meisje met bikini op het strand
Laatst bijgewerkt: 16-11-2020

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

19Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

73Verzamelde opmerkingen

Ongeveer 70% van het aardoppervlak is bedekt door oceanen. Onder deze enorme hoeveelheid water wonen ware wonderen van de natuur. Door te snorkelen ontdek je ze. In tegenstelling tot duiken kun je in ondiepe wateren snorkelen en heb je hier bijna geen voorkennis voor nodig.

Een ander voordeel is dat je geen uitgebreide uitrusting hoeft te gebruiken. Als je zwemvinnen hebt en weet hoe je moet zwemmen, ben je al bijna klaar om te beginnen! Het enige dat dan nog ontbreekt is een snorkelmasker. Daarmee kun je echt gaan genieten van alle pracht en praal van de zeebodem. Om je te helpen het beste snorkelmasker te vinden, hebben we deze shopgids opgesteld.
Belangrijk om te weten

 • Een snorkelmasker is een duikbril en snorkel in één. Het is bedoeld om aan de oppervlakte te zwemmen en van de onderwaterwereld te genieten. Met een snorkelmasker kun je op natuurlijke wijze door je neus en mond ademen terwijl je de zeebodem observeert.
 • Een van de grote voordelen van snorkelmaskers is dat ze een brede kijkhoek bieden.
 • Het is belangrijk dat het masker een goed anti-condenssysteem heeft. Als dat niet het geval is, kan het masker beslaan terwijl je het gebruikt.

Onze selectie: De beste snorkelmaskers op de markt

In tegenstelling tot de klassieke duikbril, bedekken snorkelmaskers je gezicht volledig. Hierdoor kun je op natuurlijke wijze blijven ademen door je neus en mond. Bovendien bieden ze een brede kijkhoek voor het observeren van de zeeflora en -fauna. Hieronder laten we je een selectie zien van de beste snorkelmaskers van 2023.

Shopgids: Alles wat je moet weten over snorkelmaskers

Voordat je in de verborgen wonderen van de oceaan duikt, is het belangrijk om over een goede snorkeluitrusting te beschikken. Een snorkelmasker is een uitstekend alternatief voor de klassieke duikbril met een losse snorkel. Om je te helpen het snorkelmasker te vinden dat het beste bij je past, geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen over dit product.

jongen snorkelen

Een van de grote voordelen van snorkelmaskers is dat ze een brede kijkhoek bieden. (Bron: Dmosreg: 82690015/ 123rf.com)

Hoe werkt een snorkelmasker?

Snorkelen is een watersport waarbij je zwemt of drijft in het water met het gezicht naar beneden gericht. Het doet een beetje denken aan duiken, alleen blijf je aan de oppervlakte zwemmen. Je duikt dus niet ver naar beneden. Met een snorkelmasker kun je blijven ademen terwijl je snorkelt en de zeebodem bekijkt. In tegenstelling tot een duikbril en een snorkel, stelt een masker je in staat om op natuurlijke wijze door je neus en mond te ademen.

Om een ​​snorkelmasker te kunnen gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je de juiste maat kiest. Het masker moet goed op je gezicht passen om te voorkomen dat er water naar binnen lekt. De meeste snorkelmaskers hebben riempjes, zodat je het formaat aan de grootte van je hoofd kunt aanpassen. Tijdens het zwemmen moet de snorkel boven het water worden gehouden om de zuurstof binnen te laten.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een snorkelmasker?

Snorkelen is een vermakelijke activiteit waarvoor geen dure uitrusting nodig is. Het fijnste is om vinnen te gebruiken en, als je in koud water gaat snorkelen, een neopreen pak. Maar het allerbelangrijkste is om een goed snorkelmasker te gebruiken, zodat je volop van de ervaring kunt genieten. We vertellen je de belangrijkste voordelen en een aantal nadelen van een snorkelmasker:

Voordelen
 • Met een snorkelmasker heb je een duikbril en snorkel in één
 • Je kunt er de wonderen van de zeebodem mee observeren
 • Je kunt op natuurlijke wijze door je neus en mond blijven ademen
 • Ze bieden een brede kijkhoek
 • Er zijn veel verschillende maten beschikbaar, zodat je het snorkelmasker vindt dat het beste bij je gezicht past
 • Veel modellen bevatten een steun om Go Pro camera”s te plaatsen om het onderwaterlandschap vast te leggen
Nadelen
 • Als het masker niet goed past, kan er water naar binnen sijpelen
 • Over het algemeen zijn snorkelmaskers niet geschikt om tot grote diepten te duiken

Kun je een snorkelmasker dragen als je zichtproblemen heb?

Om ten volle van de onderwaterfauna en -flora te genieten, is het belangrijk dat je goed onder water kunt kijken. Als je last hebt van zichtproblemen zoals bijvoorbeeld bijziendheid, zijn hier gelukkig oplossingen voor. Allereerst zijn er snorkelmaskers met vergrootglas. 
Als je niet een te grote afwijking in je sterkte hebt, is deze optie misschien voldoende.

Een ander alternatief is het dragen van contactlenzen. We raden je aan om met een oogarts te praten om de meest geschikte optie te ontdekken. Ten slotte is er de mogelijkheid om een ​​bril op sterkte in het masker te plaatsen. Op het internet zijn er verschillende tutorials te vinden die laten zien hoe je dit doet, hoewel het altijd de moeite waard is om eerst met een ​​expert te raadplegen.

Uit welke onderdelen bestaat een snorkelmasker?

Voordat je een snorkelmasker gebruikt om te snorkelen, is het belangrijk om te weten uit welke onderdelen het bestaat. Als je dit weet, weet je zeker dat je het masker op de juiste manier gebruikt. Om deze reden laten we hieronder zien wat de belangrijkste onderdelen van een snorkelmasker zijn. Deze kunnen natuurlijk van model tot model verschillen.

 • Glas: Dit is het grootste deel van het masker en tevens het gedeelte dat je gezicht van het water scheidt. Het is meestal gemaakt van gehard glas of polycarbonaat. Over het algemeen bieden de glazen van een snorkelmasker een brede kijkhoek, van meestal 180 graden.
 • Snorkel: Dit is het deel waardoor de lucht het masker binnenkomt. De vorm kan van model tot model verschillen. Ze zijn echter allemaal ontworpen om boven het wateroppervlak te blijven als je met je gezicht onderwater zwemt. Veel snorkelmaskers hebben een snorkel die kan worden ingeklapt of zelfs van het masker afgehaald kan worden om hem eenvoudig te vervoeren en op te slaan. Er zijn ook modellen die een vergrendelingssysteem op de snorkel hebben. Zo zal er, zelfs als je het masker volledig onderwater houdt, geen water door de snorkel naar binnen komen.
 • Verstelbanden: De meeste snorkelmaskers hebben verstelbanden waarmee je het formaat van het masker aan je gezicht kunt aanpassen. Het is belangrijk dat de bandjes elastisch en resistent zijn. Hoewel er verschillende maten maskers zijn, hebben ze praktisch allemaal een verstelbaar bandsysteem.
 • Ademhalingssysteem: Sommige modellen hebben een meerkanaals ademhalingssysteem. Op deze manier komt de luchtstroom van buiten aan de ene kant binnen en gaat de uitgeademde lucht er aan de andere kant weer uit. Dit systeem zorgt ervoor dat het masker niet beslaat en dat er geen koolstofdioxide binnenin het masker ophoopt.
 • Helm: Dit is het onderdeel dat het snorkelmasker aan je gezicht verbindt. Normaal gesproken is het gemaakt van siliconen, zodat het gemakkelijk hecht. Bij het plaatsen van het masker is het belangrijk om goed op te letten of het op je haar aansluit. Als dat niet het geval is, kan er water naar binnen lekken.
 • Camera-ondersteuning: De meeste snorkelmaskers hebben een onderdeel waar je een Go Pro of een andere action camera op kunt plaatsen. Meestal zit het uitsteeksel tussen het masker en de snorkel. Op deze manier kun je eenvoudig foto’s en video’s van de zeebodem vastleggen. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk dat de camera is voorzien van een goede waterdichte behuizing.

Met een snorkelmasker hoef je niet zoals bij een traditionele snorkelset je adem in te houden of te prutsen met je duikbril. Dat maakt het een stuk makkelijker om het masker te gebruiken en te genieten van de onderwaterwereld.

Hoe moet je een snorkelmasker schoonmaken?

Het is erg belangrijk om je snorkelmasker schoon te houden, vooral als je het in zout water gebruikt. Zand en zout kunnen krassen op het glas veroorzaken. Daarom is het noodzakelijk om het masker na elk gebruik met zoet water te wassen, inclusief de snorkel en de verstelbanden. Je kunt het snorkelmasker aan de lucht laten drogen of een doek gebruiken die geen vezels achterlaat. Controleer ook altijd even of er niets zit dat de snorkel blokkeert.

Samenvatting

Snorkelen is een vermakelijke activiteit die je de mogelijkheid geeft om dichter bij de wonderen van de onderwaterwereld te komen. Om te snorkelen is het belangrijk om over de juiste uitrusting te beschikken. Het snorkelmasker is een van de belangrijkste onderdelen. Het is een goed alternatief voor de klassieke duikbril.

Een snorkelmasker is een duikbril en snorkel in één. Dat is handig! Eén van de grote voordelen van het masker is dat je op natuurlijke wijze door je neus en mond kunt blijven ademen. Bovendien hebben de meeste snorkelmaskers een brede kijkhoek. Zo kun je volop genieten van de onderwaterflora en -fauna. Maar vergeet niet dat je veiligheid voorop staat. Zorg er daarom voor dat je een model koopt dat aan alle veiligheidsnormen voldoet.

We hopen dat deze tips je helpen om jezelf onder te dompelen in de wereld van snorkelen. Vond je onze shopgids over snorkelmaskers interessant? Deel het artikel dan op social media met je vrienden en familie of laat hieronder je reactie achter. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Hoda: 106576970/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies