Es un producto que dota de elegancia, seguridad y estilo a la mayoría de los hombres.
Laatst bijgewerkt: 10-12-2020

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

28Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Het gebruik van een stropdas maakt je outfit af en geeft je outfit elegantie. Als je denkt aan wereldleiders of directeuren van grote bedrijven, zul je merken dat een stropdas hun voorkomen krachtiger maakt. Dus als je met je kleding verschil wilt maken, kan een stropdas je daarbij helpen.

Er bestaan verschillende soorten stropdassen die allemaal bij goed bij een bepaalde outfit staan. Daarom is het goed om te weten welke stropdas je kiest voor welk bepaald moment en outfit. Met behulp van deze gids kun je uitvinden wat de ideale stropdas voor jou is.
Belangrijk om te weten

  • De maat van een stropdas is belangrijk. Afhankelijk van de gelegenheid waarvoor je een stropdas nodig hebt, is de ene geschikter dan de andere.
  • Als je je elegant wilt kleden, is het dragen van een stropdas onmisbaar.
  • Om ervoor te zorgen dat je stropdas lang meegaat, is het belangrijk om te letten op het materiaal waarvan die is gemaakt.

Onze selectie: De beste stropdassen op de markt

In deze sectie kun je onze selectie zien van de beste stropdassen die er op dit moment op de Nederlandse markt te vinden zijn. Bovendien hebben we een aantal belangrijke kenmerken van de stropdassen opgesomd, zodat jij makkelijker een vergelijking kunt maken. We hopen dat deze selectie je helpt om te bedenken welk soort stropdas het beste bij je past en je keuze te vergemakkelijken.

De beste complete stropdasset

Deze elegante stropdas set van PaCaZa bestaat uit een stropdas met bijpassende manchetknopen, pochet en dasspeld in een prachtige geschenkdoos. De set is geweldig voor je trouwdag, maar staat ook zeer fraai op bijzondere gelegenheden.

Maar het is ook een goed idee voor een kado natuurlijk! Het pochet vult de stropdas subtiel aan en zorgt voor de juiste look. Deze polyester stropdassen zijn verkrijgbaar in de kleuren volgens de laatste  modetrends voor mannen.

De beste zijden stropdas

De smalle stropdas of skinny tie is weer helemaal terug ! Deze smalle zijden stropdas van Hi-Tie doet denken aan de tijd van James Dean en Elvis Presley, maar ook onze premier heeft ze ontdekt…

Deze effen donkerblauwe stropdas is van 100% zijde en heeft daardoor een mooie matte glans. Dit is echt een stuk strakker dan de goedkopere polyester stropdasjes. De lengte van de stropdas is 150 cm, de breedte meet 6 cm. In 5 kleuren verkrijgbaar. Binnen Nederland is de verzending bovendien gratis.

De leukste en opvallendste stropdas

De leukste stropdas van dit moment. De duckie tie werd gedragen door Barney Stinson in seizoen 7 van de populaire sitcom How i met your mother. De duckie tie is een mooie blauwe stropdas van Stropdasexpert met een patroon van gele badeendjes waarmee je absoluut de show steelt op elk feestje!

Deze stropdas is ook een leuk kadoidee voor vrienden of familieleden. De afmetingen van de stropdas zijn 150 x 8 x 0,2 cm, het materiaal is polyester. Het pakje past door de brievenbus, dus de levering wordt gegarandeerd.

De beste katoenen stropdas

Met de crème kleurige stropdas van Premium Ties laat je een positieve indruk achter en hij is geschikt voor elke gelegenheid. Breng je persoonlijkheid tot uitdrukking met deze prachtige stropdas. De stropdas is gemaakt van 100% katoen.

Deze stropdas kun je laten matchen met een pochet of dasspeld om je outfit compleet te maken! Dit product wordt geleverd in een luxe verpakking en is daarom ook zeer leuk om als cadeau te geven. Afmetingen: 146 x 6,5 cm. (L x B)

Shopgids: Alles wat je moet weten over stropdassen voor mannen

Voordat je een stropdas aanschaft is het onmisbaar om een aantal kenmerken van dit product te kennen. In het gedeelte hieronder zullen we je een alles over de stropdas uitleggen, zodat je een beter idee hebt over wat je moet weten over stropdassen voor mannen. Daarbij gaan we een aantal veelvoorkomende vragen van klanten over stropdassen beantwoorden.

Si quieres marcar la diferencia, la mayoría de las veces una corbata para hombre te puede ayudar.

De ideale knoop van een stropdas bedekt de knopen van het overhemd compleet en zit precies tussen de kraagpunten in.
(Bron: Ocusfocus: 20664518/ 123rf.com)

Wat is een stropdas precies?

Een stropdas is een kledingstuk dat dient als onderdeel van een pak. Het is een strook stof, in de meeste gevallen gemaakt van zijde of een ander glanzend materiaal, die om de boord van een overhemd wordt gedragen en waar een knoop in wordt gelegd. Een stropdas wordt gebruikt voor esthetische doeleinden. Over het algemeen wordt hij vooral door mannen gedragen, alhoewel er ook vrouwen zijn die hem gebruiken.

Stropdassen worden tegenwoordig gebruikt al naar gelang de gelegenheid. In technische bedrijven of jonge bedrijven worden er minder stropdassen gedragen, terwijl er bij andere bedrijven of bij de overheid er nog wel veel stropdassen worden gebruikt.

Wat voor maten bestaan er voor stropdassen?

Er bestaan veel verschillende breedtematen van stropdassen, meestal verschillen ze per merk en liggen tussen de 5 en 8 centimeter. Maar over het algemeen kunnen we drie breedtematen onderscheiden die we in de volgende tabel voor je op een rijtje gezet:

Type Maat
Standaard De traditionele versie van de stropdas wordt over de wereld het meest gebruikt. De breedte ligt tussen de 6 en 7 centimeter. Over het algemeen gaat deze stropdas goed samen met alle type pakken, maar vooral met de wat meer klassiekere. Het is een ideale stropdas voor formele gelegenheden.
Fijn De fijne stropdas wordt meestal als modern gezien en worden vooral gebruikt door mannen die niet van een klassieke stijl houden en voor wat minder formele gelegenheden. De breedte van de fijne stropdassen ligt tussen de 4 en 6 centimeter. De fijne stropdas past goed bij mannen met een wat slanker silhouet en is goed te combineren met een een slank gesneden pak.
Breed De brede stropdas heeft een breedte tussen de 8 en de 10 centimeter en past goed bij mannen met een wat breder silhouet aangezien de stropdas meer oppervlakte van de torso inneemt. Als je niet zo breed bent, kan het wat veel lijken, aangezien de stropdas dan ook wat weg heeft van de mode uit de jaren 70. Ze zijn daarom natuurlijk wel ideaal voor een feestje met een jaren 70 thema.

Wat zijn de meestgebruikte materialen waar stropdassen van zijn gemaakt?

Tegenwoordig zijn stropdassen van veel verschillende materialen gemaakt. Dat betekent niet dat de kwaliteit van alle materialen even hoog is, terwijl dit wel een belangrijk aspect is. Het materiaal bepaalt namelijk in grote mate of een stropdas stevig is en of hij lang meegaat. Hieronder leggen we een aantal materialen en hun eigenschappen uit.

Materiaalsoort Eigenschappen
Zijde Dit is het meest klassieke materiaal. Binnen deze categorie zijn er weer verschillende soorten die met de kwaliteit te maken hebben en met het percentage zijde in de materiaalmix. Met een zijden stropdas zit je altijd goed want hij past bij elk soort pak.
Katoen Katoen is vaak een wat dikker materiaal dan zijde. Een katoenen stropdas past goed bij een pak met een wat robuustere look die veel in de winter met lagere temperaturen worden gebruikt.

Op wat voor manieren kun je een stropdas knopen?

Misschien zal het je verbazen, maar je kunt een stropdas op werkelijk veel verschillende manier knopen. Afhankelijk van het soort overhemd en andere kleding die je draagt, past de ene knoop beter bij je outfit dan de ander. We hebben het voor je in een tabel op een rijtje gezet:

Knoop Kenmerken
“Four-in hand” Dit is een eenvoudige knoop die makkelijk is te maken en kun je met elk soort stropdas knopen. Deze knoop is heel veelzijdig en is aan te bevelen bij een overhemd met een smalle hals.
Windsor Dit is een van de meer formelere knopen en kan niet bij alle type pakken en overhemden worden gebruikt. Voor deze knoop is namelijk een brede hals nodig. Bovendien komt deze knoop beter tot zijn recht met een klassieke zijde stropdas van een hoge kwaliteit.
Enkele Windsor Deze knoop wordt veel gebruikt in het dagelijks leven, hij is namelijk wat minder formeel dan de vorige knopen. Om hem te kunnen maken, heb je een lange en niet al te brede stropdas nodig zodat het resultaat niet te grof overkomt.
Andere knopen De bovengenoemde drie knopen zijn erg populair, maar het is goed om te weten dat er veel andere knopen bestaan die het waard zijn om te kennen. Er bestaat bijvoorbeeld de dubbele Windsor, of de Shelby die erg op de Windsor lijkt, of de Nicky knoop die goed samengaat met een smalle stropdas.

Voor wat voor gelegenheden draag je een stropdas?

Zoals we al hebben genoemd, zijn stropdassen geschikt voor verschillende gelegenheden. De stropdas wordt nog steeds vooral gebruikt in een werkomgeving, zoals het kantoor. Dat is helemaal het geval als het een wat formelere werkomgeving is. We raden je aan om dan te kiezen voor een wat klassiekere stropdas en gebruik de wat kleurige of de wat bontere stropdas (met bijvoorbeeld strepen) voor andere gelegenheden.

Op bruiloften worden ook veel stropdassen gedragen en natuurlijk bij gelegenheden die een formeel karakter hebben. Bij dat soort gelegenheden is het aan te bevelen om een stropdas te kiezen die goed bij je pak past. Je kunt ook variëren met de kleuren van de stropdas en het moment waarop je hem gaat dragen, denk bijvoorbeeld aan of je gelegenheid overdag of ’s avonds is en of je er voor kiest om een lichtere of juist donkere kleur te dragen.

En eventos formales también es casi una obligatoriedad el uso de la corbata.

Het werk blijft de omgeving waar de stropdas het meest wordt gebruikt.
(Bron: Dolgachov: 37056215/ 123rf.com)

Bij bepaalde gelegenheden kun je eigenlijk alle soorten stropdassen dragen en kun je fantasie de vrije loop laten bij de keuze voor het soort stropdas dat je wilt dragen. Als je geen jasje wilt dragen kun je kiezen voor een stropdas die goed samengaat met een overhemd en een spijkerboek.

Een aantal interessante weetjes over stropdassen

Er wordt gedacht dat de oorsprong van de stropdas ligt rond de tweede helft van de 17e eeuw. In die periode droegen de ruiters van het Kroatische leger namelijk zwarte zakdoeken rond hun hals. Anderen denken dat de oorsprong nog eerder gezocht kan worden onder de senatoren van het Romeinse rijk. Zij zouden namelijk zogenaamde Fascalia dragen om hun stembanden warm te houden.

De stropdas die we vandaag de dag kennen, lijken afgeleid te zijn van de Oxford Universiteit waar ze rond 1800 zijn begonnen met het dragen van hoedenlinten rondom de hals. Tegenwoordig worden stropdassen vooral in combinatie met een overhemd en pak gedragen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Op het moment dat je een stropdas wilt aanschaffen is het goed om rekening te houden met een aantal factoren. In het gedeelte hieronder hebben we een aantal factoren op een rijtje gezet, waarvan wij denken dat ze belangrijk zijn bij je overweging. Als je met deze factoren rekening houdt, weet je zeker dat je met een geschikte stropdas thuiskomt.

  • Kwaliteit
  • Combinatie
  • Stijl
  • Kleur
  • Persoonlijkheid

Kwaliteit

We raden aan om voor een zijden stropdas te kiezen. Dit materiaal is namelijk niet zo vatbaar voor vlekken en kreukels waardoor je er lang plezier van zult hebben. Bovendien heeft zijde een mooie glans en is het een zacht materiaal. Zijde heeft tevens de eigenschap dat het vocht makkelijk kan absorberen waardoor het niet zo opvalt als hij nat is. Dankzij al deze eigenschappen is zijde een geliefd materiaal voor stropdassen en zijn stropdassen van zijde van hoge kwaliteit.

Se recomienda que las corbatas sean de seda.

Over het algemeen worden stropdassen bij bruiloften gedragen en is het bij formele gelegenheden bijna een verplichte dresscode. 
(Bron: Gstockstudio: 34391311/ 123rf.com)

Combinatie

Een andere belangrijke factor als je een stropdas zoekt voor een formele gelegenheid is dat soms stropdassen gekocht kunnen worden met bijpassende accessoires, zoals een pochet, manchetknopen of een dasspeld. De combinatie van deze accessoires met je stropdas kan je outfit die formele touch geven waar je naar op zoek bent.

Stijl

De stijl van de stropdas en hoe je hem draagt, is erg bepalend voor je outfit. De lengte van de stropdas kun je bijvoorbeeld het beste tot aan de hoogte van je riem laten komen of iets daarboven. Tevens is het aan te raden dat je stropdas zo breed is dat hij de knopen van je overhemd bedekt en dat hij precies tussen de kraagpunten in is gesitueerd.

Een ander belangrijk aspect is het plooitje dat de stropdas heeft bij veel soorten knopen. Het plooitje kan of symmetrisch of asymmetrisch zijn en maakt daardoor een formelere of informelere indruk.

Het plooitje van een stropdas net onder de knoop kan een groot verschil maken in de stijl die je outfit uitdraagt, dat ofwel formeel ofwel informeel kan zijn.

Kleur

De kleur van de stropdas is ook een essentiële factor waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een stropdas. Rood is bijvoorbeeld een opvallende kleur en straalt een bepaalde kracht uit. Je ziet daarom veel politici hem dragen. Paars is bijvoorbeeld een goede kleur om tijdens werkoverleggen te dragen aangezien het zelfvertrouwen suggereert en je helpt een indruk achter te laten.

el nudo debe tapar perfectamente los botones de la camisa y estar centrado entre los del cuello de la camisa si los tiene.

De stijl van een stropdas is heel belangrijk aangezien het voor een groot deel je professionele uitstraling bepaald.
(Bron: Gstockstudio: 31386290/123rf.com)

Persoonlijkheid

De stropdas is één van de kledingstukken die de persoonlijkheid van een man het meest karakteriseert. Volgens experts maakt de stropdas het de moderne man mogelijk om een accessoire te dragen waarmee hij zijn visie op de wereld en zijn aanwezigheid in die wereld kan laten zien. Kortom, de stropdas definieert wie je bent en wat je wilt.

Afhankelijk van het type persoonlijkheid dat je hebt of dat je wilt laten zien, heb je de ene of de andere stropdas nodig.

Samenvatting

Een stropdas is het ideale kledingstuk voor een man om een vleugje persoonlijke en unieke stijl aan je outfit toe te voegen. Bovendien is het een onderdeel van een pak dat veel mannen zelfvertrouwen, elegantie en stijl verschaft. Het is daarom niet vreemd dat de mannen met de meeste macht in de wereld altijd stropdassen dragen, dat doen ze niet voor niets!

Als je een elegante en stijlvolle touch aan je voorkomen wilt geven, is een stropdas één van de beste en eenvoudigste manieren om dat te doen. Bovendien kun je een kwalitatief hoogstaand product vinden voor een vriendelijke prijs. Waar wacht je nog op?

Als je dit een handig artikel over stropdassen vond, twijfel dan niet om het op je social media te delen of ons een commentaar achter te laten. Dank je wel!

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Pattanaphong Khaunkaew: 89664834/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies