Pastillas
Laatst bijgewerkt: 26-11-2019

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

20Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

57Verzamelde opmerkingen

Je hebt misschien al wel eens gehoord van de superfood spirulina. Het kan zijn dat je het zelfs al dagelijks gebruikt, maar wat is spirulina nu echt en wat doet het met je lichaam? Veel mensen voelen zich vaak vermoeid of hebben weinig energie. Heb je diabetes of een hoog cholesterolgehalte? Wil je je dieet aanvullen met een voedingssupplement van hoge kwaliteit? Als je je in één van deze vragen herkent, is spirulina mogelijk een goede optie voor jou.

Spirulina is een eencellige blauw-groene zoutwateralg met een waanzinnig voedingsprofiel. De alg heeft veel voordelen voor onze gezondheid. Het is een bron van eiwitten, gezonde vetten, vitamines en mineralen. Deze superfood biedt toegevoegde waarde dankzij de stimulerende, antioxiderende en immunostimulerende eigenschappen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!Belangrijk om te weten

  • Spirulina is een superfood. Het vervult niet alleen een voedingsfunctie, maar verbetert ook je gezondheid en voorkomt bepaalde ziekten.
  • Spirulina heeft een revitaliserend, ontgiftend en antioxiderend effect. Het is verkrijgbaar in poeder- en tabletvorm.
  • Spirulina-producten zijn geschikt voor veganisten en mensen met coeliakie of een glutenintolerantie. De inname van spirulina helpt bij de opbouw en het onderhoud van weefsels, zoals de huid en spieren, en zorgt voor meer energie bij vermoeidheid.

Onze selectie: De beste spirulina-supplementen op de markt

Er zijn veel verschillende spirulina-supplementen op de markt. Spirulina is over het algemeen verkrijgbaar in 2 vormen: spirulina in poeder- en tabletvorm. Hieronder laten we je zien welke producten als beste uit onze test komen, zodat je het supplement kunt kiezen dat het beste bij je past.

Het spirulina-supplement met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

De prijs-kwaliteitsverhouding van het spirulina-supplement van Nature Love is uitstekend. De tabletten zijn voor 100% gemaakt uit pure organische spirulina-algen. In een verpakking zitten 500 tabletten. Ieder tablet bevat 6000 mg biologische spirulina. Per dag wordt het aangeraden om 12 tabletten te nemen. De tabletten zijn veganistisch en vrij van aroma’s, kleurstoffen en ongewenste stabilisatoren. Klanten geven aan zich opgemerkt fitter te voelen wanneer zij dit supplement gebruiken.

Het beste budget spirulina-supplement

Als je voor het eerst een spirulina-supplement wilt gebruiken, is het supplement van Natural Elements misschien iets voor jou. De 500 tabletten bevatten elk 200 mg organische Chlorella Vulgaris en 200 mg Spirulina Pratensis per tablet. Het supplement wordt voor 100% uit algen verkregen en is dus volledig vrij van ongewenste toevoegingen. Klanten geven aan dat zij zeer tevreden zijn met de betaalbare prijs van dit product.

Het beste spirulina-supplement uit Hawaii

Hawaiiaanse spirulina, ook wel Spirulina Pacifica genoemd, is een speciale soort van de eetbare spirulina alg. Deze soort groeit in ondiep water in een mix van zoet en zoutwater. Het supplement van Hawaiian Spirulina is 100% natuurlijk en vegan. Het poeder komt vers vanuit Hawaii en heeft alle positieve eigenschappen die Hawaiiaanse spirulina biedt. Dankzij de poedervorm is het product zeer geschikt om te mengen in een smoothie of met ontbijtgranen te combineren.

Het beste biologische spirulina-supplement

Het spirulina-supplement van MySuperfoods is een biologisch product. Het poeder bevat 100% puur organisch spirulina-poeder. Dit is een van de meest voedzame voedingsmiddelen op de planeet, boordevol eiwitten, vitamines, chlorofyl, ijzer en calcium. Het maakt deel uit van een gezond dieet dat kan helpen bij gewichtsverlies. Het product is biologisch gecertificeerd door de Soil Association. Het is volledig natuurlijk en bevat geen kunstmatige kleuren of conserveermiddelen.

Shopgids: Alles wat je moet weten over spirulina

26

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Zodra je hebt besloten dat je je voedingspatroon en dus je gezondheid wilt verbeteren met een spirulina-supplement, moet je bepaalde aankoopcriteria overwegen om het beste supplement te kiezen:

Smaak

Spirulina heeft een intense en onderscheidende smaak, die zeer opvallend is in poedersupplementen. Als je niet van de smaak van Spirulina houdt, raden we daarom aan om voor tabletten te kiezen, aangezien die een zachtere smaak hebben.

Als dit de eerste keer is dat je een spirulina-supplement gaat kopen en je toch spirulina-poeder wilt proberen, raden we aan om te beginnen met een kleine verpakking, van bijvoorbeeld 100 gram.

Comfort

Tabletten zijn in principe het gemakkelijkst in te nemen, op te slaan en vervoeren. Poedersupplementen moeten nog met water of een andere vloeistof worden gemengd, zoals soep, fruitsap, een smoothie of plantaardige melk.

Certificeringen

Het is belangrijk om te controleren of het supplement dat je wilt kopen, aan bepaalde vereisten en certificeringen voldoet. Hiermee ben je er zeker van dat het spirulina-supplement ecologisch en met strikte zorg is geproduceerd. Supplementen die van slechte kwaliteit zijn, zijn gemakkelijk verontreinigd met giftige en zware metalen zoals lood, kwik, arseen en cadmium, als deze stoffen in het kweekmedium aanwezig zijn.

Bovendien moeten veganisten controleren of de hulpstoffen van de tabletten en het capsulemateriaal 100% van plantaardige oorsprong zijn.

Aanwezigheid van gluten, lactose en allergenen

Spirulina is in principe vrij van gluten, lactose en allergenen. Supplementen van goede kwaliteit morgen daarom dus geen van deze stoffen bevatten. Als dit wel zo is, is dit een teken dat het product tijdens de verwerking of verpakking is “besmet” met deze stoffen.

Samenvatting

Spirulina is een eencellige blauw-groene zoutwateralg met een waanzinnig voedingsprofiel. De alg heeft veel voordelen voor onze gezondheid.

In deze shopgids heb je kunnen lezen welke verschillende soorten supplementen er zijn, en wat de kenmerken en voordelen van die soorten zijn. Ons doel is om je te voorzien van juiste en volledige informatie, zodat je het spirulina-supplement kunt kiezen dat het beste aan je eisen voldoet en goed is voor je gezondheid.

Vond je onze shopgids over spirulina interessant? Laat dan hieronder je reactie achter, of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de voordelen van spirulina-supplementen kunnen leren kennen. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

(Bron van de header afbeelding: Maddlen: 29370380/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Mia Jongman Freelance homeopaat & expert op het gebied van kruidengeneeskunde
Mia is overtuigd van de helende werking van plantaardige stoffen. Daarom besloot ze een opleiding homeopathie te volgen. Ze werkt als freelance homeopaat en in haar vrije tijd leest ze graag over dit onderwerp om op de hoogte te blijven. Dit geeft haar veel expertise op het gebied van kruidengeneeskunde.