Spelletjes voor twee spelers
Laatst bijgewerkt: 14-08-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

22Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

55Verzamelde opmerkingen

Gezelschapsspellen zijn niet alleen voor groepen. Bij het zoeken naar bordspellen voor twee spelers, denk je vast aan schaken of dammen. Er bestaan er echter veel meer. Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan bordspellen op de markt die speciaal voor twee spelers zijn gemaakt.

Bordspellen zijn één van de beste manieren van tijdverdrijf met een vriend, vriendin of familielid. Of je je nu wilt spelen met je zoon of dochter of een leuke avond wilt doorbrengen met je partner, er zijn producten voor elke behoefte. In deze gids laten we je alles zien wat je moet weten als je op zoek bent naar een bordspel voor twee personen.
Belangrijk om te weten

  • Om plezier te hebben met een goed bordspel heb je geen grote groep nodig. Er zijn veel spellen speciaal gemaakt voor twee spelers.
  • Hoewel de meeste spellen competitiegericht zijn, zijn er producten waarmee je als een team kunt werken. Wij raden deze aan om de banden tussen de spelers te versterken.
  • Het spelen van een bordspel voor twee spelers met je kind is de ideale manier van tijdverdrijf. Kies spelletjes die leuk zijn voor jullie allebei.

Onze selectie: De beste spelletjes voor twee spelers op de markt

In dit segment hebben we een selectie van de 5 beste spellen voor twee spelers voor je uitgezocht die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van het perfecte spelletje een stuk eenvoudiger.

Het klassieke spelletje voor twee spelers

Wie kent het niet? Het alom bekende gezelschapspel Rummikub! In dit spel draait het om het maken van mooie reeksen met de gekleurde cijfers op je bordje. Degene die zo snel mogelijk de stenen op zijn of haar bordje ziet weg te spelen door de juiste combinaties te leggen, wint.

In dit spel combineer je inzicht, durf en tactiek. Rummikub is geschikt voor 2 tot 4 spelers. Dankzij de goede kwaliteit gaat het spel lang mee.

Het leukste kaartspel voor twee spelers

Uno is een leuk kaartspel voor de hele familie. Met dit spel heb je gegarandeerd urenlang speelplezier en gezellige spellenmiddagen- en avondjes. Het spel is geschikt voor 2 tot 10 spelers, vanaf 7 jaar oud.

Je kunt het spel dus met meerdere spelers spelen, maar zelfs met 2 spelers blijft het leuk. Uno is een levendig spel dat snel gespeeld kan worden. En zeker niet alleen voor de kleintjes geschikt!

Het leukste dobbelspel voor twee spelers

Bij Qwixx hoef je niet meer op je beurt te wachten: iemand dobbelt en iedereen kan van de worp gebruik maken. Hoe meer getallen je op je scoreblad kan aankruisen, hoe meer punten je krijgt.

Het spel is zeer populair in Nederland, en wij begrijpen waarom! De regels zijn vrij eenvoudig uit te leggen, waardoor je lekker snel aan het spelen bent. Het spel blijft spannend tot de laatste worp. Qwixx heeft verschillende internationale spellenprijzen gewonnen.

Het leukste bordspel voor twee spelers

Met het Ticket to Ride Europe bordspel reis je per trein over het hele continent. Het is de bedoeling dat je de routes op je bestemmingskaarten volbreng door verbindingen tussen steden te claimen, die je mag bouwen als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt.

Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met je treinnetwerk, dan ben jij de winnaar. Het spel is simpel om uit te leggen, waardoor je snel aan de slag kunt.

Het spannendste spelletje voor twee spelers

Dit is een heel leuk en spannend spel waar je Mr. X moet zien te pakken krijgen voor hij ontsnapt. Je doorkruist Londen om hem te vinden en probeert hem via tactiek, tips en inzicht de pas af te snijden. Dit spel is een echte aanrader voor wie van spelletjes houdt zoals Cluedo e.d. Deze versie van het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar.

Het spel heeft de spelinstructies ook in het Nederlands. Het kan met 2-6 spelers gespeeld worden, maar deze uitgave is bijzonder geschikt voor twee spelers. De reviews melden dat het een super leuk spel is om vooraf te leren nadenken over wat de andere speler zal gaan doen! De speelduur is gemiddeld ongeveer 45 minuten.

Shopgids: Alles wat je moet weten over spelletjes voor twee spelers

Het is van groot belang dat je voordat je een spel voor twee spelers koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

Spelletjes voor twee spelers

Wij zijn dol op bordspellen omdat kinderen er plezier aan beleven en ervan leren zonder een beeldscherm nodig te hebben.
(Bron: auremar: 44435803/ 123rf.com)

Waarom heb ik een spel voor twee nodig?

We zijn dol op bordspellen omdat kinderen er plezier aan beleven en ervan leren zonder een beeldscherm nodig te hebben.

We hebben echter de neiging om ze alleen te gebruiken als de familie samen is. De bordspellen voor twee personen zijn een uitstekend alternatief waar je alle dagen van kunt genieten. Zo kunnen jij en je zoon of dochter plezier hebben zonder dat er een grote groep nodig is.

Een spel dat door twee spelers wordt gedeeld kan de spelers dichter bij elkaar brengen. Dit is vooral nuttig wanneer er rivaliteit is in de relatie, zoals voorkomt tussen broers en zussen. Bordspellen voor twee personen die teamwerk vereisen kunnen de band tussen de twee versterken.

Zijn alle spellen geschikt voor twee spelers?

De meeste bordspellen zijn vooral gemaakt voor groepen. Hoewel je sommige spellen voor meerdere spelers ook met twee personen kunt spelen, zijn de meeste leuker om met een groep vrienden of in familie te spelen. Als je wilt dat een spel tussen twee spelers leuk is, raden we je daarom aan om te zoeken naar producten die speciaal voor dat doel worden aanbevolen.

Bordspellen voor twee kunnen verschillende spelvormen hebben. Veel bekende bordspellen hebben ook versies die speciaal ontworpen zijn voor twee personen. De spelwijze voor twee spelers is totaal verschillend, wat het een heel anders spel maakt.

Spelletjes voor twee spelers

Bordspellen voor twee personen die teamwerk vereisen kunnen de band tussen de twee versterken.
(Bron: Daniela Staerk: 39453425/ 123rf.com)

Waar moet ik aan denken als ik een bordspel met mijn kind speel?

Spelen met je kleintje is zeer aangenaam. Bordspellen zijn een heel goed educatief hulpmiddel voor jonge kinderen. Voor oudere kinderen zijn ze een uitstekende manier om quality time te delen. Het delen van een spel tussen twee kan helpen om je relatie te versterken. En als het een spel is dat jullie allebei leuk vinden, dan kan het niet misgaan.

Veel ouders hebben de neiging om hun kinderen altijd te laten winnen, vooral als het om hele kleine kinderen gaat. Anderen vinden dat dit hen een misleidend gevoel van veiligheid geeft. Kinderen moeten leren verliezen en de nederlaag accepteren. De opwinding van de overwinning draagt echter bij aan een gezond gevoel van eigenwaarde. Daarom raden we je aan om het af te wisselen.

Welke soorten bordspellen voor twee spelers zijn er?

In dit artikel hebben we het al over spellen gehad die competitief zijn en andere die coöperatief zijn, en die samenwerking vereisen. Dit onderscheid is zeer belangrijk bij de keuze van het ideale spel. Bijna alle klassieke bordspellen zijn competitief. De spelletjes waarbij je moet samenwerken zijn aardig recent en minder gebruikelijk, maar wel erg leuk.

Soort spel Speelwijze Resultaten
Competitief Bij het spel moeten de twee spelers met elkaar concurreren. Bij sommige kunnen er teams worden gevormd Uiteindelijk is er één winnaar en één verliezer
Coöperatief De spelers werken samen om het spel te winnen. Deze zijn meestal strategisch Het resultaat is hetzelfde voor beide spelers: Ze winnen allebei of ze verliezen allebei

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een spelletje voor twee spelers om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om het spel te vinden dat het beste bij jou en je tegenspeler past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van het spel voor twee spelers dat jullie nodig hebben:

Duur van het spel

Eén van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een bordspel is de speeltijd. Dit is vooral relevant als het gaat om een spel voor twee personen. Als je met een grote groep speelt, vliegt de tijd voorbij. Hoewel het delen van een spel tussen twee mensen ook leuk is, kan het minder dynamisch zijn.

Meerdere uren spelen met een enkele tegenstander kan vervelend worden, vooral als het spel in kwestie veel concentratie vereist. Daarom raden we je aan om spellen te kiezen die niet te lang duren. Alle spelletjes die in onze Ranking staan zijn relatief kort, spannend en vooral heel vermakelijk.

Spelletjes voor twee spelers

Bordspellen zijn een geweldig educatief hulpmiddel voor jonge kinderen.
(Bron: Vadim Guzhva: 115674923/ 123rf.com)

Relatie tussen de spelers

Het juiste bordspel hangt af van wie het speelt. Veel ouders zoeken bordspellen als ze twee kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Aangezien er vaak veel rivaliteit is tussen broers en zussen, raden we aan om voor hen coöperatieve spelletjes te spelen, vooral als ze erg jong zijn. Op deze manier worden ruzies vermeden en zal het teamwork ze dichter bij elkaar brengen.

Om met vriendjes te spelen, raden we spelletjes aan die de kinderen laten lachen. Als jij degene bent die ermee gaat spelen, zoek dan naar een spel dat jullie beiden zal vermaken, zodat jij je niet verveelt als je kind van geen ophouden weet.

Leeftijd van je zoon of dochter

Als je op zoek bent naar een product voor kinderen onder de 10 jaar, raden we je aan om te kiezen voor coöperatieve spelletjes. Zulke spelletjes stellen kinderen in staat samen te werken. Kies een product dat zo dynamisch mogelijk is en waarvan de spelletjes niet te lang duren. Op deze manier verliest je kind geen interesse.

Als je op zoek bent naar een spel voor tieners om met hun vrienden te spelen, raden we je aan om te kiezen voor competitieve en strategische spelletjes. Op deze leeftijd heeft je kind een intellectueel stimulerend spel nodig. Wij raden hetzelfde aan als het om volwassenen gaat.

Moeilijkheidsgraad van het spel

Bordspellen voor twee personen zijn net zo divers als die voor groepen. Er zijn ingewikkelde en strategische, maar ook eenvoudige en dynamische spelletjes. Het voordeel van de gecompliceerde spellen is dat ze de kinderen langer zullen vermaken en variatie tussen de spellen mogelijk maken. Dit soort spelletjes kunnen de lievelingsspellen van je kind worden.

Een goed spel voor twee hoeft niet te ingewikkeld te zijn om leuk te zijn. Als het spel eenvoudig is en het resultaat bijna altijd hetzelfde is, raden we aan om de frequentie waarmee je kind het spel speelt te verminderen. Op die manier zal je zoon of dochter zich niet vervelen.

Originaliteit

In het digitale tijdperk is het moeilijker om de aandacht van kinderen te trekken zonder daarbij de technologie te gebruiken. Bordspellen doen dat nog steeds, maar ze moeten voortdurend worden vernieuwd. Hoewel schaak- of damspellen klassiekers zijn, zijn ze misschien niet zo spannend voor je kleintje.

Het is de moeite waard om op zoek te gaan naar originele producten om de interesse van kinderen te wekken. Zoek nieuwe speltechnieken en een opvallende vormgeving. Bijzondere bordspellen zullen je kind nieuwsgierig maken. De producten die wij in onze Ranking opnemen, voldoen aan deze voorwaarden.

Samenvatting

Bordspellen zijn een leuk tijdverdrijf voor elke gelegenheid. Je hebt geen groep nodig om ze te spelen, er is een enorme diversiteit aan bordspellen voor twee spelers op de Nederlandse markt. Het is een goed idee om ze in huis te hebben, omdat ze verschillende spelvormen mogelijk maken en bijdragen aan het versterken van de affectieve banden tussen spelers.

Het onderscheid tussen coöperatieve en competitieve spelletjes is vooral relevant als het gaat om een spel voor twee spelers. Om de juiste categorie te kiezen, moet je bepalen wie er met het spel dat je kiest zal spelen. De dynamiek tussen broers en zussen, tussen vrienden of tussen ouders en kinderen kan heel verschillend zijn en vraagt om andere speltechnieken.

Vond je ons artikel over spelletjes voor twee spelers interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij het perfecte spelletje voor twee spelers kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Petro: 34109971/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies