traditioneel deurslot
Laatst bijgewerkt: 09-11-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

14Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

107Verzamelde opmerkingen

De tijd dat je je achterdeur niet op slot hoefde te doen als je een boodschapje ging doen is helaas voorbij. Ongewenst bezoek in huis kan een hele traumatische ervaring zijn. Om inbraak en diefstal te voorkomen, kun je sloten gebruiken. En dan hebben we het niet alleen over traditionele sloten, maar ook over andere types zoals draagbare sloten of fietssloten.

Tegenwoordig zijn er echter zoveel verschillende soorten en maten op het gebied van sloten, dat het niet gemakkelijk is om de juiste keuze te maken. Om je te helpen een beter beeld te krijgen van de verscheidenheid en wat sloten kunnen doen om je privacy en je privé-eigendom te beschermen, hebben we dit artikel samengesteld.
Belangrijk om te weten

 • Er zijn draagbare deursloten die je extra veiligheid bieden wanneer je in hotels of Airbnb’s verblijft.
 • Het SKG-certificaat voor de beste sloten geeft het veiligheidsniveau aan. Voor cilinders heeft het SKG drie verschillende veiligheidsgraden, namelijk niveau 1, 2 en 3. Het spreekt voor zich dat 1 de hoogste is en wordt toegekend aan professionele opties.
 • Bij de aankoopcriteria moet je onder andere beoordelen of je kiest voor een digitaal of traditioneel slot, waar je het slot voor gaat gebruiken en of het eenvoudig te installeren is.

Onze selectie: De beste sloten op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van de beste sloten die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld.

Eerdere Aanbevelingen

Het best beoordeelde profielcilinderslot

Deze set van 3 profielcilindersloten van Nemef zijn extra zwaar inbraakwerend, conform SKG keuring. De sloten zijn voorzien van kerntrekbeveiliging, boorbelemmering en anti-slagpickvoorziening aan beide zijden.

De 132/9 sloten hebben bovendien 6 sluitstiften aan allebei de kanten, en worden geleverd met 9 stevige stalen vernikkelde sleutels. De cilindermaat is 30/30 mm.

Het beste slimme deurslot

Het Nuki Smart Lock is een slim deurslot dat je met je telefoon bedienen kan. De set bestaat uit een Nuki Smart Lock 2.0 en een Nuki Bridge. Het slimme slot is zeer eenvoudig in minder dan 1 minuut te monteren op het bestaande slot. Je hebt er tenminste Bluetooth 4.0 voor nodig.

Via de app is het mogelijk om gebruikers te beheren, bijvoorbeeld voor de buren als je met vakantie bent. De veiligheidsnormen zijn met die van de online-bankieren-sector te vergelijken. De levensduur van de 4AA- batterijen bedraagt gemiddeld ca. 6 maanden.

Het beste binnendeurslot

Het Nemef deurslot 1266/4 kan geinstalleerd worden in afsluitbare binnendeuren in je huis. Aangezien het slot een universele maat heeft, vervangt dit slot eenvoudig het bestaande slot, zodat je de deur niet beschadigd.

De doornmaat is 50 mm, en de hartafstadn 56 mm. Het slot kan zowel naar links als naar rechts draaibaar gemaakt worden. Het slot wordt met 2 klaviersleutels geleverd, evenals met de sluitplaat en de bevestigingsmaterialen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over sloten

Het is een goed idee dat je voordat je een slot koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

huisslot openen

Ongewenst bezoek in huis kan een hele traumatische ervaring zijn.
(Bron: Zhudifeng: 107626724/ 123rf.com)

Welke soorten sloten zijn er?

Er zijn veel verschillende sloten op de markt. Elk type biedt verschillende functies en een uniek niveau van veiligheid. Hieronder geven we je een overzicht en een korte bespreking van de soorten sloten die momenteel beschikbaar zijn:

 • Cilinderslot: Ook wel profielcilinder genoemd, dit is het gebruikelijke slot van de voordeur van een woning. Het systeem heeft, zoals de naam al aangeeft, de vorm van een cilinder. Om hem te openen of afsluiten moet de juiste sleutel worden gebruikt. De meest moderne modellen zijn voorzien van kerntrekbeveiliging, boorbelemmering en anti-slagpickvoorziening.
 • Buisslot: Dit type slot kun je aantreffen in badkamers of slaapkamers. Het belangrijkste kenmerk van buisvormige sloten is dat ze het mogelijk maken de deur van binnenuit te vergrendelen. Dit alles met een druk op de knop. Ze zijn ideaal om privacy te garanderen.
 • Digitaal of slim slot: Tegenwoordig zijn er steeds meer zogeheten ‘slimme sloten’ die je helpen om je huis te beveiligen. Slimme deursloten zijn elektrische sloten die je met één druk op de knop open en dicht kunt doen via je smartphone of een afstandsbediening. Ze zijn ook vaak te vinden in hotels, kantoren, garages en sommige openbare gebouwen. In het geval van een aanval kunnen ze zichzelf automatisch blokkeren, waardoor ze zeer veilig zijn.
 • Multipoint-slot: Dit is een van de meest veilige sloten. De verklaring is te vinden in de meerdere ankerpunten. Daarom zijn ze uiterst moeilijk te forceren. Door hun constructie en technologie worden ze echter meestal alleen gebruikt in gepantserde of versterkte deuren.
 • Inbouwslot: Inbouwsloten zijn gemakkelijk te zien, omdat ze meestal worden gebruikt op de voor- of achterdeuren van woningen. Het zijn ingebouwde sloten op de deur zelf. Het enige zichtbare deel is het gat dat nodig is om de sleutel te bedienen. Ze werken goed op zowel houten als metalen deuren.
 • Hangsloten of combinatiesloten: Deze zijn ideaal voor het beschermen van fietsen of motoren. Om ze te kunnen openen en sluiten, gebruiken ze meestal een numeriek combinatiesysteem.

Wat zijn de voor- en nadelen van sloten?

Als je niet overtuigd bent van de veiligheid van je slot op je voor- of achterdeur, of als je op zoek bent naar een slot voor je bedrijf of je kamer, dan is het verstandig om erin te investeren. Als je nog geen besluit hebt genomen, dan kun je hieronder de voor- en nadelen van sloten bekijken:

Voordelen
 • Relatief eenvoudig te installeren (afhankelijk van type en model).
 • Ze zijn niet duur.
 • Ze zijn duurzaam.
 • Er zijn digitale modellen die via je smartphone kunnen worden bediend.
 • Ze kunnen worden gecombineerd met bestaande sloten voor extra veiligheid.
 • Er zijn draagbare opties voor hotelkamers of air-bnb”s.
 • Ze worden niet alleen verkocht voor deuren, maar ook voor objecten zoals motorfietsen of fietsen.
Nadelen
 • Sloten met batterijen kunnen het onverwacht opgeven.
 • Een slechte installatie kan leiden tot risico”s.

Wat is het verschil tussen niveau 1, 2 en 3 deursloten?

SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw)
Is een onafhankelijke instelling die de kwaliteit van producten in de bouwnijverheid bewaakt. Aan de hand van een keuring door SKG wordt gekeken hoeveel weerstand een slot of grendel biedt tegen inbraak. Deze weerstand wordt weergeven in 3 klassen.

Voor cilinders heeft het SKG drie verschillende veiligheidsgraden, namelijk niveau 1, 2 en 3.

 • SKG*Risicoklasse 1: Geeft 3 minuten vertraging bij inbraak
 • SKG*Risicoklasse 2: Geeft 5 minuten vertraging bij inbraak
 • SKG*Risicoklasse 3: Geeft 10 minuten vertraging bij inbraak

motorfiets slot

Voor cilinders heeft het SKG drie verschillende veiligheidsgraden, namelijk niveau 1, 2 en 3.
(Bron: Chairak: 32449548/ 123rf.com)

Hoe gebruik je een draagbaar deurslot?

De veiligheidsbranche is onmiskenbaar in opkomst. Daarmee zijn alternatieven zoals draagbare deursloten ontstaan, maar hoe gebruik je een draagbaar slot? Maar je geen zorgen, ze zijn gelukkig heel eenvoudig te gebruiken.

 • Controleer de ruimtes tussen de deur en het kozijn. Past het draagbaar slot goed?
 • Plaats de achterkant van de handgreep om te zien of er voldoende ruimte is voor het slot.
 • Open de deur en plaats de klemmen in de sluitplaat (dat ijzeren plaatje in het deurkozijn).
 • Nu kun je deur weer sluiten. Het slot wordt vanzelf op zijn plaats gehouden.

Hoe krijg je de veiligste deur ter wereld?

Het is normaal om je zorgen te maken over je veiligheid. Daarom gaan we je wat richtlijnen geven over hoe je de veiligste deur ter wereld kunt krijgen. Het slot is namelijk essentieel, maar het is niet het enige element dat veiligheid biedt:

 • Kies voor een kwaliteitsdeur: In die zin zijn gepantserde deuren een goede optie.
 • Slot: Hiervoor kun je het beste kiezen voor een slot met een kerntrekbeveiliging (tenminste als je een centrale deur gaat beveiligen).
 • Als het slot zichtbaar is, is het beter om het op een of andere manier te bedekken. Dit zal de zaken moeilijker maken voor mogelijke inbrekers, aangezien elk merk zijn eigen mechanismen heeft.
 • Als je nog steeds niet tevreden bent, kun je een grendel of een onzichtbaar slot installeren. Deze laatste optie is zeer veilig, omdat de indringer hem niet kan opmerken. Zo kan er niet mee geknoeid worden.
 • Beveilig ook andere kwetsbare gebieden, zoals ramen. Het heeft geen zin om de veiligste deur ter wereld te hebben als de inbreker door de ramen in je huis kan inbreken.

motorfiets slot

Hangsloten of combinatiesloten zijn ideaal voor het beschermen van fietsen of motoren.
(Bron: Nukoonrat: 109471924/ 123rf.com)

Samenvatting

Niemand twijfelt aan het belang van veiligheid vandaag de dag. Sloten zijn een essentiëel element in de huidige maatschappij, omdat ze niet alleen waardevolle voorwerpen, maar ook je persoonlijke veiligheid en die van je dierbaren helpen beschermen.

Net als bij elk ander product, moet je een product van hoogwaardige kwaliteit zoeken. Voordat je je aankoop doet, moet je analyseren waar je de sloten voor gaat gebruiken, of je een digitaal of een traditioneel slot wilt, op welk type deur je hem gaat installeren, of je hem via je smartphone kunt bedienen en of hij extra functies heeft, zoals kerntrek-beveiliging.

Vond je onze shopgids over sloten interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Zaitsev: 35343670/ 123rf.com)

Referenties (3)

1. Ekejiuba CO y Folayan GB (2016): Remote controlled security door. Disponible en Researchgate.
Bron

2. Philipp Huhn (2020): Industry revenue of “manufacture of locks and hinges“ in Spain from 2012 to 2024. Disponible en Statista
Bron

3. Equipo EPDATA (2020): Todos los Datos de crimen en España hoy: asesinatos, robos, secuestros y otros delitos. Disponible en EPDATA.
Bron

Waarom kun je me vertrouwen?

Informatief artikel
Ekejiuba CO y Folayan GB (2016): Remote controlled security door. Disponible en Researchgate.
Ga naar bron
Informatief artikel
Philipp Huhn (2020): Industry revenue of “manufacture of locks and hinges“ in Spain from 2012 to 2024. Disponible en Statista
Ga naar bron
Informatief artikel
Equipo EPDATA (2020): Todos los Datos de crimen en España hoy: asesinatos, robos, secuestros y otros delitos. Disponible en EPDATA.
Ga naar bron
Recensies