Laatst bijgewerkt: 05-09-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

27Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

80Verzamelde opmerkingen

Tegenwoordig hebben veel merken van smartphones camera’s van hogere kwaliteit in hun aanbod opgenomen, zelfs high-end camera’s, met resultaten die zeer vergelijkbaar zijn met die van conventionele professionele camera’s. Om de kwaliteit van de foto’s nog beter te maken, is het mogelijk om een smartphone statief te kopen om bewegingen te verminderen.

Hoewel het misschien een eenvoudig hulpmiddel lijkt met weinig functies bij het kiezen van een optie, zijn er meerdere aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Door middel van deze shopgids helpen we je met het beantwoorden van alle vragen die je kunt hebben bij het zoeken naar het meest geschikte statief voor je smartphone.
Belangrijk om te weten

 • Meestal zijn de verschillende soorten smartphone statieven vrijwel volledig compatibel.
 • Veel van hen, zelfs sommige goedkope, hebben afstandsbediening via Bluetooth om het fotograferen op afstand te vergemakkelijken.
 • Je kunt kiezen tussen traditionele driepoten, met uitschuifbare maar onbuigbare poten waarmee je de hoogte kunt afstellen, en andere type “octopus”, waarbij de flexibiliteit van dit product je de mogelijkheid geeft om hem vast te klemmen aan alle soorten objecten.

Onze selectie: De beste smartphone statieven op de markt

In dit segment hebben we een selectie van de 5 beste smartphone statieven voor je uitgezocht die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van het perfecte smartphone statief een stuk eenvoudiger.

Het beste 3-in-1 smartphone statief

Met deze selfiestick met ingebouwde afstandsbediening (maximaal 10 meter) kun je selfies maken, of de afstandsbediening verwijderen om groepsfoto‘s te maken en op te slaan, zoals voor feesten, een huwelijk, voor reizen, etc. Meer dan je gebruikelijke selfiestick, is deze selfiestick een veelzijdig mini-statief, tafelstatief en selfiestick. De selfiestick is zo gemaakt dat hij op vrijwel elk apparaat met een 3,6 – 6 inch scherm past en de afstandsbediening vereist geen extra app.

Het statief is geschikt om met Bluetooth 3.0 en hoger te gebruiken. De Bluetooth-afstandsbediening is gemakkelijk te koppelen en te bedienen, alles wat je hoeft te doen is de stick te koppelen aan je telefoon en op de knop te drukken om een ​​foto te maken. De kop van de selfiestick kan 360 graden draaien om de perfecte foto te maken. De klem kan ook tot 270 graden worden gedraaid. Het statief heeft ook een rubberen ondersteuning voor extra stabiliteit en grip.

Het meest flexibele smartphone statief

Het statief van BaoLuo Flexible Tripod is veel flexibeler dan andere Octopus statieven. Het is lichter dan de normale fotostatieven, zelfs lichter dan de dure carbon camera statieven, maar is bruikbaar voor meer mogelijkheden: Je kunt het statief voor alle soorten smartphones gebruiken, als statief voor GoPro camera’s, voor verrekijkers en als selfiestick.

De sterke flexibele poten kunnen gemakkelijk om boomtakken, hekken, banken, en fietsen worden gewikkeld, zodat je tijdens je reis verschillende hoeken kunt vastleggen. Het product is 28 cm lang en past in bijna elke rugzak. Het is van hoogwaardig materiaal gemaakt, waterdicht en corrosiebestendig. Zelfs onder water of bij natte omstandigheden behoudt dit statief goede prestaties en duurzaamheid.

Het beste statief voor bijna alle soorten camara’s

Een smartphone of vlogcamera horizontaal of verticaal in je hand houden tijdens het filmen of fotograferen levert vaak ongewenste trillingen en een lastige bediening op. Dat is nu verleden tijd, want dankzij de LURK® 3 in 1 Stand kun je je smartphone stabiel positioneren op praktisch iedere ondergrond, zoals het dashboard van je auto of een bureau, maar je klemt de Tripod net zo eenvoudig om je fietsstuur of een boomtak. Door de een universele 1/4-inch statiefschroefdraad schroef je gemakkelijk de smartphone houder op of af en plaats je met een handomdraai je vlogcamera of actiecamera.

Het beste smartphone statief voor elke ondergrond

Een foto of vlog horizontaal opnemen levert vaak vervelende trillingen op en is daarnaast ook lastig vast te houden. Dat hoeft niet meer dankzij de Picca 3 in 1 flexibele tripod statief. Door zijn flexibele poten is hij geschikt voor elke ondergrond en kan je zonder problemen haarscherpe foto’s maken. Zelfs al moet de foto of video vanuit een boom genomen worden! Je buigt de poten van de tripod rond een tak en zo blijft hij altijd stevig zitten! Dat is het geheim van die prachtige foto’s of video’s uit onmogelijke hoeken!

Het beste mini-statief onder de 10 euro

Wil jij je telefoon, GoPro of compactcamera overal kunnen neerzetten? Met dit flexibel mini-statief bevestig je je apparaat gemakkelijk aan een boomtak of hek. De benen van het statiefje zijn in alle kanten te bewegen. De meegeleverde telefoonhouder houdt je telefoon stevig vast en werkt met alle smartphones tot een breedte van 8,4 cm. Wil je een andere camera bevestigen? Schroef de telefoonhouder los en gebruik de universele 1/4″ schroefaansluiting op de snelkoppelplaat om een GoPro-houder (niet meegeleverd) of compactcamera te monteren.

Shopgids: Alles wat je moet weten over smartphone statieven

Een smartphone statief is een handig hulpmiddel voor het efficiënter maken van foto’s, of indien gewenst, om video’s met een grotere stabiliteit op te nemen. Het kan heel handig zijn als je het gebruikt met familie of vrienden, en de meeste van hen zijn vrij gemakkelijk te vervoeren. Laten we je er iets meer over vertellen, zodat je het statief kunt kiezen dat het beste bij je past.

Smartphone statief

Het traditionele statief, geeft ons vanwege zijn kenmerken, zijn drie poten en zijn onbuigzaamheid, meer stabiliteit.
(Bron: Mayuree Moonhirun: 104871324/ 123rf.com)

Wat is een smartphone statief en waar wordt het voor gebruikt?

Een smartphone statief is een meestal opvouwbaar en handig apparaat dat het werk van de fotografie op alle niveaus makkelijker maakt. Hoewel ze sowieso eenvoudig te gebruiken zijn, zijn er verschillende soorten die meerder toepassingen mogelijk maken op basis van hun eigenschappen.

Sommige zijn robuuster, met uitschuifbare poten waarmee je ze hoger kunt zetten. Bovendien is de compatibiliteit niet alleen beperkt tot smartphones, omdat veel van deze statieven ook geschikt zijn voor traditionele camera’s.

Andere zijn flexibeler en kleiner van formaat, zodat ze makkelijker vast te maken zijn aan verschillende soorten oppervlakken, zoals takken, buizen of spijlen.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een goed statief voor mijn telefoon?

Nu we enkele van de beste smartphone statieven op de markt hebben gezien, laten we je de sterke punten ervan zien die je kunnen overhalen er één te kopen. Ze helpen je allemaal om je gebruikservaring bij het maken van foto’s te verbeteren. Dit zijn ze:

Voordelen
 • Ze helpen de smartphone te stabiliseren bij het maken van foto”s of video”s
 • Je kunt de hoogte instellen
 • Rotatie en hoeken zijn naar keuze mogelijk
 • Veel modellen hebben een afstandsbediening via Bluetooth
 • Ze zijn gemakkelijk te hanteren en te transporteren
 • Compatibel met conventionele camera”s
Nadelen
 • Niet altijd compatibel met alle smartphones
 • Statieven met flexibele poten kunnen niet hoger gezet worden

Welke soorten smartphone statieven zijn er?

Wat modellen van de statieven betreft is er niet zo’n heel grote variëteit. Er zijn echter enkele verschillen waar je op moet letten, aangezien elk van hen kenmerken heeft die van cruciaal belang zijn bij het kiezen van een model. Uiteindelijk hebben ze ook een impact op de functionaliteit.

De verschillen liggen vooral in het type poten van het statief. Er zijn statieven met uitschuifbare poten, die meestal hoger of lager gezet kan worden, dit zijn de traditionele statieven. Andere statieven hebben flexibele poten. Deze laatste worden “octopus” genoemd omdat ze makkelijker vast te maken zijn aan andere materialen.

Traditioneel statief Type Octopus statief
Uitschuifbare poten Flexibele poten
Verstelbare hoogte Mogelijkheid om de statief aan takken, leuningen, etc. vast te maken
Professionelere foto’s Originelere foto’s
Hoge compatibiliteit Goedkoper
Meer stabiliteit Lichter van gewicht

Welk smartphone statief geeft je meer stabiliteit?

Het traditionele statief, vanwege zijn eigenschappen, zijn uitschuifbare poten en zijn onbuigzaamheid, is het statief dat ons meer stabiliteit geeft bij het maken van foto’s in bepaalde situaties. Daarnaast bieden sommige zelfs een tegengewicht tussen de poten onderling om deze fixatie verder te versterken.

Het flexibele statief of “octopus” type, juist vanwege zijn kenmerken, biedt niet dezelfde stabiliteit en kan je benadelen als je foto’s wilt maken die dit nodig hebben. Als tegenprestatie biedt het je de mogelijkheid om foto’s te maken in meer sportieve of actieve situaties, iets wat het traditionele model je niet kan geven.

Ansel AdamsAmerikaanse fotograaf
“Fotografie, als krachtig expressie- en communicatiemiddel, biedt een oneindige verscheidenheid aan meningen, interpretaties en performances.”

Is de grootte belangrijk voor een smartphone statief?

De grootte is van belang naargelang de manier waarop je je statief gebruikt. Als je het voor amateurgebruik wilt hebben, om foto’s te maken op reizen of portretten met je vrienden, dan kun je het beste de kleinste kiezen. dat is het handigste als je het statief overal naar mee wilt nemen. Ze zijn al verkrijgbaar van minder dan 15 cm.

Als je een ander soort foto’s wilt maken, meer professionele foto’s, en je het niet erg vindt dat zelfs als ze opgevouwen zijn wat meer ruimte innemen, is het het beste voor je om een traditioneel en onbuigzaam statief te kopen. Zij zijn het meest geschikt als je de foto’s ook op min of meer vlakke oppervlakken gaat maken.

Mobile photography for travel. Smartphone on a tripod on the background of the sea and reefs in Spain in Palma de Mallorca.

Eén van de factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het zoeken naar een smartphone statief is het beschikbare budget.
(Bron: Vadzim Shubich: 112560715/ 123rf.com)

Is het mogelijk om voor minder dan tien euro een goed smartphone statief te vinden?

Afhankelijk van je behoeften is dat inderdaad mogelijk. In de lijst van vijf opties die we hebben opgesteld, staat er één bij die onder de tien euro valt. Het is een goede keuze vooor een krap budget.

Het is niet de enige die goede functies kan bieden voor minder dan 10 euro. Er zijn andere soortgelijke opties of iets meer minimalistisch dat sommige nuttige functies kan hebben, maar dit model heeft afstandsbediening, die andere modellen voor dezelfde prijs niet hebben.

Robert CapaHongaars oorlogscorrespondent en fotojournalist
“Je hoeft geen trucjes te gebruiken om foto’s te nemen. Je hoeft niemand voor de camera te laten poseren. De foto’s zijn er, wachtend op jou om ze te nemen. De waarheid is de beste fotografie, de beste reclame.”

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een smartphone statief om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het statief te vinden dat het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van het smartphone statief dat je nodig hebt:

Budget

Eén van de factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het zoeken naar een smartphone statief is je budget. De verschillen zijn meestal zeer uiteenlopend en het bestaande aanbod is zeer breed, maar het is beter om je geld niet te verspillen aan een model dat nutteloos of overdreven is voor wat je nodig hebt.

Er zijn bepaalde verschillen, afhankelijk van de vraag of je de voorkeur geeft aan een traditioneel statief, dat meestal vollediger, complexer en duurder is, of een flexibele octopus, die meestal iets betaalbaarder en eenvoudiger te hanteren is. Het is aan jou om te beslissten, al vertellen we je in de volgende hoofdstukken meer over wat je moet weten om een goede keuze te maken.

Compatibiliteit met je smartphone

Een ander aspect om te evalueren is dat het smartphone statief dat we kiezen volledig compatibel is. In het algemeen zijn ze bijna allemaal universeel en zijn er meestal geen problemen mee. Al kan het gebeuren dat afhankelijk van de afmetingen van het scherm van de telefoon en de totale breedte van de statiefkop waar hij aan vast zit, de smartphone niet goed vastgeklemd kan worden.

Kwaliteit van de camera van je smartphone

Het lijkt voor de hand te liggen, maar we moeten ook weten wat onze smartphone te bieden heeft bij het maken van foto’s. Dit aspect is van groot belang want als de camera niet van goede kwaliteit is, worden de foto’s die je met het statief gaat maken natuurlijk ook niet geweldig.

Het is niet de moeite waard om geld uit te geven aan een smartphone statief, ongeacht het type, met veel compatibiliteit, bluetooth afstandsbediening of een verscheidenheid aan rotaties en hoekmogelijkheden, als de lens niet over een minimale kwaliteit beschikt waar je acceptabele foto’s mee kunt maken.

Aansluiting op andere apparaten

Er bestaan smartphone statieven waarmee we niet alleen onze telefoon, maar ook GoPro-camera’s of andere meer conventionele professionele camera’s kunnen aansluiten. Normaal gesproken zijn de modellen die zich meer aanpassen aan de verschillende mogelijkheden de traditionele of onbuigbare statieven, aangezien veel van hen zelfs meerdere dragers hebben.

Type fotografie

Dit is een ander criterium om rekening mee te houden. Na het controleren van de compatibiliteit, de kwaliteit van de lens van je smartphone, en dat je weet of je het statief met andere fotografische apparaten wilt gebruiken, moet je weten dat traditionele statieven meer geschikt zijn voor professionele fotografie.

Als je op zoek bent naar een hulpmiddel dat de beweging tot een minimum beperkt, maar je de mogelijkheid biedt om meer ongedwongen en speelse opnames te maken, en dat heel makkelijk mee te nemen is, dan is de beste keuze voor jou het statieftype “octopus”, omdat je met de flexibele poten je smartphone overal aan kunt vastklemmen en omdat ze ook kleiner en compacter zijn.

Samenvatting

Zoals je in deze shopgids hebt gezien, is er een smartphone statief dat zich altijd kan aanpassen aan je behoeften en die van je smartphone. Er zijn niet veel criteria om rekening mee te houden. Maar de aspecten die we je uitgelegd hebben zijn van groot belang voor een betere ervaring bij het fotograferen en filmen met je smartphone.

Vergeet niet dat het belangrijk is om de compatibiliteit te controleren en vervolgens te beslissen wat je overige behoeften zijn, of je professionele foto’s wilt maken of dat je het meer voor speelse momenten wilt gebruiken. Daarna zal je in staat zijn om de juiste beslissing te nemen over de beste aankoop van een smartphone statief.

Vond je ons artikel over smartphone statieven interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij het perfecte smartphone statief kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Piotr Piatrouski: 88556550/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies