afbeeldingen afdrukken
Laatst bijgewerkt: 16-11-2020

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

19Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Je hebt je vast wel eens afgevraagd hoe gepersonaliseerde kleding wordt bedrukt. Of voetbalshirts, met een nummer en een naam op de achterkant. De tool waarmee je een dergelijke precisie kunt verkrijgen, wordt een snijplotter genoemd. De snijplotter is een apparaat dat qua structuur lijkt op een printer, maar speciaal is ontworpen om teksten, logo’s en ontwerpen uit verschillende materialen te snijden.

Er zijn verschillende soorten snijplotters, ieder met hun eigen technische kenmerken en voordelen. Zoals je in deze shopgids zult zien, zijn er modellen voor zowel professioneel als voor thuisgebruik. Snijplotters zijn dus niet alleen populair bij drukkers, maar ook bij mensen die van bijvoorbeeld scrapbooking houden. In deze shopgids laten we je zien wat de beste modellen zijn en hoe je een snijplotter gebruikt.
Belangrijk om te weten

 • Een snijplotter is een machine die teksten, logo’s en ontwerpen uit kan snijden uit verschillende materialen zoals stickerfolie, textielfolie, papier, stof en karton. Het wordt gebruikt om eerder ontworpen elementen te knippen voor decoratief of informatief gebruik, bijvoorbeeld voor een uithangbord van een winkel, stickers op een auto of prints op een kledingstuk.
 • Om prints op een kledingstuk te drukken is er een speciaal subtype plotter dat veel wordt gebruikt binnen de zeefdruk, namelijk de snijplotter voor textielvinyl. Deze machines zijn speciaal gemaakt om te werken met tyxtielveniel, de zelfklevende plastic vellen die worden gebruikt voor het bedrukken van kleding.
 • Bij het kopen van een snijplotter, moet je rekening houden met verschillende aankoopcriteria. Eén van de meest relevante criteria is uit welk materiaal je de figuren wilt snijden. Op basis daarvan kies je een model dat speciaal is ontworpen voor onder andere papier, karton, textielvinyl of plastic.

De beste snijplotters op de markt: onze selectie

Hieronder laten we je zien wat de beste snijplotters op de markt zijn. De modellen verschillen behoorlijk van elkaar. Dat is precies wat deze lijst tot een handig hulpmiddel maakt. Door de producten met elkaar te vergelijken ontdek je al snel welke snijplotter jij moet hebben. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

De meest veelzijdige snijplotter

De Silhoutte Cameo 4 snijplotter heeft een mooi design, een hoop handige functies en is ook nog eens heel eenvoudig te gebruiken. Met deze machine is het heel makkelijk om verschillende materialen te snijden. Het apparaat heeft een automatisch mes, dat zich aanpast aan het materiaal dat je wilt snijden en als zodanig instelt in het programma.

De machine leest een afgeprinte barcode en weet zo precies welk project je gaat snijden. Een ander voordeel van dit model is dat hij draadloos is. Je kunt de opdrachten verzenden via Bluetooth.

De beste snijplotter met ingebouwde scanner

Deze hobbysnijmachine van Brother heeft een ingebouwde 3000 dpi-scanner scanner. Dat is superhandig want zo scan je een afbeelding of tekening en snij je de vormen en figuren direct uit. De machine is geschikt om figuren te snijden uit verschillende materialen zoals papier, stof, stickerfolies en meer.

De snijplotter beschikt over 600 ingebouwde ontwerpen inclusief 100 quiltpatronen. Het apparaat is zeer eenvoudig te gebruiken.

De beste vinyl-snijplotter

Je kunt een snijplotter ook gebruiken om vinylfolie te snijden. Deze vinyl-snijplotter van BananaB is hier speciaal voor gemaakt. De machine heeft een druk van 10 tot 500 gram en een snijsnelheid van 10 tot 800 mm per seconde. Het LCD-display met achtergrondverlichting zorgt voor een eenvoudiger beheer van het werkproces van de snijmachine.

Je kunt 2 aandrukrollen op de geleider instellen volgens de papierbreedte. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is zeer goed. De machine doet niet onder voor veel duurdere, concurrerende producten.

De meest uitgebreide snijplotter

De Brother ScanNCut CM900 is het luxe model van de scanNcut serie. De CM900 heeft maar liefst 1100 voorgeprogrammeerde patronen en een extra groot kleurenscherm. Ook wordt de machine geleverd met een hele complete accessoire-set.

De machine heeft 2 USB-aansluitingen voor opslagmedia en pc’s. De plotter heeft een hoogwaardige afwerking en gaat zeer precies tewerk. Het apparaat is bovendien heel gemakkelijk te gebruiken, wat hem ook geschikt maakt voor beginners.

Shopgids: Alles wat je moet weten over snijplotters

Een snijplotter is geen object dat iedereen kent. Toch wordt het gebruik van de machine steeds gevarieerder en is dit al een lange tijd niet meer beperkt tot professioneel gebruik. Om de snijplotter te kopen die het beste bij je past, moet je weten hoe de machine precies werkt en waar je op moet letten bij je aankoop. Om je hierbij te helpen geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen over dit product.

meisje kijken naar foto's

Een snijplotter is een machine die teksten, logo’s en ontwerpen uit kan snijden uit verschillende materialen zoals stickerfolie, textielfolie, papier, stof en karton.
(Bron: Pelikh: 95565695/ 123rf.com)

Wat is een snijplotter?

Een snijplotter is een machine die teksten, logo’s en ontwerpen uit kan snijden uit verschillende materialen zoals stickerfolie, textielfolie, papier, stof en karton. Door de ontwerpen uit zelfklevende media te snijden, kunnen ze gebruikt worden voor bijvoorbeeld uithangborden, labels of prints voor op kleding. Maar je kunt een snijplotter ook gebruiken om leuke stickers of andere hobby-items te ontwerpen. De plotter maakt meestal verbinding met een computer via wifi, bluetooth of een USB-kabel.

Op het scherm van sommige plottermodellen kun je, afhankelijk van de functionaliteiten, de ontwerpen bewerken. Zo worden je eigen of andermans creaties gepersonaliseerd en aangepast aan de grootte van het object waarop je ze wilt drukken. Daarnaast printen sommige multifunctionele plotters ook, waardoor je twee acties tegelijkertijd kunt uitvoeren met dezelfde machine.

Wist je al dat een snijplotter zo’n veelzijdig hulpmiddel is dat hij veel verschillende toepassingen ondersteunt, of dat nou thuis, op school of in een drukkerij is?

Op zoek naar een machine om labels te printen? Kijk dan naar onze shopgids over labelprinters.

Waar gebruik je een snijplotter voor?

De snijplotter is een multifunctioneel apparaat dat voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt. In de huiselijke sfeer kan de machine bijvoorbeeld worden gebruikt om gepersonaliseerde decoratieve ontwerpen te snijden. Of om te scrapbooken of een plakboek maken. Een snijplotter is een handige tool voor iedereen die van knutselen en DIY-klusjes houdt.

Tegelijkertijd is de snijplotter onmisbaar in zeefdrukateliers en bij veel professionele drukkers. Op dit soort plekken wordt de machine vooral gebruikt om etiketten voor binnen- en buitenruimten te maken of kleding te bedrukken. Het professionele gebruik van een snijplotter maakt het mogelijk om meerdere materialen te hanteren om te worden gesneden.

afbeeldingen afdrukken

De snijplotter is een apparaat dat qua structuur lijkt op een printer, maar speciaal is ontworpen om teksten, logo’s en ontwerpen uit verschillende materialen te snijden.
(Bron: Ryzhov: 98277816/ 123rf.com)

Kan ik rechtstreeks vanaf een snijplotter printen?

Ja en nee. In theorie dient een snijplotter uitsluitend voor één doel: snijden. Toch zijn er tegenwoordig veel apparaten op de markt die multifunctioneel zijn, net zoals dat er fotokopieerapparaten met ingebouwde scanners zijn. Als je voor een dergelijk multifunctioneel apparaat kiest, kun je de ontwerpen die zijn overgebracht vanaf een computer of USB-apparaat op dezelfde machine afdrukken en snijden. Maar niet alle snijplotters printen.

Voor zeefdrukprofessionals kan deze optie om financiële en ruimtebesparende redenen nuttig zijn. Door direct te printen op dezelfde plotter waarmee je gaat snijden, is de kans op beschadiging van de ontwerpen bovendien kleiner. Multifunctionele plotters zijn echter duurder en omvangrijker. Dit is daarom alleen de moeite waard als je van plan bent de machine vaak te gebruiken.

Wat zijn de voor- en nadelen van een snijplotter in huis?

Als je overweegt om een snijplotter te kopen, is het handig om de belangrijkste voor- en nadelen van de machine te kennen. In de onderstaande tabel laten we overzichtelijk zien welke dit zijn. Zo weet je zeker of een snijplotter hetgeen is waar je naar op zoek bent. Maar we verwachten nu al dat het vooral afhangt van twee zaken: de gebruiksfrequentie en de beschikbare ruimte die je voor het apparaat hebt.

Voordelen
 • Je kunt met een snijplotter een ​​grote verscheidenheid aan materialen snijden
 • Multifunctionele modellen kunnen ook scannen en printen
 • Ze zijn een handig hulpmiddel voor het uitoefenen van je hobbies
 • Met het juiste onderhoud gaat de machine lang mee
 • Reserveonderdelen zijn niet overdreven duur
Nadelen
 • De meeste modellen vragen om een initiële financiële investering
 • Multifunctionele en professionele apparatuur nemen veel ruimte in beslag
 • Je hebt enige voorkennis nodig om de machine te bedienen

Samenvatting

In deze shopgids hebben we je alles verteld over de snijplotter, een apparaat dat misschien nog niet echt bekend is bij het grote publiek. Hun aanwezigheid is echter essentieel in elk drukkerij- of zeefdrukbedrijf. Bovendien kan het een ideaal hulpmiddel zijn voor het beoefenen van je hobbies thuis. Met een snijplotter kun je unieke decoratieve ontwerpen maken.

In dit artikel hebben we ons best gedaan een complete shopgids voor onze lezers te maken. Om dit te doen, stelden we naast het beschrijven van het product en zijn kenmerken, een lijst met de beste snijplotters op de markt op. Deze lijst zal je helpen om de belangrijkste modellen op de markt met elkaar te vergelijken en de snijplotter te kiezen die het beste bij je behoeften past.

Vond je onze shopgids over snijplotters interessant? Deel deze dan met je vrienden op je social media. Of laat hieronder je reactie achter met daarin jouw mening of ervaringen. We zijn erg nieuwsgierig!

(Fuente de la imagen destacada: Ryzhov: 93389972/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies