Portrait Of Girl Standing In Garden Next To Playhouse
Laatst bijgewerkt: 14-08-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

24Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

53Verzamelde opmerkingen

Speelhuisjes bieden kinderen veel plezier in de buitenlucht. De huisjes zijn ongeveer net zo groot, of iets groter, als de kinderen, waardoor het al snel als een toevluchtsoord kan gaan voelen. In deze gezellige huisjes kunnen kinderen met hun vrienden of alleen spelen, een boekje lezen of gewoon uitrusten op hun favoriete plekje.

Kinderen zijn dol op speelhuisjes omdat ze hen een enorm gevoel van vrijheid bieden. Ze kunnen het huis helemaal naar eigen wens inrichten en er uren in doorbrengen. Als je op zoek bent naar een speelhuisje voor kinderen, raden we je aan om deze gids verder te lezen. Je vindt hieronder een reeks interessante tips om het perfecte huisje voor jou en je kinderen te kiezen.
Belangrijk om te weten

 • Speelhuisjes voor in de tuin worden voor buitenshuis gebruik ontworpen. Ze zijn daarom meestal gemaakt van materialen die bestand zijn tegen de regen of zon, zoals bijvoorbeeld hout of plastic.
 • Het is speelgoed dat de creativiteit van de kinderen ten goede komt en hen in staat stelt om plezier te hebben in de open lucht. Speelhuisjes voor in de tuin moedigen op deze manier contact met de natuur aan.
 • Sommige modellen zijn uitgerust met allerlei accessoires, van een terras, schutting, openslaande ramen of schoorsteen tot een brievenbus of zelfs een glijbaan.

Onze selectie: De beste speelhuisjes voor in de tuin

Soms is het heel makkelijk om een kind gelukkig te maken. Als je een tuin hebt, doe je dit al snel door er een speelhuisje in neer te zetten. De opties zijn talrijk. Er zijn modellen die veel details bevatten, zoals verschillende verdiepingen, een veranda, trap, achterdeur of ramen. Hieronder vind je de top 5 met beste speelhuisjes die er op de markt verkrijgbaar zijn:

Het leukste speelhuisje voor het moderne hutten bouwen

Dit prachtige speelhuisje van Fantasy Forts heeft alles wat een kind zich maar kan wensen. Met het 34-delige huttenbouw-pakket kan je kind vanaf nu thuis een eigen hut binnen bouwen. De liefdevol ontworpen buitengevel met zijn hout- en steenlook is een echte blikvanger in iedere tuin.

Kinderen zullen zichzelf uren vermaken. Het pakket heeft een handige werkbeschrijving. Misschien moet je je kinderen op het begin even op weg helpen, maar al snel gaan zij volledig hun eigen gang.

Het speelhuisje dat eenvoudig in elkaar te zetten is

De vrolijke kleuren van het speelhuisje van LittleTom trekken direct de aandacht van ieder kind. De combinatie van het huis met de picknicktafel en 2 bankjes maakt dit een perfecte speelplek waar de creativiteit van kinderen geen grenzen kent. Het huisje is gemaakt van hoogwaardig kunststof. Het stabiele weerbestendige frame kan daardoor gemakkelijk buiten blijven staan. Het is eenvoudig te reinigen met een vochtige doek.

Het kinderhuisje is stabiel en stevig. De afgeronde hoeken en randen zorgen voor de veiligheid van je kind. Het is groot genoeg om er tegelijkertijd met 2 tot 3 kinderen in te spelen. De deur en de ramen kunnen worden geopend en gesloten. Een aantal geïntegreerde spelelementen zorgen voor nog meer speelplezier. De tafel kun je zowel aan de binnen- als buitenkant van het huisje bevestigen. Voor de installatie heb je geen gereedschap nodig, wat ervoor zorgt dat ook de ouders zonder teveel gedoe van dit huisje kunnen genieten!

Het beste speelhuisje in tipi-tentvorm

De tipi tent van 7Style Collection laat de fantasiewereld van ieder kind op hol slaan. Dankzij de prachtige, natuurlijke kleur is het ook voor ouders niet vervelend om deze tent in hun tuin te plaatsen. De kwaliteit van het materiaal is uitstekend en duurzaam en beschermt je kinderen tegen insecten en ongedierte.

De tent biedt voldoende speelruimte om alle vriendjes van je kinderen uit te nodigen. Ook nodigt de tent uit om zelf met je kinderen mee te spelen.

Het beste speelhuisje voor kinderen van 2 jaar oud

Het speelhuisje van Feber is ontworpen voor kinderen vanaf 2 jaar oud. Wat de meeste aandacht trekt, is het vrolijke en kleurrijke ontwerp. Het ontbreekt dit wit met groene huis niet aan details. Het heeft een mooi dak en een deur die je open en dicht kunt doen om gemakkelijk naar binnen en buiten te gaan. Het huisje is gemaakt van resistent en stevig materiaal.

Zowel de materialen als de kleuren zijn solide. Het is daarom een product dat goed beschermd is tegen zonlicht en temperatuurveranderingen. Het huisje meet 1.24 m hoog, 1.08 m breed en 85 cm diep. Het is eenvoudig te monteren. Het huis heeft een venster op elke gevel voor nog meer plezier. Binnenin is het groot genoeg om 3 kinderen tegelijkertijd te laten spelen. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is uitstekend in orde!

Shopgids: Wat je moet weten over speelhuisjes

Speelhuisjes voor in de tuin zijn speelgoedartikelen waar het kind waarschijnlijk veel tijd mee zal doorbrengen. Het is daarom belangrijk om bepaalde aspecten van dit product in gedachten te houden, als je het meest geschikte speelhuisje wilt kiezen. Hieronder vind je enkele belangrijke details die je moet weten over tuinhuisjes voor kinderen.

Kids playing with a toy kitchen in a summer garden

Speelhuisjes voor in de tuin zijn synoniem voor plezier.
(Bron: Famveldman: 40928229/ 123rf.com)

Zijn kindertuinhuisjes bestand tegen alle weersomstandigheden?

Speelhuisjes zijn in principe ontworpen om buitenshuis te worden geplaatst. Ze zijn daarom meestal gemaakt van materialen die voor een langere tijd mee gaan, maar ook tegen allerlei weersomstandigheden bestand zijn. Toch kan na het verstrijken van de tijd de regen of intense zon op den duur de tuinhuisjes langzaamaan aan gaan tasten.

Het is daarom ten alle tijde het beste om een speelhuisje te kopen dat is gemaakt van resistente en stabiele materialen, zoals bijvoorbeeld plastic of hout. Als je voor hout kiest, is het belangrijk dat dit een dik en stevig houtsoort is, zoals bijvoorbeeld naaldhout of van een sparrenboom.

Vergeet niet om ervoor te zorgen dat ook de kleuren solide zijn, zodat ze niet beschadigd raken door zonnestraling.

Wat zijn de voordelen van speelhuisjes voor kinderen?

Speelhuisjes voor in de tuin zijn er niet alleen om je tuin mooi aan te kleden of plezier te bieden aan de kleintjes. De realiteit is dat speelhuisjes ook bepaalde voordelen bieden voor de ontwikkeling van kinderen. Het zijn speelgoedartikelen die de verbeelding en creativiteit van het kind stimuleren, omdat ze tijdens het spel verschillende situaties zullen bedenken en naspelen.

De huisjes zijn daarnaast een geweldig hulpmiddel om de onafhankelijkheid van het kind te promoten. Ze laten je kind genieten van een momentje voor zichzelf, of dat nu is om bijvoorbeeld te spelen of te lezen. Tegelijkertijd bieden tuinhuisjes ook de kans op team- en samenwerkingsspellen, omdat de kinderen ze kunnen delen met hun vrienden. Ten slotte stimuleert een speelhuisje het contact met de buitenlucht en de natuur.

little toy house in front a tree

Speelhuisjes zijn niet alleen een bron van vermaak voor kinderen, ze zijn ook nog eens erg decoratief.
(Bron: _Alicja_/ pixabay.com)

Zijn speelhuisjes voor in de tuin makkelijk in elkaar te zetten?

Over het algemeen is de montage van speelhuisjes vrij eenvoudig. Vergeet ook niet dat als het huisje eenmaal is gemonteerd, dit vanaf dat moment altijd kan worden gebruikt. Maak je dus niet teveel zorgen, het valt best mee! Afhankelijk van het model kan een tuinhuisje uit één of meerdere stukken bestaan. Als je gewoon netjes de instructies volgt, ben je meestal zo klaar.

De lichtere modellen, bijvoorbeeld de modellen die van katoen worden gemaakt, worden meestal geleverd in een bijbehorende zak. In deze gevallen is de montage vaak nog eenvoudiger dan wanneer het huisje is gemaakt van hout of plastic. Meestal worden ook de tools die je nodig hebt om het huisje in elkaar te zetten meegeleverd met het pakket.

Zijn speelhuisjes voor in de tuin veilig voor kinderen?

Veiligheid is een niet-betwistbare factor wanneer we het over kinderartikelen hebben. Vooral als het gaat om speelgoed dat door hun formaat of hun gewicht ernstige schade kan veroorzaken als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Wat natuurlijk wel eens voor kan komen bij kinderspeelgoed… Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat ze het speelhuisje dat je koopt, een CE-markering heeft en daarmee voldoet aan de Europese regelgeving.

Cute small kids with fancy sunglasses

Tuinhuisjes zijn ideaal voor je kinderen om lekker buiten te spelen.
(Bron: Bak: 22306338/ 123rf.com)

Portrait Of Girl Standing In Garden Next To Playhouse

Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de materialen geschikt zijn voor het kinderspel. Als het huisje bijvoorbeeld ramen heeft, is het belangrijk dat deze niet van echt glas gemaakt zijn. Een materiaal zoals methacrylaat of ander soort plastic kan een uitstekend alternatief zijn. Zorg er in ieder geval voor dat het huisje geen scherpe randjes heeft zodat het kind zich nergens aan kan snijden.

Een veilig speelhuisje voor kinderen in de tuin is er één dat:

 • Geen harde hoeken of uitstekende randen heeft
 • Vrij is van splinters of elementen waar het kind zich aan kan snijden
 • Voldoende solide en stabiel is
 • Gemaakt is van materialen die geschikt zijn voor kinderen (bijvoorbeeld methacrylaat in plaats van glas)

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Om het meest geschikte speelhuisje voor in de tuin te kiezen, zijn er verschillende criteria die je in gedachten moet houden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de aanbevolen minimale leeftijd van het kind en de productiematerialen. Hieronder laten we je de belangrijkste aankoopcriteria zien, voor een succesvolle aankoop.

 • Leeftijd bij gebruik
 • Materiaal
 • Ontwerp
 • Omvang
 • Montering

Leeftijd bij gebruik

Afhankelijk van het ontwerp of de afmetingen van het huisje, is deze geschikt voor een bepaalde leeftijdscategorie. Er zijn bijvoorbeeld modellen die worden aanbevolen voor kinderen vanaf 2 jaar oud. Andere modellen, omdat deze bijvoorbeeld meer details hebben, zijn weer meer geschikt voor de wat grotere kinderen. We zouden kunnen zeggen dat een optimale leeftijd vanaf 5 jaar is.

De meeste kinderen zijn ongeveer tot de adolescentie gefascineerd door het idee van het hebben van hun eigen onderdak. Ze kunnen daar rustig spelen, zitten, lezen, uitrusten of nadenken. Over het algemeen staat de aanbevolen leeftijd van gebruik overigens op de verpakking van het product, aarzel dus niet om deze te raadplegen.

Materiaal

Het is van essentieel belang om rekening te houden met de fabricagematerialen bij het kiezen van een kindertuinhuisje. Hierbij spelen ook factoren als het klimaat een rol. Omdat het items zijn die buiten geplaatst worden, moet je rekening houden met de verschillende weersomstandigheden. Als het veel regent, is het handig om te kiezen voor anticorrosieve of plastic materialen.

Hout is een van de meest geschikte materialen voor een tuinhuisje, en dan met name de stevigere houtsoorten, zoals dat van de sparrenboom. Hout ondersteunt zelfs de warmste klimaten tot in perfectie. Nog beter is als het hout van tevoren wordt behandeld, om het zo nog langer te kunnen blijven gebruiken. Zorg er in elk geval voor dat de afwerking van het huisje optimaal is.

Materiaal van het huisje Voordelen
Hout Mooi en natuurlijk ontwerp. Geschikt voor zeer warme klimaten. Grote stevigheid en stabiliteit.
Plastic Geschikt voor regenachtige klimaten. Bestendig en eenvoudig in elkaar te zetten.

Ontwerp

Het tuinhuisje moet natuurlijk vooral aantrekkelijk zijn voor het kind zelf. Dit betekent dat je rekening moet houden met de smaak en voorkeuren van je kind. Er bestaan veel verschillende modellen, met eindeloze karakters, ontwerpen en kleuren. De speelhuisjes zijn ook beschikbaar in allerlei soorten en maten: vierkant, driehoekig, asymmetrisch en meer.

Extra leuk is het als de favoriete personages van je kind op het huisje zijn afgebeeld. Denk bijvoorbeeld aan de helden van Paw Patrol, Mickey Mouse, Peppa Pig of Cars, om er maar een paar te noemen. Met zijn of haar favoriete vriendjes op de muren afgebeeld, zal je kind zich vanaf het begin vertrouwd voelen in het huis. Vergeet tot slot ook niet naar andere accessoires te kijken, zoals een terras, openslaande ramen, glijbaan of mailbox.

Omvang

De grootte van het speelhuisje hangt nauw samen met de leeftijd van het kind. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een cadeau voor een 2-jarig kind, kan een klein huis van ongeveer een meter lang perfect zijn. Het is natuurlijk wel zo dat hoe breder, hoe meer kinderen er tegelijkertijd in kunnen spelen.

Het is dus belangrijk om rekening te houden met de de leeftijd en de afmetingen van de toekomstige gebruikers van het tuinhuisje. Als het huisje bedoeld is voor kinderen die al een beetje ouder zijn, is een hoogte van minstens 1,5 m geschikt. Bedenk van tevoren waar je van plan bent om het huisje te installeren en schat de beschikbare ruimte in. Op deze manier zorg je ervoor dat je het perfecte model kiest.

Montering

Tot slot is het, met name voor de ouders, belangrijk om rekening te houden met het gemak waarmee je het huisje in elkaar zet. Normaal gesproken zijn het de ouders, met de hulp van de kinderen, die verantwoordelijk zijn voor het opzetten van de speelhuisjes. We raden aan om op zoek te gaan naar een huisje dat niet al te moeilijk in elkaar te zetten is. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat het huis volkomen veilig is voor de kinderen, zonder dat het je heel veel tijd kost.

Gebruikelijk is dat het product niet alleen wordt vergezeld door de nodige onderdelen, maar ook door de gereedschappen die je eventueel nodig hebt voor de montering. Op deze manier heb je geen andere hulpmiddelen meer nodig. Goed om te weten is dat je over het algemeen geen professional hoeft te zijn om een kinderhuisje in elkaar te zetten.

Sara PalaciosChildcare Blogger
“Plastic speelhuisjes zijn het meest praktisch, ze worden ontworpen om bestand te zijn tegen alle soorten slecht weer.”

Samenvatting

Speelhuisjes dragen bij aan de fantasiewereld van kinderen. Kinderen worden direct enthousiast als ze de huisjes zien. Ze zullen zich meteen tot het speelgoed aangetrokken voelen, omdat ze het gevoel krijgen dat ze vanaf nu hun eigen huis hebben. Op die manier kunnen ze spelen dat ze zijn zoals hun ouders. Daarnaast geeft het ze een toevluchtsoord waar ze kalm en veilig kunnen zijn.

Er bestaan verschillende soorten speelhuisjes. Over het algemeen wordt ieder model voor een bepaalde leeftijdscategorie ontworpen. Er zijn modellen die speciaal bedoeld zijn voor kinderen van 2 jaar en weer andere modellen die juist meer geschikt zijn voor de wat oudere kinderen. Eén ding is zeker: Je kinderen zullen dol zijn op hun nieuwe speelhuisje. We hopen je met deze gids geholpen te hebben het juiste speelhuisje voor jou en je gezin te vinden.

Als je ons artikel over speelhuisjes voor in de tuin leuk vond, aarzel dan niet om hieronder je reactie achter te laten en het artikel te delen op social media!

(Bron van de header afbeelding: Famveldman: 30781290/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies