheidenheid aan programma’s en bevatten meestal een LED-scherm zodat je je selectie gemakkelijk kunt invoeren en bekijken. Ze zijn preciezer en bevatten over het algemeen overlock- of zelfs festonsteken. Ze zijn efficiënter, maar ook duurder. De meeste moderne apparaten hebben een LCD-scherm.

Singer-naaimachine

Er is een Singer-naaimachine voor elke soort behoefte.
(Bron: Mariok: 64186539/ 123rf.com)

Hoe weet ik hoe oud mijn Singer-naaimachine is?

Als je Singer-naaimachine ouder is dan 100 jaar, wordt deze als antiek beschouwd. Als hij iets minder oud is, is het een vintage item. De leeftijd van je Singer-naaimachine bepalen de marktwaarde ervan. Om de leeftijd te kennen, moet je op zoek gaan naar het referentienummer. Dat nummer kan op verschillende plekken worden gevonden, afhankelijk van het model.

Hieronder zie je waar je het referentienummer vindt, volgens de aanwijzingen van het merk zelf:

 • Geproduceerd na 1990. Zoek het referentienummer bij de aan/uit-schakelaar.
 • Geproduceerd tussen 1970 en 1980. Je vindt het referentienummer op het voorpaneel van het apparaat.
 • Geproduceerd in de jaren 1960. De naaimachines hebben meestal het referentienummer op het voorpaneel van de machine, boven- of onderop de steeklengtecontroller.
 • Geproduceerd voor 1960. Het referentienummer staat op een klein plaatje aan de voorkant van de machine.

Als je op de Singer-website het serienummer of het referentienummer invoert, vind je het model en het bouwjaar.

Is er een andere manier om de waarde van mijn Singer-naaimachine te bepalen?

Je kunt de waarde van het apparaat ook opzoeken op websites zoals de International Society of Sewing Machine Collectors (ISMACS). Met name Singer-naaimachines die vóór 1860 zijn vervaardigd, zijn zeer gewild bij verzamelaars. Vergeet echter niet dat de waarde van het model niet alleen wordt bepaald door het bouwjaar, maar ook door de status ervan. Singer-naaimachines die niet meer goed werken, hebben een verminderde waarde, tenzij ze kunnen worden gerepareerd met nieuwe onderdelen.

Hoe onderhoud ik mijn Singer-naaimachine?

Allereerst is het belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant te raadplegen. Daarnaast zijn er enkele basisrichtlijnen die aan alle gebruikers van naaimachines worden aanbevolen te volgen. Hieronder vind je een lijst met onderhoudstips om een Singer-naaimachine goed te onderhouden en op die manier zo lang mogelijk te blijven gebruiken:

 • Verbreek de verbinding met de stroom. Deze tip is erg belangrijk. Of je nou de machine gaat reinigen of tijdelijk niet gebruikt, het is altijd handig om de naaimachine volledig los te koppelen van de elektrische stroom.
 • Stroomregelaar. Als je een elektronische Singer-naaimachine hebt, raden we je aan om een stroomregelaar te regelen, zodat het apparaat geen problemen met stroom ondervindt.
 • Schoonmaken. Het is belangrijk om de machine regelmatig te reinigen van stof en andere zaken. Een vochtige doek volstaat voor het oppervlak. Gebruik wat flosdraad om pluisjes van het draadspanningsmechanisme te verwijderen.
 • Smeren. In naaimachines kan olie in aanraking komen met stofdeeltjes, wat de werking van het apparaat kan beïnvloeden. Het is daarom noodzakelijk om de mechanismen regelmatig te smeren. Het is het beste om dit met de Singer multifunctionele olie te doen. Volg de instructies die worden aangegeven in de gebruiksaanwijzingen van de machine.
 • Direct licht. De Singer-naaimachine mag niet worden blootgesteld aan direct zonlicht, zodat de kleur van het product niet verandert.
 • Geschikte naald. Voor elk item dat je naait, moet je de meest geschikte naald plaatsen. Vergeet deze niet te vervangen als de naald breekt.
 • Geen wijzigingen. Breng nooit zelf aanpassingen aan de Singer-naaimachine aan. Dit kan de werking van de machine beïnvloeden.
 • Opslag. Als je de Singer-naaimachine enige tijd moet opslaan, raden we je aan om altijd een ​​hoes te gebruiken om het apparaat te beschermen en niet bloot te stellen aan direct zonlicht.

Welke naalden moet ik gebruiken in Singer-naaimachines?

Het naaien van een stuk lingerie is niet hetzelfde is als bijvoorbeeld het herstellen van tafellinnen. Als je de beste resultaten wilt krijgen, moet je voor iedere taak de juiste naald gebruiken. Zo bestaan er bijvoorbeeld specifieke naalden voor elastische stoffen, maar ook voor dikke naden. Lees de verpakking van de naalden goed door, voordat je een keuze maakt.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Als je een Singer-naaimachine wilt kopen, is het belangrijk om van tevoren een reeks aankoopcriteria te volgen om zo het model te vinden dat het beste bij je past. Om je hierbij te helpen, hebben we een lijst gemaakt met de meest relevante aspecten die je niet over het hoofd mag zien bij de aanschaf van een Singer-naaimachine. Hieronder lees je alles over de belangrijkste factoren:

Soort naad

Voordat je een project start, moet je al hebben besloten wat voor soort naden je nodig hebt. Het is bijvoorbeeld niet hetzelfde of je lycra-gaas wilt repareren als wanneer je een spijkerjasje wilt versieren. Hieronder geven we een overzicht van de soorten naden die je met een Singer-naaimachine kunt naaien:

 • Flexibele naad. Wordt gebruikt om zeer flexibele en elastische stoffen zoals lycra of elastiek te naaien.
 • Decoratieve naad. Gemaakt met specifieke steken zodat je je kledingstukken kunt decoreren. De meest basic Singer-naaimachines bevatten meestal meer dan één steek van dit type.
 • Utility naad. Nuttige steken voor elk soort werk, zoals het maken van onzichtbare steken op zomen of zigzagsteken. Voor een beginner zijn de meest gebruikte steken de rechte en de zigzag-steek.

Maar het type naad kan ook worden geclassificeerd op basis van de gebruikte steken. Om dit te doen, gebruiken we de industriële norm ASTM D6193-11 voor naaimachines:

Soort steek Kenmerken
Steek 100 of eenvoudige kettingsteek Heeft geen spoel nodig en wordt gevormd met 1 of meerdere naalden. Breekt gemakkelijk en is een elastische steek.

Steek 101 is voor het naaien van knopen, steek 103 voor onder kleine naaisels en steek 104 is een steek voor ornamenten.

Steek 200 Wordt gebruikt met een enkele draad en naald. Decoratieve steken zijn inbegrepen.
Steek 300 of dubbele steken Er worden 2 verweven draden gebruikt, naast naald en spoel. De steek is stevig en komt niet gemakkelijk los.

Steek 301 is de meest voorkomende steek voor een dubbel stiksel, steek 304 is zigzag en wordt onder andere gebruikt voor lingerie en sportkleding.

Steek 400 of meervoudige kettingsteek Er worden 1 of meer naalden gebruikt, gecombineerd met 1 of meerdere in elkaar grijpende draden.

Naald en anker vereist. Het zijn stevige steken. Hun uiterlijk is rechts en omgekeerd. Bestaat uit steken 401, 404 (zigzag), 406 en 407.

Steek 500 of Overlock Vereist een naald en 2 ankers, en is gevormd met een of meerdere verweven draden. Is zeer elastisch, maar kan gemakkelijk worden gebroken.

Bestaat uit 504 (afwerken, de meest voorkomende overlock), 512, 514, 515 en 516.

Steek 600 of overlay steek Vereist 2 of meer naalden en een of meer ankers. Wordt gevormd door 3 in elkaar grijpende punten. Verbruikt veel draad. Elastische en resistente steken.

Bestaat uit steken 602 (2-naalds coating) en 607 (4-naalds coating).

Gewenst gebruik

Het doel waar je de naaimachine voor wilt kopen, bepaalt grotendeels het soort machine dat je nodig hebt. Het is niet hetzelfde als je een kledingstuk wilt repareren als wanneer je je als professional in de naaiwereld wilt presenteren. Als je gaat investeren in een Singer-naaimachine, is het belangrijk om na te denken hoe vaak je deze wilt gebruiken. Als je gepassioneerd bent en je veel wilt naaien, is het de moeite waard om iets meer in een geavanceerd model te investeren.

Ben je daarentegen iemand die zijn eerste stappen in de wereld van het naaien zet? Dan volstaat een eenvoudigere Singer-naaimachine waarschijnlijk al. Als het je bedoeling is om te blijven leren, is het echter altijd beter om op het begin iets meer geld uit te geven en een goed product aan te schaffen dat een leven lang meegaat. De keuze is aan jou!

Singer-naaimachine

Als je Singer-naaimachine ouder is dan 100 jaar, wordt deze als antiek beschouwd.
(Bron: Daniel Nicolae: 69871581/ 123rf.com)

Technische kenmerken

Bij het kopen van een Singer-naaimachine is het belangrijk om rekening te houden met een aantal technische kenmerken zoals wat voor type apparaat het is, welke soort steken deze maakt en of het apparaat een knoopsgat-steek. Hieronder volgt een samenvatting van de belangrijkste technische kenmerken:

 • Soorten steken. Het aantal of de soorten steken is een cruciaal aspect bij het kopen van een Singer-naaimachine. Er zijn modellen met 8 steken, maar ook met 180 of zelfs meer, zoals je kunt zien in onze ranking. Laat dit aspect niet buiten beschouwing en kijk goed naar het aantal steken dat nodig is op basis van jouw vaardigheden.
 • Instellen van steeklengte en breedte. Het is handig als je de breedte en lengte van de steek kunt aanpassen, zodat je deze kunt aanpassen op de stof die je wilt naaien. Over het algemeen geldt dat als je met een Singer-naaimachine werkt, dit geen groot probleem zal zijn.
 • Naaldposities. Hoe meer naaldposities de Singer-naaimachine biedt, hoe creatiever je kunt zijn met naaien. Met name als je al wat verder gevorderd bent met naaien, is dit een erg belangrijk criterium.
 • Knoopsgatenvoet. De knoopsgatenvoet wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt om knoopsgaten te maken. Als je ze in één stap wilt maken, heb je een geavanceerde Singer-naaimachine nodig. Als je de modewereld wilt veroveren met jouw creaties, raden we je aan een model te kopen dat over deze functie beschikt.

Mechanisch of elektronisch

Of het apparaat mechanisch of elektronisch is, is een ander aankoopcriteria bij het kiezen van een Singer-naaimachine. De verschillen tussen de 2 soorten hebben we al eerder in deze gids uitgelegd. Om nog gemakkelijker een vergelijking te kunnen maken en degene te kiezen die het beste bij je past, vind je hieronder een overzicht van de voor- en nadelen van de 2 soorten naaimachines:

Mechanische naaimachine Elektronische naaimachine
Voordelen Goedkoper.

Relatief eenvoudiger gebruik.

Ideaal voor beginners.

Grote verscheidenheid aan functionaliteiten.

Hogere naadkwaliteit vanwege grotere nauwkeurigheid.

Handig scherm om de geselecteerde selectie te kunnen selecteren en inzien.

Nadelen Minder voordelen.

De kwaliteit van het naaien is lager dan die van elektronische machines.

Duurder.

Moeilijker in gebruik dan de mechanische modellen.

Accessoires

Als je een Singer-naaimachine koopt, krijg je hier meestal een aantal accessoires bij. Het is belangrijk om dit van tevoren te controlen, omdat de accessoires meestal niet goedkoop zijn. Ze maken je werk daarnaast makkelijker, vooral als je een beginner bent in de naaiwereld. De meest gebruikte accessoires zijn verschillende soorten naaivoeten, klossen, naalden, draden en een onderhoudsset met onder andere olie, een borstel en een schroevendraaier.

Samenvatting

Naaien is voor velen een vorm van ontspanning. Een goede naaimachine helpt je bij het ontspannen. In deze gids vertellen we je alles over een van onze favoriete naaimachines: de Singer-naaimachine. In de jaren 1910 verkocht Singer al 3 miljoen naaimachines. Dit aantal geeft een idee van het succes van het bedrijf dat is opgericht door Isaac Merrit Singer. Ook vandaag de dag staan Singer-naaimachines nog steeds symbool voor kwaliteit en prestige.

Maar waar moet je nou eigenlijk op letten als je een naaimachine wilt kopen? In deze shopgids lees je er alles over. We beantwoorden de meest gestelde vragen rondom de machine. Daarnaast vind je een rankinglijst met daarin de 5 beste modellen die op de markt verkrijgbaar zijn. Verder kun je hier alles lezen over de verschillende handige functies van naaimachines, die het gebruik ervan extra gemakkelijk maken. Aan de hand van deze informatie, zul je al snel de Singer-naaimachine vinden die het beste bij je past.

Vond je onze shopgids over Singer-naaimachines interessant? Deel het dan op social media, zodat je vrienden en familie ook meer te weten kunnen komen over de machines. Of laat hieronder een reactie achter. We beantwoorden je vragen graag.

(Bron van de header afbeelding: Yastremska: 106265841/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies